העולם הקסום- ישראל

HassiD

New member
אני לא בטוח שיש צורך במילה מיוחדת

הרי קיימים קסמים אילמים, נכון? ככה שאני חושב שהקסם מקורו ברצון ממש חזק במשהו, אבל מכיוון שאנשים לא מצליחים להגיע לרמת ריכוז כ"כ גבוהה בלי משהו מוחשי, המילה, והשרביט עוזרים במיקוד שלהם בקסם. ולכן ילדים קטנים גם עושים קסמים בלי שרביט/מילה מיוחד. ,כי במקרה יצא להם שהרצון שלהם התמקד "כראוי". ולדעתי, קסמים "אילמים" (ז"א שאסור לומר כלום) הם קסמים ברמה כ"כ גבוהה, שחייבים להצליח להגיע לרכוז כ"כ מושלם מבלי להגיד את המילים בכלל...

ולגבי ה"תנך וקסמים", ביהדות מספרים על "האורים והתומים" שהיו עונים לשואל תשובה משמים (האותיות המתאימות "זהרו"), כ"כ, יש בימינו כל מיני אנשים (לא הייתי רוצה להגיד שרלטנים, אבל...) שמוצאים כל מיני גימטראיות מוזרות שאומרות כל מיני דברים...

hollypop girl

New member
לא חשבתי על זה... אבל הרי יש מילה

מיוחדת ללחש. זאת אומרת, אם ילד קטן לא מגיעה לרמת הריכוז הדרושה כדי לבצע קסם בלי לדבר
ונפלטת לו מילה, זאת לא תהיה סתם מילה כמו "ויהי אור" זה יהיה "לומוס"-מה שאומר שיש משמעות מאחורי זה...

HassiD

New member
אני חושב שזה בגלל שהוא מאמין בזה

בדיוק כמו שאת לומדת לעשות משהו, ואח"כ מגלים לך שהיו עוד דרכים לעשות את זה. אז בהתחלה, את לא חשבת על זה בעצמך, אבל באמת יכול להיות שאם המורה שלך יגיד לך שצריך לעשות א' במקום ב' - הכל יהיה בסדר...

בנוסף, סביר להניח שהמילה נבחרה בגלל הקונוטציה שהיא נותנת, ולכן קל יותר להתרכז בה בדבר הזה. כי אחרת יש באמת בעיה. לדוג' עם הצורה בה מבטאים "וינגארדיום לביוסה", הרי אם היה מדובר בכוונה בלבד, למה שיהיה הבדל איך אומרים? ולכן אני חושב שבגלל שזה נגזר מהשפה שאתה מדבר, אז אתה כבר בתת המודע רגיל למשמעות הזאת, ולכן אתה חושב על זה בצורה מושלמת כשאתה במילה ש"גזורה" מהשורש המתאים....

אהבתי את הרעיון

כבר שנים רבות, עוד מלפני הקמת המדינה, שהרציף המוביל למרכז הקוסמים הישראלי נמצא בתחנת הרכבת בתל אביב, ברציף שלוש ושלושה רבעים, כמובן. אך בגלל האוכלוסיה הרבה שהצטרפה לתל אביב בשנים האחרונות, שוקלים להעביר את התחנה למקום אחר. בגלל שיש אוכלוסיה קטנה מאד של קוסמים בארץ, כל משרדי הקוסמים נמצאים מרכז הקוסמים על שם הלגה הפלפאף (שדאגה לפזר אחוות קוסמים ברחבי כל העולם). יש שם את משרד הקסמים הישראלי שתפקידו לשמור על סדר וסודיות בקרב הקוסמים באזור, הוצאה לאור קטנה של עיתון בשם "ידיעות הכישוף" שמתחרה עם "הקדירות היום", וגם בית ספר קטן. כמו שכבר חושב כאן, יש בבית הספר בערך שישים תלמידים. לכן, מחוסר תקציב לומדים התלמידים בביתי ספר רגילים ובאים לבית הספר לכישוף רק בשעות אחר הצהרים. לכן, רבים מההורים, שיכולים להרשות לעצמם זאת, שולחים את ילדיהם להוגוורטס.
ליד מרכז הקוסמים נמצאת עיירת פיתוח קטנה שבו נמצאת אוכלוסית הקוסמים הגדולה ביותר בארץ. דרך חומוסית "ארבעת הקושיות" אפשר להגיע אל "סמטת שמשון" שבה ישנן חנויות קוסמים רבות.

אולי אני אכתוב עוד אחר כך אם יהיו לי רעיונות (מאד אהבתי את הרעיון הזה).

Grim Sister

New member
חשבתם מה יהיה המטבע המקביל לשקל?

כלומר, באנגליה זה אוניות, חרמשים וגוזים, אבל מה זה בישראל?

Grim Sister

New member
באמת?

משום מה תמיד חשבתי שלכסף קוסמים ישראלי יקראו תריי זוזיי.

Grim Sister

New member
אתם רוצים לומר לי

שאתם לא רואים איזה קוסם אומר במבטא פולני כבד: "אני אתן לך 5 תריי זוזיי בעבור המטאטוכס הזה."?

timetraveler900

New member
לא...

אני רואה אותו אומר: "תוריד לי את המחיר לשלושה תרי זוזיי, אחי"

כי ברור שהוא אח שלו... כולם נעשים אחים כשזה מגיע למכירות פה בארץ...
אחרי שבוע הוא מגיע לחנות להתלונן על המטאטא כי הוא לא ציית לו בסיבוב והתנגש בעץ ומגלה כי החנות פשטה את הרגל והמוכר שהתפשר על שלושה וחצי תרי זוזיי נעלם. השערוריה תופיע בעיתון "ידיעות למכשף" וכולם יגידו שאם גובלין היה מוכר לו את זה היה לזה כיסוי. כי לא משנה כמה הם התלוננו לפני על הגובלינים, ושאם גובלין באמת היה מוכר לו את המטאטא הוא לא היה יורד מתחת לעשרה תרי זוזיי, עכשיו הם הרבה יותר אמינים.. וכיאה לעם עם זיכרון לטווח קצר - כל זה יקרה מחדש אחרי חודש...

למעלה