הפורום...פתרון הבעיה??

blue love

New member
הפורום...פתרון הבעיה??

אני יודע שכמה מכן בטח לא יאהבו את מה שאני הולך לכתוב...אבל אני חייב לכתוב את הדברים כי אני ממש לא יכול להבליג עוד! כשניכנסתי לפורום הזה כצופה בלבד..הרגשתי שזה הפורום הרגשי והאמיתי ביותר שקיים...וגם היום אני מרגיש כך אפילו יותר ... כמות הבנות שסובלות כאן היא עצומה...וכך כמות הרגש המועברת דרך המילים. אבל...שמתי לב לדבר אחד והוא החשוב מכולן..אתן לא נרפאות!!! אני מודע לכך שזה תהליך ארוך ומסובך...אך נראה לי שאתן מוצאות בפורום הזה מאין מקלט לבריחה מן המציאות... מעט מאוד באמת מטפלות בבעיה...הרוב שופכות את ליבן כאן ומקבלות תמיכה רגשית מבנות אחרות שסובלות גם כן מבעיה דומה..וזה לא פתרון! דבר נוסף שלדעתי קורה כאן זאת העובדה שגם אם את רוצה להרגיש טוב...ורוצה לקבל אנרגיות חיוביות...את נכנסת לפורום ורואה רק עצב ויאוש ברוב המקרים... מלאכיות שלי...אני יודע שזה לא מה שאתן רוצות לשמוע אבל לדעתי אתן חייבות לנתק את המחשב ולגשת לטיפול אמיתי כדי לצאת מהבעיה...עצם העובדה שאתן כל היום רואות ומדברות רק אם בנות שסובלות כמוכן...אתן נעשות חולות יותר במקום להבריא. אני מראש מבקש סליחה מכל מי שדברי יפגעו בה...המטרה היתה לשתף ולא לעשות רע...פשוט תחשבו על זה...אולי יש דרך לשלב בין שני הדברים אבל הדרך לא ידועה לי עדיין אוהב אתכן מאוד blue

A-naT

New member
קצת טועה, קצת צודק...

הפורום הזה לא נועד לריפוי, זה פורום תמיכה בלבד, אף אחת פה לא מצפה לצאת בריאה, אנשים נכנסים לפה בשביל לקבל קצת אהבה וחיבוק. יש פה אנשים שכן בטיפול, ועדיין באים לפה בשביל התמיכה, ויש אנשים, כמוני למשל, שמה שאמרת פשוט פוגע מאה אחוז...אנשים מסביבי, בחיי היום יום, לא יודעים/ יודעים ומתעלמים, ואני בעצמי פשוט פוחדת מהטיפול... חוץ מזה, תנסה להבין שאני פשוט לא יכולה לסגור את המחשב וללכת. זה המשפחה שלי, חלק גדול ממני, אין סיכוי שאני יכולה ללכת מפה. בבקשה בלי ביקורת, אני בעצמי מנסה להבין מה קורה לי

blue love

New member
ענתי...

קודם סליחה...אם פגעתי.. דבר שני תמיכה אמורה לעזור לך לקחת את עצמך בידיים ולגשת לטיפול המתאים..דבר שלצערי הרב לא משפיע על כולן כאן.. אני בטוח שאתן זקוקות לתמיכה..אבל אני אשאל אותך.. לשמוע עוד בחורות ונערות שסובלות מאותה הבעיה ...זאת תמיכה?? אני יודע שמרבית הבנות כאן מנותקות בחיי היום יום מהסביבה הקרובה..ורק מעטות משתפות את החברות הטובות או המפשחה הקרובה...אבל כאן את נעשת מודעת לכל הכאב היאוש והסבל של אחרות ואני לא יודע עד כמה זה משפיע עלייך לטובה.. אולי במקביל לגלישה כאן אתן צריכות לדבר עם אנשים מיקצועיים שיוכלו לעזור לכן לטפל...ולא לברוח. ושוב סליחה אם פגעתי בך מלאכית.. blue

bluewater

New member
אתה לא מבין

גם אני חשבתי כמוך בהתחלה ותאמין לי שהפורום הזה עושה רק טוב לאנשים פה....הם תמיד יודעים שיש להם פה אוזן קשבת ויכולת להתבטא ולהוציא את כל מה שתקוע להם עמוק עמוק בפנים... אז אולי זה לא בדיוק התרופה למחלה אבל מי כמוך יודע שדברים מהסוג הזה לא נגמרים בלחיצת כפתור,וזה תמיד טוב לדעת שיש מישהו שמקשיב לך ומנסה לעזור... תאמין לי שהכל פסיכולגיה ועם מעט רצון אפשר להתגבר על הכל! ולבנות פה יש רצון והם נורא חזקות ואין לי בכלל ספק שהם עוד יצאו מזה! ואני מאמין שגם אתה מאמין... ביי בינתיים! :)

blue love

New member
bluewater...

הלוואי ואתה צודק... לצערי אני לא חושב שהתרופה נמצאת כאן.. אבל אולי כמו שאתה אומר...האוזן הקשת עוזרת... השאלה לכמה זמן...לדעתי העזרה הזו טובה רק בצורה זמנית..לתווך הארוך היא לא מספיקה. blue

תרנגולת

New member
אהם..

זה פורום תמיכה- והוא לא אמור להיות תחליף לטיפול.. ולכן אין בכלל מה לחפש כאן את התרופה.. אוזן קשבת תמיד עוזרת. העניין הוא שהמקום הזה לא נועד לרפא אף אחד- ולכן אין על מה להתפלא שאף אחד לא נרפא כאן מזה, ואין טעם להגיד את זה בכלל. זה פורום תמיכה, תמיכה רגשית. לא רופא, ולא פסיכולוג, הלא הבנה.. וזה כל מה שיש כאן, הבנה, ולא תרופה. ולכן זה לא נכון מצידך לחפש כאן את התרופה ואח``כ לבוא ולהגיד ``מצטערת- המקום הזה לא טוב.. לא מצאתי כאן שום תרופה``. אני תכף ארחיב בקשר למכתב שלך כי יש לי המון מה להגיד. אם יהיה לי זמן הלילה.. ואם המחשב יהיה ברשותי.. אם לא- אז או מחר, או ביום שלישי. או רביעי. קצת עסוקה.. :) לילה טוב בינתיים.

תרנגולת

New member
:)

אין הסבר טוב מזה.. :) סתם.. המכתב של מייקוש מסביר את זה הכי טוב. הוא יבין.

BLOU LOVE

אין לך מושג כמה שאתה צודק במה שאמרת.זה נכון שהרוב מאוד נהנות להכנס לכאן ולספר כמה רע ולהרגיש אות הזדהות עם כולן. אני למשל כבר לא רק שאני מכורה לפורום הזה אני מטפלת בעצמי במקביל.אני מאושפזת בתל-השומר אתה חושב שקל לי שם זה כמו לעבור את 7 מדורי הגהנום כן כן מה שאתה שומע אבל אני יודעת שזה במקום לטפל בבעיה שלי וזה מה שהכי חשוב כרגע לא רק לשפוך את הלב כאן כשזה נחמד מאוד אלא גם למצוא פתרון לבעיה שלי שהרי אם לא אני אמרתי לעצמי שאני לא רוצה לחיות אז מה עדיף ממה...לבכות כל יום ולהיות בדיכאונות קשים ולהשמין או לפתור את הבעיה באישפוז בבת חולים????

blue love

New member
רונה העצובה...

ולך אין מושג כמה שמחתי לקרא מה שכתבת.. אני יכול רק להחזיק לך אצבעות ולחבק אותך חיבוק חזק שתצליחי להתמודד שם עם כל הקשיים ולצאת... רונה השמחה. אני בטוח שברגע שהכנסת לך לראש שאת חייבת טיפול...את עברת את השלב הקשה באמת..של ההכרה בבעיה ...ועכשיו מה שנשאר זה לעשות עוד מאמץ אחד קטן ...ולהוכיח לכולם שאת יכולה...שאת חזקה...שאת רוצה להיות מאושרת.. הרבה אהבה רונה..ולילה מקסים.. blue

t@gel

New member
רונה....

את אוהבת את הפורום...טוב לך להשתפך כאן... בלו לאב אמר שהפורום לא פותר את בעייתינו... הוא התכוון לדבר אחד ואת לשני... את מכורה לפורום...אם כן...אז בלו לא צודק.. כי הנה הרגע בתגובתך סתרת את דבריו.... התמיכה כאן כן עוזרת....

*g99

New member
חברות וחברים:

אני אישית סובלת מבעית אכילה, (השמנת יתר) ומסכימה עם בלו בכל מילה. נכון שלאדם שלא סובל מבעיה זו או אחרת, קל להעביר ביקורת,אך באותה מידה כצופה מהצד יש לו לפעמים את היכולת לראות את התמונה בשלמותה,ולפעמים אף את הפתרון. נכון זה אכן פורום תמיכה בלבד,אך שאלו את עצמכם,האם באמת אתם מודעות לכך שזה רק פורום תמיכה? או שפורום זה הפך בתת מודע שלנו שכאן לעולם לא ``יכעסו`` אם נחרוג מהמוטל עליינו...נהפכו,אנו יודעות שפה ``ינחמו`` אותנו אם לא נעשה כמוטל עליינו! אני מקווה שלא נפגעתם ממני,ולפעמים כשהאמת פוגעת סימן שהדברים...נכונים וצריכם לפעמים לקבל את ה``סטירה`` בכדי להבין!!! אני באמת אוהבת אותכם ומקווה שתגיעו למסקנה הנכונה...אל תשכחו,אני בעצמי בתוך ה``בעיה`` ורואה את מה שבלו רואה... בלו: המון, המון,המון ת ו ד ה, הדמעות זולגות מרב התרגשות על כנותך!

t@gel

New member
אני ממש לא מבינה...

שם הפורום הפרעות אכילה-תמיכה... הוא יושב באשכול תמיכה אין כאן יום שבוא אין הודעה המדברת על הלך רוח הפורום - קבוצת תמיכה. כל משתתף חדש כאן מקבל הסבר על מטרת הפורום.... מאיפה אתם לוקחים את המסקנות הללו? על מה תודה? אולי אתם מאושרים וכאן עצוב לכם... חשבתם שאולי זה פועל לכיוון הנגדי? מי שרע לא בא לכאן להיות מאושר.... תגי

tagline

New member
לא הבנתי

סליחה `` מי שרע לא בא לכאן להיות מאושר``? במילים אחרות אולי? נו טוב כבר אמרתי שהראש שלי דפוק

מייק 48

New member
הפורום למען חיזוק הנפש והרוח...

בלו היקר, בנות הפורום הקסומות והאהובות !!! אני יודע שאתה כואב את כאבן העצום של הבנות ויודע שכוונתך רק לטובה... אבל אתה מתבונן לתוך הנשמות המתייסרות ורואה את הדברים מבעד למשקפיים של אדם בריא... אצל אדם בריא הדברים נראים פשוטים ולפעמים אנחנו פועלים כמו מכונה אוטומטית, אפילו לא חושבים על כל פעולה יומיומית פשוטה: קמים בבקר, מצחצחים שיניים, מתאמנים (או לא), מתקלחים, מתלבשים, אוכלים, שותים, עובדים, צוחקים, מפלרטטים, שוב אוכלים, שוב שותים... יוצאים, מבלים (או לא), אוכלים במסעדות, שותים, רואים טלויזיה, טוחנים עוד משהו, מפלרטטים שוב (אם נשאר כח), סקס מידי פעם (או לא), שוב מתקלחים, שוב אוכלים משהו ושותים, הולכים לישון... ושוב הריטואל הקבוע... רובנו לא טורחים כלל לעלות על המשקל אלא פעם בכמה שבועות... אנחנו מפעם לפעם מדברים על קלוריות ועל דיאטות (כי כולם מדברים על זה) אבל ממשיכים לאכול ולשתות... אם אנחנו חולים במשהו - הולכים לרופא המתאים ומנסים לטפל בבעיה... ככה זה אצלנו... אני מביט בראי ומה רואה ? לרוב אני רואה מולי אדם רגיל ושמח וחוץ מהתסרוקת שלא מסתדרת, לרוב אנחנו לא נבהלים ממה שהמראה משקפת לנו... אנחנו פשוט לא משקיעים בזה יותר מידי... אצל חולות אנורקסיה ובולמיה כל העולם של האדם הרגיל לא קיים בכלל !!! המחלה משבשת את מערכת בקרת התמונה ואת מערכת בקרת האיזון במוח והחולה רואה לגבי עצמה דברים שלא היו ולא נבראו - ממש, ממש אמיתיים, שרירים וקיימים במוחה... זה כנראה הרבה יותר מורכב ומסובך ואני לא פסיכולוג וקשה לי בכלל להבין, אבל אני בטוח שאצל הבנות הסובלות כל מה שהן רואות לגבי עצמן וגופן מבחינתן אמיתי לחלוטין, מפחיד עד אימה, מוריד את התדמית העצמית עד הרצפה והורס כל חלקה טובה של אורח חיים נורמלי... הן חולות במחלה נוראה שמוחקת להן באכזריות כל חלקה טובה של שיגרת חיים נורמלית... הופכת את שיגרת יומן למאבק אינסופי מתיש... גורסת ובולעת את ההנאה הטבעית מאוכל ושתיה... ועוד ועוד מכות כואבות לגוף ולנפש... החולי הזה גורם לעולם להראות כל כך נורא, כל כך חשוך ואפל, עגום... הן חיות יום ולילה במחלה הזו בחשש ובגועל, בין תקוה ליאוש, בין אויר למחנק... כל יום הוא קרבות ומאבקים... נצחונות ונפילות... ואין להן שום סיכוי להנות מיופיו של העולם - כל עוד הן חולות !!! זה תמצית עולמן... אני מאמין שכל אחת מהן רוצה להבריא, רוצה לצאת ממעגל השדים הנורא הזה... כשאדם חולה לפעמים הוא מכחיש ולא מוכן לתת לסביבה לראות את חולשתו... אז הוא חי זמן מה בהכחשה, גם לסביבה וגם לעצמו... הרבה פעמים אדם חולה מאמין שיוכל להרפא בכוחות עצמו וגם אז הוא לא מוכן לתת לאחרים, אנשי מקצוע, להתערב לו במחלתו... כל אלו תופעות מוכרות אצל בני אדם. יש גם מזה וגם מזה אצל הבנות החולות במחלה הזו. בסופו של דבר אני מאמין שהבנות כאן רוצות מאד להחלים ולחזור לעולם הרגיל... אין להן ענין להישאר חולות רק כדי להמשיך להזדהות זו עם זו ולחלוק חוויות דומות... אני מאמין בכוחות הנפש הגדולים שלהן (רואים זאת כאן בפורום) ואני מאמין בכח הרצון שלהן, אני מאמין בכוח העידוד והתמיכה וכמובן, בכוח האהבה הענקית שעוטפת ומרככת את המכות... הפורום הוא לא תחליף לטיפול והוא לבדו לא ירפא לאף אחת את המחלה !!! אני לא חושב שהפורום הוא מקלט לבריחה מן המציאות ואני גם לא סבור שהתמיכה ההדדית וההזדהות בין בנות שסובלות מבעיה דומה גורמת להמשך המחלה ומונעת החלמה... אבל, אני יודע שאצל אדם חולה חלק נכבד מהיכולת להתגבר ולהבריא נמצא בחוזק הנפשי ובתעצומות הרוח... עידוד, חיזוק, תמיכה נפשית, אהבה, גישה חיובית ומחשבה אופטימית הם, ברוב המקרים, סייענים רציניים ביותר להחלמה מן המחלה !! ובדיוק לשם כך קיים פורום התמיכה הזה !!! אבל בפורום הזה גיליתי עוד משהו: זה לא סתם עוד פורום תמיכה... כאן מצאתי עולם קסום של רגשות נפלאים ואהבה ללא גבול... עולם מיוחד ומופלא של אנשים מקסימים... עולם של לבבות ענקיים הפועמים יחד בהזנה הדדית... כוחות נפש מופלאים של בנות שמוכנות לתת את טיפת הכוח האחרונה למי שזקוק לה דחוף... חלקת אלוהים קטנה בה אפשר לטבוע בים האהבה... על-כן בלו היקר, זה לא סתם פורום תמיכה... זהו פורום האהבה והתמיכה האולטימטיבי - זהו ``פורום המלאכים`` !!! כאן הבנות לא הופכות חולות יותר בגלל הפורום... אולי כאן הן מקבלות, לאט לאט, את הכוחות הנפשיים שהיו בחוסר אצלן, אותן כוחות נפש החיוניים כל-כך לתהליך ההחלמה מהמחלה... אלו תהליכים ארוכים והמסע אל החופש ארוך, מפרך, מלא מכשולים ותהפוכות... אבל שווה את המאמץ !!! וכאן בפורום המסע יהיה גם מלא תקווה, מלא עידוד, מלא אומץ לב ומלא אהבה!!! זה בעצם מה שרציתי לומר, בלו היקר... זה מה שרציתי לספר לכן, בנות יקרות ואהובות... רוצה לראות בהקדם כל אחת מכן בריאה... שולח בינתיים חיבוק ונשיקה בתקווה... המון המון המון אהבה שלכם בתפילה מייק

תרנגולת

New member
מיייק!! אתה גורם לי לבכות..

אני לא מאמינה איך בן אדם שהוא ``מבחוץ`` מבין כל כך.. בלי שצריך להסביר הרבה, בלי שהוא יגיד ``הבנתי.. אבל אני פשוט לא קולט``. אתה מדהים... היכולת הזאת לקלוט ולהבין. הבטן שלי הפוכה עכשיו.. חשבתי שאת ההבנה הזאת אני יכולה למצוא רק אצל מי שעבר את זה.. ואיך שאתה מתאר את זה.. לפעמים אני פשוט מסתכלת על אנשים אוכלים- ונמסה מאיך שהם עושים את זה בלי לחשוב בכלל, בלי להתייסר, בלי לסבול, ואח``כ הם מסוגלים לחייך.. כאילו כלום לא קרה.. אצלי אחרי שאני אוכלת- המצב רוח יורד, אני מרגישה אפס, פרה שמנה, לפעמים אני גם בוכה.. אני מסתכלת.. ועצוב לי שאני בכלל לא זוכרת איך זה לאכול בלי לחשוב ולהתעסק בזה.. כל כך מסכימה עם כל מה שכתבת.. לילה טוב מייק יקר.. }{ אתה מדהים.. תזכור את זה. חלומות מתוקים.

t@gel

New member
נותרתי אלמת...

חותמת על כל מילה... ולא אוסיף...פן אגרע.. רק יכולה לספר על הדמעות בעיניי עכשיו...

blue love

New member
מייק...

אתה פשוט מלאך משמיים...!!! כל מילה שלך נכונה...כל מילה שלך היא אופטלגין לבנות כאן ועל זה אומר לך ..תודה!!! blue

מייק היקר....

לא יודעת מה להגיד...המסך שלי מכוסה כולו בשיכבה מלוחה של דמעות. אין לי מושג איך אוכל להודות לך. אתה פשוט אוצר ואין מילים בפי לומר עד כמה אני מעריכה אותך ואת כל מה שאתה עושה פה, למעננו. תודה לך מכל כל הלב אוהבת אותך מאיה

למעלה