הערכת מחיר על Guild Red Special

EvilPizza

New member
הערכת מחיר על Guild Red Special

אהלן, נתקלתי לאחרונה בגיטרה הנ''ל ותהיתי כמה לדעתכם אחת כזאת שווה? מדובר בגילד רד ספיישל מקורית לחלוטין במצב יחסית טוב. תמונה =>

רונסולD

New member
נזכרתי בסוף

אם אתה בקטע של RED SPECIAL, יש את החברה של בריאן מיי "Brian May Guitars", שמייצרת אחלה רפליקות לרד ספיישל, במחיר שפוי יחסית (אני חושב שחבר שלי שקנה אחת אמר שהוא קנה אותה ב600 פאונד)

khammel

New member
נעלבתי.

נראה לך שיש פה מישהו חוץ ממני שיודע במה דברים אמורים? אולי אני גם מכירה את המוכר... ולגבי BMG - שוב, אני מציעה לכל מי שרוצה לקנות רד ספיישל כזו או אחרת ליצור איתי קשר לפני. יכול להיות שאוכל לעזור.

רונסולD

New member
תפוז מטומטם

לינק למאמר שלך גם נחשב, לא? (אגב, הוא שמור אצלי במועדפים)

khammel

New member
אני צריכה לתקן ולעדכן את המאמר...

אולי, אם וכשיהיה לי זמן. בינתיים, הנה עיקר השינויים: 1. הגיטרה של בריאן שמורה בתוך תיק קשיח ייעודי עשוי סיבי פחמן. תיק יפה וחזק אבל מהסוג שלא תופס את העין. בעצמי ראיתי.
2. ה-Super לא בייצור מזה שנה. הייצור אמור לעבור למזרח אירופה "בקרוב". (מה שאומר אולי השנה ואולי לעולם לא.) 3. קזוטקה (KZ) פרש מבניית גיטרות. 4. אין יותר גיטרות גויטון למכירה. הכל נמכר אחרי מפגש ה-RS האחרון בו הוסכם פה אחד שהגויטון זהה למקור. יכולה להעיד מניסיון אישי.
ידוע על 2 מתוך 40 האדומות שהלכו בצונאמי. לא ברור אם בריאן ייאשר לבנות חדשות במקומן והיה וכן, איזה מספר סידורי יהיה להן. בנוסף, גויטון עובד על דאבל-נק RS ועל עוד כמה וואריאציות מעניינות שניתן לראות בפייסבוק שלו. 5. יש יצרן איטלקי בשם G-Art שטוען שלכאורה קיבל רשיון ייצור ושיווק מבריאן. העניין בבדיקה. 6. אדריאן טרנר עדכן את הפיקאפים שלו והם ניתנים לרכישה בלעדית מ-AStrings.co.uk בהזמנה מיוחדת. הם בעלי ערכים זהים לערכים של אלו המותקנים ב-RS ומומלצים מאד. ולעניין הגילד שבתמונה. ראשית, חסר לה כפתור (knob) ונראה שיש כמה שריטות/מכות קטנות בחזית ובפרספקס. מלבד זה, הגיטרה נראית כאילו שמרו אותה בקייס (הלבן נראה די לבן). מבלי לראות מספר סידורי ואת הגיטרה מאחורה, קשה לתת הערכת מחיר טובה. אישית, לא הייתי משלמת על גילד 1993-4 יותר מסכום של 2000-2500$ מהסיבה הפשוטה שיש היום בשוק מספיק אלטרנטיבות ואני מאמינה שבחלוף השנים הגיטרה לא תשמור על ערכה האספני יותר מדי. בעבר, המחירים של הגיטרה הגיעו גם לאלף דולר יותר מהנ"ל אבל היום זה די נדיר. מחירים של 3K ומעלה נהוג לשלם על הדגם מ 1984-5 או על הדגמים של 1994 שיש להם גימור נדיר (מייפל טופ, למשל, או צבע נדיר). הגיטרה עצמה, כגיטרה לנגן המקצועי, היא גיטרה מעולה שמחזיקה לאורך זמן. הבורג שמחזיק את הטרמולו נוטה להישבר (פגם ייצור שמאפיין את כל הסדרה) והידית עצמה לא מוחזקת הכי טוב. פרט לזה, הגיטרה מצויינת. שומרת על כיוון, עשויה ללא רבב. הזרועה דקה ונוחה, אבל שונה מאד מהמקור. הגובה של הפיקאפים לא ניתן לשינוי מבלי להחליף חלקים בגיטרה ולפגוע במקוריותה. בחלק מהמקרים, שדרוג הפיקאפים יצריך גם טיפול בפיקגארד. בגיטרות שלא יושבות בקייס ישנה הצהבה של הביינדינג הלבן, כיאה לגיטרה מיושנת. הכרום של הפיקאפים יכול להחליד די בקלות אבל סימור/דנקן מוכרים חלקי חילוף. (מה שלא נכון לגבי שאלר והטרמולו.) ישנם כמה מודים פשוטים ומומלצים: פוט, כפתורים, סיכוך פנימי, החלפת הפיקאפים והטרמולו לאורגינל + החלפת הפיקגארד. התוצאה: גיטרה שהיא כמעט כמו ה-Super אבל עם צוואר צר ומחיר שפוי. בתנאי, שהמחיר ההתחלתי שפוי.
במידה והגיטרה הנ"ל שייכת לת.ס., אשמח לדעת מזה.

RoieL

New member
רגע רגע

ניגנת ברד ספיישל המקורית שבריאן בנה ?!

RoieL

New member
מה זאת ההודעה חסרת התוכן הזאת ?!

איך ?! מי ?! מה ?! חשבתי שהיא הופרשה לגמלאות בגלל המצב שלה איך היא ?! מה ?!

רונסולD

New member
לפני כמה זמן היה מפגש של פורום רד ספיישל

ובהפתעה הרד ספיישל המקורית הובאה לשם. אני חושב שהיא אפילו העלתה סרטון.

khammel

New member
חיפוש קל בתפוז...והרי השרשור

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=212&MessageId=154296329 זה היה משהו שכמה מחברי הפורום ארגנו ועבדו עליו במשך הרבה מאד זמן, אבל פשוט לא ידענו עד הרגע האחרון אם זה ממש יקרה ופיט מלנדרון (הטכנאי גיטרות של בריאן) גם החביא את הגיטרה כשהוא הגיע איתה כדי שנחשוב שזה לא הסתדר. הוא שלף אותה רק בסוף של ה-Q&A איתו, כשכבר חשבנו שממשיכים בלו"ז בלי זה. כשטסתי לאנגליה, ידעתי שיש סיכוי -- קטן -- שזה יקרה, אבל עדיין, כשזה קרה, ההתרגשות היתה גדולה. אח"כ סיפרו לי ששבוע לפני האירוע נקבעה לבריאן הופעה לאותו סופ"ש של המפגש ורק בפוקס, ההופעה התבטלה והגיטרה הגיעה לידינו. וטוב שכך.
וידאו: https://www.youtube.com/watch?v=5KPVx7wpA4o וסאונד קצת יותר טוב כאן, החל בדקה 21:25 http://www.megavideo.com/?v=JR5BWK7F

RoieL

New member
וואו

קראתי את האשכול והמקלדת שלי התמלאה בריר קראתי פעם שבריאן בקושי מופיע איתה, משהו כמו הבלאקי של קלפטון שהופרשה לגמלאות או הסטראט של גילמור שנשלפת פעם בהמוווון זמן יש אמת בדבר ?

khammel

New member
בדיוק ההיפך

אפילו בהופעה שארגנה פנדר, הוא בסוף הופיע עם הגיטרה שלו. בריאן מופיע עם הרד ספיישל שלו כמעט בלעדית. בבית הוא מנגן גם על פארקר. בהופעות הוא משתמש ברפליקות RS של Fryer לשירים ב-drop D ולמקרי חירום. הגויטון הירוקה בדר"כ גם איתו לגיבוי בהופעות גדולות אבל נדיר שהוא שולף אותה. חוץ מזה, הוא לפעמים מופיע עם גיטרות של BMG בשיר או שניים למטרות שיווק.

yehuda kotton

New member
שאלה

נגיד את באמצע חדר, בריאן בפינה אחת והאדומה בפינה השניה. לאיזה כיוון את הולכת?

khammel

New member
לפאב הקרוב

גם ככה אני חייבת לו ולפיט איזה כוס או שתיים.
השאלה היותר מעניינת זה מה אתה היית עושה?

EvilPizza

New member
אני בסה'כ לא הולך לקנות אחת, לא הסטייל שלי

נתקלתי לפני כמה ימים בבחור שניסה למכור אותה ב4500$ וסתם רציתי לדעת כמה היא שווה באמת

למעלה