העיקר הכיפה על הראש

taro

New member
לא אותו דבר

איך אתה עושה דבר מה אינו נושא הדיון, אלא למה. אדם לא שם כיפה כדי להצהיר משהו.

רון סי

New member
אני לא מסכים

לדעתי אנשים - חילונים כדתיים - לובשים פריטי לבוש מסויימים כדי להצהיר משהו לזולתם. וזה גם אם הם מסוגלים להביא תירוץ אחר למטרת הפריט. כמו כן, בענין כיפה, אני בדעה שהמנהג המקורי (דהיינו המצוה שמובאת כתירוץ לחבישת הכיפה) יש לו מטרה הצהרתית.

taro

New member
לא נכון, לא לגבי חילונים ולא לגבי

דתיים. אדם ילבש בהיר ביום חם אם הוא לא רוצה להתחמם יתר על המידה. הוא ילבש ארוך ביום קר כדי לחמם עצמו. הוא ינעל נעליים שנוחות לו יותר, ויקנה ז´קט בצבע שהולם את עיניו. באשר ל"מצווה שמובאת כתירוץ" - זה עובד הפוך. בתירוץ מובא למצווה, לא המצווה כתירוץ למעשה.

רון סי

New member
יש סגנונות ביגוד...

אתה יכול ללבוש שחור עם כיפה וכובע, או גינס עם מעיל עור, או חליפת עסקים... הסגנון שתבחר יצהיר משהו מסויים עליך.

taro

New member
וודאי שהוא יצהיר, אבל זה לא בגלל

שרציתי בהכרח להצהיר דבר מה. לפיכך, אם אדם חובש כיפה, ניתן להסיק מכך שהוא דתי, אבל זה לא אומר שהוא מצהיר שהוא אדם מוסרי יותר מאחרים.

רון סי

New member
אתה בוחר את סגנון הלבוש שלך

ובכך אתה מצהיר משהו, גם אם זה משהו שאתה רגיל להצהיר בלי להקדיש לזה תשומת לב מיוחדת כל פעם. אם אדם מתלבש כדתי, הוא מצהיר שהוא דתי, ובהצהרה זו גלומה גם הצהרת מוסריות יתר.

taro

New member
לא, הוא לא מצהיר

נובע מכך שהוא דתי, הוא לא מצהיר שהוא דתי. אל תנסה לגלוש לשיח סמנטי.

רון סי

New member
זו לא סמנטיקה

אמרתי למעלה שלדעתי אדם מצהיר משהו באמצעות סגנון הלבוש שלו. המילה "לדעתי" משמעותה: אני מבין שזו רק דעה, ושיכול להיות שיש מי שלא יסכים איתי. אתה לא מסכים איתי לגבי ההנחה הנ"ל ואני לא רואה דרך לשכנע אותך.

taro

New member
ולכן אמרתי ששורש הבעיה הוא אצלך

ולא אצלי.

רון סי

New member
לי אין שום בעיה

לא שורש ולא גזע. לדעתי אדם דתי מצהיר בלבושו על דתיותו, ובכך על מוסריותו היתרה. בעקבות זאת יש לי ביקורת מיוחדת על אדם דתי שפושע. אם לאדם הדתי מפריעה הביקורת שלי, אז לו יש בעיה. אם לא מפריעה לו, אז אין לו בעיה. אצלי, בכל מקרה, הכל בסדר.

nissimhania

New member
חילוני עם כיפה??

ועוד גנב?? מה זה אומר על כל החילוניים?? הם *מצהירים כלפי חוץ* שהם לא מאמינים בדת, אך שמים כיפה בכל זאת ולא *מקפידים על הצהרותיהם*?... כי אני פשוט מאמין גדול של המשפט "נאה דורש- נאה מקיים".
אגב, אני גם נאור כי על כל דבר רע שאני עושה, רושמים לי רק עבירה אחת, בעוד שלדתיים הפרימייביים רושמים שתיים- אזרחית ודתית. תתבגרי.

begone

New member
כל חילוני בר-דעת יודע

ש - כיפה היא רק חתיכת בד. בדיוק כפי שמזוזה היא רק חתיכת נייר. בית כנסת הוא רק ארבעה קירות ותקרה. ספר הוא רק אוסף של ניירות. והאדם הוא רק חיה חכמה. ´מוסר´ היא פיקציה שאיננה קיימת במציאות. גם כסף הוא רק נייר צבוע, המקבל את משמעותו וערכו לפי התייחסותם הסובייקטיוית של בני-אדם. לכן לא מפתיע אותי שמר מקסימוב הוא דתי. אדם דתי הוא אדם כמו כל אדם.

קרין321

New member
מוסר

כל אחד יודע שלבוש זהדבר שמייצג המוון אדם ששם כיפה אומר שהוא מקבל עליו עול מלכות שמים הוא בעצם מייצג את שם ה בעולם. יש מושג שנקרא חילול ה -ברגע שאדם דתי עושה משהו שאנשים בעקבותיו יגידו:זו תורה? זו ממש עברה אבל זה מהצד הדתי מהצד החילוני- ברגע שאדם חילוני שופט אדם דתי על כך הוא בעצם נותן לדתיים את המונופול על המוסר(שלא נדבר על היהדות על המסורת....)לו יש את האמת והם לא מקיימים אותה... הרי זה הדבר היחידי שיש לחילונים מוסר אונברסלי(לא משנה שאין דבר כזה יש רק מוסר אינדבידואלי או מוסר של הרוב) מה זאת אומרת חילוני עובר רק עברה אחת דתי שנים .? ממתי חילונים מאמינים בשכר ועונש? דבר שני מכיון מכיון שלחילונים זה הדבר העיקרי והיחיד אז אולי ההפך? אבל מה שיותר מרגיז זה השפה ההתנשאות היחס השלילי ההכללה על מה? כולנו בני אדם

begone

New member
אין דבר כזה - מוסר

"אדם ששם כיפה אומר שהוא מקבל עליו עול מלכות שמים" הדבר היחיד שאפשר לומר על אדם ששם כיפה על ראשו - הוא שהוא אכן שם כיפה על ראשו. כל השאר - ספקולציות חסרות משמעות או סיכוי. המציאות העובדתית היא כל מה שאנחנו רשאים להסיק. אדם עם כיפה - הוא רק אדם עם כיפה. "ברגע שאדם דתי עושה משהו שאנשים בעקבותיו יגידו:זו תורה?" התורה לחוד, והחיים המציאותיים לחוד. אין קשר הדוק בין השתיים. "הרי זה הדבר היחידי שיש לחילונים מוסר אונברסלי" אין דבר כזה ´מוסר´ - יש חיים, וצריך לחיות אותם. "ההכללה על מה? כולנו בני אדם" זה נכון, וזה נכון גם לפלשתינאים, מצרים, תורכים, ארמנים ואיראנים. כולנו בני-אדם, בסופו של דבר. ושוב - אין כזה דבר ´מוסר´. בדיוק כפי שאין כזה דבר ´אמת´ או ´צדק´ או ´חוכמה´. אלו מושגים מופשטים שאין להם שום משמעות במציאות שבה אנחנו חיים ונושמים.

preacher

New member
הנה מישהו שצריך ללמוד אונתולוגיה

ביגון, בעברית מותר להגיד קיים גם על מושגים מופשטים.

begone

New member
והנה הבעיה

"בעברית מותר להגיד קיים גם על מושגים מופשטים" אם כך, אני קובע שאל הפריון המקסיקני חי וקיים כאן בתל-אביב. ואם אתה חושב שאני עובד עליך בעיניים, הרי שאתה לא רשאי להגיד שהוא לא קיים, כיוון שהרגע טענת זאת. השבת אינה קיימת - אפשר לשוחח עליה בתור פיקציה שהמציאו בני-אדם לצרכים שימושיים, אבל אי אפשר לטעון שהיא נכנסה או יצאה או שומרת עלינו. היא לא קיימת - בדיוק כפי שאין ´שניות´ ו´שעות´, אלו המצאות שאנחנו המצאנו בהתאמה עם השמש.

preacher

New member
השבת קיימת גם קיימת

היא נכנסת בכניסת השבת, יוצאת בצאת השבת, ולא עושה שום דבר מעבר, כי היא (ואני משתמש ב"היא" בגלל שלכל שם עצם בעברית חובה לצרף מין) אכן פיקציה אנושית - מושג שמתאר משך זמן מסוים - מה שלא הופך אותה ללא קיימת. גם ה*רעיון* של אלוהים קיים (בניגוד לאלוהים עצמו כישות עצמאית), וכמו כן קיים המוסר, לפחות כרעיון. לגבי אל הפריון, אתה אמנם יכול להגיד שהוא קיים, רק אם אתה מודה שהוא מושג מופשט שנמצא במוחם של אנשים ולא ישות עצמאית.

begone

New member
ממש ממש ממש ממש לא

השבת לא קיימת, לא נכנסת ולא יוצאת. יש כמות של בני-אדם ש*טוענת* שהשבת נכנסת, יוצאת וקיימת. העובדה שבני-אדם טוענים דבר-מה איננה יכולה ליצור ´קיום´ סתם כך. אם מיליארד מוסלמים טוענים שאללה הוא גדול, זה לא אומר שאללה הוא גדול. זה רק אומר שיש הרבה מאוד בני-אדם שטוענים שאללה הוא גדול. בשביל שאללה יהיה קיים, צריכה להיות לו נוכחות פיזית מינימלית. מכיוון שאין נוכחות כזאת, הרי שאללה לא קיים עד שלא יוכח אחרת. "ואם יש צדק - יופע מיד" אמר ביאליק. והוא צדק. אם יש צדק - שיופיע. ואם הוא לא מופיע - הוא לא קיים. אותו דבר נכון גם ל´אמת´, ´שלום´, וכו´ וכו´. אגב, אין דבר כזה ´שלום´. גם במצב של ´שלום´ יש אינסוף עימותים בדרגות שונות של חומרה. בני-אדם חושבים שאם אין ´מלחמה´ אז יש ´שלום´. כמובן שזה בלוף ידוע. אף פעם אין ´שלום´ מוחלט וגם אין אף פעם ´מלחמה´ מוחלטת.

uuuaaa

New member
נו, כמו שחשבתי

מנהלות הפורום הזה נבחרות ע"פ שנאה עיוורת לדתיים ולא ע"פ כישורים (את מתכננת קריירה פוליטית בשינוי ?)

למעלה