העתקה במבחן

xflil

New member
בטח שיחקה איתו הרבה....

וזה מה שקרה מה לעשות לי לא הייתה צלקת וגם לא לחבר שלי ושתביני הוא לא הוריד את העגיל, העגיל נטלש לו! (אווץ´) כשהוא אמר לי שהיה לו עגיל בגבה חיפשתי סימן ולא מצאתי, עד שממש הסתכלתי מקרוב

bimbo.

New member
מעתיקים בגלל לחץ של ההורים?

זה כבר תרוץ חדש שאני שומעת. ואולי גם בגלל לחץ ההורים אתם חוזרים הביתה לפנות בוקר מעשנים סמים מדברים בגסות משקרים מזלזלים ובקיצור, עושים מה שבא לכם?

bimbo.

New member
המעתיקים בכתה שלנו ../images/Emo132.gif

לא היו דווקא רמאים, אלא בעיקר עצלנים. אני לא חושבת שהעתקה בבית הספר מובילה למעשי נוכלות בחיים הבוגרים. מי שנוכל ורמאי בעצם נולד כבר כזה. לתת טיפים להעתקה זה כבר מוגזם. זה כמו ללמד לשקר. אבל גם לא שווה לעשות מזה עניין גדול, מבחינת רמאות. מבחינת לימוד וקניית ידע, שווה גם שווה לעשות מזה עניין. לא שזוכרים הרבה אם דוגרים לבחינות, אבל משהו נשאר, וחשובים מאוד גם הרגלי למידה. אגב, אני פחדתי פחד מוות להעתיק, אז לא היתה לי ברירה ולמדתי.

yalyul

New member
bimbo אהבתי את התגובה שלך

בלי התחסדות והתנשאות. בדיוק כמו שכתבת...לא צריך ללמד ולתת טיפים וגם לא להפוך את העניין למעשה נוכלות המרחק גדול מאוד. לא יודעת כמה ידע נשאר, אבל הקניית הרגלי למידה הוא בהחלט הדבר החשוב כאן. ואם ילד מעדיף להעתיק- שווה בדיקה איך הוא לומד למבחן.

אם ילד מעדיף להעתיק

שווה בדיקה למה הציון במבחן כל כך חשוב לו. לפני שיקפצו עליי, אני ממש לא מעודדת העתקה. אישית, יכולה לספור על כף יד אחת ואולי חצי השנייה שהעתקתי(וגם זאת ללא הכנה מוקדמת של "ערכת העתקה" אלא, סתם הצצה למבחנו של השכן). אבל מכאן להגיד שמעולם לא העתקתי או תמיד חציתי רק באור ירוק את הצומת.. לא, לא תמיד. אבל לא חושבת שזה עושה אותי מועמדת להחליף את אריה דרעי בתא שלו שם(שמעתי שפנוי לזמן מסויים).

bimbo.

New member
אחותו, אינך יודעת ../images/Emo13.gif

שהיום כולם רוצים להיות דוקטורים אדבוקטים אינג´ינרים היי טק? אז איזו שאלה זו מדוע הציון חשוב לו?

eranmc

New member
אני מעתיק במבחנים ולא מעשן וכל מה

שאמרת. אני לא יודע איך זה אצלך אבל אני לא מתקרב לכל מה שאמרת

אמא1

New member
בעיני העתקה במבחן=שקר לבן

כן העתקתי מבחנים וגם נתתי להעתיק. והנה, אני לפניכם - די מוסרית, לא משקרת, לא שותה, לא מעשנת, מדווחת כחוק לרשויות המס
אז העתקתי...זה עושה אותי אדם פחות טוב?

AYELET1

New member
ואילו אני....

לא העתקתי עד תיכון . הייתי ישרה כסרגל. לבסוף הגעתי למסקנה שזה לא שווה, כשכולם מסביבי מעתיקים. אי לכך ובהתאם לזאת ישבתי להכין ערכת העתקה. זה היה בהיסטוריה- מקצוע שהיווה את הסיוט הגדול ביותר לגבי. רשמתי על דף בקיצור ובקפדנות את כל החומר. זה היה כל כך מוצלח, עד שפשוט לא נזקקתי לפתק (בדיוק כפי שיולה סיפרה). הכרתי את הומר מצויין, ובאותו מבחן קיבלתי את הציון הגבוה ביותר בהיסטוריה בכל תולדותי בביה"ס (ואני לגמרי רצינית). אם אגלה שילדי העתיקו לא אתעלף מזעזוע. כבר ציינו כאן שהעתקה זה לא הצעד הראשון לחיי פשע. מה שכן לא אתן טיפים ולא אלמד את ילדי לשקר. לא אתן לגיטימציה לשקר ליתר דיוק.

yossi_gu

New member
גם אני

יכול לספור על יד אחת את מספר הפעמים שהעתקתי. יכול לספור על יד אחת גם את מספר הפעמים שהוצאתי "ציון מפוצץ" בבית הספר. ציונים ממש לא היוו עבורי מטרה. חייב להודות שבמקרים הבודדים בהם אני בוחן תלמידים אני נוטה להעלים עין מהעתקות (בגבולות סבירים כמובן). לפני כמה זמן סיפרה לי הבת שלי שהעתיקו ממנה (כיתה ב). דיברנו על זה קצת. אמרתי לה שזכותה לא לתת להעתיק ומצד שני שעצם ההעתקה פוגעת בעיקר במעתיק.

AYELET1

New member
סיפר ל אחד מצאצאי לפני מספר שנים ש.

שהעתיקו מהם (לא זוכרת ממי), והמעתיק זכה בציון הרבה יותר גבוה
מרגיז ומתסכל. מצד שני לא נמנעתי מעולם מלתת להעתיק.

yossi_gu

New member
שמעתי גם

על מקרים בהם המקור נחשד בהעתקה והמעתיק "יצא נקי" אולי צריך לשנות את הגישה אצל הבת שלי.

AYELET1

New member
בעלי באוניברסיטה...

נחשד בהעתקה, בזמן שהוא היה המקור להעתקה.... לבסוף הצליח איכשהו לצאת מזה.

Sweet SuGaR

New member
אמממ אפשר להגיב?!

אני זאת שכתבתי את ההודעה.... אממ לאמא לא ממש אכפת מהציונים שלי. היא שמחה שאני מביאה ציונים טובים אבל לא כועסת בכלל אם אני נכשלת או מקבלת ציון לא טוב. כמו שרבים ממכם שמעתם המורים בארץ לא טובים. כשמורה מצפה שאני אלמד 30 עמודים למבחן, והחומר אליו הוא חומר שלא למדנו בכלל, זכותי להעתיק! בדיוק כמו שזכותה לתת לי חומר שהיא לא למדה. אני לומדת בתיכון שנחשב מאוד. הוא נחשב משום שלמורים אכפת רק מהציונים ולא מהתלמידים. לא אכפת להם איך הם מקבלים אותם. עובדה שבאתי לדבר עם המורה היא לא זכרה שהעתקתי. קודם, מערכת החינוך המפוקפקת בארץ צריכה להשתפר. אחרי צריך לבוא בטענות לתלמידים. ואני מודה כל יום על זה שאמא שלי מבינה שגאוגרפיה והרי כורדיסטאן לא יעזרו לי בחיים. היא תמיד מעודדת אותי לציונים טובים, אבל יודעת שביד קשה אני לא אלמד אף פעם. למדתי את הלקח שלי לבד. ואני לא מתכוונת להעתיק עוד. אמא יודעת את זה, בגלל זה לא הייתה לה בעיה לתת לי את ה"טיפים".

בהחלט !

בהחלט העתקנו.. כמו רבים וטובים לפנינו ואחרינו.. אני בעד היוזמה להראות לבוגרינו כיצד מעתיקים ובאילו אמצעים.. :)

למעלה