העצים של ירנון

vinbe

New member
אחרון אחרון חביב (?)

אני מבין שיש כאן דילמה קשה. בחרתה בסיגנון "מניפה" או " מברשת" אבל יש כמה ענפים תחתונים שלא שייכים לעינין. הבעיה שאים גוזמים אותם כמו בתמונה הימנית, העץ נכנס למודל אבל גמ נעשה די משעמם. קשה להחליט מה לעשות, במיוחד בלי לראות את העץ ממש. אולי אפשר לשנות כוון בכלל.

jarnon

New member
העצים של ירנון - תשובה לכולם

שלום לכולם אני עוסק בבונסאי כבר 20 שנה (בערך) אבל עוד לא היה לי שבוע כל כך אינטנסיבי! וכל זה תודות לפורום ולאנשים הטובים שאוהבים בונסאי , לכן קודם כל תודה לכל המגיבים המציעים המשבחים והמבקרים.. אפשר להתחיל מהסברים (התנצלות?) מה שראיתם זה מה שיש , אמנם יש עוד רבים אבל אלו הם המייצגים , המעוצבים ביותר. לא הכל מושלם, בעיקר כדי שיהיה לי מה לעשות מחר... דבר ראשון: מיכלים - בעיה גדולה כפי שכבר הוזכר, מה שיש לי הוא מה שהצלחתי להשיג לאחר פרוק המשתלה ביראון לפני כמה שנים + כמה שהבאתי ביד מחו"ל, בדיוק כמו אחרים. שמחתי לשמוע שהיום יש אולי סיכוי למצוא מה שהוא בארץ. צמחים: אני מנסה להתמקד בצמחי הארץ למרות ניסיונות לגדל גינקו, מיפל ואורן שחור (או לבן), וזה גם מה שהולך בסוף הכי טוב. נדמה לי שבתורת הבונסאי לא כתוב שאסור ליצור מקזוארינה , למשל, והתנאי הראשון הרי הוא שהעץ יצמח! תספרו ביפאן על "חמסין" הם לא שמעו על דבר כזה שביום אחד של 42 מעלות שורף לך עצים בני 10 כי לא היה מי שירטיב אותם. לקזוארינה(למשל) יש עבורי המון יתרונות: ח"ג בשפע- נובט בחצר בעצמו, גדל מהר יחסית, גזע עם קליפה מאוד מרשימה, , שורשים מאוד דקים הצומחים בקצב מדהים (כל שנה העץ "יוצא" מהמכל) ולא רגישים לחיתוך, אינו רגיש לחום , קור או יובש וניתן לעצוב דמוי אורן (טובי המומחים נפלו בפח). יש גם חסרונות - שביר (אבל ניתן להדבקה בדבק מהיר). אפשר גם לגדל אדר סורי או מילני, אלות מסטיק, אטלנטית, א"י, אלון תבור, מצוי,ערערים מכל הסוגים , ברוש ועוד ועוד, עיצוב: אני מנסה להגיע לעיצוב מבלי להצמד יותר מדי למודלים הקלאסיים , אבל מרגיש שחסר לי הרבה מאוד בבסיס כי זו בעצם האומנות או הצד האומנתי של גידול הבונסאי, כל השאר זה חקלאות. הגישה היפנית לבונסאי קשוחה מדי עבורי, ואני מעדיף עצוב חופשי יותר אבל כאמור זה נושא שאין לו סוף וצריך כל הזמן ללמוד, לראות עבודות ולנסות לבד. בתור צלם חובב זה גם נושא לצילום וכפי שלמדתי השבוע, הצילום מאפשר גם לעצב בונסאי וירטואלי בעזרת PS או תוכנה אחרת - רעיון נפלא ותודה למציעים. ולסיום - התערוכה, בד"כ זה מוצג בגן או בחממה והפעם הבונסאי נכנס למוזיאון אומנות מכובד ונדמה לי שאיכות התצוגה לא נופלת מכל תערוכה אחרת הזכורה לי. שוב תודה למשה שבמהלך מהיר הסכים לקבל אותי לתצוגה . יונתן ארנון ד"א מוזיאון בונסאי מדהים (פיקוס בן 1000 ) ניתן לראות אצל : http://www.crespibonsai.it/eng/eng.htm זה קרוב לשדה התעופה של מילנו לכל מי שמזדמן.

יונתן

העונג כולו של כל אוהבי הבונסאי (אם יורשה לי בשם חברים רבים שאוהבים בונסאי )אני שמח שפנית אלי ואתה מציג בתערוכה ,הכל "בזכות" העצים המקסימים שברשותך.אני מבין ללבך .ההתרגשות הגדולה אחרי שנים שלא קיבלת שום תגובה אמיתית מאנשים שבונסאי זה דרך חייהם,גם אני היתי בחושך שנה שלמה, עד ששאול חבה ראה אותי במשתלת קל שתיל וקרב אותי לחוג הבונסאיהישראלי. היום אני נהנה מביקורת בונה ,נהנה ליצור בונסאי והכי נהנה לראות איך תרבות אומנות הבונסאי בארץ תופסת תאוצה. אני מקוה לראותך במפגש הבא בכפר מורדכי.

vinbe

New member
גם ביפן

גם ביפן עצמה אומנות הבונסאי מתפתחת ולא כולם הולכים ממש לפי החוקים. שבת שלום וסוף שבוע נעים

למעלה