הערכת עלות בנייה

yanivkoren

New member
הערכת עלות בנייה

בדעתי לרכוש מגרש לבניית בית בגני תקווה. כיצד באפשרותי להעריך את עלות הבנייה. מדובר על כ 180 מ"ר בשתי קומות + מרתף. אין כוונתי לכללי אצבע של X דולר למ"ר. אלה לדעת עם איזה בעל מקצוע עלי להתייעץ לשם קבלת הערכה מהימנה לעלות הבנייה הצפוייה. בתודה מראש יניב קורן

פ123

New member
הערכה....

כדי לקבל הערכה שתהיה קרובה במידת האפשר למספר האמיתי, כדי שיהיו לך תוכניות הבית, גם אם לא מפורטות לפחות ברמה שניתן להוציא ממנה כמויות מינמליות. כעת קיימות שתי אפשריות: הוצא את הבית למכרז בין קבלנים (וניתן לפצל את העבודה בין מספר קבלנים (שלד, טיח, ריצוף, חשמל, אינסטלציה, אלומינום, צבע וכו')). שיטה נוספת היא לפנות למהנדסים/הנדסאים העוסקים בפיקוח על בניית בתים פרטיים, לשלב להם סכום שתסגרו בינכם ולקבל אומדן.

yanivkoren

New member
תכניות שכאלה מי מכין אדריכל מהנדס..

וכמה להערכתך אמורה להיות עלות הכנת תכנית כללית. יתכן ואזדקק למספר תכניות אני שוקל בין שני מגרשים שבכל אחד מהם מבנה הבית שונה עקב מבנה המגרש. בתודה מראש יניב קורן

פ123

New member
ת'אמת....

לא מתעסק בזה, לא מבין בזה, וטוב לי כך................ ברר בין מכריך, או אולי דרך הפורום, וקבל שתים שלוש הצעות מחיר. בלקבל כסף,..............תמיד הייתי חלש.

תכנון מקדמי, שמתבסס על דרישותך

האישית, ומשווה לנתוני המגרש - עבודה של אדריכל, ולא מהנדס!!! דרושים כמה דברים: 1. להחליט עם בני משפחה על פרוגרמה של הבית, שמתאים לחיים שלכם... 2. לקבל/להזמין מפה טופוגרפית מאושרת על יד מחלקת ההנדסה של העירייה/מועצה, כדי לדעת, את נתוני המגרש, ודרישות התכנית הבינוי לאזור. תהליך העבודה: - פגישה עם האדריכל בבית שלכם, היום, לברר כל דרישותכם לגבי בית החדש, - בהזדמנות זאת למסור לאדריכל את המפות, - אם האדריכל מנוסה, בזמן הפגישה, יכול לעלות כמה אפשרויות כיוון לתכנון, ולספוג את התגובות שלכם, - הוא צריך להכין סקיצה לבית, או לשתי המגרשים...לבדוק מה יותר עדיף עבורכם... בכל מקרה, זה שלב חשוב מאוד לפני רכישת המגרש, כי עיין מקצועי יכול לגלות לך כמה דברים, שעצמך לא רואה... את פגישת קבלת הסקיצות עדיף לעשות במגרש עצמו. כמה זה עולה? זה מאוד תלוי באדריכל, מחירון האגודה ממש לא שווה ... או שתקבל הצעות למסר האישי שלך, או שתחפש בין המתכננים בלוח שלנו, או דרך אנשים שאתה מכיר. מאוד חשוב, שיהיה הבנה מעליה בינכם, לבין האדריכל... יש אפשרות, שאדריכל מנוסה יעשה לך את התכנית המקדמית, שחשוב ביותר בכל התכנון, ואם יקר מידי לך להמשיך איתו, לשלם לו על ויתור זכויות יצירה, ולתת למהנדס או הנדסאי להגיש את התכניות לרשויות... בכל אופן, התכנון חשוב מכל דבר אחר! בהצלחה!

למעלה