הפורמולה הסינית

shemer12

New member
סבלנות וסובלנות

לכל חברי וחברות הפורום !! חשבתי רבות האם להגיב להשתלחויות וחוסר הסובלנות המופגנת נגד דעות אחרות ובעיקר על מקרה של ד"ר מירי כץ. תחילה עלי לומר שיש לי עניין בנושא הן אישי (כאבא לילד adhd) והן כאיש מקצוע העוסק בתחום. אולם כרגע אני מדבר בשם הסובלנות! אין ספק שכהורים אנו עומדים במצב בלתי אפשרי מול גורמים אינטרסנטיים המנסים למכור "תרופות פלא", אך גם הרפואה המערבית לא ממש תמימי דעים לגבי מקורות ודרכי הטיפול בכל המקרים(לא אכנס להסבר מעמיק אולם עלינו לזכור שכל ההבחנה היא התרשמותית-השוואית). דווקא אנו צריכים לעודד ולקדם מחקר רחב ככל האפשר על מנת למצוא דרכי פיתרון לבעיה. לעניות דעתי לא יתכן לתקוף ולהשמיץ אנשי מקצוע רציניים ואחראים רק מכיוון שבעיתון נכתב!! מן הראוי לפנות ישירות לאותו גורם (במקרה זה ד"ר מירי כץ ) ולשמוע במה דברים אמורים. נכון, יש מסע הפחדה והסתה כנגד הטיפול התרופתי ועל כך עלינו לעמוד חוצץ בעיקר מול אותם גורמים מסוכנים (והמבין יבין). נראה לי שכדאי לפנות לד"ר כץ לשמוע ממנה את דעתה ואז לנהל דיון, דיון רציני והוגן ולא "יריות" של רפש והשמצה.

zivadina

New member
הפורמולה הסינית

הכנה כתבה במעריב על הפורמולה הסינית לטיפול בהפרעות קשב ורכוז. מה דעתכם? חבל שעושים פרסום חיובי וגדול כזה עוד לפני שהתחיל המחקר.

דליה.ד

New member
זיוה'לה אל תפלי לפח של אודטה../images/Emo5.gif

זה מה זה קשקוש בלבוש ברוטב שום כלום.

דליה.ד

New member
אוף, אני רותחת מזה../images/Emo46.gif../images/Emo123.gif../images/Emo122.gif

ופורמולה תיאלנדית וטיבטית ופתח תיקוואית!

ריטה ב

New member
דליה, התוכלי להסביר?

אם נשכח לרגע שהכתבה הזאת מאת אודטה "האהובה" על רובנו ונתעלם מה"פנינים" שלה, הרי מדובר במחקר אשר נתמך ע"י ד"ר מירי כץ. גם אני מתייחסת בזהירות ובספקנות לכל "הפתרונות הנהדרים". אבל לדעתי - אין לפסול כל דבר על ספו ולפעמים כדאי לבדוק דברים לעומק. זאת הדרך בה מתקדם העולם, הלא כך? אז, דליה היקרה, אני יודעת שניסית ללא הועיל אלף ואחת שיטות אלטרנטיביות. אך אודה לך מאוד, אם תוכלי להסביר, למה את רותחת במקרה הספציפי הזה. האם הפורמולה הזאת היא בלוף? האם המחקר אינו רציני ו/או מזובר בסתם פרסום? ומה בקשר לד"ר מירי כץ? ריטה הספקנית והסקרנית

zivadina

New member
אז תגיבי שם, דליה

לי אין שום בעייה עם טיפולים שונים ומשונים, אבל שלא ימכרו לנו לוקשים תחת השם של "תל השומר". איך בית החולים וד"ר מירי כץ מפרסמים טיפול שעדיין לא הוכח מדעית? הנסוי עדיין לא התחיל, והם כבר רצים עם המסקנות לעתונות. ועוד דבר שלא אהבתי זה, שכתוב שם שלריטלין יש השפעות מזיקות לטווח הארוך. מעניין מאיפה זה נלקח. מעניין אם ד"ר מירי כץ תהיה מוכנה לטפל בכל הילדים שהפורמולה לא "הושיעה" אותם.

דליה.ד

New member
בדיוק, זיוה!

תראי גם אוניברסיטאות ובתי חולים מחפשים כל מיני נושאים למחקרים, זה מזרים כספים לאוניברסיטה או לבית החולים או לכל מוסד שהוא. אפילו למשל מרכז רבין לשלום יכול להכריז על מחקר של השפעת תה נענע על האינתיפאדה! זה לא אחראי לצאת בהכרזות כאלה, שוב מוכרים אשליות לציבור כי הם פשוט צריכים אוכלוסיה למחקר אז מפתים אותם דרך "אושיות" כמו מופלטה מיודעתינו וכל מיני הבטחות ואם נניח זה לא ישפיע הם יאמרו "אה אתם הייתם בקבוצת הפלאסיבו".... ולך תתווכח כי הרי לא יגידו מראש מה אתה לוקח מזון תינוקות או פורמולה אינדונזית כי אחרת זה מטה את תוצאות המחקר. מעניין כמה כסף שולם לגב' מופלטה ולד"ר הנכבדה כדי לצאת בהצהרות חובקות עולם על מה שיושיע אותנו מהפרעות קשב והילדים שלנו יהיו "נורמליים", כמה כסף שולם למעריב, לבית החולים וכו' והכל - רבותי - על הגב של שפני הנסיונות האולטימטיביים, מכיוון שאנחנו ננסה הכל ולו בלבד שיקרה נס חנוכה והילד שלי יחלים מהמחלה האיומה הזו....
אז, תרשו לי להיות מה זה סקפטית ולסמן את הקיצוניות השניה כי מישהו צריך לאזן את ההתלהבות הזו!

אפשר לארח את אודטה ולהוכיח מה

היא שווה. את האירוח הזה היא לא תשכח למרות שהיא מאוד תשתדל.

חגית35

New member
כתבתי על זה מזמן כאן- "עץ הדעת"

עוד כשפורסם יום העיון בתל השומר אליו גם הלכו מס' הורים שאני בקשר עמם נכתב על זה רבות גם בפורום נענע הסמוך. כבר הכרתי מספר הורים מאוכזבים ששילמו מאות שקלים למרפאת מדיטף ונאדה. אפרט עוד מעט בהודעה נפרדת את מה שידוע לי - בכל מקרה רק שתדעו, שאין שום נתון מוכח לגבי הפורמולה כתרופה אולטימטיבית ל-ADHD (על כל מאפייניו- קשב, ריכוז והיפראקטיביות)והצמחים או המרכיבים האחרים שהיא מכילה - לבטח אין שום נתון מה-FDA (בכתבה נכתב FDI ??? טועות מקרית או מכוונת?) להיזהר מכתבות באינטרנט ולהיזר שבעתיים מאודטה ששוב יצאה מחיק הסירים והמחבתות - שם אולי היא בקיאה, אל חיק המדע והרפואה . אוי לו לפורטל שנותן חסותו כל פעם מחדש לפרסומים לא אחראיים.

zivadina

New member
שלחתי מכתב לאודטה

לאודטה שוורץ שלום רב. אנחנו פורום להורים המגדלים ילדים עם הפרעת קשב ורכוז. בשנים האחרונות אנו קוראים בעניין את כתבותייך נגד הריטלין, תרופה שאנו נותנים לילדינו מדי יום. בנוסף, אנו מרבים לארח אצלנו מומחים בשטח הפרעת הקשב והרכוז: מומחה לשינה, מומחה לליקויי למידה, מטפל בנוירופידבק, מטפל התנהגותי, מטפל בריפוי בעיסוק, ועוד. נשמח לארח אותך אצלנו ולשמוע את השגותייך על הטיפול התרופתי, ולקבל ממך הצעות לטיפולים שאינם תרופתיים. קראנו היום את כתבתך על הטיפול הנסיוני בתל השומר. נשמח מאוד לארח אותך אצלנו עוד שבועיים, 18 או 19 בינואר, ולהבין את השגותייך על הטיפול ההולם בהפרעת קשב ורכוז. במידה שתאריך זה איננו מתאים לך, נוכל לקבוע ביחד תאריך אחר. בברכה זיוה, דליה, חיוך נצחי, מנהלות פורום הפרעות קשב ADHD בתפוז אנשים. אז עכשיו אודטה צריכה להרים את הכפפה.

../images/Emo6.gif ה../images/Emo47.gif כאן שייך לך ללא ספק,זיוה

אני בטוחה כי אם אודטה תרים את הכפפה הזו, היא ללא ספק תלמד לא מעט. תודה,זיוה!

דליה.ד

New member
חברים אני כבר

מצחצחת את שריוני העטור מדליות לאין ספור
ועדי יהיה כאן אפילו אם אצטרך לשבת על המחשב שלו לצורך זה...לא שאני כבדה אבל אנחנו צריכים אותו לצורך הדיון, נכון?

חגית35

New member
תגובתי למדיטף לפני כשנה בנדון:

אז ככה, הפרסום על יום העיון בתל השומר שנערך ב-9/2003 הופיע בכל במות הפורומים כמו גם מס' ימים לאחריו... הניסיון למכור את הפורמולה בכל הפורומים הרלוונטיים באיצטלה של דר' מירי כץ נותנת החסות (בהרצאתה אגב ביום העיון, שהנושא שלה היה: "טיפול בהפרעות קשב בראי הרפואה המערבית", היא היתה מאוד זהירה מלעמוד מאחרי המוצר כספונסר- כשנשאלה ע"י אמא (הכותבת בפורום זה מידי פעם) בסוף ההרצאה אם היתה ממליצה להתחיל לתת לבנה את הפורמולה במקום ריטלין- לא עשתה זאת. איני יודעת מה קרה מאז ועד היום ואם הפכה מדר' ברפואה מערבית למרפאה בצמחים ולחלק מהחברה שמפיצה את הפורמולה עוד טרם יש להם הוכחה אמפירית קלינית מוצקה ליעילותה לטיפול ב-ADHD (ואם יש מדוע לא נקבו ברפרנס שלה?- להגיש בקשה לועדת הלסינקי זה הליך מאוד ארוך) אבל זו תהיה שאלה ששוה אולי להפנות אליה ואולי מן הראוי להזמינה לכאן לאירוח ולא את אודטה... אותה תשמרו לפורום מתכונים, ניתוחים פלסטיים, תצוגות אופנה ועוד.... לא אתפלא אם לקחו טרמפ על שמה של דר' מירי כץ כמו שעשו ביום העיון אז, והיא כלל לא מודעת לזה אלא אם כפי שציינתי היא שינתה פאזה, ואם כן- יהיה צורך לשמוע ממנה ממקור ראשון האם יש לה סימוכין לתת לנו כהורים לכך שהיא תומכת בשימוש בפורמולה לטיפול. ידוע שהיא תומכת בטיפולים משלימים רבים ובהם הומיאופטיה, טיפול בבע"ח ועוד, אולם למיטב ידיעתי כרופאה פסיכיאטרית וכמי שהכירה אותה אישית - היא מאוד מעורה במחקרים הקליניים וקשה לי להאמין שהיתה נכנסת לאיזו הרפתקה מסחרית שתכפיש את שמה. כאמור- יש לברר זאת עמה כי מוזכר בכתבה אימייל שלה.

חגית35

New member
המשך חלק 2

אגב, אם תרצו יש לי שמור כקובץ את נוסח ההזמנה שלהם מאז כולל מס' טל' ואימייל של מפיצי הפורמולה, דיברתי איתם אף אישית בזמנו כי אני בודקת כל נושא כזה מקרוב ולא שוכנעתי שיש דברים בדוקים בגו. אגב אם תחשבו על השם שנתנה החברה למוצר שלה... "עץ הדעת"... בפעם האחרונה שמישהי מוכרת לנו טעמה מפרי עץ הדעת .... ונתנה לעוד מישהו לטעום.......... זה לא נגמר טוב בכלל.....ממש לא... אז תחשבו על זה לפני שתטעמו אתם או ילדכם מן ה"פרי האסור"... מאחר שנציגי מדיטף ניסו בחובבנות רבה הגובלת בשרלטנות ודמגוגיה למכור את המוצר הזה כולל פרסום הטלפונים של החברה בפורום שניידר המנוהל ע"י דר' אבינועם שופר להפרעות קשב וריכוז ב-YNET זמן קצר לאחר יום העיון שנערך בתל השומר לפני למעלה משנה, מה שתפס את עיני מייד כבר אז וניהלתי עם כותבת בשם דנה, שייצגה את מדיטף, התכתבות נוקבת מעל גבי הפורום, ואגב, זמן קצר לאחר פרסומם מחקו אותם באופן חד משמעי מהפורום אבל הספקתי לשמור לי את עיקרי ההתכתבות רגע לפני שחסמו אותם: לשאלה הראשונה שהופנתה אליה בדבר מרכיבי הפורמולה ענתה: מרכיביהן הם תמציות צמחים סיניים הודים ומערביים במינונים המשתנים בהתאם לאבחון ולבעיה הספציפית לכל מטופל ומטופל. שאלתי שם את המפרסמת: לאור סירובכם לפרסם את שמות הצמחים ומינוניהם , איך את מצפה שיהיה אמון בנושא אם אינכם מפרסמים את שמות הצמחים? לפחות שאדע אם הילד מקבל צמח שידוע לגביו מידע על טוקסיקולוגיה או תגובות היפך או אינטראקציה שלילית עם תרופות, פןרמולות רבות לילדים היפראקטיבים מכילות את ההיפריקום Saint Johns Wort!!! (מבלי להזכיר את הקאוה קאוה kava kava ועוד...) המפרסמת ענתה גם, שאין סיבה לפרט את שמות הצמחים על גבי האריזה, כי המטופלים יודעים... לדעתי זה מסוכן ומסכן !!! ואם שני בני הבית לוקחים פורמולות צמחיות שהבקבוקים נראים דומים??? הפורמולה שלכם לטענתכם מכילה: ג'ינסנג ולא איזכור איזה (יש כמה סוגים- קוריאני, סיבירי...) כמו כן גי'נקו בילובה- הידעת שיש להם אינטראקציה עם תרופות מדללות דם כגון אספירין וקומדין ועוד? אולי אתם מניחים שהילד לא נוטל אותם אבל זה בא כדי להדגיש שמה שכתבת אינו נכון בעליל!!! יש ויש אינטראקציה בין צמחים, הן צמחי מרפא והן צמחי מאכל הן מערביים והן סיניים והודים- לתרופות. במיוחד יש אינטראקציות בין צמחים משאננים לתרופות משאננות (סדטיביות) ועוד לא נתקלתי בפורמולה (וראיתי וקראתי על רבות...) שלא מכילה צמחים משאננים לילדים היפראקטיבים כמו למשל: קמומיל, פסיפלורה, סקוטלריה, כישות=הומולוס לופולוס= Hops , ולריאנה, ורבנה ועוד.... ואם הילד מקבל טיפול תרופתי למשל להפרעות שינה- קלונקס למשל? או תרופה ממשפחת האנטי פסיכוטיות או לבעיות התנהגות או טיקים שהינה גם משאננת ומרדימה כגון ריספרדל או דומותיה- באיזו אחריות את יכולה לבוא ולאמר פה להורים שאין קשר ואין הפרעה בין התרופות שילדיהם נוטלים לצמחים???

חגית35

New member
המשך- חלק 3 ואחרון לנושא הפורמולה:

(ואני תוהה האם דר' מירי כץ עומדת מאחרי דברים כאלה ואם כן אני המומה וחסרת מילים) עוד שאלתי את הגברת האנונימית שפרסמה את המוצר: יש תרופות שאף משפיעות על לחץ הדם, ואם ניתן לילד גם צמח וגם תרופה שיעשו אותה הפעולה? מי ייקח אחריות על דום לב או תגובת היפך של לחץ הדם? !!! ופה הבעיה - כי הרופאים לא מודעים לנושא הפרמקולוגיה והכימיה של הצמחים וזה לא חלק מלימודיהם, והמטפלים האלטרנטיביים לא יודעים לגבי פרמקולוגיה וכימיה של תרופות וכאן יש את אי ההתממשקות לצערי בין שני התחומים, מה שמשאיר את האחריות על כתפינו ההורים. עוד כתבה המפרסמת: הפורמולות בהן מטפלים להפרעות קשב אושרו ע"י ה - FDA שאלתי אותה: על איזה אישור את מדברת? אשמח לחפש באתר ה-fda אנא כווני אותי תחת איזה ערך לחפש כי בטח לא אמצא שם את עץ הדעת... אלא אם אחפש בקונקורדנציה..... האם כוונתך לאישור לשיווק כתוסף מזון או אישור שזה מיועד לטיפול בהפרעת קשב כהתוויה טיפולית? כנ"ל שאלה זו נכונה לגבי משרד הבריאות בישראל- למיטב ידיעתי יש איסור על פרסום מוצרים שהם תוספי מזון עם התוויה טיפולית ספציפית. הבהרה נוספת שציינתי אז ואני מציינת גם היום- ידוע לגבי צמחי מרפא שאין אחידות בפוטנטיות שלהם בדיוק משום שזה לא תרופה- יש פה הפקת ומיצוי חומר פעיל מחלקי צמח שונים בכל פעם (שורש, פרח, גבעול) וכן הצמח יגול לגדול באדמה וארצות שונות בתנאי מזג אויר שונים וכו' וכל זה משפיע על מידת הפוטנטיות בכל בבקוקון או סדרת יצור, מה שאומר, שלא בהכרח תישמר מידת השפעה זהה לאורך זמן... לכן אגב אין אפשרות לפקח על התחום הזה! עוד כתבה אותה דנה ש- "צריך לנסות ולהיווכח ולא לדרוש בטחונות וערובות להצלחה לפני שבכלל ניסית לשמוע מה יש למטפל להגיד" - ועל זה לא נשאר לי מה לאמר לה... אמרתי לה שמאחר והיא התפרצה לפורום – הלא שחובת ההסבר מוטלת עליה, ועלינו מותר רק לשאול וכמובן לצפות למענה! עוד טענתי אז, " אנו לא פנינו אליך אלא את אלינו לפורום שהוא קהל יעד המתאים לפורמולה שאתם משווקים". דבר אחרון שעניתי לה : דני נווה שר הבריאות ויועצתו ענת קליין לנושא מיסוד הרפואה המשלימה, מנהלים פגישות עם ארגון הגג על מנת למסד את הרפואה המשלימה . קראתי בעיתון חיים אחרים שהוחלט כי: יוקם מנגנון רישוי ופיקוח ויקבעו כללי אתיקה, תונהג הכשרה מקצועית מחייבת את העוסקים בתחום העיסוק (לא כל ארחי פרחי ), ייקבעו פרמטרים להסמכה ,אולי יכפיפו את הרפואה המשלימה תחת המל"ג (המועצה להשכלה גבוהה). מובן שזה יאלץ את הלומדים להשכלה מערבית מה שלא ישמח אותם כלל וכלל...יהיה סף קבלה גבוה... הצעה נוספת זה להכפיף תחת משרד התמ"ת את המטפלים ובתי הספר והמועסקים בהם והלומדים בהם , הכרה לצורך גמולי השתלמות והכרה לחיילים משוחררים. אולי לא יזיק לכתוב גם לדני נווה... זיוה .... אולי תרימי את הכפפה??? אולי תזמיני אותו לאירוח גם? שיסביר מורה נבוכים להורים כמונו מה לעשות לאור פרסומים כאלו חדשות לבקרים... אגב, יש גם כתבה באתר של מדיטף בעצמם עם תמונתה של דר' מירי כץ בהתחלה מתנוססת ואם תגיעו עד למטה בכתבה, תראו... שהמחקר בתל השומר כלל לא החל עדיין.... העיקר שאת המוצר כבר מוכרים ומפרסמים בריש גלי... מה שנקרא לרתום את העגלה לפני הסוסים. ****נספחים****: הכללים להיתר לשיווק צמח כתוסף מזון לפי משרד הבריאות הישראלי כתבה (בעברית) על הסכנה שבשילוב תרופות עם צמחי מרפא בשל אינטראקציות מסוכנות

zivadina

New member
חגית, את בטוחה שד"ר כץ תעיז לבוא

אם היא יודעת שאת מחכה לה כאן בסיבוב?

למעלה