העתיד כבר כאן?!

• פותח הנושא 2_be
  • פורסם בתאריך

2_be

New member
העתיד כבר כאן?!

המעיל שיכול להפוך אתכם לבלתי נראים.
בית הפלסטיק שאולי תגורו בו בעוד כמה שנים...
המילים שישמעו כולם כשתדברו לעצמכם
טביעת המוח שתפליל אתכם... תערוכת NextFest שנערכה החודש בסן פרנסיסקו הציגה כמה מההמצאות המסעירות ביותר של המאה. <כתבה כאן>

אמנון כ

New member
מדהים!!!!

אכן נושאים מרתקים, אני אוסיף לינק לאתר שלי בימים הקרובים לכתבה הזו. רעיון המעיל הרואה ואינו נראה אינו חדש, אבל הביצוע חדשני ומדהים. לגבי המכונית המעופפת, כבר כתבתי עליה בעבר, אבל מקסים לראות את הרעיון הופך מתאוריה לאב טיפוס למציאות זמינה לכל אזרח (או יותר נכון לכל אזרח עשיר במיוחד...) כן ירבו כתבות כאלו!!

mandark

New member
מכונית מעופפת? לא ניראה לי

אני בספק אם בעתיד הקרוב, 15 שנה ככה, נוכל לראות מכוניות מעופפת בשמי הארץ. זה דורש הכשרה מיוחדת, ניהול "כבישים אוויריים" ניווט לוויני ומחשבי על שינהלו את כל זה.. יש בעיות בטיחות אדירות ואני לא רוצה לחשוב על הנזק וההרס שתיצור התנגשות של מכונית כזו בבניין או בבני אדם. המכונית אגב ניראת מצוין ונראה שיש לה יופי של מנוע. איל.

זה אמנם דורש הכשרה אבל

גם לרכב על אופנוע למשל זו פעולה שדורשת הכשרה מתאימה. ועדיין לא מלמדים רכיבה ושולחים רוכבים צעירים ללא ידע בסיסי בתפעול האופנוע. גם המצב בלימוד נהיגה על מכונית לא משהו. אז גם על מכונית מעופפת נקבל רשיון בלי לדעת כל מה שצריך, אז מה, אנחנו כבר רגילים.

pelegs

New member
בקשר לטכנוגית ההסוואה

"במקביל, טייסים שיצטרכו לבצע נחיתות מסובכות יוכלו להשתמש בטכנולוגיה באופן כזה שיאפשר להם להביט אל ריצפת המטוס ולדעת בדיוק כיצד נראים פני הקרקע שמתחת. כך לא יצטרכו להסתמך רק על המיכשור האלקטרוני והמראה שנשקף לעיניהם מבעד לחלונות." נו באמת, תירוץ עלוב לשימוש לא צבאי. הרי כל נחיתה של מטוס מודרני מבוססת על רעיון נחיתת מכשירים, וזה רק הפך אותן למדויקות יותר.

אחלה כתבה אבל...למה? בשביל מה זה

טוב לי? בעבר כתבתי על תכנית שהוקרנה בערוץ 8 ובה השתתפו טובי המדענים בארץ ואמרו בדעה נחרצת שהמדע בסופו של דבר מביא יותר נזק מאשר תועלת. למשל הטלגרף,המצאה גאונית,היה יעיל מאוד לסידור כוחות רחוקים וכולי..ביקוי הגרעין וכולי...לא חסרות דוגמאות לשימוש רע במדע. אין זה אומר שהמדע רע אלא זה אומר דבר אחר לדעתי(תמיד לדעתי), זה אומר שכל עוד אין הבנה של תכלית, המדע רק יזיק מאשר יועיל. כמו בכתבה שבה הביעו גורמים צבאיים עניין בקשר לחליפת דנידין... הרי כשחושבים על זה לעומק, אין לנו צורך בידע ובלימוד סתם כך בלי שזה יתן לנו משהו,מעבר להחכמה. מה הטעם באיסוף פיסות מידע? לדעתי ידיעת התכלית של היקום והעולם בכלל היא הדבר הראשון שצריך לקרות,כי אחרת המדע (אם זה כבר לא קרה) ישמיד אותנו. אפשר להגיד שהחוקר צריך להשתנות לעומת מושא המחקר ולגלות בכל נושא שנחקר את השאלה "למה". למה זה טוב לתכלית הכללית..(כשיודעים אותה). מה יתן לי למשל מכשיר שיהפוך אותי(סתם דוגמא) לאנרגיה שיכולה לעוף ולעשות צבעים באויר? מה זה יתן לי? מבינים למה אני מתכוון? מוזמנים להגיב... פילו.

bralon1

Member
ריאליסט אה?!

בעיקרון חלק מהמדענים עושים זאת (למשל הפיזיקאים המנסים להגיע ל-toe) אבל יש מדענים אשר שייכים לענף האינסטרומנטאלי של המדע האומר כי על המדע לענות על מה שהוא יכול לענות ולא למען מטרה של ידיעה מעמיקה יותר של הטבע. ואם אתה רוצה לדעת מאיפה הבאתי את הטיעונים האלה אז פשוט מאוד, כמוך אני רואה טלויזיה והיום כמידי כל יום שני ב-9:15 ראיתי תוכנית שנקראת מחשבות על החיים בערוץ 1 והפעם דובר על: "האם המדע נותן לנו אמת?". וכידוע לך (או שלא) תוכנית פילוסופית אינה מעניקה תשובות אלא יותר שאלות.

amir_aikido

New member
למה מדע ../images/Emo35.gif - תשובה

אני חושב שהתשובה לשאלתך פשוטה מאוד: המדע מספק לנו בסיס ראשוני לטכנולוגיה, שמאפשרת לנו מספר דברים:
תוחלת חיים ארוכה יותר - רק לפני 200 שנה, אדם בן 60 נחשב לזקן מופלג. בראשית המאה הנוכחית, תוכננה תוכנית הפנסיה הראשונה לסייע בתשלום לאנשים מעל גיל 65, כיוון שאלו היו מעטים ביותר. והיום, תוחלת החיים בארץ כבר מזמן עברה את גיל 75. האמצעים לשם כך מתחלקים על כל תחומי החיים: מתרופות (האנטיביוטיקה גולתה רק בתחילת המאה ה-20), דרך שיטות חקלאיות, וכלה במכשירי התקשורת, המחשוב והתעבורה.
איכות חיים גבוהה יותר - הזמינות של אוכל מכל קצוות העולם, אמצעי התעבורה והיכולת לבקר בכל מקום בעולם, וכן גם מכשירי הבידור. כולם משפרים לנו את איכות החיים משמעותית. אמיר

אורן51234

New member
כסף ומלחמות

מדע הוא דבר טוב אבל צריך להיות גם ריאליסטיים. כל מחקר דורש מימון וכסף לא גדל על העצים. לא חסר דוגמאות בעבר למדענים שרעבו ללחם. מאז ומעולם התפתחה הטכנולוגיה בעיקר כתוצאה ממלחמות (ע"ע הטיסה לירח ונאס"א) כי שם נמצא תקציב גדול. זה בעיקרו עניין כספי ותו לא. מחקר צריך להניב תוצרת שתיצור כסף אחרת לא ישקיעו בו. אני מסכים איתך שזה לא טוב, אבל ככה העולם עובד.

qet1

New member
הבעיה היא שאין תכלית ליקום../images/Emo70.gif

לכן אי אפשר למצוא אותה או לדעת אותה או לעשות איתה כל דבר אחר. היא לא קיימת.

אורן51234

New member
ציטוט בעניין

מתוך the hithiker guide to the galaxy" by douglas adams" "There is a theory which states that if ever anybody discovers exactly what the Universe is for and why it is here, it will instantly disappear and be replaced by something even more bizarre and inexplicable... There is another theory which states that this has already happened."

demoloc

New member
אאהההה!

ראיתי את זה הרבה פעמים את הציטוט , ועוד לא קראתי את הספר (כן..אני יודע,אני ממש צריך) , ועכשיו אני יודע מאיפה זה לקוח , תודה!

bralon1

Member
ואם אתה אגנוסטי אתה תגיד

הבעיה היא שאי אפשר לדעת אם אי פעם נמצא מטרה לעובדה שאנו קיימים אי אפשר לומר שאין תכלית לקיום אם אנחנו לא אלה שגרמנו אותו (אותו הדבר אי אפשר לומר שמשהו שאנו לא יודעים כיצד הוא פועל גרם לכך שנתקיים זוהי בעצם יריה באפילה).

ailag

New member
תכלית היקום

היא לגרום לך לחשוב מהי תכלית היקום, ובכך לתת תכלית וקיום ליקום עצמו, על מנת שתוכל לחשוב מהי תכלית היקום. או שזה כמו בסיפור בsluggy freelance (לא מספיילרת! פיט אברמס גאון)

אורן51234

New member
../images/Emo63.gifכתבה-מי רוצה לחיות לנצח?

מסתבר שלא כולם. מה עדיף - לחיות לנצח או לפנות את המקום לצעירים? ושמא כדאי בכלל להפסיק להתרבות? באיזה גיל נכנסים לבית אבות, אם גיל התמותה הממוצע הוא 300? אכן, שאלות קשות קישור לכתבה ב-ynet

2_be

New member
תודה:)

אכן כתבה מענינת. והתנועה המוזרה הזו שמוזכרת שם...באמת זה פתרון נפלא לכל הבעיות להכחיד את בני האדם

למעלה