הערה

noaz7

New member
הערה

שלום, אני קוראת כאן הודעות בפורום, ונתקלת הרבה פעמים בשאלות על סמלים, "כוח הכישוף", שיטות וכדומה... ותהיתי קצת: אני, אישית, מחשיבה את עצמי לסוג כלשהו של מכשפה, אבל למכשפה טבעית - אני לא עובדת עם סמלים וטקסים, לא עם נרות, לא עם שום דבר בהקשר הזה. אני יותר "מכוונת" לתחום של שיחות עם חיות וצמחים, התחברות לטבע, זרימה עם הקסם, דו-שיח מתמיד עם העולם, ראיית העתיד לפרקים ותקשור עם רוחות. כל אלה, נראים כמו דברים שנולדתי איתם, לא למדתי, ורציתי לשאול אם אנשים בפורום (אני חדשה... מצטערת) מכירים גם בסוג כזה של מאגיה ויכולים להרחיב עליו - מה שאתם יכולים להגיד, והאם אתם בכלל מחשיבים את זה למאגיה? תודה.

morning star

New member
הייתה פה לא מזמן שאלה

כיצד האדם גילה את המאגיה. ההודעה שלך די עונה לשאלה הזו, לדעתי. אולי לא למדת מספרים, אנשים או "ישויות חיצוניות", אך למדת מהתבוננות בטבע, ואולי חוש אינטואיטיבי שלא נשחק במהלך חייך בחברה המערבית. כך כנראה צמח גם השאמאניזם, שכיום מאמינים כי מוצא הדתות וכן מוצא המאגיה ה"מסורתית" בא ממנו. גדולי המאגים תמיד לימדו כי ההתבוננות בטבע והבנת חוקיו מובילה להבנה גדולה במאגיה, שהרי "מנצלת" את החוקים האלה למטרותיו של המאג. זו לפחות דעתי. ברוכה הבאה לפורום! שלך הנווד

noaz7

New member
תודה

העניין הוא, שאף-פעם לא ממש "ניצלתי" את החוקים - הכל פשוט קיים ברקע. נניח, אני יכולה לשוחח עם חיה, אבל זה לא בדיוק "ניצול משאבים" (בהגדרה כללית). סתם הערה, עם צמחים יותר קשה לשוחח... לא נורא. אז, האם אפשר לעשות משהו ב"יכולות" האלה? (נניח, בראייה לעתיד - איך אפשר גם לשלוט ולשנות את מה שרואים? אף-פעם לא הצלחתי...)

morning star

New member
העתיד,

לפחות לפי אמונתי, הוא לא דבר קבוע מראש, לכן קשה מאוד "לראות" אותו. הוא פשוט משתנה. איני מדבר על "ניצול" של ממש, אלא חיים תוך ידיעה של ה"חוקים" הללו ומגבלותינו בהתאם. ישנם כאלה אשר שואפים לנצל את ה"חוקים" הללו לתוצאות מסויימות. לדבר עם חיות? מעניין שאת מזכירה את זה עכשיו. בדיוק אתמול הייתה לי שיחה בנושא עם ידידה טובה. איך זה מתבצע? שלך הנווד

noaz7

New member
שיחה עם חיות

טוב. קצת קשה להסביר, כי זה היה מובן מאליו בשבילי די הרבה זמן, אבל ננסה: שיחה עם חיות מתבצעת לא על-ידי תקשורת מילולית (מן-הסתם), אלא שבעלי-החיים מעבירים את כוונותיהם בהתנהגות מסויימת. נראה שהם פשוט מבינים אותך בדרך שלא יבינו את רוב האנשים... וזה משהו באינטואיציה, כנראה. לדוגמה: פעם הלכתי ברחוב, ובדרך נתקלתי בחתול שהביט בי מתוך שיח. התכופפתי אליו, וקראתי לא לבוא כשאני אומרת לו שלא אפגע בו, והחתול, העביר מסר של אי-ביטחון, כאילו אמר שאסור לו, במצבו, לסמוך על כל אדם שמבטיח לו שלא יפגע בו... דוגמה יותר ברורה היא כשטיילתי עם הכלבים שלי, ואחד מהם גילה עניין מופרז בשיח מסויים. כשבדקתי את השיח, התגלתה שם כלבה ששכבה בין הענפים וסירבה לצאת. ניסיתי לשכנע אותה במילים, והוצאתי אותה משם, והיא ישר התחילה לעקוב אחרי בדרך הביתה, עד שפתאום הבנתי שלא אוכל לקחת אותה איתי - הרי יש לי כבר שני כלבים! אז אמרתי לה, פשוטו כמשמעו ובלי טון דיבור מיוחד שעליה להישאר במקום... והיא פשוט עצרה, התיישבה ונשארה שם. כך שהחיות מבינות אותך על-פי, פשוט... הדברים שאתה אומר להן, בעוד שאתה מבין אותן על-ידי ההתנהגות שלהן, אבל באופן יותר מדוייק משרוב האנשים היו מבינים, ואולי גם איפשהו באינטואיציה... אני לא חושבת שאני יכולה "ללמד" דבר כזה, שוב, כי זה נראה לי די אלמנטרי, אבל אני מקווה שעזרתי להבין את הרעיון הכללי... נ.ב. בקשר לעתיד - העתיד, לדעתי, הוא צורה אחרת של הווה... אני יכולה לראות אותו בצורה כללית-מעורפלת, אם בכלל.

לדעתי,

המאגיה הכי חזקה ו"טהורה" היא המאגיה שבאה לך באופן טבעי. גם אני בהתחלה השתמשתי בטקסים ונרות וכו´, אבל זה נראה לי מאולץ מדי, ועכשיו פיתחתי לי סיגנון אישי והפסקתי ללכת אחרי הדברים שרשומים בספרים שלי - משום שזה לא מתאים לי. אני חושבת שהדרך שלך היא הכי נכונה - במקום ללמוד ממקומות אחרים, את לומדת מעצמך וממה שסביבך. לדעתי זאת המאגיה הכי טהורה וכנה. בגלל זה, אגב, חזרתי לעשות כישופים באותו סיגנון שהייתי מבקשת משאלות כשהייתי קטנה, ואני אימצתי לעצמי הרבה מהטקסים הקטנים והאמונות שהייתי מאמינה ועושה כשהייתי יותר קטנה (ותמימה
)

noaz7

New member
העניין הוא...

אם זה באמת מאגיה? כי אני לא ממש מצליחה (או בדרך-כלל אפילו מנסה...) לשנות דברים או לכופף חוקים למטרות שונות... זה יותר תקשורת, לדעתי. אז מתי "יכולות" הופכות לכישוף?

morning star

New member
יכולות לא הופכות לכישוף

יכולות הן יכולות וכישוף הוא עוד יכולת. בעיני, היכולות השונות (כולל כישוף) הן פועל יוצא של המודעות המתפתחת של המאג. הוא/היא יכול להשתמש ביכולות האלה (אשר בסך הכל תורמים להתפתחותו, ממש כמו שתרגול חוזר ונשנה של מתמטיקה עוזר למתמטיקאי) ויכול שלא. שלך הנווד

השאלה היא לאיזו מטרה את משתמשת

בכישוף. אני למשל, חוץ מכמה מקרים נדירים שגם לא ממש הצליחו - משתמשת בכישוף רק למען התפתחות עצמית. אני מרגישה שאין לי כל כך "זכות" להתערב בדברים שהם חיצוניים ממני, ובוודאי שאין לי שום זכות להתערב ברצון האישי של בנאדם אחר רק למען הרווח האישי שלי או של מישהו אחר.

hsotrt

New member
מעניין מכשפה טבעית...

אני גם לא משתמש בהרבה סמלים וטקסים ומעודד התייחסות לטבע והשאלת מאגרי הכוח והאנרגיה שלו...אבל לא שמעתי שמגדרים זאת כך... מענייון מאוד. אם כך גם אני מכשף טבע (עוד תואר לאוסף...)!! יש לך במקרה עוד מידע על העיסוק הזה, שאוכל להעשיר את מאגר המידע שלי?

Pixy led

New member
הממם... (זו noaz7 במשתמש אחר)

וזה, אגב, הניקניים האמיתי שלי... סתם היו לי בעיות במשתמש קודם. לא משנה. בכל אופן, יש לי עוד מידע, אבל רק בערך - ממה שחברה שלי שמבינה בעניינים כאלה סיפרה לי, וזה רק בנוגע ליכולות השונות של המכשפים. אני אשתדל לקצר (נראה איך ילך לי): מדובר בכמה סוגי יכולות שיש ל"מכשפים טבעיים" (Natural Witches): א. יכולת ריפוי - יכולת נדירה, שמעניקה למחזיק בה כוחות ריפוי... זה לא "רייקי" או "הילינג", אלא יכולת טבעית. האנשים שנמצאים ליד אדם כזה ירגישו טוב יותר באופן טבעי. ב. יכולת עם צמחים - המחזיקים ביכולת כזו, דבר ראשון, ירגישו דחף מתמיד להיות בקרבת צמחים, ולא רק זה - הם יהיו מוצלחים מאוד בעבודות הגננות, בצורה "על-טבעית" - צמחים בקרבתם יצמחו להיות גדולים יותר, מוצלחים יותר... פשוט יותר, אבל בצורה מעבר למה שגנן טוב יכול לעשות. ג. יכולת עם חיות - זוהי יכולת שמאפשרת למכשף לשוחח עם חיות, להבין אותן ושהן יבינו אותו. הן עדיין יחשיבו אותו לאיום עליהן, ועדיין יחששו ממנו, למשל, אך אנשים בעלי יכולת זו נצפים על-ידי בעלי-חיים, ומרגישים קרובים להם ורוצים בקרבתם. ד. יכולת מוסיקלית - אין לי ממש מושג מה היכולת הזו עושה, אבל היא קשורה ביכולות מוסיקליות-מאגיות. הממם. ה. יכולת ראיית העתיד - פשוטה כמשמעה, יכולת לראיית העתיד, לפחות לטווח ובאופן מסויים. חשוב להבין, שהיכולות האלה הן בדרך-כלל לא משהו מודע אצל המכשף, אלא משהו ברקע של החיים שלו שלעתים הוא לעולם לא ישים לב אליו, או שיהיו כמובן מאליו לחלוטין, כמו כל כישרון אחר שאדם יכול להיות בעליו. זו תוספת "על-טבעית" לחיים... זה מה שאני יודעת, בכלליות. שאלות?

rand altor

New member
הוספה מידע וקצת ביקורת

שלום אני חדש אבל לפי דעתי היכולות שדיברת אליהם חוץ מריית האתיד אם חלק קטן של הכישוף אוו יותר נכון יכולות טבעיות המוזיקה זה היכולת להכשיוו לצליל ומיד לדעת איך לנגן אותו בלי ללמוד לפני זה בקשר לבעלי חיים גם לי יש יכולת להבין בעלי חיים כמו שכל בעל חיים בטבע יכול להבין(חוץ מבני אדם שרובם איבדו את היכולת הזותי בגלל שהם חשבו שאין בא צורך) בכל הכישור למגיא הצמה אז מגיא זהוא כוך הרצון של האדם שבא ליידי ביתוי כשהאדם כואס מפני שאז כוח רצונו חזק יותר כל האביזרי שנילווים לכישוף הם דברים שגורמים לאדם להרגיש יותר בתוח באזמו ויותר כל לו לרקז את כוח רצונו באותה מידה אם בן אדם יאמין שמקל אץ יתן לו כוח מיוכד זה באמת יגרום לכך מי שיודע לרקז את כוח הרצון שלו יכול לעשות כל דבר כולל ריפוי בקשר לחיזי אתיד זה רק רהעייה של מה הדבר הכי צפוי שיקרה וכל גורם קטן יכול לשנות אותו ורק מי שמאמין בגורל יכול להאמין ב 100% שמה שהוא אומר יתגשם

Pixy led

New member
תודה על המידע, רק תיקון:

בעניין המוסיקלי, אתה דיברת על יכולת מוסיקלית הנקראת "שמיעה אבסולוטית", וזה לא מאגיה, אלא כישרון מוסיקלי אפילו לא עד כדי כך נדיר, למיטב ידיעתי.

אני לא כל כך מסכימה איתך,

קודם כל, מהניסיון שלי - כישופים "ספונטניים" שעושים בעקבות דחף של כעס, אף פעם לא עובדים, לפחות לא אצלי. אני חושבת שזה בגלל שהאדם יותר מדי עסוק בכעס שלו, ולדעתי כישוף צריך לבוא אחרי הכנה מוקדמת, ולא פתאום לעשות לפי מה שמתחשק, כי ככה יש לו יותר זמן להתבשל, וכשהכישוף בסופו של דבר יוצא - הוא יוצא מוצלח. בקשר לראיית העתיד - זה באמת נשגב מבינתי איך זה יכול להיות שיצא לי לחלום על סיטואציות לפני שהם קרו.

hsotrt

New member
גם אני לא מסכים כל כך...

לדעתי מכשפה טבעית היא כזאת המתקשרת באופן טיבעי עם הטבע והסביבה ושואבת את כוחותייה ואת האווריה של הכשפים האישיים שלה מתוך הטבע.מה שאת הסברת הוא משהו אחר לגמרי, את הסברת אנשים שנקראים "מבורכים" או "כשרוניים". אנשים אלא מבורכים בכשרונות/כוחות על-טבעיים שונים.מכשפה/מכשף המסתמך/ת על כוחות הטבע או שנוצר בהשראתו משתמש/ת בעיקר בצמחים וכלים טקסיים שבאו מהטבע כגוןף מוט עץ, שרשרת אבנים/אלים/מינרלים וכו´. אני לדוגמא נולדתי בטבע (לידה טבעית...), חיית בטבע (בקיבוץ) ועדיין נמצא בטבע (הבית שלי מוקף בפרדסים וחורשות). כך נוצרה לי "האובססייה" להיות תמיד בטבע ולדאוג לניקייונו...זה ההגדרה שלי למישהו שהוא "טבעי"...

Pixy led

New member
תלוי בהגדרה

כששאלתי, במקור באנגלית מה זה "Natural Witch", אמרו לי שיש שתי הגדרות - 1. ההגדרה שאני נתתי. 2. ההגדרה של מכשף/ה העוסקים בטבע. אגב, אם כבר - מכשף/ת טבע הוא לא... דרואיד? (אני לא בטוחה, אף-פעם לא הייתי מוצלחת בהגדרות...)

morning star

New member
דרואידיזם

זוהי אמונה, "דת" אם תרצי - ויותר נכון להגיד דרך חיים. דרואידיזם בחלקו גם נוגע בכישופי טבע, אך אין זה עיקרו כלל וכלל. שלך הנווד

Justin Angel

New member
יש לי שאלה מעניינת

איך אתה יכול לנסות להגדיר משהו שאף פעם לא חווית? אתה לא "מכשפה טבעית" (אני פשוט קורא לזה "מכשפה אמיתית"). אין לך לא את טון הדיבור ו\או הניסיון הנדרש אז תפסיק לנסות להגדיר משהו שאין לך את המושג הקל שבקלים בו.

hsotrt

New member
סליחה???

הנה בא עוד אחד...אתה לא מכיר אותי! לא ראיתה אותי! אין לך מושג עלי בכלל!!!! אז מה את מבין? דבר ראשון ניסיון יש לי, 2-3 שנים בערך. ושנית, מה הקשר לטון הדיבור שלי??? השתגעת!!! אני בן-אדם שתמיד היה בטבע, תיקשר (לא במודע...) עם הטבע והבריות בסביבתו ואני משתף את הטבע בכל הטקסים שלי...אז זה לא מגדיר אותי כמכשף טיבעי?? אז אתה טועה אדוני!!! ואם במקרה לא התייחסתה עלי, אז סליחה...

למעלה