הפורום מת שוב..

U A O

New member
תענה על השאלה

הגעת לגיל בכלל של בחינת הבגרות? עשית את בחינת הבגרות? אני את הבגרות שלי עשיתי (ועברתי), כנ"ל גם את הבגרות בהבעה, לפני הרבה הרבה זמן (וגם עברתי מאוד). ויש לי העתק של המגן שבמפורש הביטוי בו נמצא כתקף.

איזה מריבות מטומטמות!

בררר.... תראו על מה אתם מתווכחים, גאד דמט ! אחלה פורום, דרך אגב. האמת... חבל. היה לו אחלה פוטנציאל.

U A O

New member
בקטנה אחותי!

הכי חשוב שאת איתנו, ועד שהתחלנו למצוא חן אחד בעיני השני (אני ואת..) - חבל להרוס את זה

גם בגלל ש...

מוכר כחוקי בבחינות הבגרות. זה עדיין לא ביטוי נכון. את בחינת הבגרות אני עושה השנה. רק למידע הכללי, אני מכיר לא מעט שעברו את הבגרות ועדיין מדברים בעברית איומה. ידיעת תחביר, תורת ההגה ופעלים לא משפיעה על כך כלל.

U A O

New member
טוב, שמע

אין לי כח לוויכוחים מטופשים איתך. לא עברת בכלל שום בגרות, וכבר אתה מטיף למבוגרים ממך איך לכתוב נכון. קודם כל תן כבוד לבוגרים ממך. דבר שני, תפסיק לחשוב שאתה הכי חכם בעולם, ושרק אתה צודק תמיד. ההודעות הארוכות והלכאורה "חכמות" לא עושות רושם במיוחד.

כשבוגרים ממני מביעים דעות כמו

תמיכה בפאשיזם, דעות קדומות ומתלהמות נגד הומוסקסואלים, או גזענות הגובלת בנאציזם, אין לי שום כבוד אליהם. במיוחד כשהם בטוחים שהם צודקים ומשתמשים בדמגוגיה זולה ובהתנהגות הנוגדת את כל כללי תרבות הדיון כדי "לבסס" זאת. כן, אתה לא כותב נכון. כן, אני מכיר מספיק אנשים שמכירים את הלשון העברית קצת יותר טוב ממך או ממני ויעידו על כך. כן, הגיע הזמן שתכיר בעובדה המצערת שגם ממרום שנותיך אתה יכול לדבר שטויות.

U A O

New member
אההה ועוד אתה קורא לי גזען...

"כשבוגרים ממני מביעים דעות כמו תמיכה בפאשיזם, דעות קדומות ומתלהמות נגד הומוסקסואלים, או גזענות הגובלת בנאציזם, אין לי שום כבוד אליהם". אז כאילו אם אני לא פלצן שמאלני כמוך אתה "לא מכבד אותי". הדעות שלי מבוססות על עובדות היסטוריות. תרצה או לא, לי יש ביסוס הסטורי על הדעות. זכותי לחשוב מה שאני רוצה, זכותי לומר ולהביע מה שאני רוצה וזכותי לתמוך במה שאני רוצה. אם לא היינו חיים במדינה 'דמוקרטית', לא היו לי את הזכויות האלה, ולא הייתי מתלונן. דבר שני, שיהיה לך ברור, אני שם זין על הלשון העיברית. מספיק לי לדעת להגיד ולהביע את דעותי וזהו. השפה המגעילה הזאת ממש לא מעניינת אותי, ולא הייתי מתענין בה מן הסתם אם לא הייתי גר במדינת ישראל. אבל כשילד בן 15 בא ומטיף לי זיוני שכל על חרא שעברתי לפני כמה שנים טובות, זה מעצבן. (באופן ווירטואלי כמובן)

הא, פתאום העברית לא מעניינת אותך

כל כך קשה להודות בטעות? כן, ילד בן 15 תיקן אותך. אתה יוצא הרבה יותר פאתטי כאשר אתה מנסה להגן על הטעות הזאת. גזענות היא אפליית אנשים על רקע תכונות מולדות (צבע עור, עיניים, ייתכן שגם נטייה מינית) ולא על רקע דעותיהם. האם אתה מגדיר אותי גזען כלפי נאצים, לדוגמה? הביסוס ההיסטורי שלך עלוב להחריד, וזכותי להצביע על כך. אין לך זכות לומר ולהביע את כל מה שאתה רוצה, כיוון שיש קו אדום של הסתה. זה בדיוק ההבדל בין דמוקרטיה לאנרכיה.

U A O

New member
פחחחחחחחחחחחחחח

חבובי, כמו שציינתי, אם המורה לא הכשילה אותי עם המשפט הזה בבחינת הבגרוצ, מבחינתי הוא תקף. ואלף תירוצים מצידך לא יעזרו. הביסוס ההסטורי שלי עלוב...... והביסוס שלך מוצק? ילד שהוא עוכר ישראל, שונא ישראל, אוהב את הערבים שרוצחים לנו אנשים נון סטופ, נגד צה"ל שפועל בשטחים להגנת ישראל - בגללך חולרע יש פילוג בעם! בדמוקרטיה יש לי זכות להביע דעותי. כל מה שיש לי להגיד. קו אדום בתחת שלי. כמו שלא משתיקים שמאלני עלוב כמוך שעלול להוריד מורל לחיילי צה"ל, כך גם אין סיבה להשתיק אותי.

הא, זה היה ניסיון להעליב אותי?

הכינוי אוהב ערבים לא מזיז לי יותר מדי, כיוון שערבים הם בני אדם לא פחות טובים ממך או ממני. גם הכינוי עוכר ישראל לא מזיז לי יותר מדי, הוא בעיקר משעשע. אתה, בתור אנטי ציוני מובהק שמתנגד לדמוקרטיה הישראלית, האדם האחרון שיכול לקרוא לי עוכר ישראל. אבל תמשיך, זה משעשע לראות אידיוט מתלהם מנסה להתווכח בצורה נורמלית.

U A O

New member
אתה צריך להתבייש.

נכון, אינני קשור למדינה הזאת. אך כל עוד אני חי פה, ואזרח המדינה, יהיה אכפת לי מהמצב. אם אתה חושב שערבים שהורגים יהודים (=ישראלים) חפים מפשע הם "בני אדם לא פחות טובים ממני", אז יש לך בעיה חמורה. אני מאחל לזבל כמוך שיום אחד תקלע לזירת פיגוע, ותגרד את אמא שלך עם שפכטל או משהו מהמדרכה. אז ניראה אם עדין תחשוב את הזל שאתה חושב עכשיו (כן, לערבים ממש אכפת את מי לרצוח, הם בטוח ישאלו אותך לפני שהם ירגו אותך אתה ימני או שמאלני? אתה אוהב ערבים או לא?) ובנימה זאת אני מסיים את דברי בנושא.

וישראלים לא הורגים ערבים?

המחתרת היהודית לא הייתה קיימת? ברוך גולדשטיין לא היה חי מעולם? ארגוני טרור הקשורים בכ"ך לא מסתובבים חופשי? חיילים לא עיכבו שעות אישה יולדת במחסום וגרמו למות התינוק? תמונת המציאות שלך כל כך מעוותת וחד-צדדית, שאני תוהה אם אנחנו חיים באותו עולם. העובדה שהכרתי באופן אישי את אחד מהרוגי הפיגועים רק גרמה לי להאמין עוד יותר בדעותי, ולרצות עוד יותר בסופו של סכסוך הדמים הכל כך מיותר הזה. אגב, ההבדל היחיד בינך לבין מבצעי הפיגועים האלה הוא שהם כבר ביטאו את דעותיהם. אתה עוד לא עשית כן, ומקווה שרשויות החוק במדינת ישראל יצליחו למנוע ממך לעשות כן. הדעות שלך גרועות מדעות החמאס. הם לפחות מעולם לא טענו שהיהודי אינו אדם.

U A O

New member
כן? אתה זוכר את "ההלוויה" של אנשי

החמאס שפתאום ה"מת" קפץ מן הארון? אתה בוודאי לא זוכר את אותם המחבלים שהעבירו מטעני חבלה באמבולנסים? אתה לא זוכר איך ההמון הערבי עשה לינץ' לחיילי צה"ל ברמאללה יימח שמה, התעלל בהם עד מוות ולבסוף זרק אותם מן החלון? (ועוד המחבל הוציא את ידיו המגואלות בדם והראה להמונים) אתה לא זוכר את הילדים שנירצחו כשהם יצאו לדיסקוטק,נכון? אתה לא זוכר את התינוקת בת 3 חודשים שנירצחה ע"י צלף בחברון כשאמא שלה הוציאה אותה לטיול מתחת לבית? אתה לא זוכר כניראה גם את האנשים התמימים שנירצחו בזמן שהם עשו את ליל הסדר בנתניה? הערבים אינם בוחלים באמצעים בכדי להרוג. הם לא יהססו להבריח מטענים באמבולנסים, ו/או לנצל את ההטבות של ישראל (הורדת עוצר למשל, פתיחת מעברים) בכדי לפגוע בנו. המחתרת היהודית וברוך גולשטיין (הגבר) קמו מתוך נקמה. כמו שהיהודים תמיד היו פחדנים והסיסמא "יהודים נקמה" מאז ומתמיד הייתה... סיסמא ותו לא - הם האנשים שאמרו די, ויצאו לפעולות תגמול באויב. צהל עיכב את האשה במחסום בכדי לבדוק את האמבולנס. ואם היו מוצאים בו מטעני חבלה? מה אזהיית אומר? אם האוכלוסיה הערבית הייתה חכמה, הם לא היו תומכים בטרור, והיו עוצרים ומגנים אותו. מכיוון שהם טיפשים (באופן כללי הערבים טיפשים), ישראל נאלצת לשחק את תפקיד השוטר. יש לזה השלכות לפה ולשם. אבל כל אזרח, ובמיוחד אידיוט כמוך, צריך לדעת שזה הכל למען הביטחון שלך. כדי שאתה תוכל לנסוע למסיבת כיתה באוטובוס ולא להתפוצץ, או שתוכל לשבת עם אמא בבית קפה שוב, בלי להתפוצץ. אנשים כמוך של-א קולטים את זה, פשוט מזלזלים בחיילים שקורעים ת'תחת שלהם ואוכלים אבק בכדי שאתה תוכל לישון בשקט בלילה. אנשים כמוך פשוט יורקים לחיילים ולצבא שלנו בפנים. ועל זה אתה צריך להתבייש.

הודעה ארוכה ומסכמת. לא כותב יותר.

היה בטוח שאני זוכר מצוין את הפעולות המתועבות האלה. אני זוכר הרבה יותר פיגועים ממה שאתה חושב. אני אפילו זוכר את הפיגוע במייק'ס פלייס. אתה יודע, בחור אחד שאני מכיר גם קצת נרצח שם, כפי שכבר הזכרתי בהודעה הקודמת. אבל אני גם זוכר את נטבחי מערת המכפלה, את הערבים שנורו בכבישים, את הזיתים העקורים, את החיילים שהודו בפגיעה בערבים שלא לצורך (ולא חסרים כאלה), את ההשפלות המיותרות. רואה, וזוכר שבעצם הכל חלק ממלחמה מיותרת לחלוטין, שאפשר לעצור. לא מלחמת אין ברירה יש לנו פה, כי אם מלחמת יש ברירה, אבל בשם הכבוד והאדמה אף אחד לא מוכן לעצור את ההתדרדרות לתהום. עם רוצחים אין מה לדבר, אין ספק. אלא אם כן אתה ימני. השמאל תמיד הקפיד לחפש את האישים המתונים יותר בהנהגה הפלסטינית. ערפאת לא נבחר, בזמנו, מתוך אהבה גדולה, אלא בגלל שחשבנו שהוא אדם שאפשר לדבר איתו. טעינו, ובניגוד לימין, השמאל מכיר בטעויותיו ולומד מהן. הימין לא לומד. אחרי שהקמתם את החיזבאללה ואת החמאס כדי ליצור אלטרנטיבה לאמל ואש"ף, אתם ממשיכים לחזק אותם, וגם את ערפאת עצמו. הופכים את חיי הציבור הפלסטיני לגיהנום של ייאוש, ומסייעים לחמאס לתפוס עמדות כוח בקרב האוכלוסייה הפלסטינית. מסרבים למשא ומתן תחת אש הטרור עם הרש"פ ולשחרור אסירים למען בעל בריתנו עבדאללה מלך ירדן, אך לא מהססים לקיים משא ומתן עם החיזבאללה בנושא החטופים כאשר בו בזמן ארגון זה מנסה לחטוף חיילים נוספים, ומוכנים לשחרר אסירים ברוחב לב למען נסראללה. במקום לנצל את ערפאת כנשק הסברתי, מקפידים לתקוף אותו, מאחדים את הפלסטינים סביבו והופכים אותו לצ'ה גווארה של המאה ה-21. כל הדברים האלה מוכיחים לציבור הפלסטיני נקודה אחת, שאולי תהיה מוכרת לך מאיפשהו: שישראל מבינה רק כוח. ברוך הגבר? האם אני באמת יכול להתייחס ברצינות לאדם שמזועזע מהרצחנות הפלסטינית, אך מקבל בהבנה את הרצחנות היהודית, שלא באה כתגובה לדבר? אולי אתה גם מקבל את רצח רבין כצעד לגיטימי, אבל מזועזע, ממש כואב לך, כאשר חמושים מאיימים על אבו מאזן? אולי אתה, כמו נועם פדרמן, מעדיף לראות את יוסי ביילין על ספר התלייה בכיכר העיר כאשר לידו ערימת הסכמי ז'נבה עולים באש (מזכיר משהו?), אבל נדהם, ממש המום, לראות כיצד יכולים הערביים הרצחנים האלה לבצע לינץ' במשת"פים? גם החמאס קורא לפעולות הטרור שלו פעולות תגמול. ואתה, חביבי, היית משתלב שם נהדר. הטיעונים שלכם זהים במאת האחוזים, מלבד העובדה שאתה גם גזען בנוסף לכל. האישה לא הובלה באמבולנס, כי אם במכונית פרטית. האם צריך לבדוק מכונית פרטית במשך שעות? והאם אי אפשר לעכב את המכונית לבדיקה, אבל לדאוג להסעת האישה במהירות האפשרית אל עבר בית חולים קרוב, כשהחיילים רואים שהיא יולדת? האם בשם הבטחון הכל מותר? לא. לא כל דבר מותר בשם הבטחון ובשם המורל של הצבא. לא, אני לא רואה קשר בין הגנה על מאחז של 3 משפחות ועז לבין הבטחון שלי. בעצם, אני דווקא כן רואה קשר. בזכות המאחז הזה הצבא מבזבז עוד יותר את כוחותיו, שהיו יכולים לשמש להגנה על גבול נורמלי, כמו בכל מדינה. תודה למתנחלים ששומרים עלי כל כך יפה. אני לא מאשים את החיילים, למעט במקרי התעללות, אלא את מקבלי ההחלטות ואת עיוורונם המדהים לנוכח המציאות. כאשר עובד אלילים אנטי ציוני כמוך מנכס לעצמו גם את אהבת ישראל, אני לא יכול שלא להיזכר בדברים שאמר אותו בחור, רן ברון שמו, שנרצח במייק'ס פלייס באותו לילה ארור: " אז שאף נושא עוזי מנק' העמק "זידים ד" לא יעיז לפתוח עלי לוע שאני לא אוהב את הארץ שלי! יבוא לו איזה נחום אריאל (לשעבר נוימן ליונסקי, כמובן) ויגיד לי שישראל זה שטחים? שאהבתה היא כלום מלבד דם ויזע? שגיבוריה הם אלו שמתו בשבילה?! בוא נחומי, בוא ואספר לך גיבור מיהו: אדם המוכן למות למען עקרונותיו, אך היה מעדיף לחיות למענם ולפיהם. אתה חושב שלשבת שם, רגע מהמוות, להציב מולו את הילדים ולצעוק "זכותי להיות כאן! צא, דיבוק, צא!" זו גבורה? זו קטנוניות ותו לא! אריק שרון הוא גיבור, אין ספק, אבל מעולם לא עשה מעשה אמיץ כמו שפנה באופן אקטיבי למלאכת פינויך מר ליונסקי, למענך ולמען עתיד ילדיך, שעה שאתה מודה לו באבן ובמקל, מחסנית ריקה של עוזי ויריקה לפנים! בכל הארץ טיילתי, ואמשיך לטייל עוד ועוד. מעטים היו המקומות בהם דרכתי בניגוד להסכמתו של איש, ובפרט של איש מיושבי הארץ ימנים ושמאלניים כאחד. האם לא ראיתי את מדינתי? האם זר אני לנופיה? האם איני מעריך את יופיה כראוי? לעולם לא אוכל לשקול לחיות את חיי ולגדל את משפחתי בארץ אחרת -אין לי ארץ אחרת! ישראל היא לי מקלט, הבטחה, בית. וכדי שיוכלו ילדיי לחיות בה את חייהם, אהיה מוכן לסיים למענה את שלי." עליך ההודעה הזאת לא תשפיע, אתה תמשיך להיות שבוי בקונספציות הפאשיסטיות שלך. אבל אולי זה יזיז משהו לאחד מהאנשים היותר שפויים בפורום הזה.

U A O

New member
הודעה מסכמת שלי, אחרונה גם כן.

אני לא אגיד שאתה טועה, אלא צודק באופן חלקי. ישראל, יותר נכון רבין וחבורתו, פעלו לקידום ה'מדינה' הפלסטינית. בראש ובראשונה הם נתנו להם נשק. כן,כן אותו נשק ארור שרבין נתן להם, עכשיו משמש כנגדנו. רבין הוא איש צבא מהמעלה הראשונה, ומדינאי טוב גם כן. אך כאשר הגוש הימני אמר לו על סמך תקדימי העבר שאין לתת נשק לערבים, שזה לא יספיק, הוא כינה את אותו הגוש "גזענים", ומאוחר יותר נחתם אותו הסכם אוסלו ארור 1-800 (הסכם אוסלו אחד, 800 הרוגים, וממשיך לעלות). באותה תקופה הפיגועים הרצחניים כנגד ישראל לא ניפסקו. הפיגועים נימשכו לאורך כל הזמן, באישורו וידיעתו של ערפאת. מישהו היה צריך להחליף את רבין. ואכן הוא הוחלף. כניראה שלעולם לא נדע את המשך הרומן שהתחיל אז רבין עם הפלסטינאים. הציבור הפלסטיני לעולם לא נלחם בטרור. תמיד הערבים שנאו והמשיכו לשנוא את ישראל. עובדה לזה הם "ערבים ישראלים" אשר הפנו למדינה עורף בפעם השניה כבר תוך 13 שנה, והבהירו לציבור שוב, שאין לסמוך עליהם. כל עוד האוכלוסיה הערבית בשטחים תומכת טרור - אין לבצע שום מו"מ!! יש לגרש את ערפאת חזרה לטוניס. ערפאת לא יעיל לפלסטינאים. בסופו של דבר לכך, או לכך, הפלסטינאים יקבלו את המדינה שלהם. אבל זה לא משנה, כי הסכסוך יימשך, מהסיבה שהערבים הם חמדנים. משחר ההיסטוריה הם חמדנים ואחרי שהם יקבלו את המדינה שלהם, הם ירצו גם את ירושלים, חיפה ות"א. אז..... הווו אז תתחיל מלחמת ההשרדות האמיתי. אני באופן אישי תומך באותם מענישים פרטיים (פדרמן, וחברי המחתרת היהודית החדשה). אני מרגיש שהם עושים משהו דוגרי. הם נוקמים את דמם של אלו שנירצחו (for those who died סתם הייתי חייב). אני רואה תמיכה זו כלגיטימית. תבין, א"י שייכת ליהודים זכותו של כל יהודי להתיישב איפה שהוא רוצה בא"י. אבל, לפי דעתי, מי שרוצה חיות באזורי ספר, לבריאות. כל עוד הוא מממן מכיסו אבטחה פרטית (אני מדבר עם מאחזים והתנחלויות קטנות בלבד). מצד שני, השהות בנצרים היא חובה, וצריך וכדאי לפתח את האזור הזה. בשם הביטחון מותר הכל. ומנסיון העבר טוב שהם עיכבו את האמבולנס. יכול להיות שהיה שם מטען שהיה גורם להרוגים. קראתי את מסמך ז'נבה, ובשלב זה, אני פוסל אותו. אי אפשר להגיע להדברות עם הערבים כל עוד הטרור נימשך, וכל עוד ערפאת עוד בראש חבורת המרצחים. כשערפאת יעוף, הטרור יפסק אפשר יהיה להתחיל לדון על הסכם קבע. יש באמנה כמה נקודות מעניינות, אך כמה כמה נקודות מטופשות (פינוי אריאל?). בשלב זה הייתי מקפיא אותה (ומכין אותה לשריפה עתידית:). לא ממש הבנתי את הדברים של זה שנרצח במייק'ס פלייס, קצת הלכת לאיבוד עם הזיוני שכל עליו. אבל בנקודה אחת הוא צודק. א"י זאת מדינת היהודים. זכותם לשבת בה בבטחה. זה שאני באופן אישי לא מרגיש שייך לפה, ויש לי דעות שנוגדות הרבה מהעקרונות של המדינה, לא אומר שלא אכפת לי מהמקום. כל עוד אני אזרח במדינה, חי בה, ועובד בה, יהיה לי אכפת. חשוב לי מהביטחון הכללי של מדינת ישראל מהסיבה שהביטחון האישי חשוב לי. אני דווקא חושב שאתה לא הכי שפוי בעולם. במקום לתמוך בעם שלך, ולנסות לאחד את אחת הפילוגים, אתה פוזל לעבר האויב ומרחם עליו. "אלוהים עוזר למי שעוזר לעצמו",האימרה מתאימה לישראל ובמיוחד ל"פלסטין" העתידית. אסיים בנימה שאולי יום אחד תבין.. אם הפלסטינאים יורידו את הנשק - יהיה שלום. אם ישראל תוריד את הנשק - לא תיהיה ישראל.

קודם כל,

מי שרוצה לדון על מחיקת שרשור מסויים- מוזמן למסרים. לא עושים את זה בפומבי. אבל אם כבר התחלנו, מחקתי מאיפה שהתחילו הקללות. לא מבין מה הקשר פתאום לנושא קרוב ללבי, אבל בלי שום קשר, אני מציע לך להנמיך טונים, כי ההתפרעות שלך לא מוצאת חן בעיניי.

U A O

New member
למה התפרעות?

אם כבר-אז כבר. מוחק שרשור, תמחק עד הסוף. אני לא מקלל אף אחד אלא אם מקללים אותי. מי שפונה אלי בכבוד, זוכה לתגובה מכובדת גם כן. מי שפונה בזלזול או בטיפשות מכוונת, זוכה לתגובה דומה. הודעות שלי ברחבי הפורום שלך יעידו כך.

meiritamir

New member
אני...

ועוד רבים אחרים בפורום הזה, בלי קשר לדעותיהם הפוליטיות, מנוגדות או תומכות בשלך, חושבים שאתה חושב פה את עצמך כאילו אתה אלוהים או משהו. אפשר לעקוץ, אפשר להיות ציני, אפשר להתווכח - הרי מדובר במדינה דמוקרטית, הפורום דמוקרטי...לדעתי אתה גורר כל אחד שדעתו מנוגדת לשלך לויכוח חסר טעם ותכלית, וגורר גם לשימוש בשפה נמוכה, ולנושאים אחרים, העלבות אישיות בעיקר (ראה ערך: דור). אינני תומך בדעותיו הפוליטיות של דור, גם לא בשלך, אבל יש דרך לנהל ויכוח ודיון, ואתה צריך ללמוד אותה. שאר חברי הפורום, ואני בעיקר, נשמח אם תשפר את תרבות הדיון שלך.

גם אתה לשריון?

אם תפגוש בחור הזוי למדי בשם דורון, תמסור לו ד"ש. אגב, אי אפשר לשפר משהו שלא קיים.

למעלה