הערכה

הערכה

מה ערכם של גליון יובל מגן דוד אדום וגליון הרכבת הא"י ? תודה מראש

avitalit

New member
שלום דייג .

אם כוונתך לגיליון מגן דוד אדום שהונפק בשנת 1980 ושתמונתו מצורפת - הרי שערכו ע"פ מחירון גלעדי הינו 4.7 ש"ח .

avitalit

New member
ולעניין הרכבת ....

אם אכן התכוונת לזה אזי מחירו הוא 4.4 ש"ח .

omer 15

New member
רוני

תודה רבה קיבלתי את הבולים אני עכשיו ישיג לך שטרות תודה,

omer 15

New member
רוני

תודה רבה על הבולים אני ישתדל להשיג לך שטרות

אביטלית - ככה זה לא עובד!

שלום וברוך הבא. אנחנו מקבלים בשמחה כל אורח חדש, אבל, הסקרנות הורגת אותנו. מי אתה? מה אתה אוסף? איך הגעת הנה? אי אפשר סתם ככה לתת הערכת מחיר לפי מחירון גלעדי, ולא להגיד מלה. כמו שאומרים החברה, נסה שנית.

avitalit

New member
שלום אריק וכל שאר החברים .

ראשית - התנצלות . אני קורא סמוי בהמון פורומים בתפוז ומשתתף פעיל בעיקר בפורום שורשים משפחתיים .את הפורום הזה אני מכיר כבר המון המון זמן . שנית - אני אוסף בולים של ארץ ישראל לפי נושאים שונים וברשותי גם אוסף חובבני של בולי העולם הגדול (פחות מ1000 בולים ) כל השאר .. במסר . יום טוב לכולם. איציק

איציק שלום,

לא שמעתי עד היום על מישהו שאוסף בולי ישראל לפי נושאים. חסר לי כאן משהו: אם נושאים, למה רק ישראל? מהם הנושאים? השרות הבולאי הוציא חוברות לימוד לבולי ישראל לפי נושאים: ירושלים על בולים, נופי הארץ על בולים, חיות הבר בישראל וכו', אבל האיסוף מאוד מוגבל בצורה כזו, לא?

avitalit

New member
שלום אריק .

אפשר להגיד שאני מארגן את אוסף בולי ישראל שלי לפי נושאים . למשל - חגים ומועדים / בולי ירושלים / דמויות ואישים / בעלי חיים בארץ. אני לא חושב שיש משהו מגביל נוסף ל"מגבלה" שהחלטתי לאסוף רק את בולי ישראל ...

וזו מגבלה רצינית מאוד,

ואני משתמש במונח מגבלה ולא מכשלה. אם אתה אוף בולים בנושא ירושלים, למה להגביל את האוסף לבולי ישראל? הרי מה שמעניין בו זו ירושלים, ואולי יש בולים בנושא ממדינות אחרות? תן לעצמך להתרחב למדינות נוספות, לפחות בנושא אחד או שניים - השמיים הם הגבול, וזה לא עומד בסתירה לאיסוף בולי ישראל. אגב, פגשתי פעם איש נחמד שאוסף בולים בנושא חגי ישראל, במועדון הבולאי ברחוב הס בתל אביב. יכול להיות שזה אתה?

avitalit

New member
אני אמנם איש מאוד נחמד אבל זה

לא אני ... ספר לי קצת על המועדון הזה ..

מועדון הבולאים התל אביבי שוכן ברחוב

הס. פעם בחודש, בימי שישי בבוקר, מתקיימת שם פגישה, שמתחילה בהרמאה של אחד החברים על איזה נושא בולאי שהוא, ולפעמים ממשיכה במכירה פומבית של פריטים שהחברה מביאים מהבית. הגיל הממוצע של המשתתפים, כמו שאפשר לתאר, הוא מעל שמונים, יש עוגיות ושתיה קלה, הארוע פתוח לכל, ובפעם הבאה שיתקיים - אודיע לכולם כמובן. מי שסקרנותו אינה עומדת במבחן, יכול להתקשר להתאחדות בולאי ישראל ולשאול מתי תהיה פגישה במועדון ברחוב הס.

גם אני, כמו אביטלית

מסדרת את אוסף הבולים (הישראלי בלבד) שלי לתת סריות על-פי נושאים. לפיכך, לא מעניינים אותי בולי בעלי חיים באופן כללי, אלא בולי בעלי חיים שיצאו בישראל, ואותם אסדר בעמוד בעלי החיים באלבום (הלבן, בינתיים). זה יותר יפה בעיני, לראות את כל בעלי החיים יחד ואת כל בולי ירושלים יחד ואת כל בולי הספורט יחד (הבנתם כבר את הרעיון), מאשר לסדר אותם על-פי שנות יציאתם, או משהו כזה. ואגב, את בולי מועדים לשמחה, אני כן מסדרת לפי שנות יציאתם, סך הכל - זה המכנה המשותף לכולם (פרט לכך, שהם נוגעים, כך או אחרת, בנושאי יהדות ויודאיקה).

תמיר1991

New member
אני מסדר ישראל לפי קטלוג.

בעבר סידרתי לפי נושאים, אבל כיום זוהי צורת הסידור המועדפת עלי. תמיר.

ואם כך, מה אתם עושים

אם יש שני בולים בסדרה אחת אבל משני נושאים שונים - האם מפרידים אותם?

זה תלוי מה יותר דומיננטי -

למשל, יובל למגן דוד אדום יוצב בעמוד יובלות ולא בעמוד מכוניות, למרות שמצוייר עליו אמבולנס.

python 4

New member
גם אני הייתי רוצה לסדר אותם כרונו-

-לוגית, אבל איך אפשר לדעת את תאריך היציאה של כל בול? הרי לא על כולם יש שנים. כרגע בולי ישראל מסודרים אצלי לפי גודל - בולים קטנים, מרובעים, מלבנים, ארוכים, גליונות וכו'.. בכל מקרה, סידור לפי נושאים אני יכול לעשות כרגע רק על האוסף ההונגרי שלי, יש לי שם איזה אלף בולים (ומשום מה כל בול שלישי שנופל לידי הוא מהונגריה, מה הקטע שלהם שם??) ככה שאני יכול לעשות דף של ספורט, דף בעלי חיים, דף חלל ואפילו דף כדים!

למעלה