אלמו צועק "המלך הוא העירום" - ובצדק
ואת זה אני אומר בלי קשר לשאלה אם יש ממש במיסטיקה או לא. כי הבעיה איננה במיסטיקה עצמה, אלא בחוסר האפשרות לנהל כאן בפורום דיון ענייני שכלתני ובוגר על מהותה של האמת. אנשים רבים בפורום הזה מתנהגים כמו ילדים שמשחקים ב"נדמה לי" שמגיבים בתוקפנות לכל אדם שמנסה להעיר להם על ההבדל בין המשחק הדמיוני שלהם לבין המציאות.
ולא, אני לא טוען שהמדע הוא חזות הכל. ובוודאי שאינני טוען שאין למיסטיקה מקום בחקר העולם שמסביבנו. אבל כשאני רואה אנשים בוגרים שמתעקשים להאמין לדברים רק בגלל ש"זה מרגיש טוב", ולא משנה עד כמה אותן הטענות מופרכות או מגוכחות, אז קשה לי מאוד לא להפוך לציני. וכשאותם אנשים מתייגים אותי כאדם שלילי או צר-אופקים רק בגלל שאני מסרב לקבל את הפנטזיה שלהם כאמת, אז ה"קשה" הופך לבלתי-אפשרי.
שמע, סוסוני, אתה גם איש מדע, נכון? אתה בחור הגיוני. אז תגיד לי, עם יד על הלב, איך אתה מצפה שאלמו יתייחס לאנשים שמדברים על ישויות מאטלנטיס, למוריה, סיריוס, גלקסיות רחוקות ו"המימד החמישי", כאילו שמדובר בעובדות מוצקות? איך אתה מצפה שנגיב לגיבובי שטויות שנאמרים בשמה של תורת הקוונטים, מפי אנשים שאין להם שום מושג מה באמת אומרת הפיזיקה? ואיך אתה מצפה שנגיב, כשאותם אנשים בזים לידע הסיסטמטי שהצטבר במהלך אלפי שנות מחקר בתחומים שונים ומגוונים, ומרשים לעצמם לדבר שטויות מוחלטות בשם אותם מיגדלי ידע אדירים שנבנו בזהירות נדבך אחרי נדבך (ולא משנה אם מדובר במדע, מתמטיקה, מסורות דתיות כאלה ואחרות, היסטוריה, פילוסופיה, או כל תחום אחר)?
בקיצור - אלמו ספקן וציני, ויש לו סיבה מצויינת להיות ספקן וציני. כי המלך אכן עירום, עירום כביום היוולדו.