אני לא אומרת שזה פסול
אני רק מפקפקת ביעילות של הדרך הזו לשכנע את הציבור הרחב כשהיא מבודדת ולא משולבת בפעולות אחרות וקונבנציונאליות יותר. בוא נגיד שהפגנות אינטרנט בלבד לא היו מובילות, למשל, ליציאה מלבנון או לסיום מלחמת וייטנאם. יש גם סיכוי שזה יגרום ליותר נזק מאשר תועלת במקרה של מפלגת יח"ד (ואני נוצרת את לשוני כאן ביחס לתדמית שיש לה גם ככה). זה לא רק עניין של סמלי מעמד וכסף, זה פשוט ייראה תמהוני ומגוחך להרבה אנשים (מתוך אלה שבכלל ישמעו על זה) שגם ככה לא מחשיבים את ביילין לאדם מחובר במיוחד למציאות. אבל אם כבר הזכרת כסף, אז ב- 3 ש"ח אפשר להשיג במקומות מסוימים 2-2.5 ק"ג תפו"א או 3 ק"ג כרוב לבן וזה הרבה בשביל רבע מהילדים בארץ שסובלים ממצוקת רעב. נראה לך שהם או ההורים שלהם יבזבזו את זה על קפה אינטרנט? מה לדעתך הם יחשבו על הפגנת אינטרנט ו- SMSים? למרות שהשגיאה האסטרטגית הגדולה של המפלגה הזו היא לא ההפגנה הוירטואלית אלא הבחירה ביוסי ביילין על פני רן כהן. ההפגנה הוירטואלית היא רק המשך הגיוני. אני משערת שההערות (המתונות) שלי עלולות לעצבן כמה אנשים, כלומר את המעט שמוכנים בכלל לבזבז עלי התעצבנות ממרום מושבם. ברור שלשמאל יש זכות לבחור את מנהיגיו וללכת בדרכו שלו. הוא מתעקש ללכת בדרכו שלו. לא מעניינים אותו שיקולי תדמית, זה לא מתאים לדימויו העצמי של יושר, יושרה ונאמנות לעצמו (ויוהרה פשוטה), הוא מתעניין רק בדברים "מהותיים" ורק למענם הוא מוכן להתפשר, גם פשרות עמוקות. מנקודת הראות שלי, השמאל כנראה מועד לחזור על שגיאותיו, אלה שהעלו קודם את הליכוד, אח"כ את ש"ס ובהמשך מי יודע. כנראה שזו הקארמה שלו. הוא מחכה שהעם יתפכח מטמטומו הכרוני כי זה הדבר היחיד שעומד בין ביילין לבין ראשות הממשלה. הוא יכול להמשיך לחכות.