העוגה?

ורסנו1

New member
העוגה?

האם אפשר להכין עוגה "רגילה" עם שמנת מתוקה ואז לצפות ולהכין את כל הפיסול או הציור ?

שושkה

New member
רק לא שמנת מתוקה. כל קרם אחר שלא

צריך מקרר ייצלח למטרת התיווך בין בצק הסוכר לעוגה.

ורסנו1

New member
קרם!

מדוע אי אפשר שמנת מתוקה בין שכבות העוגה? ואולי קרם אחר בשכבה החיצןנית?

Royal Icing

New member
כי אסיר להכניס עוגות מצופות בצק סוכ

סוכר למקרר. ושמנת מתוקה גם בתוך העוגה תחמיץ במזג האויר שלנו מחוץ למקרר. את יכולה להשתמש בקרם חמאה, ריבה או למרוח שוקולד נוטלה בין השכבות.

אודיG

New member
ניתן לצפות גם בגנאש שוקולד

להכנת גנאש: להרתיח,בעדינות 250 מ"ל שמנת מתוקה. להסיר מהאש ולהוסיף 250 ג' שוקולד חתוך לקוביות להמיס את השוקולד בשמנת הרתוחה ולצנן. השמנת מאבדת את תכונותיה הראשוניות מרגע רתיחתה והוספת השוקולד אליה כך שהגנאש יכול לעמוד מחוץ למקרר אפילו, מבלי שיתקלקל. אני שומרת את הגנאש במקרר ומכניסה מעט למיקרו לפני ציפוי העוגה.

ורסנו1

New member
למקרר?

האם אין אפשרות להכניס את העוגה עם קופסא אטומה למקרר?

שושkה

New member
למה את מתעקשת ../images/Emo8.gif לא, אסור. אלא אם

את רוצה עוגה לא יפה ולא מוצלחת....

MP826

New member
רגע גנאש כן אפשר?

הרי בגנאש יש שמנת מתוקה...

שושkה

New member
קרמים שמכילים חלמונים או שמנת מתוקה

ועוברים בישול עמידים הרבה יותר, בגלל תהליך החימום שהם עוברים. אישית אני מעדיפה גם אותם לשמור במקרר ומשתמשת רק בקרמים לא חלביים או קרמים שיש בהם חמאה ונוטים להתקלקל פחות.

שנהבית1

New member
מותר מותר!!

הי אין שום בעיה כבר עניתי מספר פעמים לי חשוב שהעוגה תהיה גם איכותית אני חוצה את עוגת השוקולד (או אחרת) לשניים ומורחת כמות נדיבה של קרם שמנת ובחלק החיצוני אני מורחת קרם שוקולד שמכיל שמנת גם הוא מצפה מציירת ומכניסה לתוך כלי של עוגה (פעמון) זה עם המכסה השקוף מפלסתיק ולמקרר, מחזיק יופי אפילו שבוע ימים והעוגה נשארת כאילו הכנתי היום לדעתי הציפוי סוכר שומר על עוגה עסיסית למשך זמן ארוך יותר אני עובדת כך כבר שנה ואין שום בעיה חבל שהבנות לא מנסות זאת נסי את/ה בי בהצלחה

b00

New member
וקרם כזה אפשר?

110 גרם שוקולד מריר חצי מיכל שמנת מתוקה כף וחצי סוכר מחממים בסיר על האש עד להתכה של השוקולד.. אתן חושבות שזה בסדר לקרם על עוגה לציפוי בבצק סוכר?

שושkה

New member
האטימה עם בצק סוכר אכן עושה עוגה ע

סיסית יותר ושומרת עליה להרבה יותר זמן. כלומר אפשר להכין כמה ימים מראש. מניסיוני יש בעיה לשמור במקרר גם כשמכוסה בפעמון. אישית מעדיפה לשמור בחוץ ומשתמשת בקרם לא חלבי. העוגות שאני מכינה חייבות להיות טעימות כי מבחינתי זה חלק מהותי בעניין ואני לא משתמשת בקרמים שמי שאוכל לא אוהב. יש המון קרמים/ ממרחים לא חלביים או עם חמאה שלא מחייבת מקרר: ממרח אגוזים, ממרח חלבה, קרם או שוקולד, נוטלה, קרם חמאה, קרם וניל של פילסברי. תפעילו את הדמיון ותגלו שאתן מכירות עןד הרבה. אפשר גם לקחת ריבה בדלילות בינונית לטחון דק שתהיה חלקה ולשים בסיר על האש לאידוי הנוזלים. לאחר מכן אם עדיין לא סמיך מספיק אפשר להוסיף קצת ג'לטין ומכאן השמיים הגבול (כלומר אפשר מגוון ריבות)

ורסנו1

New member
מרשמים

האם את יכולה לתת את המרשמים לסוגי הקרמים שהזכרת? תודה

Iris G

New member
מתכונים לקרמים

קרם שוקולד טעים - עמיד בחוץ: 100 גר חמאה 100 גרם שוקולד מריר קצוץ 1/2 כפית וניל 2 כוסות אבקת סוכר 1/2 כוס שמנת חמוצה ממיסים ביחד חמאה ושוקולד, מקררים מעט, מוסיפים וניל, כוס אבקת סוכר מנופה ורבע כוס שמנת חמוצה, מערבבים יחד היטב, טורפים פנימה את שארית אבקת הסוכר והשמנת החמוצה. גנש תות מעולה!!!!!! 3/4 כוס ריבת תות 2 כוסות שמנת לקצפת 500 גר שוקולד מריר קצוץ תמצית תות (לא חובה) מערבבים ריבת תות ושמנת מתוקה בסיר בעל תחתית כבדה, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש, מוסיפים פנימה את השוקולד ומערבבים להמסה מוחלטת. סירופ קאסיס (אהוב אצלנו מאוד) להרתיח כוס מים, להוסיף 3 כפות סוכר וחצי כוס ליקר קאסיס, להרתיח ולבשל עד שהסוכר נמס לגמרי (כמה דקות). להסיר מהאש ולקרר. משתמשים להרטבת העוגה לפני הקרם.

למעלה