העצים של ירנון

vinbe

New member
5

זה טוב מאוד. אני חושב שהוא יכול לבסתדר בלי הלובליה

BP2

New member
הענפים צריכים לנטות למטה

על מנת ליצור אשלייה של עץ זקן.

vinbe

New member
אני מבין את העיקרון אבל

איזה ענפים אתא חושב שצריך לשנות בעץ זה?

vinbe

New member
6

לאורן הזה יש גזע טוב ו-NEBARI שנירא מענין, לפחות בתמונה. אומנם יש לו יותר מדי ענפים. חשבתי על כמה אפשרויות: A זאת ניראת לי לא ראה אבל לא ברור לי אים יש איזה ענף חתוך בצד ימין (סימן שאלה). כמו כן הענף בצד שמאל ארוך מדי וגבוה מדי. אפשר אולי להוריד ו"לקצר" אותו עים ליפוף בחות די עבה, כנירא. B ו-C דורשים שינוי כוון של כ-23 מעלות. אני אישית מעדיף C לכוון של LITERATI .

vinbe

New member
7

זה עץ יפה ואני מסכים עים שינוי הכוון שאתא מתכנן. היתי מוריד מהקומה הראשונה כמו בתמונה.

vinbe

New member
8

זה לא נירא לי כל כך כי הפרופורציות הם כמו LITERATI אבל יש לו הרבה יותר מדי ענפים לסגנון הזה. לא יוגע מה בדיוק אפשר לעשות איתו.

shnir

New member
LITERATI

אם בשבוע האחרון הזכרנו כמה פעמים את J.Y.NAKA ז"ל, אז בספרו השני יש חלק העוסק ממש בLITERATI והעץ הנ"ל מתאים ממש לדוגמא קלאסית. לכן לדעתי מה שנדרש הוא להוריד את הענפים הבודדים ולהשאיר רק צמרת מלאה.

vinbe

New member
9

זה נהדר. רק תמצה כלי יפה (רצוי דווקה בצהע הזה) ויהיה אחד הבונסאי היפים ביותר. העיצוב מצוין.

vinbe

New member
10

אני חושב שזה פיקוס GREEN ISLAND. הוא לא כל כך מאוזן. הענף השמאלי גדול וארוך מדי.

vinbe

New member
11

זה מאוד יפה, אף על פי שגם כאן הגזע לא מספיק עבה והוא ישתפר עים הזמן (זה מתחיל להשמע כמו פורום של יין). בינתיים, אני חושב שהוא יכול להרביח מאוד מכלי שתוח, אובאלי, הרבה יותר גדול

רוב סוגי היין משתפרים רק בחביות עץ

רוב סוגי הבונסאי מעבים את הגזע שלהם רק במיכל גדול(דלי) או באדמה...

למעלה