הבעיה פשוטה וחוזרת על עצמה
נפתח פאב נחמד, מגיעה קבוצה ראשונה של אנשים והוא מקבל אופי. אחרי זה הבעלים רוצים קצת להרוויח יותר, אז הם לא משמרים את הקיים ובמקום זה פונים לקהל נוסף. זה, בתורו, מביא את הסעיף לקהל הוותיק שעזר להרים את המקום מלכתחילה והוא מפסיק להגיע. הקבוצה החדשה משנה את האופי, ואז השלישית וכן הלאה. בשלב מסוים לכולם נמאס מהמקום והוא הופך להיות מקום שממזג ערב-רב של אנשים (שסובלים כולם). מתישהו, די בפתאומיות, אנשים כבר לא באים. רוב בעלי המקומות שאני מכיר הם מנהלים מאוד גרועים ("אבא, יש מצב למאתיים אלף שקל? אני רוצה לפתוח מקום עם שני אהבלים אחרים שהכרתי"). הם עושים שורה של החלטות גרועות ומסרבים לשכור בעלי מקצוע ("מה זאת אומרת לייעץ לי? הרי כל ערב יש לי פה מיליון אנשים. אז מה אם אני מפסיד ככל שיש יותר?). הם לא יודעים שהם מפסידים, כמה הם מפסידים וכמה עוד הם הולכים להפסיד. הם משתמשים במקומות שלהם בכדי להשיג בחורות ופרסום. הם לא יודעים שהעובדים גונבים מהם. הם תמיד רוצים לפתוח מקום נוסף ("היי. שני סניפים זה כבר רשת, לא?") ולממן אותו בעזרת הסניף הכושל המקורי. הרשימה עוד ארוכה, אבל זה בגדול. אני, למרות תדמית מסוימת, טיפוס אולטרה-שמרן. אבא שלי אוכל איזה שלושים שנה בפינתי, אני אוכל איזה שלושים שנה בפינתי וגם הבן שלי יאכל שלושים שנה בפינתי. זה, בכפוף לכך שהם לא ישנו כלום. אני מתחייב להמשיך לאכול שם עד יום מותי אם הם ימשיכו לדבוק במדיניות האפס-שינויים. רוב העסקים שאני מכיר משתנים ללא הרף לפי צווי האופנה ומאבדים את מה שמושך אליהם, וזה משהו שאני פשוט לא מבין.