הפגנת שמאל!

רוני13

New member
הפגנת שמאל!

סתם רציתי תגובות על כתה על הפגנת שמאל(שבניגוד להפגנת ימין הייתה מאוד קטנה...) אחרי שראיתי את זה חשבתי למה אומרים שהימין ברברי? הנה תמונה... והנה הכתבה...

Yoavsagi

New member
זה קצת סילוף מה שאת עושה...

כי זאת הפגנה של שמאל קיצוני מאוד, שכולל חברים אנארכיסטים ופלסטינים-אי אפשר להשוות בין הפגנות של השמאל ושל הימין בכזאת קלות... אני יכול באותה מידה להראות את עצרת ההמונים שהייתה בעד המשך המו"מ שנה שעברה שהיית אירוע שמאל מובהק, לעומת רצח רבין, ולהגיד שהימין רוצחים.

רוני13

New member
חחח....

ושזה הפגנה של הימין הקיצוני אתם עושים הכללות על ימין ועל שמאל! תחליטו אתם עושים הכללות או לא? שזה הפגנה של ימין קיצוני כל הימין בתוכו,ושזה של השמאל זה רק קבוצה?

קקטוסץ

New member
לא

כשזה הימין לא כל הימין בתוכו, אלא רק הימין הקיצוני. אל תיתמם ואל תעוות דברים רק כדי לצאת צודק.

רוני13

New member
לא מעוות!

תמיד הבאתם הכללות...ומי שעיוות משהו כדי להיות צודק זה שרון שהמציא חוקים כדי להוציא את כל הימין מהכנסת...אבל זה כבר סיפור אחר ובואי לא ניכנס לזה!

the mnm factor

New member
אני אשחק את הסניגור של שרון

איזה חוק הוא המציא כדי להוציא את הימין מהכנסת? ואם הוא המציא כזה חוק, למה הימין עדיין בכנסת?

רוני13

New member
טוב...

לא חוק אבל הוא ממש לא שם על המשאל שהיה...! הרוב התנגדו בליכוד! והיו עודד כמה דברים....אני חייב להיזכר! כשאני אזכר אני אבוא לפה עם הוכחות!

רוני13

New member
ההתנתקות לא עברה משאל עם!

וזה מה שבאמת חשוב-הכנסת אמורה לשרת אותנו!

ק ש ר

New member
היא לא חייבת.

כמו שאמרת הכנסת משרתת אותנו. בישראל יש דמוקרטיה ייצוגית, כלומר אנחנו בוחרים ח"כים שייצגו אותנו והם קובעים את ההחלטות.

Vrock

New member
אף אחד לא חייב לאף אחד כלום.

אף אחד לא חייב לך דמוקרטיה, חבר.

ק ש ר

New member
מה הקשר?

דוקא דמוקרטיה חייבים, אבל ממתי בדמוקרטיה ייצוגית חייבים לעשות משעל עם?

הבנתי.

אם כך, כל החלטה שלא נתקבלה על ידי משאל עם היא בלתי-דמוקרטית, ומכאן שכל החלטה שנתקבלה אי פעם במדינת ישראל (היות ולמיטב ידיעתי, מעולם לא בוצע בה משאל עם) היא לא דמוקרטית. זזתי לרצוח, להת'.

יש לי שאלה -

אם גוש המפלגות התומכות בהינתקות או בהמשך הנסיגה מהשטחים, המיוצג על ידי קדימה-עבודה-מרצ (נעזוב לרגע את הערביות) יעבור את ה60 מנדטים, או לחילופין שהגוש שהתנגד להינתקות (האיחוד הלאומי, ישראל ביתנו, הליכוד, ש"ס וכדומה) לא יעבור את ה59 מנדטים, האם תסכים שאיתי שרוב עמישראל תמך בהינתקות? תבין - העובדה שאתם, הכתומים, מהווים מיעוט בעם, לא הופכת את עמדתכם לבלתי לגיטימית! העובדה שלהינתקות היה, ככל הנראה, רוב בעם, לא שומטת את השטיח מתחת לטיעוניכם, ההיפך הוא הנכון. אז מה הקטע? למה להתכחש למציאות? אני מסכים עם מעט מאוד דברים שאתה אומר, אבל אני מכיר בדבר הרבה יותר חשוב - אתה מציאותי, אפשר לדבר איתך. אז מה הנקודה? אתה באמת חושב שאין להינתקות רוב? שקדימה לא הולכת לנצח?

רוני13

New member
אפ אפ...אסור להאמין לסקרים!

קודם כל בקשר לסקרים-אני לא מאמין ש500 איש מייצגים כ5,000,000 איש,אתה אומר שכל אחד מה-500 שווה לדעה של 10000 איש?! אז קדימה לא ממש ניצחה! ושאולמרט אמר שהניצחון כבר שלהם-זה היה מאוד מרגיז וגאוותני! שעשו את ההתנתקות שרון היה עוד בליכוד ושבחרו בליכוד בבחירות הקודמות לא נראה לי שמישהו חשב שהוא מצביע לגירוש יהודים שממש אין לו תועלת! אז בגלל ששרון עשה משהו שלפי דעתי נגד את המצע של המפלגה היו צריכים לעשות משאל-אפילו לא משאל עם! משעל של חברי הליכוד(כולם-לא רק מרכז הליכוד!). ואוקי יכול להיות שזה היה מתקבל ובסוף עשו את ההתנתקות אבל למה לעשות את זה כל כך במהירות?(אבל אני לא אכנס לזה עכשיו כי זה כבר עניין אחר...) ותודה על זה שאמרת שאני מציאותי!

iRoNBaLLz

New member
עם אחוזי ההצבעה שצפויים להיות

בבחירות הקרובות ( 60-70 ) קשה להגיד שרוב העם רוצה להמשיך בנסיגה מהשטחים אבל בסה"כ יש משהו משקף בבחירות. חוץ מזה, יש הרבה מאוד שמצביעים לקדימה "כי אין מישהו אחר לבחור בו" וגם כי היא מהווה את האיזון בין ימין לשמאל. נסיגה לצערי תתבצע אבל אם כבר תתבצע אז אסור שתיהיה חד צדדית כי אחרי הכל החמאס והפלסתינאים הם עדיין לא בשלום איתנו או הביאו הסכמה מוחלטת להיות פרטנר לשלום. אני רוצה לשמוע את דעתך על איזה נסיגה עדיף - חד צדדית או בתמורה.

אז מה כן ישקף?

האדישות של חלק מהאזרחים מבטאת את רצונם - הם ציבור מפונק, אדיש שהתודעה הדמוקרטית שלו שואפת לאפס. אבל, היות ואף אחד לא מנע מהם להצביע, אי אפשר להגיד שקולם לא נספר. הם בחרו שלא לבחור, וזו בעיה שלהם (מה גם, שלדעתי הבלתי מלומדת, רוב המפונקים משתייכים למחנה התומך בנסיגה מהשטחים). די כבר להתכחש למציאות, זה פשוט מעליב את הקוראים. יתכן והנסיגה מהשטחים היא טעות, יש מקום לויכוח. אבל התמיכה בפשרה טריטוריאלית בכלל ובהתנתקות בפרט היא כמעט בגדר עובדה, ויש כאן מעט מאוד מקום לויכוח. מתי תקבלו את זה? אני שואל שוב, אם מתנגדי ההתנתקות לא יעברו את ה59, תסכינו עם היותכם מיעוט סופסוף?

iRoNBaLLz

New member
כעיקרון... עצם ההתנתקות הראשונה

מראה שהציבור שמתנגד להתנתקות הוא במיעוט. אני לא רוצה להתווכח עכשיו על זה כי זה יכול להמשך לנצח... אני רק מקווה שאתה לפחות מנסה להיכנס לנעלי המתנחלים ולהבין מה הם מרגישים במצב הזה, כמו שאני נכנסתי לנעלי תומכי ההתנקות, החיילים שביצעו אותה, ובעיקר לאותן משפחות שבניהן ובנותיהן נהרגו בגלל זה שהם הצטרכו להגן על המתנחלים. וככה הבנתי שאני נייטרלי בקשר להתנתקות. בקשר לאדישות של הציבור.. גם לי נראה שרוב אלה שלא בחרו הם מהציבור שתומך בהתנתקות.. אבל גם יכול להיות מצב של אנשים ימין שמאסו במערכת.. בכל מקרה, תופעת האדישות מגעילה כשאתה רואה אנשים מנצלים את היום הזה שאין בו מע"מ בשביל ללכת לקנות במקום למלא את זכותם וחובתם האזרחית. להתנתק מהשטחים - רק אם צריך. להתנתק מהמציאות - אסור.

למעלה