הפורומים ותרומתם..

basket case

New member
הפורומים ותרומתם..

שאלה שמעסיקה אותי מאוד בשבועות האחרונים, כשאני מוצאת את עצמי מבלה יותר ויותר זמן מול המחשב. מה הפורומים תורמים לכם? מה יוצא לכם מזה שאתם מגיבים להודעות, כשלא בטוח שבכלל מישהו יקרא את תגובתכם? האם אינכם מרגישים לעיתים שאתם מבזבזים את זמנכם? איזו תרומה אתם מקבלים מקריאת הבעיות של אחרים?

kung fu

New member
מה אני מפיקה מכתיבה/קריאה בפורומים

-עוזר לי לקרוא דברים שאחרים כותבים -עוזר לי לכתוב דברים שעוברים עלי -הנאה וכיף מקריאה / כתיבה

kung fu

New member
רשמתי מה יוצא לי ../images/Emo13.gif

-עוזר לי לקרוא דברים שאחרים כותבים -עוזר לי לכתוב דברים שעוברים עלי -הנאה וכיף מקריאה / כתיבה אוקיי, אני אתן דוגמא פרטנית: למשל, עוזר לי לקרוא הודעה של משתתף אחר על להפנים שהעולם מושלם. אני קוראת את זה ומנסה לראות את זה גם, או בפעם הבאה כשאני אלך ברחוב אני אנסה ליישם את זה. כמו שאני קוראת ספר של "העידן החדש", והקריאה היא לא סתמית, אלא לאורך כל הספר אני עושה עבודה עצמית... אז אותו הדבר עם הודעות שאני קוראת. אני לומדת מאחרים על עצמי דרך הכתיבה שלהם, ואני לומדת על עצמי דרל הכתיבה שלי. אני מכירה מישהי שקראה את הספר ארבע ההסכמות והספר לא עשה לה כלום. אופן הפעולה שלי עם מילים (ספרים / הודעות) הוא אקטיבי ולא פאסיבי.

יעל :-)

New member
הפורומים ואני

גם אני מבלה הרבה זמן מול הפורומים. התמכרתי ואכן לפעמים זה נוטה להיות מוגזם. אבל לדעתי זה תורם לי, אז אין סיכוי שאגמל. עקרונית אני לא מסוג האנשים שמגיבים/כותבים הרבה הודעות. אני מסוג האנשים שחשוב להם לדעת שיש מישהו בצד השני שמקשיב/קורא, גם אם אין לשני מה להגיד. זה משהו שלא ניתן לדעת בסוג תקשורת שכזה, אלא אם כן ניתנה תשובה כלשהי. ולכן עניין הפורומים לא זורם בקלילות אצלי. אז מה זה נותן לי? קודם כל, אני לא קוראת רק את ה"בעיות של אחרים". אני קוראת את הבעיות/השיתופים שאנשים מעלים לפורום. לי אישית אין הרבה נסיון בתחומים מסוימים ולכן אני לא נוטה להגיב הרבה, אבל אם היה לי משהו תורם להגיד, או עצה שיכולה לעזור למישהו - אז למה לא לנסות לעזור. מעבר לזה, אני קוראת את התשובות שאנשים אחרים נותנים לבעיות הללו. מנסה לראות האם גם בחיי קורים מקרים דומים ומנסה לקחת את התשובות שניתנו לאחרים גם לעצמי (ואם אלו תשובות שניתנו לי, אז בכלל טוב). לפעמים יש תשובות שמתאימות לי, לפעמים מראים לי זוית ראייה שונה על דברים, קו מחשבה אחר, או גורמים לי להיות מודעת לדברים שאולי בכלל לא הייתי מודעת להם. ולפעמים יש גם רגעים בהם בה לנו לשתף אנשים אחרים בתחושות ורגעים מסויימים בחיינו (לטוב ולרע). ולדעתי, הסביבה פה תומכת, מקבלת ואוהבת ויש פה אנשים נפלאים. לי זה נותן הרגשה טובה!
לדעתי מאז שהתחלתי לקרוא כל מיני פורומים, למדתי הרבה דברים. אמנם לא הכל אני מיישמת (זה לא תמיד כל כך פשוט), אבל אני מודעת ליותר דברים ואני משנה דברים מסויימים בעצמי (לאט לאט).

kung fu

New member
כיף לקרוא ../images/Emo13.gif

אצלי השימוש בפורומים ממש שינה את החיים: -הכרתי אנשים חדשים, ובעקבות זה הצטרפתי לקונג-פו -התנסיתי בכל מיני מפגשים עם תלמידי אומנויות לחימה -למדתי על ארבע ההסכמות ודרך האהבה -למדתי על דרך הלוחמים, והתנסיתי בדברים -למדתי על נושאי שיפוט -ועוד ועוד ועוד כשאני אומרת למדתי, הכוונה לא לאיזה ידע תיאורטי שמנותק מהמציאות
אלא לידע מעשי שהוא חלק ממני ואני משתמשת בו...

kung fu

New member
פירוט

"למדתי על דרך הלוחמים, והתנסיתי בדברים" שאלת אילו דברים. אז התנסיתי לבד ב: חלימה, ייקוש עצמי, שחזור, קריאת ספרי קסטנדה ועוד. עונה על השאלה?

New member
../images/Emo13.gif

הרבה דברים ממה שכתבת מתאימים לי גם כן. גם אני הכרתי אנשים חדשים דרך הפורומים. התנסיתי בכל מיני מפגשים עם תלמידים ומורים לאמנויות לחימה (וגם התחלתי לאחרונה ללמוד אצל אחד המורים שהכרתי דרך אחד המפגשים). למדתי על ארבע ההסכמות, על נושא השיפוט (הממ..הזכרת לי את פינת השיפוט שהיתה בזמנו) ועל עוד כל מיני דברים. לדעתי הפורומים האלו זה דבר מדהים! יש פה כמויות אדירות של הודעות שאנשים כתבו והן זמינות לכל אחד. כמויות עצומות של מידע בהמון תחומים. ויש כל מיני אנשים שההודעות שלהם או אפילו משפט מתוכן, הצליחו לגעת בי ולהשפיע עלי באיזושהי צורה לטובה. ואם אני מסתכלת אחורה, אז באמת למדתי הרבה והרבה דברים השתנו לטובה אצלי... ואני עדיין ממשיכה בתהליך.

צודקת ב - 100%

אני גם למדתי ליצור באומנות שימושית דרך פורום, יש אינסוף מידע וידע בדפי הפורומים וכל אחד לפי הנושא שאותו מעניין....איזה חגיגה

אני לומדת המון דרך האנשים ...

שאותם אני קוראת, (כמו בחיים) אני מתייעצת כשיש לי שאלה ולומדת מהתשובות, לפעמים איזשהו תרגיל/טיפ/מילה יכולה לשנות את הדרך שאני רואה את הדברים ולתת לי נקודה נוספת למחשבה ולפתרון. כשאני עונה למישהו לפעמים זה עוזר באותו הדרך, לפעמים קורה שתוך כדי שאני כותבת תשובה אני שמה לב שמה שאני כותבת גם עוזר לי. מכורה אני כבר לא..אז זה כבר עברתי בעבר בגדול...היום זה להנאה למידה הכרות עם אנשים ורעיונות אחרים. וכמו שאמרה מיכל אני גם לומדת וגם מיישמת את שלמדתי וזה לא רק תאורטי בשבילי...לדוגמא : ארבע ההסכמות, מדיטציה (שלמדתי ב"דרך הלוחמים), ראיית הילות ועוד ....

kung fu

New member
../images/Emo13.gif ../images/Emo24.gif

אח, איזה כיף לך!!! בית מלון! יאמי!

New member
נכון

אכן לפעמים גם כשעונים למישהו, זה יכול לעזור באותה מידה גם לנו. לפעמים כשאני מנסה להסביר את עצמי, או לחדד איזה משהו שאני רוצה להגיד, אז זה דורש ממני לפעמים חשיבה מעמיקה יותר באותו נושא וגורם לחידוד הבנות מסוימות. וחוץ מזה, נהניתי לקרוא את ההודעה

kung fu

New member
חה חה, זה פתאום מזכיר לי הדרכה

בשמבאלה (היכן שאני לומדת קונג-פו...) דרך ההדרכה לתלמיד אחר, אנו מעמיקים את הידיעה שלנו בחומר. זה שונה לתרגל משהו, לבין ללמד מישהו... זה ממש גורם להבנה עמוקה יותר של החומר

Kiru

New member
עוד מקום לדבר עם אנשים

להכיר אנשים זה עוזר?

Blueyes2

New member
אותי זה גם הכניס לפרפקטיבה

במשבר שלי כשכתבתי , זה גם כמו לכתוב ליומן , אבל עם תגובות ממנו , והוא גם בעל נסיון וחכמה ! זה כיף שאנשים שלא מכירים מנסים לעזור/ לשתף אותך בידע שלהם כמו עכשיו , זה דבר כ"כ חשוב בעיני וחלק מהמטרות שלנו כאן! זה מצחיק אבל הרגשתי שיש לי למי לפנות במן עילום שם , בלי שינסו לשפוט אותי או בטוב לב לנסות להמליץ מתוך מניעים אישיים . לכל אחד , גם אם הוא החבר הטוב ביותר , המשפחה וכו' יש מניעים כשהוא מכיר אותך , חלקם במודע וחלקם בתת מודע - לכן צריך לקחת תמיד עצות בפרופורציה תוך הקשבה לעצמך .. אני מקשיבה לעצמי בעצם בפורומים ..

נותן לי לחקור את מחשבת האנושות

מה שאני לא חושבת. ולגלות שכמה אדם שונה ממשנהו. ובגדול מילת המפתח זה סקרנות.

למעלה