העיקר הכיפה על הראש

איילת1974

New member
העיקר הכיפה על הראש

בשבוע האחרון כולנו הזדעזנו מפרשת המעילה הגדולה. לאחר ששמענו על מצוקתה והדאגה לאחיה של החשודה, התחילו לראות את דיוקנו של אחיה בעתונות. מה זהלא משנה הנזק הכספי שנגרם לאנשים, שאולי שמרו שם את כל חסכונותיהם, או של עסקים שהפקידו את רווחיהם באותו בנק ועלולים להתמוטט ובעקבות כך גם גל של פיטורים, זה גם לא משנה את עצמת הכאב ולילות ללא שינה של אותם אנשים. משנה רק דבר אחד!! האיש חובש כיפה וממלא בכך מצווה חשובה!!!!!!

Weird Eyal 21

New member
אז למה היא גנבה???

הייתה מצטרפת לאחייה ונהית דוסית ואז גם ככה היא הייתה מקבלת כסף מהמדינה ולא צריכה לגנוב...... כבר אמרתי שיש משפט בשיר של אביב גפן שאומר "הדתיים דופקים פה את כולם" זה כל כך נכון....לצערי

איילת1974

New member
בהמשך להערתך, ובלי קשר...

צירפתי לכם את קריקטורת התינוק של שינוי.

קרין321

New member
לא מבינה וקצת בשוק

שלום לך weird eyal 21 מה הקשר לזה בדיוק שיש לו כיפה על הראש ? בגלל זה את צריכה לשפוט אותו יותר ?????? אנשים חילונים לא נופלים וגונבים?..... לכל אד יש נפילות אולי את מרגישה לא טוב עם עצמך ורואה באדםהדתי דוגמא מוסרית וצודקת תמיד ושופטת אותו על כל דבר החילונים יותר טובים? לא החולשה נובעת אצלך דבר שני אדם אחד לא מיצג את כולם ואת הדרך אבל נוח להגיד את זה מה?

nissimhania

New member
קרין יקירתי, ברוכה הבאה לארץ השנאה

הודעה כל כך מטומטמת (ואני לא מצטער על השפה), ועוד ממנהלת הפורום... אין מילים, פשוט שנאה טהורה...

taro

New member
שאלה

כשאדם דתי מבצע פשע, אתר חופש מתנפל עליו בטפרים שלופים ומכין ממנו מטעמים. מחילונים, לעומת זאת, הוא מתעלם. מכאן ניתן להסיק: אתר חופש מעוניין להכפיש את הציבור הדתי. או: אתר חופש חושב שחילונים הם לא אנשים מוסריים, ולכן אם הם פושעים זה לא כזה משהו יוצא דופן. מה נכון? ואם לא אף אחת מאלו, מה כן?

איילת1974

New member
לא זה ולא זה

היה לי מרצה (אמנם מתנחל חובש כיפה אבל מאוד אהבתי אותו), שסיפר לי כי הוא בעבר ערך מחקר לגבי רמת הפשיעה הן בקרב הציבור הדתי והן בקרב הציבור החילוני. ממצאיו היו שאין הבדל בין שתי החברו ברמת הפשיעה והאחוזים הן בפשעים קלים והן בפשעים כבדים יותר היו זהים. למרות הממצאים הזהים, ישנו הבדל אחד. אני מאמינה גדולה של המשפט "נאה דורש- נאה מקיים". וכך גם לגבי הציבור הדתי. מי שמצהיר כלפי חוץ כי הוא דתי ושומר מצוות הוא, לפחות שגם יקפיד לשמור על הצהרויתו. פושע הוא אותו פושע בשני המגזרים, ולשניהם מגיע אותו עונש וגינוי, אך בכל זאת כשאדם מצהיר בגלוי כי הוא שומר את מצוות האל, ואני לא צריכה להזכיר מהן 10 הדיברות, אני מצפה ממנו שיתנהג בהתאם, מה גם שהוא עובר מבחינתו שתי עברות: האחת דתית ואילו השניה אזרחית, בעוד החילוני עובר רק עברה אזרחית.

datileumi

New member
לא כל אחד עם כיפה הוא דתי

לא כל אחד עם כיפה הוא באמת דתי... דתי אמיתי לא היה מתנהג ככה אבל מה לעשות זה שבן אדם הולך עם כיפה יכול לפעמים להשאר בתוך אקט חיצוני בלבד אני לא חושב שהרמת מוסריות של החילונים שווה לרמת מוסריות של הדתיים זה מתבטא בהרבה דברים למשל את מי רואים בדר"כ קמים לפני הזקנים באוטובוס? איפה יש יותר בגידות? וכו´ ולכן אני מסכים איתך שכשאר דתי עובר עבירה זה יותר חמור כי הוא גורם לחילול השם גדול כי משום מה תמיד מכלילים את כל הדתיים איתו בעוד שכאשר אני שומע על חילוני שפושע אני לא ממהר לקטלג את כל החילונים איתו

אנדרי ז

New member
סתם שאלה סקרנית

האם אותו דתי יקום גם בפני זקן גוי בנוסעו באוטובוס באחת ממדינות אירופה?

begone

New member
מוסריות ודת

אתה יודע מי האדם הכי מוסרי בעולם? אדם מת. אדם שאיננו חי איננו גונב, איננו אונס, איננו מפריע לאף אדם אחר. החילונים - הם חיים את החיים. הם נהנים אך גם סובלים, עוזרים אך גם פוגעים. הדתיים האדוקים, לעומת זאת, משתדלים לחיות את החיים כמה שפחות - ולכן גם לא יודעים להנות מהם ולסבול מהם. זה לא חיים - זו הכנה לעולם הבא, שכמובן איננו. הדתיים האדוקים יודעים שהם לא ממש חיים, אבל בשביל זה הם המציאו את העולם הבא, בשביל שתהיה להם פנטזיה להתנחם בה. אנחנו חיים את החיים - והחיים כוללים בתוכם סבל, מכאוב אבל גם הרבה אושר והנאות. אלו החיים.

taro

New member
ז"א שהדתי עובר עבירה מוסרית לפי

התורה שלו והחילוני לא?

taro

New member
כשהדתי אומר שהוא מתנגד לגניבה זה

אומר שהוא מתכוון לכך יותר מהחילוני? מעניין.

רון סי

New member
לא...

הדתי מצהיר שהוא מתנהג באופן יותר מוסרי. זה לא אומר שהחילוני מתנגד לגניבה פחות, אלא שהוא מצהיר על זה פחות. הכיפה היא מעין שלט שעליו כתוב: "אני יותר מוסרי". זה בעיני החילונים בכל אופן.

taro

New member
אז הבעיה היא אצל החילונים

כיפה לא נועדה להצהיר שום דבר לאדם שהולך ברחוב.

רון סי

New member
כל פריט לבוש הוא הצהרתי

בייחוד שאין לו שום שימוש הגנתי. השאלה אם ההצהרה היא אכן "אני יותר מוסרי" או שהיא משהו אחר. בכל אופן, הבעיה היא לא של החילונים אלא של הדתיים, מאחר והם מושכים אליהם ביקורת חילונית מיוחדת, והם - אחרי הכל - רגישים לביקורת, בייחוד בתחום המוסר.

taro

New member
אולי בחברה חילונית

בחברה שבה אתה מחוייב בכיסוי ראש זה משהו אחר. למה הדתיים מושכים אליהם יותר אש? נראה שרוב חברי "חופש" לא פחות רגישים לביקורת הזו, ונוטים להתפאר לא פעם על המוסר הנעלה שלהם.

רון סי

New member
זה שאתה חובש כיפה

זו הצהרה שאתה מקבל את החיוב לחבוש כיפה. זו הצהרה אחת לפחות של זה. אם אתה שם כובע בנוסף זו הצהרה שאתה מקבל חיובים נוספים, וכן הצהרה שאתה רואה עצמך שייך לקבוצה מסויימת (כל קבוצה וכובעה). אם הכיפה היא סרוגה, או שהיא שחורה או שהיא מכסה את כך הראש - ההצהרה שונה. אם אתה במקביל עם תלבושת שחורה או בג´ינס - שוב הצהרת משהו. גם חילונים רגישים לביקורת, לא מכחיש. רוב האנשים רגישים לביקורת. עמידות בפני ביקורת היא תכונה נדירה למדי.

למעלה