אני צריכה לתקן ולעדכן את המאמר...
אולי, אם וכשיהיה לי זמן. בינתיים, הנה עיקר השינויים: 1. הגיטרה של בריאן שמורה בתוך תיק קשיח ייעודי עשוי סיבי פחמן. תיק יפה וחזק אבל מהסוג שלא תופס את העין. בעצמי ראיתי.
2. ה-Super לא בייצור מזה שנה. הייצור אמור לעבור למזרח אירופה "בקרוב". (מה שאומר אולי השנה ואולי לעולם לא.) 3. קזוטקה (KZ) פרש מבניית גיטרות. 4. אין יותר גיטרות גויטון למכירה. הכל נמכר אחרי מפגש ה-RS האחרון בו הוסכם פה אחד שהגויטון זהה למקור. יכולה להעיד מניסיון אישי.
ידוע על 2 מתוך 40 האדומות שהלכו בצונאמי. לא ברור אם בריאן ייאשר לבנות חדשות במקומן והיה וכן, איזה מספר סידורי יהיה להן. בנוסף, גויטון עובד על דאבל-נק RS ועל עוד כמה וואריאציות מעניינות שניתן לראות בפייסבוק שלו. 5. יש יצרן איטלקי בשם G-Art שטוען שלכאורה קיבל רשיון ייצור ושיווק מבריאן. העניין בבדיקה. 6. אדריאן טרנר עדכן את הפיקאפים שלו והם ניתנים לרכישה בלעדית מ-AStrings.co.uk בהזמנה מיוחדת. הם בעלי ערכים זהים לערכים של אלו המותקנים ב-RS ומומלצים מאד. ולעניין הגילד שבתמונה. ראשית, חסר לה כפתור (knob) ונראה שיש כמה שריטות/מכות קטנות בחזית ובפרספקס. מלבד זה, הגיטרה נראית כאילו שמרו אותה בקייס (הלבן נראה די לבן). מבלי לראות מספר סידורי ואת הגיטרה מאחורה, קשה לתת הערכת מחיר טובה. אישית, לא הייתי משלמת על גילד 1993-4 יותר מסכום של 2000-2500$ מהסיבה הפשוטה שיש היום בשוק מספיק אלטרנטיבות ואני מאמינה שבחלוף השנים הגיטרה לא תשמור על ערכה האספני יותר מדי. בעבר, המחירים של הגיטרה הגיעו גם לאלף דולר יותר מהנ"ל אבל היום זה די נדיר. מחירים של 3K ומעלה נהוג לשלם על הדגם מ 1984-5 או על הדגמים של 1994 שיש להם גימור נדיר (מייפל טופ, למשל, או צבע נדיר). הגיטרה עצמה, כגיטרה לנגן המקצועי, היא גיטרה מעולה שמחזיקה לאורך זמן. הבורג שמחזיק את הטרמולו נוטה להישבר (פגם ייצור שמאפיין את כל הסדרה) והידית עצמה לא מוחזקת הכי טוב. פרט לזה, הגיטרה מצויינת. שומרת על כיוון, עשויה ללא רבב. הזרועה דקה ונוחה, אבל שונה מאד מהמקור. הגובה של הפיקאפים לא ניתן לשינוי מבלי להחליף חלקים בגיטרה ולפגוע במקוריותה. בחלק מהמקרים, שדרוג הפיקאפים יצריך גם טיפול בפיקגארד. בגיטרות שלא יושבות בקייס ישנה הצהבה של הביינדינג הלבן, כיאה לגיטרה מיושנת. הכרום של הפיקאפים יכול להחליד די בקלות אבל סימור/דנקן מוכרים חלקי חילוף. (מה שלא נכון לגבי שאלר והטרמולו.) ישנם כמה מודים פשוטים ומומלצים: פוט, כפתורים, סיכוך פנימי, החלפת הפיקאפים והטרמולו לאורגינל + החלפת הפיקגארד. התוצאה: גיטרה שהיא כמעט כמו ה-Super אבל עם צוואר צר ומחיר שפוי. בתנאי, שהמחיר ההתחלתי שפוי.
במידה והגיטרה הנ"ל שייכת לת.ס., אשמח לדעת מזה.