הערכה בלבד

דורי 1981

Well-known member
ארה"ב לא תחשיך את איראן ואיראן לא תחשיך את כל המזרח התיכון. תהיה לחימה עצימה בת כמה ימים שבסופה ראשי המשטר באיראן ימותו או יברחו (או שההמונים יעשו בהם לינץ' שטבח כרבלא ייראה לעומתו כסרט טבע שליו). ובא לציון ולעולם גואל.

lemner40

Well-known member
ארה"ב לא תחשיך את איראן ואיראן לא תחשיך את כל המזרח התיכון. תהיה לחימה עצימה בת כמה ימים שבסופה ראשי המשטר באיראן ימותו או יברחו (או שההמונים יעשו בהם לינץ' שטבח כרבלא ייראה לעומתו כסרט טבע שליו). ובא לציון ולעולם גואל.
זה בטוח לא יקרה
או שיהיה הסכם ושקט
או שהלילה ישראל וארצות הברית יפציצו את רוב התשתיות באירן

evglev1

Well-known member
מנהל
אין אדם נורמלי שחושב שצריך להחריב את המשטר באירן ללא תלות במחיר של זה.
זה לא עניין של החרבה בכוח. אין אדם בין היהודים בישראל בכל 47 שנות משטר האייטולות שלא איחל למהפכה פנימית שתדיח את המשטר. כמובן שעדיף היה שזה היה כמו בלוב, ללא שום התערבות של מדינה אחרת, האזרחים בעצמם שידיחו את המשטר. היו הרבה תקוות ב-2009 כשחמינאי לא הפך את תוצאות הבחירות והשאיר את אחמניג'אד כנשיא בניגוד לתוצאות הבחירות האמיתיות, אבל הפעם אפילו טראמפ הבטיח עזרה חיצונית להפלת המשטר ולכן המפגינים מאוכזבים שטראמפ מוכן להסכם הפסקת אש עם המשטר הקיים.

דורי 1981

Well-known member
אין אדם נורמלי שחושב שצריך להחריב את המשטר באירן ללא תלות במחיר של זה.
לא הבנתי. אני השמאלני לכאורה, רוצה להשמיד את המשטר באיראן ואת לא מעונינת? אנשים לא צריכים לחיות בשלום, להתפתח, להקים משפחה, עסקים, סתם לחיות כמו כל בנאדם נורמלי על הפלנטה? רק לאכול פיגועים וטילים בלי הפסקה? רק שאבין, למה את חותרת?

כוכבית מצויה

Well-known member
לא הבנתי. אני השמאלני לכאורה, רוצה להשמיד את המשטר באיראן ואת לא מעונינת? אנשים לא צריכים לחיות בשלום, להתפתח, להקים משפחה, עסקים, סתם לחיות כמו כל בנאדם נורמלי על הפלנטה? רק לאכול פיגועים וטילים בלי הפסקה? רק שאבין, למה את חותרת?
ברור שלא הבנת. אתה מוזמן לקרוא שוב עד שתבין.
בשום מקום לא התייחסתי לשאלה אם אני מעוניינת בהפלת המשטר.

דורי 1981

Well-known member
עדכון:

22:23/ראש ממשלת פקיסטן לטראמפ: דחה את האולטימטום בשבועיים​

https://news.walla.co.il/writer/163
https://news.walla.co.il/writer/2403
גיא אלסטר,
עידן קוולר
לדבריו של ראש הממשלה הפקסטיני, השיחות בין הצדדים מתקדמות ויכולות להוביל לתוצאות משמעותיות בעתיד הקרוב. הוא גם קרא לאיראנים לפתוח את מצר הורמוז לשבועיים הקרובים כמחווה של רצון טוב.

דורי 1981

Well-known member
זה בטוח לא יקרה
או שיהיה הסכם ושקט
או שהלילה ישראל וארצות הברית יפציצו את רוב התשתיות באירן
קשה לי להאמין שיהיה הסכם. יש שם חבורת פנאטים מטורללים. מה שכן, באיזשהו שלב שרידות המשטר פחות תעניין אותם- והשרידות שלהם תהפוך עבורם (באופן אישי וקבוצתי) למטרת העל.

lemner40

Well-known member
קשה לי להאמין שיהיה הסכם. יש שם חבורת פנאטים מטורללים. מה שכן, באיזשהו שלב שרידות המשטר פחות תעניין אותם- והשרידות שלהם תהפוך עבורם (באופן אישי וקבוצתי) למטרת העל.
זה יהיה אחרי המלחמה
ארצות הברית תפציץ שורה של יעדים
לא יהיה חשמל, מים ותשתיות
וארצות הברית תסים ותלך הביתה ותסיים את המלחמה
מה שיקרה באירן
יהיה ענינים פנימים בן השלטון לעם

דורי 1981

Well-known member
זה יהיה אחרי המלחמה
ארצות הברית תפציץ שורה של יעדים
לא יהיה חשמל, מים ותשתיות
וארצות הברית תסים ותלך הביתה ותסיים את המלחמה
מה שיקרה באירן
יהיה ענינים פנימים בן השלטון לעם
לדעתי, אנחנו קרובים יותר לסוף מאשר להתחלה. אני נותן לארה"ב שבוע בערך לגמור את העבודה. כולם מוזמנים לצטט אותי בסיום, בין אם ההערכה הייתה שגויה או נכונה.

lemner40

Well-known member
לדעתי, אנחנו קרובים יותר לסוף מאשר להתחלה. אני נותן לארה"ב שבוע בערך לגמור את העבודה. כולם מוזמנים לצטט אותי בסיום, בין אם ההערכה הייתה שגויה או נכונה.
בתחילת יוני יש מונדיאל בארצות הברית - המלחמה תגמר חודש קודם
ולא משנה מה יקרה באירן

דורי 1981

Well-known member
בתחילת יוני יש מונדיאל בארצות הברית - המלחמה תגמר חודש קודם
ולא משנה מה יקרה באירן
איפה, כאן? אם ארה"ב רצינית באיומים שלה, העורף יחזור כאן לשגרה ממש בקרוב. עד גג סוף אפריל בתרחישים הכי פסימיים. בדקתי בקופיילוט מה חוזים בפולימרקט. מעין חכמת המונים.

evglev1

Well-known member
מנהל
איפה, כאן? אם ארה"ב רצינית באיומים שלה, העורף יחזור כאן לשגרה ממש בקרוב. עד גג סוף אפריל בתרחישים הכי פסימיים. בדקתי בקופיילוט מה חוזים בפולימרקט. מעין חכמת המונים.
בכל מקרה בממשלה מחזיקים הצבעות שהמלחמה לא תסתיים עד לטקס המשואות, כדי שיהיה תירוץ לא לתת למכינה שבה לומדת הבת של בנט להשתתף בטקס.

ortodox

Active member
הלוואי. ההיסטוריה, ככל שהיא רלבנטית, מלמדת אחרת.

DANIAVNI

Well-known member
מה עם פעולת "תמות נפשי עם פלישתים"
לדעתי יש לאיראנים מספר "סוכריות ורטרס" שהם שומרים לרגעים מיוחדים עם אנשים מיוחדים שזה אני אתה וכל העם היושב בציון.

xyxy210

Well-known member
מה עם פעולת "תמות נפשי עם פלישתים"
לדעתי יש לאיראנים מספר "סוכריות ורטרס" שהם שומרים לרגעים מיוחדים עם אנשים מיוחדים שזה אני אתה וכל העם היושב בציון.
הסוכריות הן קטאר, סעודיה ....אנחנו אולי נהיה איזה קינוח קטן.

למעלה