העצים של ירנון

vinbe

New member
העצים של ירנון

כפי שאמר בצדק משה כרמי, ביקורת רצינית (אפשרית אולי רק ממש מול העץ עצמו) דורשת מספר תמונות מכמה כוונים וכן פרטים על ההיסטוריה, הגיל וכו'. לכן זאות בינתיים ביקורת לא כל כך רצינית, אבל כדי להתחיל (או לחדש) איזה דיאלוג בין ה"פורומיסטים". אני מקווה שמיניגן עוקב ויתפתה לחזור לזירה. ובכן, אני אבקר בינתיים מה שנירא בתמונות (די טובות, אני חייב להגיד, כאחד שגם מנסה לצלם). לפי הסדר: 1. שני החברי האלה ניראים לי ממש מושלמים. אים יש להם בעיות, לא רואים.

vinbe

New member
2.

זה לא רע בכלל, לדעתי היה מרביח מכלי קצת יותר גדול.

אורן

אם זו החזית אז לדעתי יוסיף לשלמות העץ כיפוף ענף שני מימין כלפי,כך יהיו לעץ מצד ימין 3 קומות ומצד שמאל שתיים.

jarnon

New member
אורן????

משה האורן הזה הוא קזוארינה אבל הציור מקסים! מי הצייר? כנראה יותר מהר לצייר בונזאי מושלם מאשר לגדל אותו . אני רץ החוצה לכופף את הענף השני מימין. תודה יונתן

funis

New member
כיפוף אורן

בזהירות עם כיפוף האורן מניסיוני יש לכופף את ענפי האורן בהדרגה במידה והכיפוף יהיה חזק מידי הענף עלול להתיבש. לגבי קזוארינה אין לי ניסיון אשמח ללמוד עם הקזוארינה רגישה לכיפוף.

אולמוס

New member
קזוארינה

עפ"י נסיוני עם קזוארינה - פחות רגישה לכיפוף מאורן והרבה יותר חסונה. ישנה רגישותמסויימת לשבר ענפים אולם קל מאוד לאחות ענף שנשבר בקזוארינה בונה מהאורן. לאחר כמה שנים של התעסקות עם קזוארינה לא הצלחתי ל"התאהב" בטיפוס הזה. אבל הקזוארינה של ארנון ממש מוצלחת ודומה מאוד לאורן בהופעתה.

jarnon

New member
כסח

משה סוף סוף הגיע הכסח! אבל אם כבר PS אז אפשר לשפר כמו שהציע קליפרוניה בתרשים נפלא לקצוץ אפשר גם במסור בקיצור - לא מתאים לי. יונתן

עצים מאד יפים

לדעתי הענף התחתון בעץ השמאלי מיותר ויש לכופף את הענף מעליו כלפי מטה.הרעיון הוא לראות את התנועה בחלקו העליון של הגזע.

jarnon

New member
העצים של ארנון

תודה לכל המגיבים משה כרמי הבטיח כסח - אבל כולם פה כל כך אדיבים ממש תענוג. כמה פרטים ביוגרפיים: אלות מסטיק שנאספו בטבע לפני כ15 שנה לגבי העצוב: לא כל יום אני "מתנפל" על כל העצים, וכפי שמשה כבר יודע יש לי סבלנות ואני נותן לזמן לעשות את שלו, לפני שילכו לתערוכה הם יקבלו פיניש. ושוב תודה על התגובות יונתן ארנון

אתפתה...

כל האמור להלן אך ורק על סמך תמונות דו ממדיות מכוון אחד. כמובן שבארץ אסור להתיחס למיכלים בהם העצים שתולים - כדאי היה למצוא מתאימים יותר לשלושתם - אולי מהמשלוח שהגיע כעת - דוקא האורן נמצא במיכל המתאים ביותר - גם מבחינת הגודל. 3 עצים יפים מאוד - הגזעים יפים מאוד ולכן הפוטנציאל רב. משה (קלפורניה) "עלה" מייד על נקודות התורפה של העצים. לאלות לא תזיק תיספרות - הן "שיחיים" (מלשון שיח) מידי - והסיבה העיקרית - אין להם צמרת אחת מוגדרת אלא מספר צמרות - יש להבליט את הגזע והענפים ולנסות לתת להן מראה של עץ זקן ולא שיח מעוצב. צודק בהחלט משה בהצעתו לגבי האורן - וגם כאן יש לטפל בצמרת... כנראה שמיני לא יחזור אלינו - גילתי היום שיש לו פורום משלו באתר שלו. "מהברכות" שזכית לשובי ממר אהרוני ו"תגובות" החברים להן, אני בכלל לא מתפלא על החלטתו.

vinbe

New member
הקזוארינה והכד

בתקופה הקצרה שאני משתתפף בפעילות החוג והפורום, התברר לי עוד יותר שהבעיה אולי עיקרית שעומדת כמכשול רציני להמראה סופית של הבונסאי בארץ היא בעית הכלים. הכוונה, כמובן, לא לכלי עבודה, אלא לעציצים. במשך שנים רבות קניתי עציצים בחו"ל והבאתי אותם בתיק יד (כידוע, הם לא ממש קלי משקל). בשנים האחרונות, קניתי באינטרנט ואפילו, מאחר ואני עוסק קצת בקרמיקה, עשיתי (ועושה) כמה לבד, במיוחד אים אני רוצה גודל או צורה ספציפים. כל אלה פתרונות לא טובים. הפתרון האידאלי, כמובן, הוא אפשרות לבחור את הכלי הנכון בזמן המתאים ולראות אותו בעצמך ולא באיזה תמונה (אף על פי שאישית לא התאכזבתי מהקניות באינטרנט). לכן אתא צודק לגמרי שאי אפשר היה עד כו לשפוט איכות הבונסאי בארץ לפי התאמת העץ לכלי. מאחר וכרגע נפתחו בכל זאת כמה אפשרויות, אני חושב שהגיע הזמן שנתחיל גם לעסוק בנושא זה. אני מניח שלפי חוקי השוק, ככל שהאנשים יבקשו יותר עציצים, כך היבואנים למינהם (ואולי יוצרים מקומיים) יספקו יותר. לגופו של עינין, אני התכונתי לשינוי קל בגודל הכד כפי שרואים בתמונה. ההבדל בסה"כ 7%+ אבל, לדעתי, זה מאזן את העץ יותר טוב. כמובן שבאומנות הבונסאי, כמו בכל אומנות, יש, וצריך להיות, איזה שהוא חלק גם לטעם האישי. יום טוב

shnir

New member
מצטרף

שוב בגדר המלצה כי קשה לראות את הכל בדו מימד

vinbe

New member
3

אני רואה שבשעות האחרונות היה מלא אקצ'ן. אני אמשיך עים ביקורת לא רצינית מדי, רק זריקת מחשבות זה עץ מאוד יפה אבל הגזע שלו עדיין לא מספיק עבה. בעוד כמה שנים הוא יהיה יפייפה או....

BP2

New member
לדעתי

מכיוון שזו דעתי הראשונה בפורום - אני רוצה לאמר שאין לי שום כוונה לכסח אף אחד. (מקסימום כמה ענפים - אבל בטח לא אנשים) אז סליחה אם אני פוגע במישהו - זו לא הכוונה. ועכשיו לדעתי על העץ: א) הוא נראה גבוה מדי לגזע הנוכחי. ב) הענפים יוצאים מאותה נקודת פיצול - דבר שנראה לא טבעי. צריך להיות מדורג לכיוונים שונים.

למעלה