העתקת עבודות

achele

New member
העתקת עבודות

יש לי עבודת הגשה ענקית על מחקר קטן שצריך לבצע בפסיכולוגיה של הילד. את אותה עבודה *בדיוק* עשתה ידידה שלי לפני שנתיים.
אי אפשר לשנות לגמרי את העבודה, אבל אני מנסה כמה שאפשר.
נתקלתם פעם במקרים ש"תפסו" העתקת עבודות משנים קודמות? אפשר להוכיח את זה בכלל?
או שאני סתo פרנואידית?

תמר867

New member
אכן תפסו, ואכן אפשר להוכיח

כנראה שברוב המקרים לא תופסים, לכן הענישה במקרים שכן תופסים קשה (פסילת הקורס במקרה הטוב, השעיה מהלימודים לכמה סמסטרים במקרה הרע, וברוב המקרים גם הערה על גיליון הציונים שלך כדי שכל מעסיק שתפני אליו בעתיד יוכל לראות שהעתקת). השמועה אלינו אומרת שאף אחד לא יצא זכאי מועדת משמעת, אבל אני לא יודעת אם היא אמתית. תעשי את השיקולים שלך.

GuestOfHonor

New member
בהחלט מכיר תפיסות

אם כי של תרגילי בית, אני לא מכיר באופן אישי של מישהו שהעתיק קומפלט "עבודה ענקית", אבל אולי אני מסתובב בחברה טובה מדי
.

softouch

New member
באמת?

של תרגילי בית במה? באמת בודק תרגילים יכול לעשות מהעתקת תרגיל עניין? ואם שניים פתרו יחד?
אני פעמים מעתיקה שאלה אחת\תרגיל אחד שנתקעתי בו מהתרגילי הגשה (וכל השאר לבד).

Snir2121

New member
כן, לפעמים עושים עניין גדול מתרגילי בית

מצד שני יש גם את אלה שלא מאשרים להגיש לבד, אלא רק בזוגות ומעלה.

GuestOfHonor

New member
במדעי המחשב

ובהחלט אפשר לעשות עניין מבחינת תקנוני האוניברסיטה או המכללה.

אני לא מכיר באופן אישי סיפור שהגיע לוועדת משמעת (כי לאיזה מתרגל יש כח להתעסק עם השיט הזה), והפתרון בדרך כלל היה לתת 0 על התרגיל או לחלק את הציון לשניים במידה ושני אנשים עשו ביחד כשהיו אמורים להגיד לבד.

יש הבדל בין להעזר בפתרונות של חברים לשאלות ספציפיות (כפי שרובנו המוחלט כנראה עשינו, כולל אני) לבין להעתיק את הכל ובמקרה הטוב לשנות קצת ניסוחים כדי שזה לא יהיה בוטה. אני מתייחס לאפשרות השניה.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
מה זה "רוב מוחלט"?

99.9999%

עליי לציין שבקורס חדו"א 3 הסטודנטים העתיקו ממני, למרות שגם לי מן הסתם היו טעויות. אבל איך אפשר ללמוד אם לא טועים?!

softouch

New member
תודה על האזהרה

אני לפעמים מעתיקה שאלה מתרגיל הגשה (נניח שיש 4-7 שאלות בתרגיל, ובכל שאלה יש כמה סעיפים או אחד)..אבל אנשים עושים ביחד את התרגיל. וכולם נעזרים בחברים בשאלות מסויימות.

softouch

New member
אפשר ועוד איך

לפני שנתיים- סביר שהבודקים יהיו לפחות בחלקם גם אלו שנה שעברה. ובעבודות סמינר נשמר העתק (לפחות אצלינו). ותחשבי שמישהו שבודק עבודה...קורא אותה לעומקה ולכן זוכר חלקית את הלך הרוח ורעיונות שעלו בה וניסוחים, זה לא מתמטיקה לבדוק תרגיל שהדרך לרוב דומה.
לא היתי לוקחת סיכון. את כן יכולה להעזר בה, במקורות, אולי ברעיונות, אבל לכתוב הכל במילים שלך

לפחות באת"א, זה תלוי מאד במערכת היחסים האישית

בין הסטודנט המעתיק למתרגל.
יש כאלו שמוותרים להם על הכל, יש כאלו שנדפקים בועדות משמעת, ויש כאלו- כמוני- שזוכים לשמוע מהמתרגל (ואני מצטטת): "את צודקת, הבדיקה באמת לא הוגנת, זה פשוט כי ניסחת את זה בעצמך. אם היית מעתיקה מהמייל היית מקבלת על זה 16 נקודות".

למעלה