העדפה מתקנת

Ice Vanilla

New member
העדפה מתקנת

http://www.tau.ac.il/admissions/documents/haadafa.pdf הרקובץ שהעתקתי לפה קיבלתי על ידי חברה שסיפרה שישנו הליך שנקרא העדפה מתקנת, שבו האוניברסיטה באה לקראת תלמידים עם ציונים טיפה נמוכים מהממוצע עקב מצבם הכלכלי, המשפחתי בתקופת התיכון, או משהו בסגנון. וכמו שרשום שם, צריך למלא טופס עם כל הפרטים. מישהו יודע מה הכוונה? זאת אומרת על מה העדפה מקתנת, לאדם שבא מתיכון מאזור יירוד ועם ציונים קצת נמוכים לסף הקבלה שלו? או אדם שבא מתיכון שנחשב ברמה גבוהה עם ציונים קצת נמוכים? => מהם הקריטריונים. תודה.

maverick 42

New member
אני מקווה שזה לא נכון

אין לי בעיה עם הפליה מתקנת במצב בו יש שני אנשים עם אותם ציונים, אך בוחרים את זה שבא מרקע פחות טוב. אבל לבחור במתמודד בעל הציונים הפחות טובים? זה מפגר ולא הוגן.

Ice Vanilla

New member
סבבהף אבל מה אני קשורה לנושא?

נאי רק באתי כדי לשאול שאלה אם קיים דבר שכזה. חוץ מזה אני משערת שאם כן קיים דבר כזה, לא בקלות כל כך אפשר לקבל העדפה מתקנת, אולי במקרים שבאמת אנשים באים מאיזה מעברה לזוג הורים בדואים (בלי לפגוע) שחיים באוהל, ולמרות הכל הצילחו בבגרות וחסרה להם עשאייה כדי להתקבל לאן שהם רוצים.

נאוה14

New member
להלן הקריטריונים

מדובר במועמדים אשר אינם יכולים להתקבל עם נתוני הבגרות והפסיכומטרי שלהם אולם מגיעים מרקע סוציו-דמוגרפי נמוך. הכוונה היא לא למצוקה כלכלית דווקא כי אם לאזור מגורים נחשל, למשפחה מרובת ילדים, הורים חסרי השכלה, בית ספר תיכון ברמה נמוכה (לשאלתך!) וכו'. האוניברסיטה אמורה לקבל דירוג מאת המועמד, הניתן ע"י גוף הנקרא "האגודה לקידום החינוך". ע"פ אותו דירוג פורמאלי ניתן להבין מה מיקומו מבחינה סוציו-דמוגרפית לעומת שאר המועמדים.

למעלה