העולם הקסום- ישראל

Grim Sister

New member
העולם הקסום- ישראל

בואו נגיד באמת שיש עולם קסום בסגנון הארי פוטר. איך לדעתכם ייראו קוסמים במדינת ישראל? מה לדעתכם יהיו המאכלים המיוחדים האהובים עליהם? יהיה להם משקה בסגנון מיץ דלעת? מה יהיה הגיל בו מותר יהיה לשתות בירצפת? התעתקות תהיה מותר מגיל 16? האם הם יהיו מחויבים לשרת בצה"ל? יש להם קוד לבוש מיוחד?
קדימה, אני רוצה לשמוע את דעתכם!

HassiD

New member
צה"ל - חייבים

כי הרי זה סודי, ואם מישהו לא יהיה בצה"ל, זה יהיה חשוד... וכמובן גם הלבוש יאלץ להישאר כמו שלנו, כדי להישאר מוסווים. ייתכן שבבית-הספר הם יסתובבו עם גלימות כמו של הערבים (ג'לביות כאלה...), כי אני לא מצליח לחשוב על מקום אחר חוץ מהנגב שהם יכולים להיות בו, ושם חם בטירוף!!!

בנוסף, אם נסתכל על יחס הקוסמים, באנגליה יש כ-50 מליון אנשים, ויש בבית-הספר כ-300 תלמידים. אם אצלנו יש 10 מליון תלמידים (במקרה הטוב), אז בכל בית הספר אצלנו יהיו משהו כמו 60 תלמידים, שזה בערך 10 תלמידים ב"מחזור" (שזה בעצם כיתה פרטית כמעט...) אני לא חושב שמשרד החינוך יאשר

אבל אני בכלל חושב שאם יהיו קוסמים בארץ, זה לא יהיה סודי, כי כולם מכירים את כולם, וברגע שיהיו כמה קוסמים, כבר כולם יכירו אותם.... ואז יתחילו כל ארגוני זכויות האדם להגיד "מה זה! בישראל עושים אפליות!" למרות שיש את זה בכל מקום (כי אותנו תמיד דופקים...)

hollypop girl

New member
לפי החישוב, בהוגוורטס יש 300 תלמידים

לפי רולינג, יש שם משהו כמו 1,000

לפי מה עשית את החישוב..?

העניין הזה לא ברור לי כל כך... ובכלל הגודל של אוכלוסית הקוסמים באנגליה.

hollypop girl

New member
אנחנו יודעים שכיתה של סלית'רין+גריפינדור

ב-5 השנים הראשונות מכילה 20 תלמידים (הארי הזכיר כמה פעמים 20 קדרות או משהו כזה...)
ואנחנו יודעים שבחדר של הארי ישנים 5 בנים אז ככל הנראה יש מ"ס זהה של בנות (5 בנים מגריפינדור, 5 מסלית'רין
ואותו הדבר פחות או יותר עם בנות).
יש סה"כ 4 בתים, כלומר 40 תלמידים בשכבה. ואז פשוט להכפיל ב-7 שנות לימוד (כלומר, 7 שכבות)
יוצא בסביבות ה-300.
מה שאומר שטכנית, כולם מכירים את כולם. תחשבי על זה שאם את מתחתנת אם מישהו שהוא באזור הגיל שלך (פלוס
מינוס עשר שנים) רוב הסיכויים שלמדתם ביחד (אלא אם כן הוא לא למד בבית ספר\למד בחו"ל)

נראה ששיעור הילודה בקרב קוסמים (כולל בני מוגלגים) בשנה הוא 40 ילדים בממוצע. לא פלא שכמות טהורי הדם
כלכך קטנה...

החישוב הזה נכון כשאת יוצאת מנקודת הנחה

שכל השנתונים מכילים פחות או יותר כמות תלמידים שווה ו/או שההתפלגות לבתים שווה גם היא.

Grim Sister

New member
תזכרי גם עובדה נוספת

הקונדסאים, למשל, היו ארבעה באותה שכבה באותו בית, ולא חמישה.
אני משערת שמדובר במס' לא חשוב של תלמידים שנולדו באותה שנה. אחר כך ממיינים אותם ונותנים לגמדוני הבית הוראה לסדר את חדרי התלמידים לי מס' התלמידים שהתמיינו לאותו בית.

HassiD

New member
זה שהם היו 4 לא אומר כלום

לא מחייב שלא היו עוד אנשים בשכבה שלהם...

ומן הסתם זה כמו שאתה מציינת, אבל אני יוצא מנקודת הנחה שלא הייתה שום מגפה או משהו מיוחד שהקטין את השנתון של הארי באופן חריג משאר השנתונים.... ברוב בתי הספר, אם תקחי שנתון כלשהו, גם אם לא יהיו בו בדיוק את אותו מספר התלמידים כמו בשנתון הקודם - זה יהיה באותו סדר גודל... (לפחות ככה היה אצלנו בבית-הספר)
אז הבאתי 20 תלמידים אקסטרא (שזה משהו כמו 6 אחוזים...)

HassiD

New member
עד כמה שזכור לי

מצוין גם בעוד מקום שתלמידי השנה הראשונה היו משהו כמו 40, ככה שזה לא חריג...

ביה"ס לקוסמים ע"ש מרלין ה16

קוסמים בארץ בהחלט לא לובשים גלימות - חם מדי, אין להם בעיה להסתגל לאופן הלבוש הישראלי המקובל כיוון שהם מיעוט מאוד קטן.

הרוב שולחים את הילדים ללמוד בחו"ל, והשאר דוגלים בחינוך ביתי.
הם עובדים במקביל בשתי משרות - אחת בעולם המוגלגי ואחת בעולם הקוסמים ומתקשים כמו כולם לגמור את החודש,
מזל שההוצאות יותר קטנות כי צורכים הרבה פחות חשמל ולא משתמשים כמעט באוטו או בסלולרי - רק כשיוצאים עם החברים והשכנים המוגלגים.

אין שימוש באבקת פלו, זה היה פופולרי בשנים מסוימות אבל יצא מהאופנה והיום או שמתעתקים או שרוכבים על מטאטא, המטאטאים הישראלים הם תוצרת מטאטאי "המכשפה רוחמה" והם משובחים במיוחד אבל לא מיועדים לקווידיץ', עבור הקווידיץ' מייבאים מטאטאים מאנגליה.
יש קבוצת קווידיץ' אחת ועיתון "ידיעות הקוסם" מסקר בדבקות את כל המשחקים שלה, כולם מאוד מתלהבים כל פעם שהיא מצליחה לנצח בטעות איזושהי קבוצה מחו"ל.

רוב הקוסמים מתגייסים מיד אחרי שהם מסיימים את הוגוורטס או בי"ס אחר. בד"כ הצבא מעדיף אותם ביחידות מודיעין מיוחדות בגלל הכישורים שלהם. הקוסמים הישראלים בוגרי הצבא מצליחים לקבל עבודה בקלי קלות באנגליה כהילאים.

משקה מועדף מיץ תפוזים כמובן , בירצפת מיובאת מחו"ל והיא די יקרה אז יש לה תחליף מקומי בשם "תפוצפת" שזה משהו כמו מיץ תפוחים מותסס עם קצפת.

התעתקות מותרת מגיל 17 כמו בחו"ל, אמנת הקוסמים הבינלאומית נאכפת בחומרה ומכיוון שהקהילה קטנה כולם מכירים את כולם ומגינים אחד על השני, מעדיפים להתחתן בתוך הקהילה או עם בני משפחה של בני מוגלגים שצצים מדי פעם.
לא מקדישים מחשבה לטוהר דם ושטויות כאלה אבל יש קצת מתיחות בין קוסמים שמעדיפים לשמור על קסם מסורתי יותר לבין קוסמים שנוהים אחרי המודרניזציה והאמריקניזציה של הקסם.

והכי חשוב, בזכות הראש היהודי שממציא פטנטים, אנחנו מסוגלים לגלוש באינטרנט ולהיכנס לכל מיני פורומים וכך לעקוף את מגבלת אמנת הקסם ולספר לכם קצת על מאחורי הקלעים של חיינו

Grim Sister

New member
מה, בלי מאכל מיוחד סטייל צפרדעי שוקולד?

אחרי הכל, אתה לא יכול לצפות שייבאו את כל הממתקים הבריטיים לארץ. אוכל מיובא תמיד עולה יותר, ולרוב גם לא עובר הכשר. כך שיכול להיות שיש משפחות קוסמים מסורתיות ו/או חרדיות ששומרות על כשרות.

טוב תשמעי לא מגלים הכל ביום אחד

יש את פרת השוקולד, שעושה מוווו לפני שאתה אוכל אותה
ואפרוקפוץ שזה חטיף מלוח בהמון טעמים, למשל של פיתה עם פלאפל וטחינה, או שווארמה בלאפה.

יש אפילו מסטיקים שחדרו לחנויות המוגלגיות ונמכרים בהצלחה למשל זה עם הטעם של אבטיח בלי גרעינים והשני בטעם קולה עם קרח ולימון - הכל המצאות של קוסמים.

ברטי בוטס מיובאות אחרי הכשר וממש קשה להשיג אותן.
אבל פלפולונים זו המצאה ישראלית שמיוצאת לבריטניה ונמכרת בכל החנויות הגדולות כמו למשל הדובשנריה בהוגסמיד.

anna the best

New member
איזה רעיון מגניב!

אוכל: טוב, הקוסמים של ישראל יאכלו מזון קוסמים כשר- לא בשר וחלב, לא מאכלים לא כשרים... כל מיני מאכלי עדות מסורתיים... אני לא מצליחה לחשוב על משהו שיהיה "אוכל של קוסמים" ולא של מוגלגים, אבל אני יכולה לדמיין קוסמים ישראלים אוכלים סופגניות...

לבוש: הלבוש של רולינג הוא בסגנון ימי הביניים (גלימות, שמלות, מצנפות), אני חושבת שבישראל זה יהיה יותר לבוש מזרחי- כמו של הערבים הבדואים שלובשים בגדים רחבים כאלה של אקלים מדברי.
יש גם משהו שחשבתי עליו כמה פעמים- בקשר למילות לחש- שזה נגזר תמיד ממילים באנגלית\לטינית. אני חושבת שלפלר היו לחשים שהיא אמרה אחרת, אפילו דברים פשוטים כמו "לומוס" ו"אציו", אני הרי בטוחה שבכל מקום כמעט בעולם הקוסמים חשבו על הלחשים האלה, אז הם אמרו אותם אחרת. לדוגמא כמו שקוסמים "משלנו" יגידו לחשים בעברית- קצת ממקור ערבי, קצת ארמית, קצת מילים מהתנ"ך...
בכלל, לדעתי התנ"ך הוא ספר כישוף שדלף למוגלגים, ופורש אחרת, כדי שהמוגלגים לא יגלו על הקוסמים.
וצה"ל זה משהו מוגללגי בכלל. יהיו כמה קוסמים בממשלה ובכנסת, שיוודאו שדברים פועלים כרגיל.
טוב, ככה אני מדמיינת את זה ויש לי כמה רעיונות לפתח את זה:)

hollypop girl

New member
מעניין, לא חשבתי על זה...

יכול להיות שמילות קסם מתורגמות משפה לשפה? אני מתקשה לדמיין קוסם סיני אומר מילים בלטינית

אבל השאלה היא האם יש שפות שבהן המילה היא בעלת משמעות חזקה יותר, ואז הקסם עצמו מתעצם?
האם אני יכולה להשתמש במילים משפה אחרת כדי לבלבל את האויב שלי?

אממ...לא נראה לי שהתנ"ך דוגל בהתעסקות בקסם, אני טועה?
אבל אני יכולה לדמיין קוסמים יהודים משתמשים בתנ"ך כספר עתיק שמכיל את התשובות להכל או משהו...

לא יקרה

כי התנ"ך מתנגד לקסם
"מכשפה לא תחיון" מגיע משם
התנ"ך מתנגד כמעט כמו הכנסייה הנוצרית ואני בטוחה שגם למוסלמים יש משהו...

HassiD

New member
נכון ולא

התנ"ך אומנם מתנגד לקסם, אבל באופן די משעשע זה בדיוק מהסיבה שהספר נותן:
הוא לא רוצה שאנשים יחיו בחלומות, וינסו "לעבר את המערכת", במקום לחיות כמו שצריך, בלי קיצורי דרך...

ככה, שבשביל ה"לא-קוסמים" - זה נהדר... בשביל הקוסמים - זה כבר משהו אחר... (בטח הם ימצאו איזה רב שיתיר להם...)

anna the best

New member
לדעתי-

בכל תרבות אותם דברים מתבצעים קצת אחרת- הדיבור, סגנון לבוש, הכנסת אורחים, מאכלים...
כל מקום ממציא את הקסמים שלו שהוא צריך אותם, ובכל מקום הקסם פועל קצת אחרת, נאמר קצת אחרת... בגדול כל הלחשים יש להם מטרה זהה, אבל יש קסמים מיוחדים בתחומים ספציפיים שיותר טובים בשפה מסוימת...

למעלה