העלילות שלא תראו

panda0zombie

New member
בכתבה עליו אני זוכרת שאמרו

שההפקה לא רצתה את הסוף שללי מתה.. כי הקהל ירגיש רע והכל

רק בספרים של גאליס

בספר השני יש קטע שבו יולי מתייעצת עם הוגו ושואלת אותו איך הוא התמודד עם נערים שהעליבו אותו כי הוא שמן. למה על זה לא מדברים?

העלילות שלא תראו

אוקיי, בשרשור הזה אני רוצה שכולנו נתפרע.

אני אזרוק נושאים שבדרך כלל לא רואים בסדרות נוער, נושאים קשים מאוד, ואתם תגידו איזו עלילה מסוג זה הייתם רוצים לראות.

מובן ש"להתבגר" לא נחשבת כאן כי היא באמת התעסקה בחלק מהנושאים האלה.

דיון מהנה.

מלחמה

כמובן, אמיתית, עם מוות והלם קרב, ולא משהו בדיוני.

שיר m

Well-known member
נגעו בזה בחממה

ואם היו הולכים על מלחמה אמיתית במקום פצצות מוזרות, זה היה יכול להיות ממש מעניין.

panda0zombie

New member
לא נראה לי שיש לסדרות נוער ישראליות תקציב לביים מלחמה רצינית

למרות שזה היה יכול להיות מגניב.. אבל כן אפשר להתעסק בזה בשילוב של ימי זיכרון בפרקים, או אנשים עם טראומת קרב ובאופן כללי שילוב של חיילים.
לא ממש יודעת להמציא לזה עלילה

שיר m

Well-known member
"עמוק במים" התעסקו בזה

(אמרת רק בלי להתבגר
)
דיברו שם על גזענות, היה מעניין, יכול להיות יותר טוב אבל זה בטח עדיף מכלום.
&nbsp
רגע, אני אמורה להמציא עלילות? אממ...

Roei152

Well-known member
מנהל
גם עמוק במים נחשב לסדרה בוגרת...
מדברים כאן על סדרות ילדים-נוער...

שיר m

Well-known member
באמת? אלה אותם גילאים של החממה ונעלמים... לא?

panda0zombie

New member
זה יכול לקרות בשכונה

זה מרגיש לי כאילו רק שם זה יכול לקרות כי רק שם (לפחות מהסדרות שאני רואה) יש דמות שאפשר לעשות עליה גזענות (לילוש). כי בתכלס אין סיבה להיות גזעניים כלפיי האחרים כי הם די לבנים.. ואף אחד לא ממש גזען כלפי לבנים
קשה לי גם לדמיין דמויות ראשיות מתבטאות בגזענות כי זה פשוט מרגיש כאילו שומרים עליהם כנחמדים מידי.
מקווה שיכניסו יותר מגוון של דמויות כי שמתי לב שבהרבה סדרות יש רק דמויות לבנות (לא שמתי לב לחומים בנעלמים וכוכב הצפון אפילו)

גם בשכונה וגם בסוסי פרא

הם ממש ממש ממש נוגעים בקצה של הגזענות. כי השכונקים מזרחיים. והפיילוטים מזרחיים. ומולם יש את אנשי נרקיס וחבורת החווה (שימו לב שגם השכונקים מנרקיס וגם הפיילוטים מהחווה, ובכל זאת מוציאים אותם מהכלל) שהם אשכנזים באופן מובהק.
&nbsp
הם אף פעם לא מסבירים את זה... וזה מה שחבל לי.

ny22

New member
מנהל
בעיני דווקא סדרות הנוער כמו "שכונה" בדיוק נלחמות בגזענות

בדרך מאוד יפה (הדמות של לילוש).

אבל הם לא באמת מתעסקים בזה

כי אף אחד לא אומר ללילוש "יא אפריקנית מלוכלכת" ופוגע בה. ואף אחד לא מעלה את הנושא הזה באמת. זה שליהקו אתיופית לא אומר שהעלו את הנושא.

Roei152

Well-known member
מנהל
דאוס היתה הראשונה שליהקו אתיופית (אסתר רדא)O
שם ממש ראו משפחה אתיופית , איך היא מקבלת מלגה...
אני לא ראיתי את כל הסדה , אבל המעט שראיתי הדגיש יותר מכל העונה הראשונה של שכונה עד כה , יותר מה זה אתיופי...
&nbsp

אז כמה דברים

1) חשבתי פעם על "גאליס הדור הבא". שבסופו של דבר כשהאלה מגאליס יעזבו, אז המחנה ימשיך להיות פתוח אבל עם ילדים אחרים. שתדעו שזה אפילו די מקובל בסדרות בחו"ל, כשמספרים על מקומות שבהם אנשים צריכים לעזוב אז מביאים חדשים. ואז חשבתי שאפשר לגוון את הקאסט ולהביא ערבי לגאליס. אבל יותר מדי גיוון בקאסט נותן תחושה שאתה מלהק לא בגלל עלילות אלא בגלל שמכתיבים לך שאתה צריך קאסט מגוון מבחינה גזעית.
&nbsp
2) עדתית- כפי שאמרתי, אף פעם לא מזכירים את זה בשכונה ובסוסי פרא, למרות שזה בולט מאוד. פשוט בא לי שמישהו יצעק פעם על אחד אחר "תחזור למרוקו!" או משהו כזה מעליב. אפילו חשבתי על זה בשכונה.

panda0zombie

New member
זה יכול להיות רעיון טוב באמת לעשות "הדור הבא"

עשו את זה בסדרה שקוראים לה "דאגרסי" אם אתה מכיר ובעוד סדרות אחרות
הייתי שמחה לראות "גאליס הדור הבא" יכול להיות נחמד
בשכונה הייתי רוצה שיבליטו קצת גזענות אבל הקטע בשכונה זה שמתעסקים שם יותר באפליה על רקע כספי.

למעלה