הפורום מת :/

• פותח הנושא NJS
  • פורסם בתאריך

dralan

New member
"בלגריאד"

5 ספרים (לא זוכר ת'מחבר).ויש לו גם 2 סדרות המשך. הראשונה יפה ביותר!!!

Mystic Dragon

New member
../images/Emo45.gif סדרה מומלצת

פנטזיה פשוטה, אבל הסיפור מעניין, פשוט יחסית ומושך. למעשה יש שתי סדרות: הבלגריאד - חמישה ספרים, ואחריה קוראים את המלוריאן, גם חמישה ספרים. המלוריאן קצת חוזר (זה בעצם הרעיון הכללי, אבל לא משנה עכשיו) על העלילה בבלגריאד, אבל שתי הסדרות יפות. אחרי זה יש שני ספרי הרחבה על שתי דמויות עיקריות. רק ספר אחד, "בלדגראת הקוסם" מומלץ לדעתי. השני, "פולגרה הקוסמת" ממש משעמם. פולגרה הזאת סתם קופה. בקיצור, מומלץ, אם יש לכם זמן לקרוא הרבה ספרים.

1984alive

New member
פנטזיה חלשה

ממש ריחמתי על המורגו הם רעים ומכוערים ומטומטמים ממש כמו הרעים בשיגעון בחלל זה ממש עצוב... דיוויד אדגינס פשוט חלש(יש לו עוד טרלוגיה בעברית האלניום ללא קשר לבליגארד)

XiluminatiX

New member
בלגריאד

גם אני קראתי את בלגיאד סדרה מאוד מומלצת אבל פנטזיה ילדותית ועלילה מאוד נמרחת

Arana

Well-known member
מנהל
ספרי פנטזיה מומלצים?

וואו, יש לי מלא. כמה להתחלה:
"עיני הדרקון" של סטיבן קינג - יש כאן תבנית של אגדה סטנדרטית - מלך זקן, שני נסיכים (הבכור מוצלח, השני לא) ומכשף רשע. המלך נמצא מת וכל הראיות מוליכות לנסיך הבכור, החף מפשע, כמובן. עד כאן בלי ספוילרים. למה הספר הזה הוא ה(כמעט) הכי טוב של קינג בעיני? קודם כל כי הוא מצליח לקחת את התבנית הסטנדרטית הזו ולשדרג אותה בכמה רמות באמצעות הומור שנון, שצוחק בין היתר גם על הדמויות שלו. חוץ מזה, הספר פשוט כתוב מעולה. אני תמיד חוזרת אליו כשבא לי משהו טוב.
"גשר ציפורים" ו"סיפור האבן" של בארי יוגארט - ספרים מקסימים שעוסקים בסין העתיקה. הספר השני הוא לא המשך, אבל במרכזו אותן דמויות שהקורא מכיר בספר הראשון, כך שרצוי לקורא לפי הסדר.
"בשורות טובות" של ניל גיימן וטרי פראצ'ט - מצחיק בטירוף, נהדר ומומלץ בחום! ובהקשר זה - סדרת "עולם הדיסק" של פראצ'ט היא נהדרת, מפילה מצחוק ולא חייבים לקרוא אותה בסדר מסוים (הראשון היה "צבע הכשף").
"לפעמים זה אחרת" של ורד טוכטרמן - (אולי מוכרת לכם מהרשת בניק Boojie) קובץ של סיפורים קצרים מד"ב ופנטזיה, מחולקים לשלושה סוגים: נוטים למד"ב, נוטים לשאלות חברתיות ונוטים להומור. תנו צ'אנס למישהי משלנו, היא שווה את זה. אני אהבתי.

1984alive

New member
דווקא צריך לקרוא לפי הסדר

סידרת סתמרוח יש לה סדר(אור מופלא,מעשי קסם,אריק,זמנים מעניינים,היבשת האחרונה,הגיבור האחרון)סידרת השומרים,סידרת המכשפות וסידרת מוות ועוד כמה ספרים שעומדים בפני עצמם כמו פירמידות

1984alive

New member
המלצה שלי

סידרת המילה והריק של טרי ברוקס(שני הספרים הראשונים יצאו בהוצאת עם עובד) הסידרה נחשבת לפנטזיה האפלה הטובה ביותר על פי פבלישר וויקלי.

XiluminatiX

New member
המלצות

אני ממליץ גם על שני הטרילוגיות של סאלבטורה האלף האפל ובקעת רוח כפור, גם יש את מחזור שער המוות שהם גם ספרים מצוינים ורואים את הדמיון בין הספרים האלה לבין רומח הדרקון ובנוסף יש את הספרים של דן בראון צופן דה וינצי מלאכים ושדים וכו שהם גם מצוינים

למעלה