הערותיכם בבקשה

starot

New member
הערותיכם בבקשה

פריסה קלטית חצי שנתית לבחורה בת 33 לגבי נישואיה. הבחורה נשואה שנתיים ואם לתינוקת. היא חשה עצובה ברוב הזמן ולא ממומשת. לעומתה בעלה עושה קריירה מזהירה ומשקיע את זמנו ומרצו בקריירה שלו. 1) אס החרבות 2) 10 חרבות 3) השטן 4) 10 מטות 5) מלכת החרבות 6) 6 מטות+ הבהרה: נער המטבעות 7) 3 גביעים 8) העולם 9) 4 מטות 10) 6 חרבות (הבהרה: אס הגביעים) לפריסה בנושא ריגשי הרבה קלפי חרבות. קלפי העצה בעד לעשות החלטה מהשכל בקשר ליחסים ולנישואיה, או לחתוך. 10 חרבות אולי מצביע שלא למדה מהנסיון או מדבר על כך שמה שמפריע לקשר זהו המצב הקשה שאינו מאפשר פעולה. בעבר מערכת הנישואין היתה יצרית ונשענה על מקומות לא מודעים קשים של בני הזוג (שניהם באים ממשפחות קשות). בנוסף- שיקוליה בנישואין היו של כבוד וכסף. 10 מטות מתאר את מצבה בהווה שהוא קשה ומהווה מעמסה כבדה. מלכת החרבות מתייחסת לאשה שסבלה באהבה. המלכה חכמה ונחושה ושורדת. יתכן ובעתיד הקרוב תגיע להחלטה הגיונית כפי שמציע קלף אס החרבות בעמדה 1. בעתיד היותר רחוק תהיה התחלה מעשית מבחינתה שתביא אותה למימוש והצלחה בנישואים (נסיך המטבעות + 6 מטות). חוסר הרצון למחויבות ריגשית עמוקה בקשר מופיע בקלף 3 גביעים. אולי רמז לנטיות לסביות. בן הזוג רואה אותה כשלמה, מושלמת, או אולי בעלת עולם משלה. לפי מקורות שונים גם מתאר אדם מעשי, להבדיל מרגשי ומשעמם משהו. חששותיה בקלף 4 מטות מהמסגרת המשפחתית, ממחויבות למסגרת הנישואים. קלפי הסיכום מדברים על הליכה אחרי נטיות הלב (6חרבות + אס הגביעים) או עזרה וסיוע מבחוץ, אולי טיפול שיעזרו מההיבט הריגשי. אשמח להערותיכם.

רשף כשף

New member
שיקחתי עם זה קצ

מכיוון שלא התייחסת לעמדות הקלפים בהודעה וגם לא הצבת שאלה בפני הקלפים, ומכיוון שאני ממש לא מתחברת לפריסה הקלטית, בחרתי לחלק את עשרת הקלפים ל 2 חמישיות (בכוונה לא מתייחסת להבהרות): חמישיית השטן ו 2 עשיריות : 1) אס החרבות 2) 10 חרבות 3) השטן 4) 10 מטות 5) מלכת החרבות חמישיית העולם ו 2 שישיות : 6) 6 מטות 7) 3 גביעים 8) העולם 9) 4 מטות 10) 6 חרבות גם מבלי להתעמק ניתן להבחין בהבדל ניכר בין 2 הקבוצות. מרגיש לי שהחמישיה הראשונה היא מה שיש כרגע והחמישיה השניה היא לאן ניתן להגיע. כן, אני יודעת שאלה לא עמדות הקלפים ובכל זאת בחרתי להתייחס אליהם כך.

רשף כשף

New member
שמתי לב לסימטריה

השטן והעולם הם במרכז כל חמישיה כאשר העשיריות בחמישיה הראשונה והשישיות בחמישיה השניה הם במרחק שווה מהקלף המרכזי. התחושה שלי היא שיש שני עולמות ושהיא יכולה לבחור באיזה עולם לבחור: בגן העדן הפרטי שלה- החמישיה השניה, או בגהנום הפרטי שלה - החמישיה הראשונה. בעצם זה עניין של גישה. כאשר היא מכסחת את עצמה ובוכה על מר גורלה, היא תמצא את עצמה בגהנום הפרטי שלה וכאשר היא רואה את הצד החיובי של מצבים בחייה, הא תמצא את עצמה בגן עדן הפרטי שלה. היום היא בחמישיה הראשונה, והיא יכולה להגיע בגישה מתאימה לחמישיה השניה. שתיהן נמצאות זו לצד זו, לסירוגין, בעולמה. מה שמעלה את השאלה- האם יש לה פיצול אישיות?

רשף כשף

New member
עוד משהו ששמתי לב אליו

שבפוקר, החמישיה הראשונה לוקחת
בנוסף לקלף השטן היא מורכבת מעשיריות ומעלה. לעומת החמישיה השניה, שמורכבת מקלפים נמוכים יותר, בנוסף לקלף העולם. מה שיכול להוביל לכך שגישה ארצית יותר, ופחות מתנצחת תוביל אותה לגן העדן הפרטי שלה.

starot

New member
הגישה שהצעת מעניינת וכפי שאמרת היא לא מתייחס

לפריסה הקלטית, שזו הפריסה שנעשתה. הפירושים שלך מעניינים וגם האופן של החלוקה, ולמעשה גם כשקוראים פריסה כזאת או אחרת אנחנו מתייחסים לקלפים גם לפי ההקשרים ביניהם, לנוכחות של קלפים מהארקנה הגדולה או הקטנה, או לסידרה מסויימת שמככבת באופן הזה או האחר. מה שידוע לי בקשר אליה ושבא לביטוי כנראה גם בקריאה שלך הוא שהבחורה הלכה על הנישואים האלה עם הראש ולא עם הלב. היא אשה שמאוד הולכת בתלם. צריך להתחתן בגיל כזה וכזה אז היא מתחתנת, צריך אחרי שנה ללדת ילד אז היא יולדת וכו'. היא התחתנה כי כבר היה צריך, את הבחור מצאה בסביבה הקרובה וכל עניינה היה לפי דבריה, שהוא במקצוע המתאים, ויהיה כסף ויהיה כבוד. אולי הקבוצות שחילקת הן חוסר האיזון הזה אצלה בין נטיות ליבה לבין מציאות חייה. אנחנו הרי יודעים שאי אפשר להיות מאושר מכסף וכבוד. זה נחמד כשזה ישנו, אבל כשלעצמו זה כלום.

במקום להשתמש במחשבה ככוח בונה

היא משתמשת בה בשביל להרוס לעצמה (להלן בקונטקסט של רקע מוגבל) אס החרבות דורש ממנה להתחיל להזיז את עצמה, במקום לשבת ולהתבכיין (10 חרבות) למרות הקושי, למרות הפחד לעשות (חששות=4מטות) היא חייבת לקחת את היוזמה בעצמה, אם זה נראה לבעלה ואם לא. רק היא אחראית למצב של עצמה. הפריסה מראה לחץ בעבר (שטן), לחץ בהווה (10 מטות). בסופו של דבר אם יהיה לחץ בעתיד זה תלוי רק בה. לא כ"כ הבנתי מאיפה שאבת את העניין ששיקוליה בנישואין היו של כבוד וכסף - אם כבר השטן מדבר על חוסר כבוד... העתיד הקרוב מסתמן כמיני-קריזה מבחינתה, והיא תתחיל לקלוט שהיא לא הולכת לקבל סיוע מסביבתה עד שהיא תתחיל להזיז את העניינים. סביר שהשינוי שתעבור לא ימצא חן בעיני סביבתה (מלכת החרבות) בעתיד הרחוק יותר תתחיל גם לפעול ולהתקדם בפועל, אולי תנסה לצאת לעבוד (6 מטות, נער מטבעות) היא כעת מסומלת על ידי 3 הגביעים, מפונקת, לא רצינית (לא הייתי יורד כ"כ מהר לפירוש של נטיות לסביות) אני לא יודע למה קישרת את העולם לצורה שהוא רואה אותה, במקום הגישה האישית שלו לכל העניין? (חוסר פעולה, מבחינתו הכל בסדר) המסכם מראה שהיא תקבל סיוע חיצוני מתישהו, אולי סיוע מקצועי (לדעתי רק אחרי שתתחיל להזיז את עצמה)

starot

New member
תודה רבה נתנאל על ההערות

וההתייחסות. עזרת לי (כרגיל). "לא כ"כ הבנתי מאיפה שאבת את העניין ששיקוליה בנישואין היו של כבוד וכסף - אם כבר השטן מדבר על חוסר כבוד"... היא סיפרה לי שנישאה משיקולים של כבוד וכסף ולא מאהבה. סיפרה שידעה שהאיש מאוד בעייתי מבחינה ריגשית. התפרצויות כעס וכדומה. בכל זאת נראה לי שגם אם תצליח לפעול למען עצמה - זה לא יהיה במסגרת הנישואין אלא תמצא אושר במקומות אחרים. עבודה או אהבה במקום אחר (6 חרבות + אס הגביעים) (נסיך המטבעות + 6 מטות). שוב תודה.

בהחלט יכול להיות

אבל אני לא ממש רואה שבירה של הקשר (במיוחד עם 6 החרבות כמסכם - שלום בית) יותר צורך בפעולה אינדיבידואלית קלף השטן יכול להראות על עניינים של בצע כסף, אבל לא של כבוד (אין כבוד בשטן). בעמדה שיצא לא בהכרח בא להראות למה נכנסה לזוגיות, אלא לספר מה קרה בעבר. מה שאת מתארת לגבי הגבר מתאים מאוד לקלף השטן - התפרצויות כעס, אישיות מעוותת לא בריאה. כנראה שזה כבר התפוצץ לה בפנים בעבר, וכבר זמן מה שזה יושב לה בראש (10 חרבות/10מטות).... צריך עוד פרטים בשביל להחליט בדיוק מה עליה לעשות,

רשף כשף

New member
אני לא מסכימה שאין כבוד בשטן

יש מרדף אחר כבוד, בצע כסף ונטייה להתמכרויות. כמו כן השטן גם יכול לתאר פעולות שמתבצעות מאחורי הקלעים, תחת השפעה של אדם מניפולטיבי.

קלף השטן בפריסה הנ"ל...

האמת גם לדעתי אין קשר בין קלף השטן לחוסר כבוד, נהפוך הוא ... לרוב ובמיוחד בפריסה שראינו לפי המקום של הקלף... מדובר בכבוד, אמנם חומרי של סטטוס אבל זה גם סוג של כבוד... אוסיף ואומר שייתכן שהנישואין היו נישואי נוחות, כלומר... הבן זוג בעל מעמד סטטוסי גבוהה ויתכן שאף מרוויח הרבה כסף, היות ולפי הקבלה קלף השטן = עושר חומרי, תאוות בשרים ובעיקר חומריות... הבחורה נמשכה לסטטוס של הבחור ובאיזה שלב מצאה עצמה תלוייה בו ללא סיפוק מהקשר, בעל אלים, לא ממש חושב, כי חסר לי קלף מנחה שיחזק טענה זו..., אבל יש לבן זוג איזו שהיא שליטה על חייה של הבחורה וגם זו בעייה... לצערי לפי הקלפים היא מפחדת לעזוב את הבחור מסיבות חומריות- שוב חוזרים לקלף השטן... מסיבות חומריות- או תלות כספית או לחץ מהמשפחה... הייתי מנסה לפרוס לה עוד פריסה, (עדיף הפרסה) לגבי הדרך לפתרון הפחד שלה מלעזוב את הבחור... ואז לראות מה הדרך הקלה לכך למרות שלצערי ממש קשה לה לעזוב... המשך שבוע טוב...

אישית לא ממש רואה כבוד בתמונה הזו

שיקולים חומריים אולי, פחדים מסויימים אולי. (השלשלאות) הדברים שהכי בולטים עבורי בקלף: - החשכה. חושך = חוסר אור. אור = תקווה, שמחה וחכמה. הצבע השחור בולע אור והופך אותו לחום (התלהטות יצרים). - היצור המעוות. משקף אדם עם פנימיות מעוותת. - היצור מחזיק לפיד דולק ששורף ליצור את הזנב. אש יכולה לשקף הרבה דברים, אבל בחוסר הדרכה של האור היא הולכת לכיוונים הרסניים יותר - כעס, שנאה ואלימות. - האנשים/יצורים קשורים אליו בשלשלאות סביב הצוואר. זה נראה לי יותר משהו סאדו-מאזו מבחינתם, במיוחד שלא נראה שקשה להסיר את השלשלאות הללו. הם אפילו לא מנסים לברוח ממנו, הוא מהפנט אותם.

starot

New member
תודה איש חתול התחברתי לדברים שהעלית

אין באפשרותי לעשות לה פריסה נוספת מאחר והיא לא פנתה שוב וכנראה גם לא תפנה. אני חושבת וזאת גם חלק מבעיה שקשורה בפריסה הקלטית, שקיבלה יותר תמונת מצב מאשר תובנות לגבי ההמשך (להוציא את קלפי העצה שגם הם בעייתיים עבורי כי אני נמנעת מלייעץ לאנשים לקום ולעזוב אלא מתארת את העמדה ומה משמעות הקלף). לפעמים אני נשארת קצת עם הרגשה של משהו לא גמור בגלל זה. אולי גם סקרנות ממה היתה אומרת פריסת פרסה כזאת כפי שהצעת.

...

זו הבעייה של מי שפורס פריסות לאנשים... לעיתים יש תחושה של חסר משהו, חוסר סיום ותחושת לא סיימתי כמו שהזכרת, יותר מזה ולעיתים יש הזדהות עם מושא הקריאה וזה ממש לא קל... עם הנסיון זה נחלש, לא נעלם אך נחלש... אנו כפורסים, לדעתי , צריכים להבין שאנו נותנים תמונה, פירוש + פיתרון אפשרי אבל מושא הפריסה אדון לגורלו ובוחר בדרכו... אין לנו מה לקחת אחריות על אחרים- אנו זורקים את הכדור והם בוחרים לעזוב, לתפוס או להחזיר... יום נפלא שיהיה לנו

starot

New member
היא ידעה לפני הנישואים שהאיש מאוד בעייתי

מבחינה ריגשית. בחרה בו מסיבות של ילדות בבית קשה (שלה, בעצם גם שלו). כל בחירה באהבה נשענת על הדגם שחווינו בבית ההורים אבל יש תקווה שהפעם זה יהיה שונה, וכמובן שזה עכשיו חוזר אליה. בעניין מניפולציות - היא האדם שעשה מניפולציות שונות ומשונות לדבריה, כדי להביא אותו אל הנישואים האלה. מאוד התאמצה וברגע שהסכים היא אירגנה חתונה גדולה תוך חודש. הוא לא היה שותף ולא התעניין (אבל הגיע לחתונה
.

starot

New member
נתנאל בשביל להחליט מה להציע לה לעשות זה ברור

הרי אסור להיות במקום כזה. האיש פוגע בה והיא מוותרת ושותקת. יש לו מעמד של אל במשפחה והיא לא נחשבת. אבל אני נמנעת מעצות בשבילה כי לדעתי זה לא יעזור. היא יודעת היכן היא נמצאת, ולמרות שבמשפחה יש לה מעמד של מטומטמת חסרת ביטחון היא בחורה אינטליגנטית, והיא תצטרך כנראה לעבור את השיעורים הכואבים, עד שתלמד ועד שיספיק לה, ואז אולי היא תעשה בחירה אחרת.

נדמה לי שהשיעור לא יאחר לבוא

עם מלכת החרבות בעתיד הקרוב... בכל אופן הרקע הזה חשוב מאוד בשביל הניתוח. בפריסה הקלטית עצמה אין מספיק ניתוח של המצב הקיים, אז צריך לספק את זה מראש בשביל שהכל ישב בקונטקסט. מה שהיא צריכה לקחת מהפריסה, שהקלפים מבקשים ממנה בבירור לפעול ולעשות שינויים מתאימים בכדי להביא את עצמה למקום טוב יותר. היא לא צריכה להתחשב בו ולא באף אחד אחר, כי אחרת לא תוכל לצאת מזה. נראה לי שיותר היה עוזר לה ניתוח אישיותי/אסטרולוגי, בשביל העבודה הפנימית שלה.

starot

New member
בקשר לקלטית

אתה צודק שבפריסה אין מספיק ניתוח של המצב הקיים (ובכלל זה נכון לגבי כל עמדה). אני נוהגת להוציא הרבה פעמים קלפי הבהרה כדי שיהיה פחות שטוח. במקרה שלה שמעתי ארוכות את סיפור נישואיה (ואתם כאן לא). תודה נתנאל, תמיד אני אוהבת לקרוא את הדברים שאתה כותב. אני לומדת ממך הרבה לאורך הזמן ואני מודה לך על הגישה שהיא תמיד נעימה ומכילה.

למעלה