הפגנה מחר

ד ר ו ר 1

New member
חייבים להבין,

שהפעולות האלו לא יובילו את ישראל לשום מקום הגיוני, אלא רק יעמיקו את הבוץ שהיא נמצאת בו כבר עכשיו. הדרישה לשחרור אסירי פלסטינים, בני פחות מ- 18, היא דרישה שישראל ממילא היתה מחויבת בסופו של יום, לעמוד בה. שני החטופים החדשים, והתערבותו של החיזבללה, אמנם משנים מעט את התמונה, אבל הדרישה היא אותה דרישה, רק בטונים גבוהים יותר, ועדיין - אין ברירה אלא לשחרר אסירים, ולהחזיר את הילדים-חיילים בשלום. זה בדיוק השלב בו יש לנו הזדמנות חד-פעמית, שלא תחזור על עצמה, לעצור ולחשוב האם נרצה להכנס (שוב) למלחמת ברירה, או שנפתור בצורה הגיונית ובוגרת את העניין. גם היום, כמעט 40 שנה אחרי, אנחנו עוד מבכים על מלחמת אין-הברירה של 67'. אל לנו להתעורר עוד כמה שנים, ולהבין שחזרנו על דעות דומה, ובחרנו להכנס למלחמה שאין בה הכרח, והיא יכולה להפתר בקלות. הכדור בידיים של ישראל עכשיו, ומרצ משום מה בוחרת להפוך לאם הקונצנזוס בנושא, וזה מקומם. חייבים לעצור את המלחמה - חייבים לשחרר את האסירים הפלסטינים

ערב רב

New member
ממש לא, בשמאל הציוני

מלחמת ששת-הימים עדיין מוצדקת כשהיה, כאשר הקיצונים יותר היו רוצים שהשטחים יוחזרו מיד בסיומה במו"מ מדיני מהיר, אבל המלחמה כשלעצמה מוצדקת.

Fleddermaus

New member
שחרור אסירים לא יעצור את המלחמה.

הלוואי וזה היה כל כך פשוט: נשחרר אסירים, הם ישחררו את החטופים, והכל יהיה בסדר. לצערי הרב זה לא ככה. יש איום רציני על התושבים בגבול הצפון, ועל האזרחים בישובי עוטף עזה. אישה נהרגה הבוקר, ויש פצועים רבים. ירי של טילים על אוכלוסיה אזרחית מהווה פשע מאוד חמור נגד האנושות, חמור בהרבה מכל פעולה של ישראל במסגרת המבצעים הצבאיים האחרונים. למען תושבי הגליל, חייבים להרחיק את חיזבאללה מהגבול! בקרית שמונה ונהריה גרים בני אדם כמוך, כמוני, והם תחת איום נשק ארטילרי של ארגון טרור פנאטי שונא-שלום. שחרור אסירים לא יעצור את המלחמה הזאת, חיזבאללה ימשיך להלחם עד שישראל תיכנע. חייבים להביא למצב שבו יישובי הצפון אינם בסכנה. ישראל לא יכולה להיכנע לסחטנות של ארגוני הטרור. בכך תפתח פתח לחטיפות כל יום. שחרור אסירים יהיה במסגרת הסכם כולל, לא על ידי סחיטה באלימות. לצערי זו לא מלחמה שאין בה הכרח, זו מלחמת אין-ברירה. זכויות אדם זה לא רק בשטחים, אסור לתת לפשעים החמורים האלה נגד אזרחים ישראליים להתבצע.

Alexco

New member
תגובה

בדברי ההבל שלך אתה הופך את עצמך שותף לפשעי המלחמה שמבצעת ישראל בלבנון ובעזה ובעתיד אולי תיאלץ לתת על כך את הדין.

Alexco

New member
אל תצפה ממני ליותר מדי

אני כנראה כועס מדי בשביל דיונים מלומדים על יחסי-חוץ במזרח התיכון כרגע. אולי. האמת בכלל לא הייתי פה כמה חודשים ובמקרה נכנסתי כדי לראות מה קורה עם נוער מרצ וזאת הייתה טעות. כנראה שככל שמרצ הופכת להיות פחות רלוונטית ככה נוער מרצ מאבד כל קשר עם הערכים שלו עד שהוא הופך להיות חלק אינטגרלי מהקונצזוס המתלהם, אולי עם נקיפות מצפון שיהיה אפשר לנופף בהן אחרי שעשן המלחמה יתפוגג. איזה פשעי מלחמה אנחנו עושים? תקיפת גשרים, אתרי תשתית אזרחיים, שדה תעופה בינלאומי, תחנת טלביזיה, רצח עשרות חפים מפשע. זה הכול בעיתון, אבל זה שקוף בשבילכם, זה לא פשעי מלחמה, אלה רק ערבים.

Alexco

New member
ולכל פעילי השמאל בתוך נוער מרצ

שיודעים אל מי אני מתכוון, תבינו איפה אתם ותחשבו שוב אם יש לכם מה לחפש בתנועה כזאת

yoory

New member
אתה צודק באופן חלקי

וכמו שאמר אלעד מהעיר: "אתם בנוער סתם צועקים סיסמאות, ורובכם ימשיכו לצעוק דברים גם אם ילבשו כתום, אתם לא באמת מאמינים לזה" והאמת, כמה שזה כואב, זה נכון לגבי חלקנו. אם יש לנו מה לחפש בנוער? תציע חלופה אחרת, כי כרגע אין.

Fackazot Hunter

New member
גם אם מה שאתה אומר על הנוער

נכון, אז לאן יש לנו ללכת? לקומוניזם רובנו לא נגיע.. גם לא לעבודה.. אין הרבה אופציות בשמאל הישראלי, אבל אם אתה רוצה ללכת לימין, יש לך את הליכוד וישראל ביתנו קצת יותר ימינה, מפד"ל, ש"ס, יהדות התורה, וכמובן לאוהבי ישראל יש את מרזל... אני מודה שצה"ל ביצע כמה פעולות לא ראויות בלבנון, אך עדיין היינו חייבים להגיב לחטיפת החיילים. זאת הייתה פעולה חד צדדית של חיזבאללה נגדנו, בלי שניסינו לחסל אף פעיל טרור שמה.

פעולות מלחמתיות, בהחלט

אבל אף אחת מהן (למעט "רצח עשרות חפים מפשע", הגדרה שאני לחלוטין חולק עליה) לא מוגדרת, למיטב ידיעתי, כפשעי מלחמה. אגב, אל מי בדיוק אתה פונה? נדמה לי שחצי מהפורום הזה לא חבר בנוער מרצ כרגע, ודאי שלא אני.

the band member

New member
האם ערכיך הם הערכים של נוער מרצ?

כשאתה אומר שנוער מרצ מאבד כל קשר עם ערכיו, האם כוונתך לערכים אנטי ציונים? או אולי סרבנות? ערכים פרו פלסטינים? אם כן, אני מקווה מאוד שאתה צודק. זה שיש פה קצת סולידריות בעקבות המצב בינינו ובין לבנון, לא אומר שנוער מרצ הפכה להיות "חלק אינטגרלי מהקונצנזוס המתלהם", או לחבורה של פושעי מלחמה. לרובנו יש פה חברים שגרים באיזור הצפון, או משרתים על קו הגבול הצפוני, ודאגתנו מופנית אליהם בראש ובראשונה. נראה לי שהתמיכה שחברים בתנועה נותנים לחבריהם ולשאר אזרחי ישראל בתקופה המטורפת הזו לא הרגה אף אחד, והקשר בינה לבין קונצנזוס מתלהם לא קיים.

that girl

New member
אלכס, יקירי,

אני מציעה לך להרגע קצת, קודם כל- בין אם אני מסכימה או לא עם הדברים שלך, יש דרך לדבר. והרוח הכללית של הדברים שלך פה עוברת כמה גבולות. לגיטימי שלא תסכים עם דברים שאחרים בפורום- אבל כמו שאנחנו מקבלים את הדעות שלך אתה תצטרך לכבד את הדעות של אחרים פה. שנית, אני חושבת שזה נאיבי ומנותק מהמציאות לשים את עזה ואת לבנון על אותה הכף- עזה ולבנון אינן אותן המלחמות. מעשינו בעזה אולי באמת יכולים להקרא פשעי מלחמה, גם זה מוטל בספק. אבל המצב כרגע בלבנון נובע מהגנה עצמית, ואני מניחה שכתושב הצפון (אם אתה עדיין גר במשגב) יכול להבין את זה בדיוק כמו שאני כתושבת המטרה החמה החדשה יכולה להבין את זה. לבנון היא עניין של הגנה עצמית ויותר מדיי חיים ילקחו אם לא נעשה משהו לגבי האיומים של החיזבאללה. ההתנהלות של הצבא בעזה היא עניין שונה לחלוטין כי מה שאנחנו עושים בעזה הוא בערך הכל חוץ מהגנה עצמית. ולאחר שתי הנקודות האלה- אני אודה לך מאוד אם כשאתה בא לדבר עם תושבי הפורום תצא מהגישה המתנשאת שלך, שלצערי אני רואה אצל יותר מדי אנשים מהברנז'ה השמאלנית הרדיקאלית, ותזכור (בעיקר כיוצא נוער מרצ) שנוער מרצ אינה תנועה של ניאנדרטלים, ודעות שלנו או המחשבות שלנו לא פחות טובות משלך ואין לך זכות לבוא לפה ביחס שאתה נותן פה. אתה מוזמן לדיון החופשי. כל עוד אתה לא מביא איתך את המגבלות. לי

the band member

New member
לי,

תגובתך לאלכס מאוד בוגרת, בהרבה מכמה מגיבים לפניך. וחוץ מזה, אני מסכים עם כל מילה שרשמת.

the mnm factor

New member
מילים חמורות

קל להגיד כאלה דברים בלי לפרט מה אתה חושב. אז אלכס, מה אתה מציע לעשות כרגע?

למעלה