העם הופך ימני...

העם הופך ימני...

כמובן שאנו צריכים לעשות חשבון נפש עקב תוצאות הבחירות, אך לדעתי התוצאה נובעת מעובדה פשוטה. העם הופך ימני מיום ליום. במקום להתקדם ולהפוך סובלניים אחד לאחר, אנו נהים מטריליסטים. בתקווה לתקופות טובות יותר ניר

גיל54

New member
יש מלחמה כבר שנתיים

עם מפלגה כמו מר"ץ עם 40 מנדטים המדינה יכולה לשלוח אותך חזרה לפולין מה אתה מצפה שיהרגו אותנו ואנחנו נצביע מר"ץ ? רק שמאלני מטומטם יכול להצביע מר"ץ בזמן מלחמה

אשרת

New member
ורק אתה מסוגל לכתוב ברמה של כיתה

א' וגם זה בקושי. אתה לא מסוגל להביא את דעתך מבלי לקלל? יש לך בעיה מנטלית , פיזית בין שני ההמיספרות שבראש שלך בדיוק? מה הבעיה שלך? מוציא את התסכולים פה בגלל שקבלם 7 מנטים או 0 מנדטים (תלוי למי אתה שייך) בכל מקרה, בגלל המדיניות של הימין ואהבת המלחמה והדם של הצד הימני קיצוני אנחנו נמצאים במצב מחרובן.

גם בלבנון היתה מלחמה 18 שנה

גם בלבנון היתה מלחמה 18 שנה, ובזכות העובדה ש"ברחנו משם" מאות חילים נשארו בחיים וישובי הצפון סובלים הרבה פחות מהמצב הביטחוני

metro1

New member
"תסמונת המצור" ../images/Emo4.gif

ישראל מתאפיינת במה שנקרא "תסמונת המצור". אנחנו עדיין גלותיים בתפישה שלנו. אנחנו באמת מאמינים כי אנו עתידים להישמד על ידי אויבנו. אנחנו נוטים לשכוח שבניגוד לעבר יש לנו מדינה וצבא חזק וכדאי להתייחס למצב בצורה ריאלית יותר. אנחנו כ"כ חרדים מהשמדה שהפכנו לעם כובש מזה מעל ל- 30 שנה מה שמקשה על הישרדותנו היומיומית כפי שניכר בפועל. כן יש טרור אבל בפועל נראה כי אנחנו מעדיפים לכבוש את השטח מאשר לבנות גדר ביטחון שתייעל את המצב ותגביר את הביטחון. אנחנו אמרתי סליחה התכוונתי לממשלת ימין בראשות שרון שמעדיף גבולות מטושטשים ככה יש יותר מקום להתרחב. נקודת האור היא שלטענתו זו תהיה הקדנציה האחרונה שלו.

metro1

New member
רק מטומטם יכול להצביע לליכוד שהביאו

רק מטומטם יכול להצביע לליכוד שהביאו 0 הישגים אחרי שנתיים של שלטון. אתה יכול להיות רגוע. השמאל לא ישלח אותך לפולין אבל הליכוד בודאי לא יעשה מאמצים להבטיח לך איכות חיים או אריכות ימים.

Asaf p

New member
רק מטומטם יכול להפגין כזאת טיפשות

מרובבת בדעות קדומות ושנאה תהומית כלפי כל מי שלא חושב כמוהו, שבמקרה הספציפי הנ"ל מדובר ב70 אחוז מהעם.

Asaf p

New member
העם לא הפך ימני

העם הוא אותו עם שהצביע במערכות הקודמות. רק שהפעם הוא מעדיף דרכים שפויות יותר לעשות שלום מאשר נסיגה תחת אש הטרור הפלסטיני, כמו שהציע מצנע,ושלום שמייצג את האינטרס של ישראל ולא של הפלסטינים, כמו מרצ.

ricardo18

New member
אוכליסיית ישראל כמו אוכלוסיית

פלשתין הולכת ימינה.כמו כל אוכלוסייה במשבר כלכלי-בטחוני קיומי. המלחמה לא מוציאה מההמונים את השפיות. אם היית פלשתיני היית טוען שסוף סוף העם הפלשתיני מתפכח ותומך בג'יהאד ובחמאס? מה השאלה, סביר להניח שכן.

נו, אז אתה מאמין שעכשיו יהיה טוב?

או שבעוד 1-4 שנים תאשים שוב את השמאל במצב הבטחוני הגרוע, בזה שאין שלום ובזה שהכלכלה מתדרדרת?

Asaf p

New member
מי שמדבר

אני בטח לא זה שממשיך להצביע לאותה מפלגה ולהאמין לאותם פוליטיקאים בחירות אחרי בחירות בלי קשר למציאות. אני לא שייך לעדר שהולך אחרי פוליטיקאים בעיניים עצומות. עד שלהי אוקטובר נובמבר עוד התלבטתי במי לתמוך ואפילו הייתי יותר קרוב לפואד מאשר לשרון. אם בבחירות הבאות המציאות תהיה קשה יותר אני לא אצביע לליכוד. ואתה לעומת זאת אפילו אם יחתם הסכם שלום והאבטלה תרד תמשיך להצביע מרצ.זה ההבדל ביננו. מבחינתך זה מרצ וכל שאר הישראלים שונאי הערבים נמוכי המצח.

chatul

New member
השאלה היא מה זה מצב יותר טוב

האם הסכם שלום וירידת האבטלה זה מספיק? ואם ינסו רק אחרי 10000 הרוגים ללכת לתהליך מדיני, ובסופו של דבר יצליחו, זו הצלחה מבחינתך או מחדל שלא הלכו 10000 הרוגים לפני כן? הדברים הם לא חד משמעיים. בשבילי מצב יותר טוב זו מדינה לא מושחתת, דמוקרטית (באמת, ולא בכאילו), חופשית, מדינה עם פוליטיקה נקייה, עם אפשרויות לצעירים (ולא כמו עכשיו), עם השכלה בראש סדר העדיפויות, עם מלחמה אמיתית בתאונות הדרכים, שמירה על איכות הסביבה ובלי דמגוגיה ושקרים שבסופו של דבר עולים לנו בבריאות ובחיים,והכי חשוב (וזה משתלב עם כל השאר) מדינה נאורה ומוסרית. אחרת המצב הטוב, לפי הגדרתך, זה מצב זמני, אין לו שום בסיס מוצק ולכן אני לא אבנה עליו. אם שרון יביא שלום,בטחון וכלכלה משגשגת, אבל יתברר שלקח שוחד, תצביע לשרון? ולמה בסופו של דבר החלטת ששרון עדיף על פואד, ומה עם מפלגות אחרות?

Asaf p

New member
האמת

קראתי את דבריך ולא הבנתי על מה אתה מקשקש. מה שהתכוונתי זה שאפילו שלטון שרון יוביל לכך שהכל יהיה ורוד וכל בין היתר יחתם הסכם שלום ולא תהיה אבטלה אתה תמשיך לשים את אותו פתק בקלפי. היציבות זה מה שהכי חשוב היום למדינה, לא הצבעה לפי רגשות. על אדם כמו מצנע, שהוא מטאור אפילו יותר מהיר מאהוד ברק, אני לא סומך, בטח שלא אחרי ההצהרות הלא מנוסות שלו. שרון יביא לך את השלום חביבי, לא מצנע. מצנע לא יכול. שרון ראש ממשלה עם נסיון, לא איזה מטאור שריאיון לתקשורת אצלו זה הכי חשוב.

chatul

New member
רואים שלא הבנת מה כתבתי

לקשקוש שלי קוראים אידיאלים... אם היית מבין מה כתבתי היית רואה שלי לא חשוב רק מה יהיה המצב בעוד 4 שנים, אלא איך הושג ובאיזו דרך אנחנו הולכים,תקרא שוב את הודעתי כדי להבין לאן השאיפה שלי שהמדינה תלך. לא ענית על אף אחת משאלותי,אגב. כל מה שכתבת זה מצנע לא יכול ושרון כן יכול, ואני בכלל לא מתווכח על זה, מה לעשות שלי חשובים עוד דברים חוץ מביטחון וכלכלה ואת כל הדברים החשובים האלו, שבגללם אני מצביע למרץ אני לא רואה בליכוד, וגם לא במפלגת העבודה (לפני שתתחיל להכניס לי שוב את מצנע שעד כמה שאני יודע לא נמצא במרצ...). אגב, מנין לך איזה פתק אשים בבחירות הבאות, עד כמה שאני זוכר אנחנו לא מכירים, זה בגלל שהחלטת שמצביעי מרצ הם מצביעים עדריים?

Asaf p

New member
נראה לי שמי שחייב הסברים זה אתה

שוב, הדיון נסב על טענתי שלמרות השימוש הססמה "לא בעדר של שרון" מצביעי מרצ הם אלו שהם עדריים, כי הם ימשיכו להצביע לאותה מפלגה. ההבדל ביני לבינך זה שאתה תופס את מרצ כמותג. ואני לא תופס אף מפלגה כמותג, גם לא לאלה שאני מצביע להן. פוליטיקאי זה פוליטיקאי, לא משנה מה מנסים למכור לך בססמאות ובאתרים באינטרנט. לכן ברור שאם שרון יורשע באחת מהפרשיות בהן הואשם (ואני לא חושב שהוא יורשע ואפילו יועמד לדין,וגם אם יועמד לדין, אני בטוח שהוא יתפטר) לא אבחר בו בשנית. לעומת זאת אם יקרה דבר כזה למרצ אתה תמשיך להאמין במותג שלך ולהצביע לה , וזה עוד בלי לדבר על מבחן התוצאה שעליו כתבתי בהודעה הקודמת.

Asaf p

New member
את האמת

לא הבנתי על מה אתה מקשקש כל כך הרבה. מה שהתכוונתי זה שאפילו אם שלטון שרון יוביל לכך שהכל יהיה ורוד וכך בין היתר יחתם הסכם שלום והאבטלה תרד, אתה עדיין תצביע לאותה מפלגה בלי שום קשר למצב.

metro1

New member
מדהימים אותי אנשים מסוגך שמאמינים

מדהימים אותי אנשים מסוגך שמאמינים שהשמאל ומרצ בראשותם רוצים בטובתם של הפלסטינאים. נו בחייך. מרצ היא ראשית לכל מפלגה ציונית ושמאלנית שרוצה ראשית לכל בטובתו של עם ישראל. מעל ל- 20 חוקיים חברתיים זה לפלשתינאיים? חקיקה נרחבת למען חיילי מילואים היא למען הפלשתינאים? חקיקה למען איכות הסביבה היא לפלשתינאים? הסדר דיפלומטי זה לפלשתינאים? זירוז הקמת גדר ביטחון לה קראה מרצ כנגד שרון היא למען הפלשתינאים? כוח נאמנות בינלאומי שיוציא את צה"ל מהשטחים זה לפלשתינאים? תפכח את העיניים.

Asaf p

New member
הלו תתעורר,הבחירות כבר היו,מספיק עם

הדמגוגיה. לא כתבתי כלום על איכות סביבה וחוקים חברתיים ( שגם עליהם אני יכול לכתוב הרבה כי נראה לי ,לפי הצורה שבה אתה כותב שאתה מהשפוטים שהתעמולה נכנסה להם יותר מדי ) . כתבתי שמרצ מייצגת את האינטרסים של הפלסטינים: כן! כוח בינ"ל בשטחים חוץ מזה שזה דבר לא מעשי, זה אינטרס של עראפת שבגללו הוא נתן לאינתיפאדה לפרוץ עד למימדי טרור! כן! הסדר דיפלומטי עכשיו תחת התקפות הטרור זה בדיוק מה שעראפת רוצה, ובגלל זה הוא מפעיל טרור כדי ללחוץ את ישראל לויתורים. כן! התמיכה (בשתיקה או לא בשתיקה) בסרבנות מעבר לזה שזה פוגע בשלטון החוק, זו הצלחה של הטרור הפלסטיני שמטרתו לגרום לסדקים בחברה הישראלית (מודל לבנון-"ישראל עם חיל האויר הכי חזק במזה"ת חלשה ככורי העכביש"-נאסרללה) כן! עיקרי התעמולה של מרצ נגד המתנחלים משרתים את האינטרס של הפלסטינים שמצהירים מדי פעם על הפסקות אש קיקיוניות על פיגועים בלב ישראל אבל מכריזים שהם ימשיכו להרוג באזרחים תושבי השטחים. כן! להתבטא שוב ושוב נגד ממשלת האחדות של ישראל ונגד פעולות התגובה לפיגועים ומנגד לסתום את הפה בקשר לעראפת ולטרור הפלסטיני זה מביא נזק הסברתי לישראל ותועלת לפלסטינים. זה שמרצ הקימה את גדר הביטחון מהאופוזיציה זה קשקוש דמגוגי שלא ראוי לתגובה. וגם אם אתה לא מסכים ומתכנן תגובה, חבל על הזמן, כי העם הוריד את מרצ לקרשים בגלל הדברים שכתבתי, ולא בגלל שהוא עם של נמוכי מצח בורים ושונאי ערבים .

למעלה