העתקה במבחן

AYELET1

New member
העתקה במבחן

מה הייתם עושים אם היה נודע לכם שהמתבגר העתיק במבן? כועסים ונוזפים (כאילו היה עוזר
)? מבליגים ועוברים לסדר היום? נותנים טיפים כיצד להעתיק בלי להתפס? בפורום צער גידול הורים סיפרה אחת המשתתפות על אמה הנותנת טיפים להעתקה. מה דעתכם? ודרך אגב, האם אתם עצמכם העתקתם במבחנים?

גליה12

New member
בוקר טוב- אני הייתי מלכת החנוניות

בחיים - לא בכתה- לא באוניברסיטה- לא בשום מקום לא העתקתי- הבן שלי מאידך- למרות מחאותי הקולניות- העתיק, לטענתו אפילו בבגרות, לי זה מאד מאד הפריע- ,אבל הוא... הוא היה ילד גדול ולא שמע לי.

vered4

New member
שאלה בסיסית

האם אני סומכת על צורת ההוראה, על כך שהמורה הוגנת, מלמדת כמו שצריך מתייחסת כמו שצריך? האם כשתלמיד ניגש למבחן, והוא לא מרגיש טוב במהלכו, האם יקבל הזדמנות נוספת? אם התשובה היא כן, וכולם הוגנים והמערכת בסדר, אז התלמיד צריך להיות הוגן. אם לא, אז הוא סתם תמים, או הצדיק היחיד בסדום (טוב לא היחיד, בטח יש עוד כמה
). צורת הלימוד ממש דפוקה בעיני, והמבחן כדרך לשפוט את הידע, עוד יותר. המבחנים כשלעצמם, לא ממש חשובים בעיני, הם שלבים שצריך לעבור אותם כדי להמשיך. מה שמשנה, לדעתי, זה אם הילד הבין את החומר, כי אחרת תהיה לו בעיה להמשיך ללמוד חומר מתקדם יותר. אז אני לא מתרגשת מהעתקות, אלא אם יתפסו אותם וזה יגרום להם לבעיות נוספות. אבל בטח לא כשיטת לימוד
עכשיו השאלה האם מישהו חושב שצריך להיות הוגנים, לא משנה מה קורה. שאם אתה מקבל OK להיות "רמאי" בתחום אחד, זה מכשיר רמאות ונותן אישור "להחליק" דברים גם בתחומים אחרים.

ש ד מ ה

New member
העתקה לדעתי..הופך לעיתים ל..../images/Emo12.gif

דפוס התנהגות... בתיכון זה יכול להיות חד פעמי אבל גם שם תמיד יש את המעתיקנימ..הקבועימ, אבל בהחלט זה יכול להפוך להרגל להשיג דרך תיכמון...דברים שצריך להתאמץ עבורם...אני כילדה לא הייתי מעתיקה כי הייתי חרשנית ולא נזקקתי לזה אבל בהחלט גם לא נתתי להעתיק...וכן...עדיין הייתי אהודה
אני הייתי מסבירה לילד שהוא מרמה רק את עצמו ואם לא יעבור על החומר עכשו מתי שהוא הוא יצטרך לעשות זאת...מנסה לראות אולי הוא זקוק לעזרה ואם עדיין בחר בדרך ה"קלה" שידע גפ מה ההשלכות ובסוף לקיחת אחריות. לא מאמינה בעונשים בנושא הנ"ל בפרט...רק דו-שיח.

yalyul

New member
דוגמא אישית של דינוזאורית

לפני בחינה מסוימת רציתי להעתיק ישבתי וסיכמתי את כל הנקודות החשובות על פתק זעיר להפתעתי בבחינה נוכחתי לדעת שאין לי צורך בפתק. הכל היה בראש בגלל המתח והשקדנות שגיליתי כדי להכין את הפתק. לפני כמה שנים ,הנושא הועלה עם אחד השרוכים. סיפרתי מה שקרה לי ואמרתי- אם ממילא אתה הולך להשקיע כל כך הרבה זמן, כדי לעבור על החומר ולהחליט מה יהיה בפתק, אתה בעצם מתכונן לבחינה. תכין פתק ותחליט לבד אם להשתמש בו או לא. לשמחתי לא היה לו צורך...ומאז הנושא לא העלה שוב. בעיקרון יש סוגים שונים של ילדים ,ואם ילד משיג דברים דרך תכמון אז מה? הוא חריף מספיק כדי לחשוב על הדרך, יודע שהתוצאה עליו. הרי שקדנות היא לא בהכרח המפתח להצלחה צריך גם קצת פלפל ... אין לי בעיה עקרונית עם מציאת דרך מקורית לשרוד במערכת הזאת ממילא הדוגמאות האישיות שילדינו חשופים להם בחיי היומיום הן לא דוגמאות של מלאכים צחורי כנפיים. (תארים קנויים וכו´) אבל אני כותבת כאן בצביעות מסוימת משום שאם ילדי ישאלו אותי במפורש אסביר שזה מעשה פסול בעיני.

גליה12

New member
לא רוצה להשמע צדקת או צדקנית

אבל זה ש"כולם גונבים" עדיין לא אומר שאנחנו כהורים צריכים לחנך את ילדינו להיות כאלו- העתקה בבחינה משולה בעיני לגניבה - גניבת הדעת- נכון שאם הוא משיג דברים בתכמון- הרי הוא ישא בתוצאות- אבל אנחנו כהורים צריכים להעביר מסר חד משמעי וברור- שזה פסול- פסול נקודה. ולא בגלל שאולי יתפסו אותו- זו לדעתי תמצית המילה "חינוך"

vered4

New member
אני רואה בחיי האישיים

דוגמא לכך שיש אפשרות להפריד בין הדברים. העתקתי בבחינות ואני יכולה להעיד על עצמי שאני אדם ישר בכל תחום אחר. בסך הכל החינוך הוא לא מנותק נושא נושא. ואם הילד מתחנך "כמו שצריך" אז גם אם הוא מעתיק בבחינה זה לא סוף העולם. הוא גם יודע לעשות את ההבחנה. חוץ מזה, זה לא שאני מעודדת העתקה, אני רק לא מתייחסת לזה כאל פשע חמור. עדיף שלא, אבל גם אם כן, אני לא "אפול" מזה. במיוחד לאור דעתי על שיטת הלימוד והבחינות. (שציינתי בהודעה הקודמת).

גלי®

New member
וואלה ? עכשיו אנחנו (ההורים) יודעים

גם למה אתם עושים פירסינג בכל מיני מקומות וצובעים את השיער לצבעים של טווס..... זה הכל "מרוב הלחץ שלנו ההורים".... נכון ?

AYELET1

New member
נו באמת, עוד לא הבנת שמה שלא תעשי

תצאי האשמה בעוד 20 שנה, כשהבת שלך על ספת הפסיכיאטר?

גלי®

New member
עם המחשבה שהבת שלי תאשים אותי בזה

שיש לה בעיות , כבר השלמתי מזמן... אבל לא ידעתי שגם ילדים אחרים יאשימו אותי בבעיותיהם...

AYELET1

New member
היית צריכה כבר להפנים את זה

מכל הנכתב כאן בפורום ע"י בני תשחורת

גלי®

New member
בקיצור , לצעוק "אמא , תגידי לו... "

לא יעזור לי כאן ...
למרות שמדגדג לי קצת במקלדת , לקפוץ לפורומי הבית שלו ולהראות לו שאיתנו , הגרוטאות העתיקות , לא מתחילים ...

eranmc

New member
תראי...

פירסינג זה הדבר הכי גועלי לדעתי יש כאלה שעושים צבעים וכל זה רק כדי להבליט את עצמם בחברה או לעצבן את ההורים.

גלי®

New member
אפשר להזמין אותך בפעם הבאה שאחד

מהמתבגרים כאן יופיע וינסה עלינו את "איך מודיעים להורים שאני הולך לעשות עגיל ב:גבה , לשון , פיטמה ?(מחק את המיותר , או הוסף לרשימה אברי גוף כטוב דימיונך עליך...) " כשאנחנו אומרים שזה גועלי , הם מכנים אותנו "דינוזאורים" ....

eranmc

New member
בכייף! זה גועלי, כואב ומסוכן במיוחד

לכההי עור! פשוט תלכו לבית חולים תבקשו מהם תצלומים של מקרה חירום מפירסינגים למינהם (קורה פעם בחודש במומצע בבית חולים סורוקה בב"ש). עגיל בגבה משאירה צלקת. בזמן הצבא כולם מתבקשים להוריד אותם - תוך חודש זה נסתם ועושה צלקת גועלית.

xflil

New member
די,אל תאמרו שטויות אם אתם לא יודעים

... אפילו הרחבה של 12 מ"מ באוזן נסתמת ובקושי עושה צלקת... אז עגיל בגבה לא עושה כלום, וכן יש לי אחד, ועשיתי אותו בפעמים, אז אני יודע... עגיל בגבה משאיר צלקת שגם ככה שערות מכסות אח"כ... זה סתם לאינפורמציה כללית, סליחה שהפרעתי

eranmc

New member
יש לי 3 חברים עם צלקת בגבה

ואחת מהם היא בהירת עור וזה עוד יותר בולט אצלה.

למעלה