הערכת נזק לאופניים

צוציק 1

New member
הערכת נזק לאופניים

האם יש איזה שמאי שיכול לתת הערכת נזק לאופניים ושהדו"ח שלו יהיה מקובל על חב" הביטוח/בית משפט. מה שקורה זה שמישהו פגע לי באופניים, שלח אותי לחברת ביטוח שלו, אבל אני מהסס ללכת לחנות שמטפלת לי באופניים על מנת לקבל הערכה כי חברת ביטוח בטח תגיד שהחנות מטה את התוצאות לטובתי. אתם מכירים שמאי שמבין באופניים ??

עדיף לשאול בפורום הראשי

אבל גם שם לא בטוח שתקבל תשובה, זה לא פשוט למצוא אחד כזה.

odedbc

New member
אתה צריך לגשת לחנות שלך או לחנות הי

היבואן ולקבל מהם הערכה בכתב על גודל הנזק והערכת התיקון . סביר להניח שהשמאי של חב' הביטוח יקבל את הערכת החנות המיקצועית כיון שבד"כ אין לו שום מושג. במידה וחב' הביטוח תסרב לשלם ואתה תגיש תביעה ותגיע לבית המשפט- העדות של החנות תתקבל בבית משפט כחוות דעת מומחה. וזאת על סמך נסיונם של חברים שאופניהם ניזוקו ותבעו מהביטוח.

gnh23

New member
מנסיון אישי

ישנן כמה דרכים: 1. לפנות לחברת הביטוח של הפוגע ולבקש מהם את רשימת שמאי הרכוש שלהם. 2. לפנות לשמאי רכוש כלשהו (לא מהרשימה של סעיף 1) ועל פי ההערכה שהוא יעריך את הנזק לתבוע את הפוגע/חברת הביטוח שלו. בכל מצב, עדיף שהשמאי יגיע לחנות האופניים שלך כאשר מכנופן נמצא ליד, כדי שהמכנופן "יעצים" את הנזק ויגרום לשמאי להבין כי מדובר בנזק גדול מאוד. כמו כן, דאג שהוא יקבל מחנות האופניים הצעה לתיקון הנזק (רצוי גבוהה). חשוב מאוד שתגיד לשמאי שהבאת אותו לחנות אובייקטיבית, שאינך מטפל בה באופניך. בהצלחה!!! מעטים הם שמאי הרכוש שמבינים.

Sybh

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo10.gif../images/Emo4.gif../images/Emo2.gif

ההודעה שלך התחילה דווקא טוב. אלא שהפסקה השניה שלה נראית לקוחה מהפרק הראשון בספר "הונאות ביטוח למתחילים".

gnh23

New member
אז אני אסביר את עצמי

נדרסתי על גבי אופניים בשווי 35,000 ש"ח בני שבועיים. תבעתי את חברת הביטוח של הנהג, לאחר שנסיון להגיע לפשרה לא צלח. בחברת הביטוח לא האמינו ששילדה, שחיצונית נראית בסדר גמור, הרוסה לחלוטין (צילום רנטגן הוכיח זאת). גם השמאי לא האמין, אולם לאחר שקיבל הסבר בחנות השתכנע. מיותר לציין שאם בהסבר לא היו מספר "הגזמות" הוא לא היה משתכנע, כי הוא לא מבין בתחום. כך גם לגבי המערכות. כוונתי היתה "להעצים", כלומר לגרום גם למי שלא מבין להבין. חוץ מזה, כאשר תובעים חברת ביטוח (לא דרך סוכן הביטוח שלך, אלא בבית משפט), רצוי סכום נזק גבוה, כדי לאפשר לך מקום לפשרה. אין פה רמאות, אלא רק נסיון לקבל את מה שמגיע לך. מקווה שהבנת!!!

ItsikH

Member
כשרון אמיתי ../images/Emo122.gif ספר איך הצלחת? זה מעורר צמרמורת בכל פטישיסט אופניים מתחיל../images/Emo5.gif

ItsikH

Member
חס וחלילה../images/Emo52.gif התכוונתי בשיא הרצינות, זה אחד הסיוטים של כל רוכש (ורוכב) אופניים.

gnh23

New member
אכן, סיוט אמיתי

אבל הכי חשוב שקרה לי נס ויצאתי במכות יבשות בלבד, ומיד התחלתי לבנות את האופניים החדשים, שבסופו של יום טובים יותר מהקודמים. בדיעבד יצא לי טוב, אבל הייתי מוותר על ה"חוויה". ואם נחזור לנושא הביטוח, ללא "הגזמה" לא תוכל להחזיר את המצב לקדמותו (שיפוי), כי חברות הביטוח מנסות להוריד את הסכום בכל דרך אפשרית. הם ביקשו ממני את השרידים, כדי להעריך כמה אפשר "להציל", כלומר לא לשלם לי. לך תסביר להם שגלגל אחד שנותר שווה אפס, כי לא ניתן לרכוש גלגל אחד חדש, ובמשומשים אתה צריך מזל. דברים כאלה הם לא מבינים, וכמובן גם השמאי, ולכן צריך "להגזים".

ItsikH

Member
פתרון אפשרי לקמצנות של הביטוח "במקום להתחשבן על החלקים - קחו אותם, נראה מה תצליחו לעשות איתם, אולי אפילו תרוויחו."

ItsikH

Member
*גם לי יש כשרון../images/Emo163.gif להשמע ציני גם כשאני (ר)ציני

gnh23

New member
לגבי הרנטגן

בשילדת קרבון שמקבלת מכה חזקה יש 3 אפשרויות: 1. לא קורה לה כלום 2. היא נשברת 3. היא נסדקת לא תמיד הסדקים גלויים לעין, והסכנה היא שהשילדה תישבר באמצע רכיבה, בגלל העומס. הסדק "פורם" את השתי וערב, וזו רק שאלה של זמן עד לשבר. רוב שילדות הקרבון שמקבלות מכה חזקה, כמו מכה מרכב, פסולות לשימוש. במקרה שלי, השילדה סיימה את התאונה מתחת לרכב, ובעין בלתי מזויינת נראו עליה רק שריטות. בצילום שביצעתי לה על חשבוני הפרטי אובחן מס' רב של סדקים.

Infin1ty

New member
תוכל לשלוח לי פרטים איך ואיפה עשית?

כמובן במסרים אם אפשר.

shukix

New member
שלדה קרבון פסולה לאחר מכה???

זהו, מהיום אני הולך רק על טיטניום

ItsikH

Member
מנסיון סוכנת הביטוח *שלי* לא התווכחה ולא שלחה שום שמאי, הפנתה אותי לחנות שלי שיכינו הערכת נזק והצעת מחיר לתיקון (מדובר בתאונה עצמית ללא רכב מעורב). תבין שהסכומים שעליהם מדובר הם פעוטים במונחים של החברות האלו - אתה צריך טוטאל לוס לאופנים יקרות למדי בכדי להשתוות לעלויות של נזקי תאונות רכב שגרתיות - ומצד שני אין להם (עדיין) שמאים מטעמם בתחום. אני אישית בתור יקה פוץ הקפדתי לדווח אמת לפי מיטב הבנתי (מבלי לקפח את האינטרסים שלי כמובן), כיון שלדעתי אם יהיה ערעור על הקביעה של החנות, עדיף לשמור על אמינות.

ItsikH

Member
*חשוב לא לתקן את הנזק כל עוד לא הושלם תהליך ההערכה ואושרה עלות התיקון ע"י חברת הביטוח.

למעלה