העוף המוזר

העוף המוזר

היי. אני סקרן, אני בחור ישיבה. 21 . בעיני יש שלושה סוגי חרדים. 1 אנשים יראי שמים שעובדים על עצמם להשתפר. 2אנשים יראי חברה שעובדים על עצמם שהם חרדים.3. אנשים שנמאס להם להיות חרדים. אבל הרגל,משפחה,וכו`. הבעיה היא שאני גיליתי עוף מוזר-קבוצה רביעית. אני! אני חרדי. אוהב ללמוד בישיבה. עושה עברות בסתר. בנות,שבת. הכל. וחי טוב עם עצמי. אני לא רוצה להיות חילוני. לא רוצה להיות חרדי.אני רוצה לעשות מה בא לי וזה אומר עברות כמו לאכול לחם בפסח אחרי סוגיא מהנה בקידושין או תפילה כנה. אני יודע שזה נשמע מוזר,זה המצב. אני בבעיה? אני מניח שכן. זה מפריע לי? אני מניח שלא. יש מישהו שמזדהה עם הרגשתי או שאני עוף מוזר?

זה מובן שיש חרדים כמוך ..

בחורי ישיבות שעושים עברות בסתר אבל כמו שאתה אומר לחלל שבת ופסח זה סוג עברות שמי שעושה אותם הוא כבר לא יהודי.. ויודע הסיפור שבאו לחפץ חיים ושאלו אותו איך זה שלשון הרע שיש על זה כמעט 18 לאוים בתורה אנשים מדברים חופשי ואילו לאכול חזיר וחמץ בפסח שזה רק לאו אחד אנשים מפחדים למה זה? אז הוא אמר שמי שעושה את העברות האלו הוא כבר לא בגדר יהודי זה דבר שמנתק אותך מהדת מה שאין כן לשון הרע ..

19אריאל

New member
תשמע, מצב לא פשוט.

אני חושב שזה ממש תסביך. בלי לפגוע. איזה מן חרדי זה בלי שבת? פסח! כרת! ה` יחזיר אותך בתשובה שלימה.

כן אני מבין אותך יש הרבה כמוך

אבל בדרך כלל הם מן המוצלחים בהחברה ובישיבה ולכן לא משתלם לעזוב ...תגיד לי האם אתה ליטאי [חשקות התורה]

אני מודה שאני לא מבינה כלום בבחורים

אבל נראה לי שיש לך בעיה בעניין של יראת שמיים, ובכלל נראה לי שבישיבות לא משקיעים הרבה בעניין של מוסר, בנושאים שחוץ מלהכניס לבחור עוד מסכת (ושוב- קטונתי מלהבין!) יכניסו בו גם יר``ש, אהבת ד`, התענגות על דרך החיים ומהותם... אתה נהנה מין הלימוד כי הוא מספק לך אתגר אינטלקטואלי, אבל ברמה הרוחנית, ברמה של להכניס את הדברים ללב יש פה בעיה... אני לא יודעת מה לומר, קטונתי מלהבין את עולמכם... אותי אישית מאוד חיזק חובת הלבבות בפרק של ביטחון ב-ד`... שיהיה בהצלחה!

אם כבר הזכרת את החובת הלבבות

כמדומני שכבר בהקדמתו המחבר לועג על צורת הלימוד הישיבתית. והחסיד יעבץ תולה את גירוש ספרד כעונש על שיטת לימוד זו. אולם אפילו לדברי הגר``י סאלאנטער ששיטת הפלפול היא ביטול תורה, עכ``ז התירה לבוא בקהל בהיותה בגדר עבירה לשמה

הדור של היום הוא לה הדורות הקודמים...

באחת ההרצאות ששמעתי הרב אמר שבדורות הקודמים בנים הגיעו לענייני מוסר ויר"ש מלימוד הגמרא, בדור שלנו אין מספיק את היכולות להגיע לכך ועל כן הוסיפו את סדרי המוסר בישיבות. אני לא יודעת מה כתוב בהקדמה של חובות הלבבות, מודה ומתוודה שדילגתי על ההקדמה...

אתה עוף מוזר כי. . .

סתאאם, זה היה בשביל להלחיץ קצת עד פתיחת ההודעה. /tapuzforum/images/emo13.gif האמת היא שאתה צודק, אך אני מבטיח לך שאם תבדוק ותחפש יותר לעומק אתה תמצא עוד כמה סוגים מוזרים בציבור החרדי, הציבור החרדי זה ציבור הפוך על כל הראש, עד היום אי אפשר להבין מה הם רוצים ומה נסגר איתם, מה שלא נעשה לא יהיה בעינהם טוב. לאלוהים פתרונים...

אתה יודע מה הכי מפחיד..?

שיכול להיות מצב שאני יפול בפח עם בחור מהסוג שלך.. אזז.. למה להיות צבוע? תוריד את התחפושת.. שלא תפיל שום בחורה בפח...

אין לך בכלל מה לפחד. . .

שאולי חלילה תפלי על בנאדם שנראה ירא שמים אך כולו שקר וכזב בתוכו, אם את לא כזאתי אז אין לך מה לחשוש, את תקבלי גבר שמתאים לך בדיוק, ולא אחד שיוליך אותך שולל. ``אין מזווגין לו לאדם אלא לפי מעשיו!``

זה...

לא תמיד ככה... אני מכירה בנות שהתחתנו עם בחורים שהיו צבועים והראו משו אחר לפני, ואחרי החתונה... ו..היום הם גרושות.. גם זה קורה..

זה תמיד ככה!

ואם זה קרה לחברות שלך היי בטוחה לא במאה אחוז... אלא במיליון אחוז שגם הן (היו) כאלה צבועות גם אם (יהיה) קשה לך להאמין שהן אכן כאלה או ש``לא יתכן`` שהן כאלה, הן כאלה ועוד איך כאלה! רק שאנחנו יכולים לחיות בין חבר/ה ולחשוב שהוא/היא במאה אחוז צדיק/צדקת אך בתכלס הם חנטארישים ואנחנו טועים בהם. האמיני לי שאני לא חושד בבורא עולם שהוא משקר.

אוקיי..

זה אולי נכון שאתה מדבר במקרה של רוחניות., אבל יש כאלה ששיקרו והעלימו בעיות רפואיות.. מה תגיד על זה? שגם לבחורה היו אותם בעיות??

לגבי שקרים כאלה את . . .

בהחלט צודקת, זה אולי דומה הנושא שאנו מדברים עליו שזה שקר וגם מה שהזכרת הרגע זה שקר שיש בחורים שעושים את זה אך זה כבר עניין אחר ממה שאנחנו באמת מדברים עליו, כי פה זה כבר עניין של שורש נשמה בנשמה שבכוונה בורא עולם סיבב שהוא הבחור שהסתיר ראיות רפואיות `יפול` על בחורה פלונית (למרות שהיא עצמה אם היא היתה יודעת מראש אז היא היתה מתנגדת לקשר הזה אך ככה בורא עולם החליט וקבע) כי היא שורש נשמתו שאיתה ספציפית הוא חייב להתחתן כדי שיתקן את מה שצריך שיתקן למרות כל מה שיש בו ולכן משמים גרמו שיעלים ראיות רפואיות כי אחרת היא היתה מתנגדת לקשר ואין זה רצון ה`.

זה לא נכון!

זה רק נראה הסיבה, אך זאת לא הסיבה לגירושין, הם מתגרשים בגלל סיבה אחרת וזאת רק אמתלה.

וחוזר חלילה...

לשאלה מה היא בחירה וידיעה... הרי הרמבם פוסק שזה לא `משמים` השידוכים.. כמו שעושים את זה. כי אם כן אדם יתחתן עם אחותו ויגיד: זה ה`שידוך` שלי.. לך תדע..

רק לא הבנתי מדוע נגזר על יחזקיהו

למות? אם בניו אשר יוליד יקחו ויהיו סריסים בהיכל הנשר הגדול ארך האבר החולש על הגויים ``שהיה מטיל פור על גדולי מלכות...למש``ז`` על לא עוול בכפו. אולי מוטב היה לו להמנע כליל מפריה ורביה? שמימילא בניו יהיו סריסים!

למעלה