העבר מעולם לא היה

lightflake

New member
*בעצמי

לבטוח בעצמי THE SELF, העצמיות הלא אישית
אתה הרי לא יכול לבטוח בדמות דמיונית ומשתנה שאתה חושב שאתה

אני חושב שזה חלק חשוב מאוד! זה לדעתי אחד מהתפקידים של גורו בשר ודם, להראות לך שניתן לסמוך על "זה" בלי פחד

neophile

New member
אבל אתה לא דמות דמיונית יש לך גוף ...

אני תוהה מתי תבין שאתה הולך בדרך של היוגה (שזאת דרך שיכלית) כמו לחשוב על זה שהתחושות של הגוף שלך הם רק מחשבות וכו' אם כי לא בטוח שאלו ההוראות של היוגים עצמם ..

למי יש גוף?

הסתכל במראה וראה בזמנים שונים האם מה שאתה רואה (הגוף) לא משתנה כל הזמן?
אז על איזה גוף אתה מדבר?
על זה של עכשיו?
על זה שלפני חצי שעה?
על זה של מחר?
על זה שישן טוב?
על זה שבקושי התעורר?

הצופה.

New member
כדי להוכיח לפני ואחרי צריך תנאי מעבדה

נניח רוצים לצלם סרט המסביר מה זה לפני ומה זה אחרי
נניח שהשעה 9:00 וזה צילום של הרגע שלפני
והשעה 10:00 זה צילום של הרגע אחרי
הצילום תמיד יתבצע עכשיו
האם זה מוכיח שהעבר לא היה? ואין עתיד? יש רק הווה? רק עכשיו?
לא... זה רק מוכיח שהרמה של השכל הנוכחי לא מסוגלת להסביר את זה....

כדי להבין ש"אני" זה משהו שנמצא מחוץ לזמן אפשר להשתמש באורך גל של מוסיקה ולשאול את עצמך איך אתה שומע משהוא בעל משמעות הרי כל תבנית של דיבור מורכבת מהתחלה אמצע וסוף איך שהאדם מגיע לסוף המילה הוא זוכר את התחלת המילה? ואו איך הוא שומע את זה כמילה אחת ולא כ ציקטוק מעצבן?
נניח רוחב גל אפשר להין צימצום של תדר מסויים מטווח של תדרים שזה גם סוג של קסם אבל להסביר אורך גל במונחים של זמן זה מחייב הבנה אחרת שאינה ברת השגה לפחות לא לרמת השכל הנוכחי שכלוא בתוך זמן וירטואלי כי מה הוא זמן בכלל?
מה גורם לאדם להבין שהתחילה מילה ואו נגמרה? מה היא התבנית שהאדם מש/ווה אליה ואיך האדם יכול להכיל משוואה בעלת כל כך הרבה פרמטרים?
התשובות הן חסרות משמעות הן כמו חידות זן אבל שאתה שואל את השאלה אתה מקבל מייד תשובה לא במילים ואינך יכול לתמלל אותה יחד עם זאת אתה חווה את התשובה וזה ברמה מסויימת מספק

באמת אין שום עדות לכך בחוויה ישירה

פרט למחשבה שמספרת סיפור על עבר (מה שקורה גם בחלומות).

למעלה