שמע , בנוגע לפרטי העסקה אין לי מידע או גישה למידע
לפי מה שאני מבין מדבריך קי.טי.אמ רכשו את המותג בלבד? כלומר את ה Brand? , אם הבנתי נכון אז קשה לי להאמין שכך היה ואשמח לקישור לקריאה בנושא מכיוון שהערכת שווי שוק החברה לרוב יקבע לפי מלאים , פסי ייצור , הסכמי הפצה וכדומה ולא לפי מוניטין (מכיוון שלדעתי מדובר באחוז נמוך מהערכת השווי)
אבל בוא נשים דברים על השולחן שהם ברורים:
1. BMW רוצה להיפטר מהמותג הסקוורנה, למרות שהחברה בצמיחה הם מחליטים שזה לא מספק אותם ומחליטים להפסיק את הפעילות, אפשר לקרוא על זה בכתבות בחו"ל ובהודעה לעיתונאים
“In the context of changing motorcycle markets, demographic trends and increasing environmental demands, BMW Motorrad will expand its product offering to exploit future growth potential. The focus of the realignment will be on urban mobility and e-mobility.”
בקיצור מתמקדים בנישה אחרת.
2. המותג הסקוורנה ממש לא חזק בתחום אופנועי השטח , למרות הצמיחה של המותג עד שנת 2014, בסוף שנת 2007 זה היה מותג נישה שאחוז נמוך מאוד רכב עליו , ללא חלקי חילוף וללא ערוצי הפצה. ולמרות כל ההיסטוריה שלו בשנות ה 50? סלח לי שאני לא זוכר , מדובר במותג מאוד חלש.
3. KTM מחזיקה מותג נוסף במקביל לפעילות ללא בידול רב באופנועים -הוסבארג שאותה מחזיקה מספר שנים , פועלת באסטרטגיה זהה לאיך שהיא פועלת עם הסקוורנה כיום , בידול נמוך והשקעה בשיווק ומיתוג (אולי יש שינויים כאלו ואחרים שלא ראינו קודם כמו הפרדת היבואנים , לא יודע אם זה רק בארץ? אשמח אם תענה לי על כך אם ידוע לך)
4. המותג הוסבארג לא חלש יותר מהמותג הסקוורנה - לדעתי המותג לא יותר חלש מהמותג הסקוורנה בשוק בעת הרכישה של חברת הסקוורנה , אולי אפילו חזק יותר
עכשיו אחרי שאני מסתכל על העובדות האלו, לקרוא כי קי טי אמ תחזק את ערוצי ההפצה של הסקוורנה בעזרת הרכישה , או כי המותג הסקוורנה חזק ויהווה יתרון תחרותי וכל זה.. פשוט לא מתחבר לי.