העתיד של גאסגאס לאן?

המחשמל 64

New member
מנהל
תודה על הקישור.אכן,ראינו בחודשים האחרונים

מידע על מצבה הפיננסי של החברה ושמועות מעבר לכתוב,מכאן עד הודעה חדשה. לדעתי,גם אם הבנתי נכון בין השורות של הכתוב במאמר,ימצא בסופו של ההליך מי שישקיע בחברה ויביא להבראתה כפי הנראה גם בשינוי משקיע/ים או מעבר לבעלות תחת "קורת גג" אחרת. כל שנותר הוא להמשיך ולעקוב ולקוות שיצא טוב.

PRORIDING

New member
זה גם מה שאני נוטה להבין

shayph

New member
לדעתי אין פתרון כי אין תוכנית עסקית ארוכת טווח

שמקובלת על נותני המימון, או במילים אחרות אין "תוכנית הבראה" שמוצאת חן, יכול להיות מצב כזה?
קשה להאמין מי ירכוש את גז גז כאשר אין לה שום יתרון תחרותי בשוק ולא מהווה איום עתידי בשווקים האירופאים למיטב ידיעתי לעומת הסקוורנה
שפיתחה ערוצי הפצה והתחילה לנגוס בנתח השוק והפעילה את קי.טי.אמ לדאוג להסיר את האיום.

shayph

New member
ורק כדי להבין מדוע יהיה קשה למצוא משקיע

כאשר גז גז מייצרת 8,000 אופנועים בשנה, טריאל + אנדורו (מתוך catalan news agency)
הסקוורנה לאחר רכישת קי טי אמ כבר מוכרת 16,000 יחידות שנה (נתונים מדוחות כספיים 2014)
וקי טי אמ עם מכירות של 60,000 יחידות בשנה (נתונים מדוחות כספיים 2014)

קשה למצוא את היתרון של גז גז בשוק , אם בערוצי הפצה , מוצר או שיווק ולדעתי יהיה קשה למצוא משקיע.
אלא אם כן שוק הטריאל בצמיחה בשנים האחרונות או שיש תוכנית בכיס שלא ידועה לא נראה שיהיה כזה קל להיחלץ

המחשמל 64

New member
מנהל
להבנתי החברה נכנסה לקשיים פיננסיים והיא

מחויבת על מנת להמשיך ולפעול בתוכנית הבראה. גאס גאס היא לא חברה חדשה בשוק ומתחרה כמו הרבה אחרות ביצרנים מקבילים.
יחד עם זאת השלב המחויב הוא לאתר משקיע שיקנה את החברה ויביא אותה למצב פיננסי תקין.
אין לי מושג מה היה מצבה של הוסקוורנה ביחס לספרדית בהיבט ההחלטה של קטמ לרכוש את הוסקוורנה אבל גם שם היו בעיות שחייבו העברת בעלות עקב קושי פיננסי.רק שם היה מי שקנה.כאן עוד אין כרגע. בכל מקרה גאס גאס במידה ותרכש תהיה חייבת להתאים עצמה למצב העולמי ולהיות חברה בגודל מתאים לנתח השוק שבו היא חייה ובועטת.לנו כצרכן קצה שטוב שיהיה לו מבחר כלים לטובת שוק תחרותי כמו הרבה משתמשי קצה אחרים בעולם.לגאס,גאס ולבעליה לא תהיה ברירה לדעתי,קרי יהיו חייבים לעבור שינוי משמעותי לטובת הבראה.בו נקווה שההליך כן יצליח.

shayph

New member
קשה לי להאמין שמקרה הסקוורנה דומה

הסקוורנה הייתה בבעלות BMW , חברה עם גב כלכלי שיכלה להזרים כסף אם ובאמת היה צורך , בהסתמך על איך ש BMW פעלו בעבר לדעתי החליטו לנטוש את תחום אופנועי השטח סופית (השיקו דגם לשנתיים בלבד, הפסיקו ייצור , רכשו את הסקוורנה ולאחר כמה שנים גם אותה מכרו, מישהו ב BMW החליט להפסיק את ההתעסקות בנישת האופנועי השטח (אולי כי זה לא מתאים למיתוג? מותג יוקרה שמוכר מותג עממי?) בכל מקרה במקרה של הסקוורנה הייתה סיבה טובה לרכוש את החברה מצד קי טי אמ לדעתי, אם קי טי אמ לא הייתה קונה זה אומר שמישהו אחר היה קונה, ואם מישהו אחר קונה אז זה אומר שיש לו אולי הזדמנות עסקית מכיוון שבזמן שהסקוורנה הייתה בבעלות BMW כצפוי, BMW חיזקו את ערוצי ההפצה של המותג , טיפלו בבעיות הגימור באופנוע והתחילו לנגוס בנתחי השוק. מנגד המצב של גז גז לא נראה דומה , לחברה נכון לעכשיו אין שום יתרון יחסי או פוטנציאל שאני לפחות מזהה ולכן לדעתי יהיה קשה למצוא משקיע. בנוגע לתחרות בשוק , זה לא משנה אם גז גז ישארו או לא קי טי אמ השתלטה על נישת אופנועי השטח לפחות בשוק האירופאי ועכשיו היא בדרכה לשוק האמריקאי

a c t i v e X

New member
הסקוורנה "הפעילה את קי.טי.אמ לדאוג להסיר את האיום"?

אפשר הסבר למשפט הזה?
&nbsp

shayph

New member
אולי לא ניסחתי את זה נכון, אם תמפה

את נישת אופנועי השטח בארה"ב ובאירופה בתחום האנדורו לפני הרכישה של קי טי אמ את הסקוורנה , החברה היחידה שבמגמת צמיחה גם מבחינת מכירות ונתח שוק הייתה הסקוורנה שבבעלות BMW
הרי שהרכישה של המותג "הסקוורנה" מצד קי טי אמ ללא הצדקה כלכלית עסקית, הרי קי טי אמ רכשו את המותג בלבד,השאירו את המפעל , טכנולוגיה והדגמים בצד.
עכשיו האם באמת המותג היה כזה חזק שקי טי אמ נזקקה לו? אם תשאל אותי קי טי אמ חששו שאולי המותג יפול ליידים לא נכונות בגלל הפוטנציאל שהיה לו , הפוטנציאל ש BMW בנו בזמן שהמותג היה ברשותם.
BMW רצו לזרוק את המותג מסיבות כאלו ואחרו , מישהו היה קונה אותו בסוף, ואם אתה קי טי אמ או שאתה קונה אותו אתה מסיר איום לטווח הקצר והארוך ויש לך נכון לעכשיו שקט עסקי בשנים הקרובות או שמישהו אחר קונה אותו ואולי מנצל את ההזדמנות.

shayph

New member
אם תקרא בדוחות הכספיים של קיטיאמ שנת 2014

קי.טי.אמ מייעדת את המותג הסקוורנה לכיוון הכביש, כאשר דגם 701 סופרמוטו יהיה האופנוע הכביש הראשון של הוסקוורנה ודגמים נוספים מחכים כגון דגמי 401
עכשיו למה לקנות חברה שמתמחה בשטח (וגם קצת כביש) לזרוק הכל לצד ולהפוך אותה למותג כביש מבלי בכלל להסתכל על הדגמים והטכנולוגיה אלא רק לקחת את המותג?
אתה מבין למה אני מתכוון?

כRובי

New member
אני חושב שהכיוון שאתה מתאר קצת מוגזם

זה שק.ט.מ מתכוונים להרחיב את השימוש בליין המנועים הקיים כדי לחזק את המגוון שהיא מעניקה ללקוחות המותג (ועל הדרך מחזקת את המותג הוסקוורנה אצל המפיצים ברחבי העולם), עדיין לא אומר שהיא "מפנה את הוסקוורנה לתחום הכביש". היא בסך הכל מרחיבה את השימוש בפלטפורמה הקיימת של מנוע ה-690 (בעבור הסופרמוטו 701) או במנועי הדיוק 390 (עבור הקפה קייסר 401). מכאן ועד לטעון שהוסקוורנה מיועדת לכביש, הדרך ארוכה.
ק.ט.מ הצהירו בעבר שהמטרה שלהם היא להשען 50/50 על שני תחומים - כביש ושטח ולא ר"רק שטח" כמו שהיה בתחילת שנות ה-2000. הדרך לעשות זאת, היא להרחיב את מגוון הדגמים שהיא מייצרת (ק.טמ והוסקוורנה) ככל האפשר ולהתחזק כך ג-ם בכביש. אבל לא במקום השטח...

shayph

New member
אני מצטט , לא מתאר. שולח לך ציטוט מהדוחות

בנוסף, לאור כל הכתוב ולא משנה מה המטרות של קי טי אמ, הרכישה של הסקוורנה לדעתי היא ניטרול מתחרה, אתה יכול לחלוק על כך אך זו דעתי.

קטמ קנתה את האסקי כדי להרדים את המותג ואז לנתקו

ממכשירי ההחייאה, בדיוק כמו שעשתה להוסאברג.
אין להם שום צורך בהרצת 2 מותגים במקביל, זה מכפיל להם את העלויות בתחומים רבים (כמו שיווק ופרסום, אבל לא רק) ולא נותן להם שום ערך מוסף ראוי לציון.
כל הבובה-מייסס שקישקשו בהתחלה על "מותג פרמיום" התגלו כבילבולי ביצים, גם בהקשר של האסקי וגם בהקשר של הוסאברג.
עכשיו הם מקשקשים קצת על "מותג לכביש" ותיכף גם מזה ירדו.
אם קטמ היתה רוצה אופנועי כביש היא היתה מפתחת כאלה ומלבישה עליהם לוגו של קטמ, כפי שעשתה עם כמה אופנועי כביש שהיא מכרה ועודה מוכרת.

אפשר להעריך בזהירות שיש סיכוי מסויים שהם יקנו גם את גאס גאס בשביל להרוג את התחרות גם מכיוונם.

קטמ כבר כמה שנים מתנהלת עם שני מותגים

זה משרת אותה היטב כיוון שלא חסרים <מלא בעצמך את שם התואר> שאכן מתייחסים אל שני המותגים כאילו היו אופנועים נפרדים.
כשאתה מתעייף ומשתעמם מאחד ורוצה להזרים "דם רענן" היית קונה את האחר ולהיפך.
רק נראה לי שזה כבר לא כל כך חכם להחזיק שלשה מותגים, והבחירה בין הסקוורנה להוסאברג היא הגיונית, הוסאברג מותג צעיר מאד יחסית (סוף שנות התשעים) ואילו הסקווארנה מותג שנטוע אי שם בחצי הראשון של המאה הקודמת

במקביל העובדה שבסיבוב הנוכחי הם גורמים למותגים ממש להתחרות ביניהם רק הוסיפה מספרים בטבלאות המכירות...

לא רואה מה הם יכולים לעשות עם גסגס... ולא נראה לי שהם צריכים להתאמץ על מנת שהמותג יעלם...
חבל אבל זה מה יש...

לדעתי היו עושים בשכל המתחרים הישירים של גסגס ורוכשים אותם היום, בלי המפעל ובלי ה"טכנולוגיה", נניח מה היה קורה אם שרקו היו רוכשים את המותד ואת רשת השיווק, ופשוט מייצרים שרקויים בצבעי גסגס, מוכרים אותם בסוכנויות גסגס הקיימות ברחבי העולם?
שרקו מרוויחים נתח שוק מיידי, הלקוחות מרוויחים אופנועים טובים יותר, הבעלים והמשקיעים מחזירים חלק מההפסדים, ורק הפועלים נדפקים.

המחשמל 64

New member
מנהל
שאלה שנשאלת לא אחת היא מה המשמעות לתוצאה כנ"ל

בשוק שלנו במידה וגאסגאס גוועת ועתידה הוכרע לשלילה
מה שחבל מאד שיקרה...

shayph

New member
מי שרוכש את גז גז , רוכש את החוב של גז גז שעומד על

20 מליון יורו, ואם אתה רוכש את גז גז ללא התחשבות ב200 העובדים שהחברה מעסיקה אני בספק אם המדינה / בית המשפט הספרדי ( סלח לי שלא יודע כל כך מה קורה שם בדיוק)
יבואו לקראת הרוכש. אולי יכנס יצרן גדול מעולם הרכב ויחליט להיכנס לנישת אופנועי השטח ויציל את גז גז כמו שאוודי שרכשו את דוקאטי. לך תדע..

המחשמל 64

New member
מנהל
בפרוק חברה כחלק מהליך פרוקה הוא גם

הבראתה ,ולכן יהיו חייבים להתדיין גם בעתיד העובדים
הרי גם אחר ההליך, משהו צריך לבצע את העבודה ואלה הם העובדים.
השאלה באמת גם איך ואם בכלל ההקרנה לגבי השוק גם אצלנו ובכל ההיבטים.

a c t i v e X

New member
זה לא פרוק, זו רכישה ממפרק

אם החברה הגיעה לפרוק, אז או מכירה (מלאה או בחלקים) או סגירה סופית ומכירת נכסים
ואז פרוק זה פרוק, לא עובדים ולא מים. קישטה הביתה, הנכסים לנושים ושלום
&nbsp
&nbsp

shayph

New member
מה יקרה במקרה הכי גרוע בשוק הישראלי?

תיסגר הסוכנות, ואם החברה מכרה בגלובלי כמות אטרקטיבית, ויש צורך לחלקי חילוף יקומו יצרני after-market שינצלו את ההזדמנות של אספקה ומענה לאותם קהל לקוחות, בטח במחיר קצת גבוה יותר (יגבו פרמייה מסויימת) ואז בארץ בשביל להשיג חלפים יהיה צורך להזמין מחו"ל במחיר מעט גבוה, וזה יוריד את מחירי השוק של המותג (לאחר שהשווי שוק ירד עקב הבהלה של המחזיקים במותג כיום). עד שבסוף יהיה מספיק אטרקטיבי לרוכבים חדשים בענף (בגלל המחיר הזול) ויהפוך למותג של רוכבים חדשים בתחום או כאלו שרוצים להשתדרג מכלים חצי מקצועיים שלא מפחדים מחוסר הזמינות של החלפים. וזהו

וזה מה שנקרא worst case scenario לדעתי.

למעלה