הערכת שווי חברות

• פותח הנושא Kiru
  • פורסם בתאריך

Kiru

New member
הערכת שווי חברות

היי, מדוע כשמבצעים הערכת שווי לפי רווח תפעולי, התוצאה לא יוצאת זהה להערכת שווי לפי רווח נקי? אני חושב שזה קשור איכשהו לעובדה שמחיר ההיוון הנקי לא מדויק בגלל הוצאות המימון, אבל יש פה משהו שאני לא מצליח לשים עליו את האצבע. אני מאוד אשמח אם מישהו שמבין בהערכות שווי יוכל להסביר לי.

ettt

New member
אני לא עושה הערכות שווי אבל

מהמעט שאני מכירה דוחות כספיים- רווח תפעולי הוא לפני הוצאות מימון ולכן גבוה כמעט תמיד מרווח נקי. הרווח התפעולי מבטא את הרווח/(הפסד) כתוצאה מהפעילות העיסקית השוטפת של העסק ואילו הרווח הנקי מוריד ממנה פעילות מימונית

Kiru

New member
כן, אבל במודלים

של הערכת השווי מתחשבים בכל זה. כשעובדים עם המודל הנקי מהוונים את הרווח הנקי לפי מחיר ההון העצמי (ועוד כמה גורמים), וכשעובדים עם המודל התפעולי מהוונים את הרווח התפעולי לפי שיקלול של מחיר ההון העצמי עם מחיר ההון הזר, ומנכים מהתוצאה את החובות נושאי הריבית. בקריאה ראשונה נראה שזה אמור לצאת זהה, אבל זה לא כך (גם לפי מה שאני זוכר מהקורס וגם פרקטית – זה פשוט יוצא שונה). מה שאני לא זוכר, זה למה.

drshy

New member
אם זה היה אמור לצאת זהה לא היו...

משתמשים בשני החישובים!! הסיבה שיש כמה שיטות היא שכל שיטה נותנת תוצאה שונה...

avshalomat

New member
אכן לפי מיטב זיכרוני

מחיר ההון משפיע מאוד על הנושא, באופן כללי, העובדה שמתמשים ברווח תיפעולי היא שהרווח התיפעולי משקף מצב של חברה בהתעלם מהמימון, אבל כאן צריך לרדת ליותר פרטים הרי אם זוכר נכון בתיפעולי משתמשים בwacc שמשקף גם סיכון ומשתמשים בdcf בעוד שחישוב לפי רווח נקי הוא חישוב פשוט יותר לפי מכפיל.

למעלה