העדפה מתקנת- ??

Famme Fatal

New member
העדפה מתקנת- ??

היי אנשים, מה נשמע? תגידו- האם זה נכון שהעדפה מתקנת זה לא לבני מיעוטים בלבד? הבנתי שזה גם ליתומים\מיעוטי יכולת\חולים וכדומה?<? מישהו מכיר את התהליך וכיצד מתבצע? האם לאוניברסיטאות יש מכסות 'כפויות' שבהן הם צריכים למלא אנשים המוכרים כבעלי העדפה מתקנת? אני ממש סקרנית אז אם מישהו יודע לענות אני אשמח לשמוע. נ.ב- שיגיעו כבר הציוניייייייייייייייייייייייייייייייים, אז מה אם עבר שבוע!!!

RYaniv

New member
בד"כ זה לגבי מלגות

אבל יש גם הסכמים של האונ' לגבי פריפריות וכו'. לכל אוניברסיטה יש את הדברים שלה, הכי טוב זה להתקשר ולשאול.

Famme Fatal

New member
מלגות זה משהו אחד

וקבלה על סמך העדפה מתקנת זה משהו אחר. אני באמת אתקשר ואשאל ,אבל עכשיו חגים (ושביתות וכאלה..) אז תהיתי האם מישהו מכם יודע

לחלק בקושי עברו 3 ימים../images/Emo3.gif

מצאתי לך: העדפה מתקנת אוניברסיטת תל-אביב מפעילה זה מספר שנים מסלול קבלה בהעדפה מתקנת ללימודים לתואר ראשון. מטרתו של מסלול זה היא לתת הזדמנות לרכישת השכלה גבוהה למועמד אשר עומד בקריטריונים הבאים: סטיית תקן מחתך הקבלה הרגיל הנדרש לחוג שבו הוא ½ - 1) ציון ההתאמה שלו נמוך בכ מעוניין ללמוד. 2) המועמד יוגדר "ראוי לקידום" לאחר בדיקת נתוניו האישיים באגודה לקידום החינוך על בסיס אמות המידה שנקבעו על ידה, וביניהן בית הספר התיכון שבו למד, רקע משפחתי, השכלה - לרבות השכלת הורים, מספר נפשות במשפחה, אזור מגורים בתקופת הלימודים בבית הספר התיכון ועוד. על המועמדים שיימצאו "ראויים לקידום" לעמוד בדרישות הבאות: * יירשמו לסמסטר א' – שנה א' לתואר ראשון. * גילם יהיה נמוך מ- 28 ביום פתיחת שנת הלימודים תשס"ח. * אינם בעלי השכלה אקדמית מלאה או חלקית. * אינם מועמדים לעתודה האקדמית. עם זאת, מי שלמדו בתקופת בית הספר התיכון בתכנית שח"ר באוניברסיטת תל אביב או ב"אוניברסיטת קיץ לנוער" רשאים להגיש מועמדות. • סיכויי הקבלה בהעדפה מתקנת: באתר האינטרנט שכתובתו להלן מופיעה טבלה, המפרטת את ציוני ההתאמה המינימליים לחוגים השונים, המאפשרים הגשת בקשה להתקבל במסלול העדפה מתקנת לשנת הלימודים תשס"ח: H145 http://www.tau.ac.il/admissions/documents/haadafa.doc מועמדים לחוגים הדורשים בחינות כניסה מיוחדות, שאינם מופיעים בטבלה (כדוגמה: אדריכלות), רשאים להגיש בקשה להיכלל במסלול זה, ובלבד שיעמדו בדרישות הסף של האוניברסיטה ושל החוגים. מועמד, הרואה עצמו מתאים להתקבל במסגרת העדפה מתקנת, מתבקש למלא טופס לבדיקת התאמה למסלול הקבלה בהעדפה מתקנת תשס"ח. הטופס נמצא באתר האגודה . www.kidum-edu.org.ilH146 : לקידום החינוך כתובת האגודה: רח' תורה ועבודה 1, בית וגן, ירושלים 96390 . יש לציין על המעטפה "העדפה מתקנת". בנוסף, ימלא המועמד,במקום המיועד לכך בטופס הרישום לאוניברסיטה בעמ' 4, כי הוא פועל במקביל להרשמתו באוניברסיטה על פי ההנחיות באתר האגודה לקידום החינוך, לשם בדיקת זכאותו לדיון בהעדפה מתקנת.

demultiplexer

New member
בהחלט לא לבני מיעוטים בלבד

כנסי לפה: http://www.kidum-edu.org.il/2006/content/view/21/44/ צריך לשלוח להם טפסים וצק עה"ס 80 שקל. תשובה מתקבלת לאחר חודשיים. זה לתושבי עיירות פיתוח, בעיות משפחתיות, יתומים, בעיות כלכליות וכל דבר אחר שהעיב על הישגייך הלימודיים בתיכון עד גיל 18. לוקח חודשיים עד שמתקבלת תשובה אז עכשיו זה הזמן את הטפסים. בכל טפסי ההרשמה לאונ' השונות יש מקום לסמן שפנית בבקשה להכרה כראויה לקידום. לפי מה שאני זוכר את רוצה ללמוד באת"א ? זה הידיעון שלהם לגבי ראויים לקידום, תוכלי לראות כאן את ציוני הסכם הדרושים לחוגים השונים: http://www.tau.ac.il/admissions/documents/haadafa.pdf לאונ' אין מכסות וכלל לא מחוייבים לקבל ולהכיר בזה. בדר"כ עומד על 5% מקסימום ממכסת התלמידים בחוג. כמו כן, זה לא על חשבון תלמידים "רגילים" אלא מספר הראויים לקידום נקבע לאחר סגירת החוג ובנוסף לכמות התלמידים שתוכננה לאותו חוג. עוד משהו חשוב, לפחות באונ' העברית דיון ראויים לקידום הוא במסגרת ועדת חריגים שזה בסביבות אוגוסט כך שיש עד אוגוסט לעדכן ציונים (במיה והחוג עדיין פתוח) מה שאומר שניתן לשפר את הבגרויות שלהן שני מועדים (מתמטיקה ואנגלית בלבד למיטב ידיעתי) וכן את הפסיכו במידה ולא נבחנת באפריל. הנ"ל בערבון מוגבל כיוון שתלוי באם החוג יהיה עדיין פתוח ושציוני הבגרויות והפסיכו יגיעו לפני סגירת החוג ופני דיון ראויים לקידום. המון בהצלחה,

Famme Fatal

New member
קודם כל- תודה רבה לכם על ההשקעה!

ראיתי באתר של את"א את האזכורים הנ"ל מה שלא הצלחתי להבין שם זה האם מתייחסים לאירועים שקרו בזמן התיכון והשפיעו על הבגרות (כך רשום באתר של האוניברסיטה העברית) או למכלול הדברים שקרו עד גיל 18? לצורך העניין אני יתומה, אבל התייתמתי לפני התיכון- האם זה רלוונטי בכלל? חוצמזה הבנתי שכן יש מכסה מסויימת .. אני חייבת להתקשר ולשאול יאללה שיגמרו החגים\ שביתות וכו'.. כמו שאתם רואים אני 'נאחזת בקש' (שימו לב!!) אבל שווה ניסיון לדעתי. בכל מקרה, תודה!!

לפי הנתון שהצגת

את ,יכול מאוד להיות, "ראויה לקידום" ויש סבירות גבוהה שתזכי בהקלות ע"י המסלול הזה, כנסי לאתר שלהם ותדפיסיי את השני דפים שם, מלאי את הפרטי, צרפי מסמכים שמעידים כי את אכן יתומה והיית יתומה בתקופת התיכון, ותחזיקי אצבעות- דרך אגב אם כבר נרשמת תצטרכי לעדכן את הרישום שאת פנית למסלול של העדפה מתקנת,אפשר "לזכות" בתוספת ניקוד לחשבון הפסיכומטרי(באופן חד פעמי),

Famme Fatal

New member
הממ

כן , זה מה שאני אעשה גיליתי על הדבר הזה רק לפני כמה ימים בכלל אגב0 מה ז"א לזכות בניקוד לבחינה הפסיכומטרית? זה לא שהרף קצת יותר נמוך? ואי אפשר לעדכן את הרישום באתר ממש מעצבן

למעלה