העלאת שכר ריאלית

בן100

New member
אני יכול להעיד כי

הטבלאות לא משקרות. אם כבר - אז הן משקרות כלפי מטה.

יש לי 2 חברים, האחד עם 6 שנות נסיון והשני עם 10 שנות נסיון. הם עושים היום 35K בחודש. במקצוע תוכניתן ++C. יש לציין ששניהם בתחום הסייבר (שמשלם משמעותית מעל השוק) עם תואר ראשון מאוניברסיטה (שתי מוסדות לימוד שונים) ולא בהצטיינות ושניהם תותחים.

כמו כן אני מכיר מישהו שעבד כסטודנט במשך שנתיים והצעת השכר הראשונה שלו כשקיבל את התואר - עמדה על 25K. גם כאן לא מדובר על תואר בהצטיינות.

hadooper

New member
דיברתי ספציפית על הטבלאות של seev

&nbsp
בטבלאות של יתר חברות ההשמה (למשל של אטוסיה), מצאתי הרבה פחות נטיה להגזמה...
יכול להיות ש- seev עובדת בעיקר עם אותן חברות שמשלמות גבוה יותר, לא יודע.
&nbsp
בכל מקרה, בתחום בו אני עובד (Java / Big-Data), אני סבור שהסף העליון הוא לא יותר מאשר 35-38K עבור סניור שהוא לא ראש צוות כאשר אני עצמי כסניור משתכר הרבה הרבה פחות מכך ואפילו לא חולם להגיע לסף, כי אני יודע שהוא לא באמת ריאלי עבור מה שאני הולך לספק בתמורה.

user32

Well-known member
מנהל
יש לך בעיה מצפונית לדרוש יותר?

כי זה נשמע שאתה לא רוצה להשתכר ברף העליון כי אתה "מרגיש" שאתה לא מספק תמורה הולמת? לא ממש הבנתי אותך אבל אם יש מי שמוכן לשלם יותר, מומלץ לך לדרוש את מה שאתה יכול לקבל.

hadooper

New member
כבר היו לי הצעות עבודה גבוהות יותר בעבר

&nbsp
מהשכר שאני מרוויח כיום (בכמה אלפי שקלים), אבל לא לקחתי אותם כי עשיתי חושבים והחלטתי שאני מעדיף "להשתקע" בחברה יציבה יותר שמשלמת פחות.
&nbsp
משהו באינסטינקים שלי אומר לי שאם אתה אדרוש פחות מכפי שאני שווה, אז גם יעלה הסיכוי שהמעסיק שלי יהיה יותר טולרנטי לכשלונות עתידיים שלי (אם יהיו), כי סך-הכל גם אפשרי בהחלט להיכשל לפעמים במקצוע הזה וגם לעשות טעויות קריטיות - תודעתית, זה קורה, גם אם נמצאים כל הזמן עם היד על הדופק וגם אם עושים הכל שלא. כך שלפחות אקבל חוות דעת טובה מהמעסיק שלי עבור המשרה הבאה...

user32

Well-known member
מנהל
ברור שגובה שכר הוא פקטור כשיש פיטורים

ומי שמקבל שכר מופרז נמצא יותר על הכוונת במיוחד במקרים שאתה רומז שהעובד מקבל שכר גבוה מדי. אבל בין זה לבין התפשרות דרסטית על שכר מתוך חששות יש מרחק רב. מאחל לך שתמצא את האיזון הנכון במשרתך הנוכחית או הבאה.

choo

Active member
במהלך כעשרים שנה, לא ראיתי עובד טכני שפוטר בגלל טעות נקודתית

&nbsp
ולגבי היכולת להכשל - למה בדיוק אתה קורא להכשל? הפרוייקט לא הסתיים בזמן? מתרחש כל הזמן. התוכנה לא מספיק מהירה/יציבה/הדשד-יודע-מה? קורה כל הזמן. תקלה שגרמה להפסד עסקה חשובה? קורה כל הזמן.
&nbsp
כל זמן שמדובר בטעות בתום לב, ולא בגרימת נזק בזדון, הסיכוי שיפטרו אותך הוא קלוש.
&nbsp
אתה צריך באופן עקבי ולאורך זמן לא לספק את הסחורה/לא להביא כמעט תועלת/לגרום נזק, כדי להיות מועמד לפיטורין, על פי רוב.

hadooper

New member
כשלון בעיניי גרוע מכל הדוגמאות שציינת

&nbsp
הכשלון המהותי ביותר בעיניי בתחום שבו אני עוסק, הוא לדלבר שינוי כשלהו באופן לא נכון או כזה שמועד לשגיאות, בלי לקחת בחשבון כל סייד-אפקט אפשרי שלו על סביבת הפרודקשן, במיוחד כיום בעולם של continuous delivery, אם דגש על אפקטים שעד לפני כשנה או שנתיים פחות הייתי מיומן בלחזות...
&nbsp
קיימים מדי פעם שינויים למשל שמצריכים שינוי במבנה בו הדתה נשמר והשתלבותם עם הדתה הקיים שנאגר במערכת, מצריכים לפעמים חשיבה אסטרטגית לא מועטה בנוגע לאופן בו יושלם השינוי, ,כולל לפעמים data migration מסוגים שונים, בתצורות שונות וכד'.
&nbsp
טעויות מסוג כזה למשל, יכולות לעלות בהרבה יותר מאשר הפסד של עסקה חשובה עם לקוח. הן עשויות לשבש את המערכת עבור כלל הלקוחות ואף לעתים באופן שיהיה קשה יותר להחזיר חזרה למצב הקודם (rollback).

choo

Active member
הפתרון המקובל בחברות גדולות הוא "להחליף רק לחלק מהמשתמשים"

&nbsp
זה דורש לבצע אירגון של התוכנה בצורה כזו שניתן יהיה לשנות את גרסת התוכנה (כולל מבנה בסיסי נתונים) רק לחלק קטן מהמשתמשים בתור "ניסוי כלים", ואז אפשר לבצע דפלוימנט בחלקים, ולהגביל את מימדיו של נזק שעשוי להגרם (ואז גם יש סיכוי שניתן יהיה לגבות את הנתונים לאותה קבוצת משתמשים קטנה מראש, כך שאם השרות עבורם ייפגע בצורה בלתי הפיכה - ניתן יהיה להחזיר את הגלגל לאחור).
&nbsp
בהקשר הזה, ידוע שכמה מאתרי האינטרנט הגדולים ביותר בעולם סבלו מנפילה שנמשכה שעות. אתה מאמין שפיטרו את מי שגרמו לאותה נפילה?

klemiki

New member
אתה טועה

שיש פיטורים יכפכפו אותך מיד ובלח סנטימנטים.
&nbsp
כל חודש אתה מפסיד 10000שח והפרשות.
כ 70-80 אלף שח בשנה נטו.
בעשור כמעט מליון שקל .
&nbsp
תתעורר.

Han36

New member
אתה מחליף הפסד פוטנציאלי בהפסד וודאי

לא ברור בכלל עד כמה הפוטנציאל להפסד(פיטורים) גדל עם המשכורת (אני מניח שזה גם תלוי מקום עבודה) מצד שני אתה בוודאות מפסיד כסף מידי חודש. לא נשמע לי משתלם בתוחלת...

BravoMan

Active member
והמעסיק שלך יודע לקרוא את המחשבות האלה שלך?

כפי שאני רואה זאת, אתה מדמיין משהו בראש שלך, אבל למה שהמעסיק שלך ידע מזה?
אם הוא יחליט שאתה מפשל ברמה שהגיע הזמן למצוא עובד טוב יותר, הוא יפטר אותך בכל מקרה.
הרי מבחינתו אתה שווה בדיוק מה שהסכמת לקבל ממנו במשכורת, ולא אגורה יותר.
&nbsp
אם תעשה עבודה טובה אולי תהיה מוערך ופחות מועד לפיטורים, אבל אם תעשה עבודה זבל, כל מה שיצא מזה זה שיחשבו שהסכמת לשכר נמוך בגלל שאתה לא מוצלח.
&nbsp
טעויות קוראות לכולם בכל חברה.
גם כאלה שמשפיעות על כלל לקוחות ויוצרות "קטסטרופה".
אז מתקנים.
ואם באמת מדובר בטעות בתום לב של עובד טוב, ולא עובד שכל הזמן זורק ז*** וזה רק עניין של זמן עד שיפשל שוב, אף מעסיק נורמלי לא יפטר אותו.
&nbsp
ההודעה שלך גורמת לי לחשוב אחד מהשתיים:
א) או שיש לך בעיית תפיסה קשה שמונעת ממך להתקדם.
ב) או שזה אישור שאתה באמת טרול, כמו כל ההודעות שלך על דיור.

hadooper

New member
באמת?

&nbsp
אתה מכיר מספיק מקרוב את כל מקרי הפיטורין שראית כדי לקבוע שבכולם זה היה בגלל שהמפוטר "זרק ז**"?
&nbsp
אני חושב שיכולות להיות לכך מגוון סיבות רחב ובדרך-כלל זה לא בגלל שמישהו לא לוקח את העבודה מספיק ברצינות אלא בגלל שנוצרה הרגשה שאין כימיה טובה עם עובד מסויים בצוות, אז מפטרים אותו, גם אם זה לא היה יכול להיות בשליטתו...
&nbsp
לפעמים מתחרטים ורוצים להביא במקומו מישהו אחר שכבר מכירים או שהתחיל תהליכים.
&nbsp
ואגב, כשאתה מזמין אינסטלטור, אתה לא נוטה לפעמים להעדיף את מי שיותר זול?
באופן אישי, אם כבר הזמנתי אותו בעבר והוא עשה עבודה לא מספיק טובה, כנראה שלא הייתי מזמין אותו שוב. אבל אם ראיתי דברים בולטים לחיוב, כנראה שאעדיף להזמין אותו בפעמים הבאות על-פני אינסטלטורים אחרים שיש להם אמנם ביקורות טובות אבל גובים מחיר יקר.

hadooper

New member
אגב, "תפיסה קשה" זו אמירה די עמומה בלי לכוון למשהו ספציפי...

BravoMan

Active member
תראה, לא רציתי להעליב אותך אבל...

אם אתה מסרב להצעת שכר גבוהה יותר שקיבלת אחרי שעברת ראיונות בגלל שאתה חושב שאתה לא מספיק טוב לספק את הסחורה, סימן שיש לך בעיה נפשית קשה של הערכה עצמית נמוכה מידי.
&nbsp
עכשיו שהבהרתי את עצמי, אתה מוזמן לבכות ולהיעלב מדברי.
&nbsp
כאמור, האמירה מתייחסת למשפט שלך על אינסטינקטים.
זה לגיטימי להתפשר על שכר תמורת יציבות ועבודה פחות מאומצת.
זו החלטה אישית של כל אחד.
&nbsp
אם היית עוצר שם, לא היינו מנהלים כלל את הדיון הזה.

BravoMan

Active member
טוב, זה די מאשר שאתה טרול.

כל התשובה שלך לא רלוונטית בשיט.
&nbsp
יש הרבה סיבות שבגללן מפטרים עובדים, אבל אין להן קשר לחשש שלך לקחת משרה עם שכר גבוהה יותר.
הרי לא מדובר בהתלבטות על דרישה להגדיל שכר (שבה אולי המעסיק יחליט שהוא לא רוצה).
אתה טוען שכבר הציעו לשלם לך יותר על מה שאתה יודע לעשות, אבל החלטת שאתה לא שווה את זה.
&nbsp
והדוגמה עם האינסטלטור היא בכלל מהכיוון השני - שיקולי מעסיק, לא שיקולי עובד.
כמה אינסטלטורים פגשת שהציעו לך מחיר זול יותר בתמורה לכך שלא תתלונן אם הצינור ידלוף אחרי שהם סיימו "לתקן"?
&nbsp
אגב, היות ולא בא לי לשחות בחרה, לא הייתי לוקח הצעה כזו.
אבל כל אחד והתחביבים שלו

&nbsp
רק חבל שהמחיר אינו ערובה לאיכות.
&nbsp
אבל כאמור, כל זה לא קשור לתגובה הקודמת שלי או להודעה שלך עליה הגבתי.

choo

Active member
הטבלאות מהוות guideline, לא "חוק טבע":

&nbsp
כשחברות ההשמה בונות את הטבלאות הללו, הן מורכבות מהנתונים שיש לאותן חברות לגבי שכר בזמן השמה, הן לרוב מנקות תוצאות קיצון (למעלה ולמטה) ומהשאר מוציאות "תחום ממוצע" (לא ראיתי אף חברה שמבהירה כיצד היא בוחרת מהו הטווח הממוצע - האם אלו המשכורות שעד סטיית תקן אחת מהממוצע? או ש-"לפי העין"? או משהו אחר לגמרי?).
&nbsp
בפועל, ייתכן שמועמדים שונים, בעלי אותה כמות נסיון ואותה רמת השכלה ואותו ממוצע ציונים באקדמיה, יקבלו הצעות שכר שונות מאותו המעסיק אחרי שרואיינו על ידי אותם מראיינים באותו חודש - בגלל שנסיון נמדד לא רק לפי כמות שנים, אלא גם לפי האיכות הנתפסת של הנסיון, לפי האיכות הנתפסת של כישורי המרואיינים במהלך הראיונות, על פי ההמלצות שהם מקבלים, ועל פי הרלוונטיות של הנסיון לאותו מעסיק. השכר בפועל (מה שנקבע אחרי מתן ההצעה הראשונית - ומה שנכנס לחישובי חברות ההשמה) לפעמים ייגזר גם מכישורי המשא ומתן של המרואיין.
&nbsp
having said that, אחד הדברים שמשפיעים על הרבה מראיינים הוא רמת הבטחון העצמי של המרואיין. זה מצער, אבל זה משהו שאנשים שמשדרים בטחון עצמי נמוך צריכים למצוא דרכים להתגבר עליו, או פשוט לקבל בהבנה שהשכר שלהם לא יהיה גבוה כמו שהיה לו בטחונם העצמי המשודר החוצה היה גבוה יותר (לצורך ניחומים - אומר שיש מראיינים שדווקא נרתעים מבטחון עצמי גבוה ותופסים אותו בתור שחצנות - אז אפשר להיפגע גם אם משדרים בטחון עצמי גבוה מדי)

choo

Active member
נ.ב. האנשים הכי מוכשרים *בראיונות* יגיעו לחברות שמשלמות הרבה

&nbsp
האנשים שפחות מוכשרים בראיונות יגיעו לחברות שמשלמות פחות
&nbsp
והאנשים שהכי לא מוכשרים בראיונות, ככל הנראה יגיעו לחברות שמשלמות פח.
&nbsp
יש טווח משכורות די גדול בשוק, ופשוט אי אפשר שכולם יקבלו את הממוצע ומעלה - זה לא מסתדר מתמטית עם ההגדרה של המילה ממוצע.
&nbsp
זה לא אומר שבן אדם לא יכול לנסות לשפר את מצבו על ידי המשך התראיינות בעוד מקומות, אבל אם אדם מקבל באופן עקבי הצעות שכר נמוכות יותר - רצוי שהוא ילמד לקבל את זה, ילך מקום העבוד הטוב ביותר מאלו שהציעו לו הצעות, ויעבוד על שיפור כישורים לקראת הסיבוב הבא בעוד כמה שנים (ויכיר בכך שאולי גם בסיבוב הבא המצב יהיה דומה למרות שהוא השתפר - כי האחרים אולי השתפרו בקצב גבוה יותר ממנו)

d70

Well-known member
צא לסיבוב ריאיונות
זה ישים אותך בפרופורציות הנכונות,יתן לך כיוון איזה שכר ריאלי עבורך,ואם תרצה להשאר -ישמש (אולי) כמנוף לחץ כלפי המעסיק הנוכחי.

למעלה