העוף המוזר

יש שיכנו אותך חכם... ויש שיכנו אותך

תוהה... אבל אני קורא לך משוגע... כן פשוט אדם ללא מוח או בעצם עם מוח רק קצת דפוק... אז אחי סתום תפה שלך... ואת הדעות המשונות שלך תשמיע במקומות אחרים הראוים לכך... לא כאן! כאן זה נוער אבל חרדי... החיים שלנו צריכים להיות ע``פ התורה!

היי

לא כדאי להשמיץ, זה לא יוסיף לשנינו, אני בטוח בזה. כוונתי היא שמי שעושה את רצונו עצמו הוא אדם , וזה גם, לדעת המעמיקים שבמאמינים, דרכה של תורה.

אל תתפלסף יותר מידי...

אדם? זה אדם ע``פ דרכה של תורה בעצם אתה צודק זה אדם שמתנהג כמו בהמה! בהמה עושה רצון עצמה לא אנו, אנו עושים את רצונו של הבורא... שאדם יכול לשלוט על הרצונות שלו רק אז הוא נקרא אדם... אני טועה?

בעומק ההבנה

האדם, כל מה שהוא עושה זה 'כי הוא רוצה' , אין אדם שעושה מה שאינו חפץ בו- ישנו אדם שיותר חפץ במשהו אחר מאשר בהנאה רגעית. היהדות באה להגיד לך שבעומק הרצון שלך לא טמון התאווה הרגעית אלא משהו יותר שורשי ועמוק ומכאן מגיעה לאלוהים ולמצוות. אך היא לא טוענת שעליך לעשות מה שאינך רוצה. לרצון, ישנו מובן אחד, אך עמוק. בסדר?

לא! לא בסדר!

תבדיל בין חכמת הגויים לחכמת התורה! ע``פ התורה אדם לא צריך לעשות מה שהוא רוצה... מבין?

קרא את הודעתי שוב

ושים לב כי התורה טוענת שהאושר והעונג האמיתיים מצויים אצל מאמיניה כלומר זה בדיוק מה שהאדם רוצה. קח שאלה- מדוע לדעת התורה אני צריך לקיים מצוות?

זה ההגדרה היום ל"מודרנים"....

ואני מאוד מיזדהה איתך כי מצד אחד בא ליראות סרטים לישמוע שירים לעשות שטויות אבל לישאר עדיין חרדי......כמה שזה נכון....

חס וחלילה

מודרני יכול להיות גם ראש ישיבה ומשגיח שאופי לבושו דיבורו ומהלכיו הם ע"פ הקדמה! עובר עבירות הוא לא מודרני , הוא די מיושן (העבירות כידוע, קדמו למצוות...)

מודרני הוא לאדם שמחלל שבת, מתעסק עם בנות וכו'

תבדילי בין מצווה, עברבה, חומרה, מנהג, רגישות וכו'....

יש הראה יותר משלוש סוגים של חרדים!

ה` ירחם,זה קורה במשפחות שיש כפיה דתית,הייתי בסרט הזה לצערי, מבססים קצת ת`אמונה וזה עובר,נראה לי.. נשאר להגיד לך רק ב``הצלחה!

אתה טועה

מצב של חוסר מודעות עצמית, הוא מצב של ניתוק, של חוסר השלמה, הוא לא משהו אחר מהמוכר. הוא פשוט משהו לא בנוי, לא החלטי. צריך למצא בחשיבה נכונה את האיזון המתאים לחשיבה, להכרה העצמית, לבנין האישיות כפי שאתה מאמין בה (לאפוקי ממה שחושבים אחרים), מול עולם המעשה - כשבשלבים ראשונים וגם באלו שאחריהם אין השלמנה מוחלטת. מעטים הם האנשים שהגיעו לשלמות בחייהם, אבל הם לפחות השתדלו והגיעו למקסימום שיכלו ובזה הגיעו לשלמות האינדוודואלית שלהם. "גם אתה יכול אם רק תרצה". מושיט לך יד לחיים נכונים ומאחל לך הצלחה.

תודה.

קראתי,החכמתי. היה נחמד לשמוע מגוון רחב של דיעות. חלקן קצת קיצוניות אבל.. בסדר. אז שוב,תודה

למעלה