הפגנת שמאל!

להכנס לנעליים.

תשמע, אני כנראה בנאדם מאוד לא מפותח מבחינה ריגשית. מאז "לאסי" אני לא זוכר שבכיתי בסרט, ובתאי הגזים בפולין נאלצתי לעמוד בצד, בודד, לא מסוגל להזיל דמעה. הבעיה, ככל הנראה בי. מכל מקום, אני מסוגל להבין את הכאב שבמעבר דירה כפוי, אני קצת פחות מסוגל להתחבר לאובר-דרמטיזציה, ללחץ הפסיכולוגי ולשימוש הנלוז בשואה שנעשה במהלך ההיתנקות, שהיא עוד היתה סוג של מופת להתנהגות המתנחלים. כמו כן, אני לא מסוגל להבין את הכאב שבויתור על חלום ארץ ישראל השלמה, מהסיבה הפשוטה שאני פשוט לא מתחבר לאידיאל הזה בשום צורה. בכלל, יש כאן כמה אנשים בפורום שיעידו בשמחה שאני חרא של בנאדם. אז תבוא עם ציפיות נמוכות.

רוני13

New member
אז מה מונע ממך?

אז מה מונע ממך פשוט לתת לערבים את כל מבוקשם ופשוט "תעבור" דירה למדינה אחרת...?

רוני13

New member
אתה אומר ש...

זאת הייתה עבירת דירה בכפייה(ההתנתקות)-ואתה לא מתחבר לכאב העמוק של ויתור על ארץ ישראל השלמה! אז אני שואל מה אתה בכלל עושה פה? אם אנחנו יכולים לוותר על שטחים ופשוט להגיד שאנחנו עוברים דירה איןמה מונע ממך פשוט לעבור לארה"ב? הרי אין שום ערך בעיניך לאדמת א"י הקדושה....אם יש משהו אחד שאני מעריך אצל הערבים זה את זה שהם מתחברים לאדמה שלהם ושמישהו יעז להגיד להם ללכת כי הם לא יוותרו הלוואי עלינו!

אתה יודע,

גם אף אחד לא מונע ממך לגעת במשקוף החדר שלך כל פעם שאתה יוצא ממנו, ובכל זאת אתה לא עושה את זה. אם היינו מבצעים כל פעולה שלא נמנעת מאיתנו, ככל הנראה היינו קורסים תחת עומס הפעולות שהיה עלינו לבצע. ואף מילה על תחושת השייכות שאדם חש כאשר הוא נולד במקום מסויים וחי שם 20 שנים. לא אמרתי שאין כל כאב במעבר דירה כפוי, אני בעצמי חשתי את הכאב הזה כשעברנו דירה כאשר הייתי בן 8, וההורים שלי אפילו לא קיבלו על כך פיצויים מהמדינה. בסה"כ אמרתי שהכאב צריך להיות פרופורציונלי, ולא כאילו מדובר ברצח עם. אני שמח שאתה מגלה קירבה אידיולוגית לפלגים הקיצוניים יותר של בני-דודיך. אני טוען זה זמן רב שהימין הפונדמנטליסטי מזכיר בצורה מאוד מדאיגה את החמאס או אחמדינג'אד.

רוני13

New member
עוד...

סתם שתדע אני מנשק מזוזה כל פעם! ורציתי לשאול מה זה "הימין הפונדמנטליסטי"?

iRoNBaLLz

New member
חשבתי שאני בין היחידים שזה מה שקרה

להם בפולין... אפילו במיידאנק ואושוויץ - בירקנאו לא הזלתי דמעה. אחת הבעיות של עם ההתנתקות הייתה השימוש בשואה כדי להעביר מסר וכמובן העליהום שנעשה על החיילים. אבל אני גם מזדהה עם העובדה שהעבירו אותם דירה. וכמובן עכשיו שהחמאס בשלטון של הפלסתינאים ושיש קאסמים באשקלון ובסביבתה הם גורמים מבחינתי של התנגדות להתנתקות. מבחינת האידיאל זה כבר משהו אישי.. לך זה לא מפריע שנאלצנו לוותר על חלום ארץ ישראל השלמה אבל לי זה כן.. זה משהו שאי אפשר לשנות. בקשר לשואה. כמו שהימין ( המתנחלים ) השתמשו בשואה כדי לשקף את יחס השמאל אלייהם כך גם אני חושב שלשמאל אין זכות להשתמש בשואה כדי לשקף את יחס הימין לפלסתינאים. ההבדלים ב2 המקרים הם עצומים. אופי של בן אדם לא נמדד לפי דעותיו הפוליטיות. זה שטחי ביותר ככה. למרות שכמה אנשים פה החליטו לשפוט את אופיי רק לפי דעותי הפוליטיות בלי להכיר אותי בכלל.

תראה,

אני לא חושב שיש בינינו מחלוקת בנושא הספציפי הזה. אני לעתים רחוקות משווה את ההיגיון שמנחה התבטאויות מסוימות של ימנים קיצונים, להיגיון של הנאצים, כשזה בלתי נמנע. אני משתדל להמנע מזה, אני לא חושב שיש קשר בין הימין, דיעות ימניות וימנים לבין השואה. זה שיש מטומטמים בשני הצדדים שעושים השוואות לא ראויות זה נכון. לדעתי, לא לא ראינו מדיניות כזו מצד השמאל, בעוד אצל הכתומים המגמה היתה הרבה יותר בולטת. בכל מקרה, זה לא ממש משנה.

lithium1914

New member
יש בהחלט מצב...

...שגוש תומכי ההתנתקות לא יהוו רוב בכנסת, בגלל אחוזי הצבעה נמוכים. ואז יהיה לנו כואב.

iRoNBaLLz

New member
זה לא שעכשיו המצב במדינה מזהיר

לא משנה מי יבחר. הממשלה תעשה מה שארה"ב והעולם יגידו.

רוני13

New member
כמובן ש...

הימין לא! אבל אני יכול להגיד שאם קדימה תיבחר אנחנו בידיים של ארה"ב!

iRoNBaLLz

New member
אם זה יקרה.. זאת תיהיה הפתעה מטורפת

כי קשה לי לראות את קדימה, העבודה, מרצ והערביות יורדות מה60 מנדטים..

coolit

New member
כן, רק חבל שהבוחרים של אריאל שרון

חשבו שהוא ימני והוא הטעה אותם.

iRoNBaLLz

New member
יכול להיות שהוא באמת ימני. אבל...

כשהעולם ובעיקר ארה"ב אומרים למדינה קטנה כמו ישראל לעשות משהו.. תצפי מהמדינה לעשות את זה...

ק ש ר

New member
לא, לא, בוא כן נכנס לזה

איזה חוקים שרון המציא בשביל להוציא את הימין מהכנסת?

קקטוסץ

New member
אתה בכלל לא קשור לשום דבר.

לא לתגובה שלי ולא למציאות. איך בדיוק שרון קשור עכשיו? לא קשור. יפה. לפחות תעמוד מאחורי הדברים שאתה אומר ותדייק במה שאתה אומר. ("חוק!" , "טוב, לא חוק")

עאלק.../images/Emo163.gif

אני, אישית, אף פעם לא אכנה את כל הימין בהמות רק בגלל שהמפגינים הקיצוניים קצת עושים בעיות. לכן אשמח מאוד אם אתה, אדוני הנכבד, לא תלכלך על כל האנשים שמאמינים בשמאל, בגלל קומץ מנהיגים מופרעים (למרות, שאני תומכת בחלק מהדעות של המפגינים האלה. אבל כמובן, לא כך. לא באלימות).

למעלה