הפגנה ווירטואלית

I am a freak

New member
דיון נחמד

אני חושב שיש ביניכן קצר בתקשורת. כי, נוסעת סמויה [מצטער אם אני טועה... עוד לא התרגלתי לשמות] לא הבינה אותך, סרפד. אז, במקום להסביר ולהסביר- אולי תתני דוגמא מפורום אחד בתפוז
אולי כך היא תבין ויירד לה האסימון
הפריק.

היינו באים אבל...

אחת השאלות, וכנראה השאלה המרכזית, היא שאלת האפקטיביות של הפגנה ווירטואלית. הפגנה שלא מפריעה לאף אחד, לא משנים בגללה את סדרי התנועה, אין בה יצרים, היא לא מצטלמת לטלוויזיה וכד'. וכמובן, השאלה את מי היא משכנעת, אם המפגינים לא מוכנים להתאמץ בשביל הרעיונות שלהם. "כבר הפגנתי במשרד" - מאת: אורן הוברמן , "חיים ברשת" - גיליון 158, 22.03.04 "האם הפגנת האינטרנט של השמאל היא העתק וירטואלי של הפגנה בכיכר? אורן הוברמן לא בטוח" "כוחה של הפגנת-השטח היא רובה כעיקרה פסיכולוגית. כמעט בלתי יאמן כמה עוצמה יש למאסות של אנשים משולהבים החוזרים שוב ושוב על אותן מנטרות, לשלטים המושקעים, לרמקולים התמיד רועשים מדי, לזיעה, לדוחק ולשותפות-לרגע. המאסה, או יותר נכון, לצילומים החיים שלה בטלוויזיה, יש יותר מרובד אחד של עוצמה: כפי שהן מרוממות את אחדותם של משתתפיה הן גם מפגינות את כוחם החוצה: לתומכים הפאסיביים מהצד, למתלבטים וליוצאים כנגד. הסוגיה הידועה אודות הרעש אותו משמיע העץ כשהוא נופל ביער שומם זוכה לתשובה חותכת בכל הקשור לאירועים בעלי גוון חברתי ופוליטי (וגם עסקי, אך לא בזה העניין): אירוע שאינו מדווח בתקשורת משול לאירוע שאינו קרה בכלל. ההפגנות, עם כך, הן לעיתים על משקל להיות-או-להיות-להיות. בניגוד להמלט, פה אין בכלל שאלה".

י.ש.

New member
המון תשומת לב

הפטנט הזה כבר ריכז סביבו המון תגובות ותשומת לב, אולי לא פחות מהפגנה רועשת וצפופה בכיכר.

סרפד

New member
אבל לא בטוח שתשומת לב מהסוג הרצוי

המטרה של הפגנה היא להעביר מסר מסוים. תשומת הלב היא אמצעי, היא שמאפשרת לקבוצה מסוימת להשמיע את עמדותיה וססמאותיה לציבור הרחב וגם ליצור את הרושם שמדובר בקבוצה גדולה שמחזיקה בדיעות האלה, באלטרנטיבה משמעותית. מה שקרה כאן הוא שהאמצעי עצמו זכה להרבה תשומת לב לפני שהם התחילו להעביר את המסרים שלהם ובלא מעט אנשים הוא עורר גיחוך, הוא גם מחזק את הדימוי של קבוצה אליטיסטית (בעיקר כלכלית) ומנותקת מהמציאות. אני לא בטוחה שתשומת הלב הזו היא אמצעי יעיל ביותר לשכנוע הציבור הרחב.

י.ש.

New member
האינטרנט פסול מראש?

זה שדרך הביטוי שלי היא באינטרנט פוסל אותי? על כל נושא ניתן להגיב בגיחוך ולהתבטא בהומור, גם בנושא הפגנה ממשית. כמה עולה השתתפות באינטרנט לרבע שעה דרך קפה אינטרנט (3 שקל?) או במחשב של בית הספר?

סרפד

New member
אני לא אומרת שזה פסול

אני רק מפקפקת ביעילות של הדרך הזו לשכנע את הציבור הרחב כשהיא מבודדת ולא משולבת בפעולות אחרות וקונבנציונאליות יותר. בוא נגיד שהפגנות אינטרנט בלבד לא היו מובילות, למשל, ליציאה מלבנון או לסיום מלחמת וייטנאם. יש גם סיכוי שזה יגרום ליותר נזק מאשר תועלת במקרה של מפלגת יח"ד (ואני נוצרת את לשוני כאן ביחס לתדמית שיש לה גם ככה). זה לא רק עניין של סמלי מעמד וכסף, זה פשוט ייראה תמהוני ומגוחך להרבה אנשים (מתוך אלה שבכלל ישמעו על זה) שגם ככה לא מחשיבים את ביילין לאדם מחובר במיוחד למציאות. אבל אם כבר הזכרת כסף, אז ב- 3 ש"ח אפשר להשיג במקומות מסוימים 2-2.5 ק"ג תפו"א או 3 ק"ג כרוב לבן וזה הרבה בשביל רבע מהילדים בארץ שסובלים ממצוקת רעב. נראה לך שהם או ההורים שלהם יבזבזו את זה על קפה אינטרנט? מה לדעתך הם יחשבו על הפגנת אינטרנט ו- SMSים? למרות שהשגיאה האסטרטגית הגדולה של המפלגה הזו היא לא ההפגנה הוירטואלית אלא הבחירה ביוסי ביילין על פני רן כהן. ההפגנה הוירטואלית היא רק המשך הגיוני. אני משערת שההערות (המתונות) שלי עלולות לעצבן כמה אנשים, כלומר את המעט שמוכנים בכלל לבזבז עלי התעצבנות ממרום מושבם. ברור שלשמאל יש זכות לבחור את מנהיגיו וללכת בדרכו שלו. הוא מתעקש ללכת בדרכו שלו. לא מעניינים אותו שיקולי תדמית, זה לא מתאים לדימויו העצמי של יושר, יושרה ונאמנות לעצמו (ויוהרה פשוטה), הוא מתעניין רק בדברים "מהותיים" ורק למענם הוא מוכן להתפשר, גם פשרות עמוקות. מנקודת הראות שלי, השמאל כנראה מועד לחזור על שגיאותיו, אלה שהעלו קודם את הליכוד, אח"כ את ש"ס ובהמשך מי יודע. כנראה שזו הקארמה שלו. הוא מחכה שהעם יתפכח מטמטומו הכרוני כי זה הדבר היחיד שעומד בין ביילין לבין ראשות הממשלה. הוא יכול להמשיך לחכות.

י.ש.

New member
גם אני לא בטוח

גם אני לא בטוח שההפגנה הוירטואלית הזו היא משמעותית לא סתם קוריוז ופרסומת. בנוגע לתשלום עבור האינטרנט אנחנו נכנסים לדיון בנושא הפער הדיגיטלי ואת זה כדאי בהזדמנות להתחיל בשרשור חדש.

סרפד

New member
אני מסכימה

הפער הדיגיטלי באמת ראוי לדיון נפרד. אולי הערב, כשיהיה לי קצת יותר זמן, אני אפתח הודעה בנושא.

למעלה