הפורום מת :/

• פותח הנושא NJS
  • פורסם בתאריך

NJS

New member
הפורום מת :/

אז אממ אני יודע שעשינו תשרשור הזה כבר די הרבה פעמים אבל בכל זאת יש די הרבה חדשים וחוצמזה כשרציתי לקנות ספרי קריאה ליום כיפור הגעתי למסקנה שלא היה לי שום ספרים שידעתי מראש שהם יהיו ספרים טובים וול קיצר הנה נפתח לו עוד שרשור המלצות ספרי פנטזיה בעברית כל מי שמכיר ספר ששווה קריאה מוזמן להגיד [ואם הוא לא עצלן כמוני גם להוסיף כמה מילים על הספר]

ThornLeg

New member
שווה מאוד (אם לא קראת כבר)

תנסה את סידרת האלף האפל, מסופר שם על אלף אפל שמאס בחברה המושחתת של האלפים האפלים ומנסה למצוא דרך אחרת

NeverDream

New member
גניבה!

אני רציתי להמליץ על זה... בכל אופן, יש גם את סדרת ההמשך לאלף האפל, שנקרא "טרילוגיית בקעת רוח-כפור". היום סיימתי את זה, ספרים מעולים אחד-אחד... מסופר על מסע של כמה חברים בעולם שנקרא ממלכות נשכחות, ואני לא מפרט יותר כדי לא לקלקל לך.

1984alive

New member
סידרה מעולה אני בהמשך באנגלית

THE LEGACY,STARLESS NIGHT,SIGE OF DARKNESS כל כך מומלץ

ThornLeg

New member
אתה יודע מאיפה אפשר להשיג אותם?

ההיתי באילת בשבוע שעבר וראיתי רק את הספר השני של איזו טרילוגית המשך ששכחתי את שמה

LuLuLu iT

New member
../images/Emo69.gifאר, אני באמת צריכה לקרוא אתזה.

של סלבטורה, נכון? ><

avki

New member
תקראי, שני הסדרות משובחות, למרות

שבשניהם הספר הראשון קצת פחות טוב.

Arana

Well-known member
מנהל
ב"האלף האפל"

דווקא הספר הראשון היה מעולה, והאחרים היו קצת פשטניים כאלו, נראו יותר כמו תיאור של משחק D&D (בעיקר הקרבות) ולא כמו עלילה מתוכננת. הספר הראשון הרבה יותר עשיר בגלל התיאור של חברת האלפים האפלים וההתבגרות של דריזט והגעתו להבנה של מה שהוא באמת. בשני הספרים הבאים הוא לא ממש מתפתח כדמות כמו בספר הראשון, וגם הכתיבה בהם היתה לטעמי קצת פחות טובה. את הסדרה השנייה לא קראתי.

XiluminatiX

New member
האלף האפל

לדעתי אתה צודק "מולדת" היה יותר טוב משני הספרים האחרים אבל כל הטרילוגיה הייתה מצוינת ומה היה שונה ברמת הכתיבה?

Arana

Well-known member
מנהל
זה "את"../images/Emo90.gif

אני לא יודעת אם רמת הכתיבה כשלעצמה היתה שונה (אני מניחה שלא ממש, בכל זאת הוא סופר טוב), כנראה שהעלילה היתה דלילה הרבה יותר. קח לדוגמה את הקרבות: בספר הראשון אם היו קרבות, הם היו של בתים שלמים אחד נגד השני או של שילוב של קסמים וכלי נשק ודברים כאלה, והם גם היו הרבה יותר קצרים יחסית לשאר הדברים שמילאו את הספר. היו שם תככים, מאבק על המעמד של הכוהנות והבנים ובכלל תיאור של החברה (זה משהו שאישית אני אוהבת). בספרים האחרים, בעיקר בשלישי, יש תחושה כאילו כל שני מטר יש קרב, וכל הקרבות הם באותו סגנון (דריזט מנופף במיומנות עם החרבות המעוקלות שלו, גווינביר עוזרת לו, הוא קופץ לפה, קופץ לשם ומנצח). כמו כן, יש יותר מדי גלישה לתיאורים חיוביים של דריזט, כמה הוא גמיש, חזק, מוכשר, סייף טוב וכו'. די מעצבן אחרי כמה זמן. בנוסף, בספר הראשון הוא מתמודד לבד מול כל החברה של האלפים האפלים, גדל, לומד, מגלה את עצמו. יש כאן קונפליקט מאוד גדול בין מה שהוא נולד לתוכו לבין מה שהוא באמת, והוא צריך לבחור היכן הוא רוצה להיות. בספרים האחרים הוא כבר החליט, הוא פשוט צריך לברוח מכל אלה שחושבים שהוא מרושע, וזה די תבניתי וחוזר על עצמו. בקיצור - נכון שהיה מעניין לראות מה קרה עם דריזט אחרי שהוא עוזב את מנזוברנזן, אבל לדעתי שום דבר לא היה נפגע אם סלבטורה היה עוצר אחרי הספר הראשון.

LuLuLu iT

New member
../images/Emo69.gif פנטזיה?

הומ. לא יודעת, מה שעלה לי לראש עכשיו זה ניל גיימן שכותב פנטזיה אפלה. [?] עשן ומראות, אלים אמריקאים
, לעולם לא עולם ואבק כוכבים. [אבק כוכבים זה לא אפל. ><]

La Gamba

New member
לא יודע אם פנטזיה אפלה זה המונח/

הנכון, אישית זה נראה לי יותר כמו פנטזיה עירונית/אורבנית.

LuLuLu iT

New member
../images/Emo69.gif המפ, זה מה שכתוב..

מאחורי הספרץ ["ניל גיימן כותב פנטזיה אפלה..." משהו כזה. ואלה הספרים שהוא כתב. אויל הכוונה לסנדמן? ><]

La Gamba

New member
קצת מת

אולי תקרא את הספר הרביעי של שיר של אש ושל קרח

למעלה