העין השלישית-

למה

במקום לכתוב איך אחרים שוללים ולא מאמינים את לא פשוט מנסה לשכנע להסביר ולהביא טיעונים וכו'?

כי משה, כשאדם בא ואומר-

ציטוט
חבל על הזמן שלך, אין עם מי לדבר,
קפצתי לביקור לראות מה חדש כאן בפורום, וגיליתי שהתשובה היא "שום דבר". אנשים ממשיכים להיות שבויים בפרה-קונספציות שלהם. כנראה שזה אחד הקבועים של היקום, כמו מהירות אור והקבוע של פלאנק. הייתי רוצה להאמין שב-21.12.2012 הם יפקחו את העיניים באורח נס, אבל משום מה זה לא נראה לי סביר במיוחד
אגב, משעשע במיוחד לראות איך בן-אדם יכול לדבר בהתלהבות על "העין הפנימית" ובו-בזמן לאטום את מוחו בצורה כזו. אילו הייתי מסטיקן, הייתי שולח את החבר'ה האלה לפרא-אופטיקאי, כי עושה רושם שהעין הפנימית שלהם לגמרי לא בפוקוס.

זה לא ממש מביא לך חשק להסביר לו,
כשהוא מתאר את באי הפורום כשבויי קונספציה חסרי פוקוס, חסרי הבנה ואטומי מוח...

susony

New member
זה שאחרים לא מביאים מדע

זה עדיין לא אומר שאתה מביא מדע,
אתה מביא ספקנות וציניות.

כדי להתמודד עם טיעונים חסרי ביסוס שלך אתה מביא ציניות.

זה כמו שאגיד לך שאין דבר כזה קרינה קוסמית.
יש?
בו תוכיח לי, אני לא מרגיש אותה, אני לא רואה אותה, אני לא מריח אותה, מבחינתי היא לא קיימת

גור42

New member
אלמו צועק "המלך הוא העירום" - ובצדק

ואת זה אני אומר בלי קשר לשאלה אם יש ממש במיסטיקה או לא. כי הבעיה איננה במיסטיקה עצמה, אלא בחוסר האפשרות לנהל כאן בפורום דיון ענייני שכלתני ובוגר על מהותה של האמת. אנשים רבים בפורום הזה מתנהגים כמו ילדים שמשחקים ב"נדמה לי" שמגיבים בתוקפנות לכל אדם שמנסה להעיר להם על ההבדל בין המשחק הדמיוני שלהם לבין המציאות.

ולא, אני לא טוען שהמדע הוא חזות הכל. ובוודאי שאינני טוען שאין למיסטיקה מקום בחקר העולם שמסביבנו. אבל כשאני רואה אנשים בוגרים שמתעקשים להאמין לדברים רק בגלל ש"זה מרגיש טוב", ולא משנה עד כמה אותן הטענות מופרכות או מגוכחות, אז קשה לי מאוד לא להפוך לציני. וכשאותם אנשים מתייגים אותי כאדם שלילי או צר-אופקים רק בגלל שאני מסרב לקבל את הפנטזיה שלהם כאמת, אז ה"קשה" הופך לבלתי-אפשרי.

שמע, סוסוני, אתה גם איש מדע, נכון? אתה בחור הגיוני. אז תגיד לי, עם יד על הלב, איך אתה מצפה שאלמו יתייחס לאנשים שמדברים על ישויות מאטלנטיס, למוריה, סיריוס, גלקסיות רחוקות ו"המימד החמישי", כאילו שמדובר בעובדות מוצקות? איך אתה מצפה שנגיב לגיבובי שטויות שנאמרים בשמה של תורת הקוונטים, מפי אנשים שאין להם שום מושג מה באמת אומרת הפיזיקה? ואיך אתה מצפה שנגיב, כשאותם אנשים בזים לידע הסיסטמטי שהצטבר במהלך אלפי שנות מחקר בתחומים שונים ומגוונים, ומרשים לעצמם לדבר שטויות מוחלטות בשם אותם מיגדלי ידע אדירים שנבנו בזהירות נדבך אחרי נדבך (ולא משנה אם מדובר במדע, מתמטיקה, מסורות דתיות כאלה ואחרות, היסטוריה, פילוסופיה, או כל תחום אחר)?

בקיצור - אלמו ספקן וציני, ויש לו סיבה מצויינת להיות ספקן וציני. כי המלך אכן עירום, עירום כביום היוולדו.

susony

New member
אני משתדל לא להגיב

על דברים שאני לא מבין בהם.

אני לא יודע מה נאמר, זה תחום עלום מבחינתי.
אין לי ספק שאני לא מבין שום דבר במה שנאמר כאן, וגפ אין לי ספק שמה שנאמר לא מדעי. אבל זה שזה לא מדעי, זה עדיין לא אומר שזה לא נכון.

זה טוב להיות ספקן, לשאול שאלות, לבחון את הדברים.
זה רע להיות ציני.

גור42

New member
לרע המזל, "לבחון את הדברים" זה בלתי אפשרי כאן

הרי זאת בדיוק הסיבה שהפסקתי לכתוב כאן. אני ועוד הרבה חבר'ה אחרים.

כשמנהלת הפורום הזה תהיה קצת יותר סובלנית לשאלות נוקבות ואמיתיות שנועדו לבחון דברים, במקום לתייג אוטומטית את כל מי שמעלה ספקות כאדם צר אופקים, אולי אני אחזור לכאן "לשאול שאלות".

יש הבדל גור

בין לשאול שאלות
מתוך רצון להבין
ובין לפסול מראש
או לנסות לתייג כל דבר רק לפי הפרמטרים שלך...
שאלות כולנו שואלים,
ומי ששואל כדי להבין
מנסים לחקור איתו ביחד...
מה לעשות,
זה הפורום וזו המנהלת ואם לדעתך איני סובלנית...
טוב, שיהיה...
זו זכותך לחשוב כך
וזכותי לחשוב אחרת לחלוטין

ראיות מדעיות(_: הצחקת אותי....אלה נסיון מחיי

וכן יש ראיות שהעין השלישית יכולה לעשות דברים כמו לראות מישהו מרחוק...
או לראות את העתיד של בני אדם כמו סרט...

אחת אישה כזאת מצאתי לפני שנה והיא גרה באלסקה
השני זה אחד שכותב כאן בפורום בניק "העין השלישית" והוא חזה שממשלת ישראל הנוכחית תיפול
ביבי נתניהו ואהוד ברק לא יהיו בשלטון,אריק שרון יתעורר מהתרדמת,ובמדינת ישראל צפויה לעבור מלחמות קטנות...
וזה היה לפני ההפיכה של דפני ליף...(או קצת אחריה לא זוכר מתי רשם את זה)

והשלישי--זה אני . מסע אסטרלי..ועוד כמה דברים..וצפה להפתעות בפורום בנושא הזה בשבועות הקרובים או חודשים..קרובים
מה שבטוח העין השלישית בהחלט קיימת--ואני מזמן הפסקתי לקרוא מאמרים על זה..כי אני מבין איך היא עובדת.

גור42

New member
"ביבי ואהוד ברק לא יהיו בשלטון" - תחזית משונה

אם הכוונה לבחירות שבהם שניהם התמודדו, הרי שהוא טעה - ביבי נבחר. ואם הכוונה לכך שהממשלה הנוכחית של ביבי תיפול, אז למה להזכיר את ברק בכלל?

ואריק שרון לא התעורר מהתרדמת. אולי זה יקרה בעתיד, אבל נכון להיום זה לו קרה.

והתחזית לגבי דפני ליף, אתה בעצמך אומר שאינך זוכר עם התחזית היתה לאחר האירוע או לפניו, וזאת לא חוכמה לחזות את העבר...

בקיצור, לבחור הזה שעליו אתה מדבר אין אפילו תחזית אחת מדוייקת לרפואה. וכנראה שגם התבלבלת בקשר לכינוי שלו, מפני שעשיתי חיפוש לכינוי "העין השלישית" כאן בפורום, ומעולם לא היה כאן מישהו עם כינוי כזה.

אבל האמת היא, שאין לי שום בעיה עם הטענה הכללית של אנשים שחוזים את העתיד. זה ידוע שיש לאנשים לפעמים הבזקים מהעתיד או חלומות נבואיים. זה גם ידוע שלאנשים יש לפעמים הבזקים של "ראייה מרחוק". אני אישית חוויתי את שני הדברים האלה, ויותר מפעם אחת. אבל מכיוון שאין לי או למדע הסבר לתופעות האלה, אז אני מעדיף להיות כן עם עצמי ולומר "אלו תופעות מוזרות שאני יודע שהן קיימות אבל אין לי מושג איך הן מתרחשות" מאשר להמציא הסברים מצוצים מהאצבע על "עין שלישית".

גור42

New member
כדי לקרוא את הבלוג שלך. גם זה אסור?

(אגב, איך ידעת שנכנסתי לכרטיס שלך?)

בכל מקרה, מצאתי את התחזית של הבחור לשנת 2012:

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1149&MessageId=155023975

"המערכה הקשה" נשמעת בבירור כמו מלחמה עם מדינת אויב, ולא כמו הסיפור של דפני ליף. הוא גם מדבר על 500 נפגעים. בינתיים - לא היה ולא נברא (טפו טפו טפו)

"המדינה מתחזקת חברתית וכלכלית" - כל מילה נוספת מיותרת

"הקטל בדרכים שובר שיאים עד לאמצע שנת 2012" - במציאות, מספר ההרוגים במחצית הראשונה של השנה ירד מ-196 (ב-2011) ל-155 (ב-2012)

"במהלך השנה תתגלה מחלה חדשה שתתפרץ בעולם ורק בסוף החורף שלנו תימצא התרופה" - החורף חלף עבר לו, ולהד"ם.

"הממשלה תתחלף ובראשותה לא יעמוד ביבי או ברק" - ייתכן שזה עוד יקרה, אבל בינתיים לא.

"תאונה אווירית גדולה ומחרידה תפקוד את העולם אבל באורך פלא לא תהיה קשורה לישראל הפעם" - תחזית חסרת משמעות, כי בכל שנה מתרחשות כמה וכמה תאונות מטוסים גדולות.

"אריק שרון יחזיר את נשמתו" (הפוך ממה שזכרת, אגב) - ייתכן שזה עוד יקרה, אבל בינתיים לא

"ארה"ב נכנסת לעוד מלחמה שלא שייכת לה" - לא קרה, וגם לא סביר במיוחד שיקרה עד לסוף השנה... אבל יש עדיין סיכוי שזה יתגשם, איכשהו.

"חזרה בתשובה מסיבית של יהודים ועליה נוספת של יהודים לארץ..." - לא הצלחתי למצוא נתונים רשמיים לכאן או לכאן.

"עיר חדשה ומשגשגת מוקמת במדינה (תכינו כסף להשקעה)... " - לא שמעתי על זה כלום ועל כן זה נשמע לי מאוד תמוה, אבל מי יודע?

ישפטו הקוראים את מידת הדיוק של תחזיותיו של ערן, אל מול המציאות.

לא ידעתי !ידעתי רק שהקישור מביא אלי ולא לעין3

או קיי נכון מאוד...זה בדיוק מה שקורה עם אנשים שמנבאים את העתיד
"אין סיכוי שזה יקרה"ולבסוף זה קורה.
באריק שרון התבלבלתי במה שרשם.

יש לנו עוד חורף בסוף שנת 2012

ארצות הברית נכנסת לעוד מלחמה שלא שייכת לה...-->אולי סוריה?אירן?

תאונה אווירית גדולה ומחרידה תפקוד את העולם...את זה נראה במהלך שנת 2012

עיר חדשה?גם אני מעונין לדעת על העיר הזאת...

בימי הקרובים אני עצמי ינסה משהו...נראה עם התחזית שלי תהיה מדויקת.

גור42

New member
דיברתי רק על העבר. בינתיים - 0 תחזיות נכונות.

ויש גם כבר כמה תחזיות שנקברו סופית - כמו התחזית על תאונות הדרכים במחצית הראשונה של השנה, או הטענה שתהיה לנו שנה של "פריחה חברתית וכלכלית". בפועל, קרה בדיוק ההפך ממה שהוא חזה, בשתי הקטגוריות האלה.

ולגבי העתיד, נחיה ונראה. אשמח לחזור לרשימה הזו ולראות מה היו אחוזי ההצלחה הסופיים שלו. בהחלט סביר שעד לסוף השנה *משהו* יתגשם. בין הדיבורים על נפילת הממשלה של ביבי למותו של שרון לתחזית הבנאלית של "שערוריית מין עסיסית", אני מניח שעד לסוף השנה יהיו לו 1-2 תחזיות נכונות (מתוך איזה 15).

בכל מקרה, ברור שהביצועים שלו עד עכשיו לא מהווים שום ראייה לטענה שהבן-אדם יכול לראות את העתיד. אם בכלל, אז להיפך. יש בבירור מתאם הפוך בין התחזיות שלו לבין מה שקרה בפועל. אז או שהבחור הזה חסר-מזל בצורה קיצונית, או שיש לו את היכולת לראות את העתיד רק בהפוכה

למעלה