העבר מעולם לא היה

אוקי לא הבנתי כך לפני כן...יופיייי!!!111

ינוקא1

New member
אחדות איננה אחידות

יש לי חברים טובים שאני מתווכח איתם הרבה , ואנחנו מתקשרים הכי אמיתי שאני מכיר.

אלו חברים שמסוגלים להכיל את זה שאני חושב וחווה שונה מהם , ומסוגלים להכיל הגיון שונה משלהם.

וזה נקרא "לתקשר באמת".

טוב לדעתי אתה טועה ינוקא. אחדות איננה אחידות.

דווקא אפשר לתקשר מעולה גם כשמתווכחים.
למעשה, לפעמים הויכוח מעיד על תקשורת טובה יותר, מאשר כשרק מסכימים וזהו.
לכן, לדעתי, אתה טועה.
וגם מטעה.
"לתקשר באמת" זה כשאפשר גם להכיל דעות מנוגדות... ולדון עליהן.
ולא כמו שכתבת, בטעות ובשוגג, בהודעתך.
כל היופי, לפחות הרבה ממנו, נעוץ בשונות ובגיוון.
זה לא הסוד כולו אך זה חלק אחד שלו; פיסת פסיפס נוספת ממנו.
אתה לא חייב לחשוב כמוני; ואני לא חייב לחשוב כמוך.
ואם אנחנו גם יכולים להכיל את ההגיון השונה של האחר, זוהי התקדמות.

זה גם חלק ממה שאני קורא לו "להיות X", שזוהי ההארה האמיתית. כחלק מזה, אני יכול לחשוב X ואתה יכול לחשוב Y... מבלי שזה יטריד אותי שאתה טועה ואני צודק, מפני שאני מבין ומקבל שלמרות שאני תמיד צודק בסופו של דבר, יש הרבה זוויות ראיה ומותר לאחרים לטעות וזה לגיטימי, במיוחד אם הם פתוחים לדון על כך, אחרת הם סתם אטומים. זו דעתי, ינוקא, ממנה לא תצליח להזיז אותי, מפני שיש לי מרכז טוב למדי ואני גם גמיש, שזה בעצם היכולת שלי להכיל את הפרדוקס שנולד בעולמות הדואליים ולהתקרב להוויה. הכל תלוי בנקודת המבט ובמערכת הייחוס. זה מה שאתה מתקשה, לדעתי, להבין, אך כפי שאתה רואה, יש בי סבלנות להסביר לך, כל עוד יש לך סבלנות לתת לי אנרגיה בכך שאתה קורא את דברי ומתייחס אליהם בכבוד, דבר שגם אם תפסיק לעשות הוא עדיין יתמוך בי, מפני שאני חכם בבחרי את שדות הקרב שלי, כפי שקסטנדה לימד וכפי שהשכלתי לשאוב מתורתו, ממש כשם שהשכלתי לשאוב מכל החוכמה שסביבי, מבלי לזלזל בשום דבר, מפני שאני שואף לאיזון וזוהי כבר פיסה נוספת מתוך הסוד שאת רובו כבר גיליתי, לפחות ברמה השכלית מבין שלוש הרמות הראשונות: השכלית, הרגשית והגופנית.

כל עוד אנחנו דנים, הכל בסדר. אנחנו מתקדמים דרך חילוקי הדעות בינינו; כך אנחנו מלטשים את הידע, ממש כמו פורם בטאי צ'י, בצ'י קונג או בקונג פו; איננו מתקדמים דרך הדברים שלגביהם אנחנו כבר מסכימים. לכן, בין היתר, חשוב לי להבהיר לך שטעית בכך שסברת שיש ליצור אחידות בכדי ליצור אחדות. זה פשוט לא נכון. הגיוון גם הוא חשוב. אילולא הגיוון היתה רק אחדות... והאיך כיצד אז היינו מדברים בינינו בפורום? האחדות תביא את כולנו להיעלם בהבזק אור גדול, אל תוך ההוויה... שנאמר: "סוד גדול הוא זה".

והגואל בששון הולך ברצון לרינת ישרים וגומר.
שזה, בעצם, העניין כולו.

ינוקא1

New member
וווואאאאווווו !!! הגאונות בהתגלמותה
|4U

לא נותר לי אלא להסכים.

אסף ב6

New member
נתקלתי בשורה הזאת בספר של צ'ארלס זנו

קראתי כמה עמודים ונחשפתי לחכמה העצומה שזועקת מהספר.

בכל אופן, זאת שורה מדהימה, לשאול את עצמך, לפקפק באמונות שלך, להגות בה, וללמוד דברים חדשים, ככה אני רואה את זה כרגע מעמדתי.

lightflake

New member
כבר שנים אני מצטט לך את פפג'י שאומר:

"דבר מעולם לא היה קיים"

אסף ב6

New member
המממם, צודק!

השאלה שלי היא האם פפג'י אמר את זה כסוג של קביעה (מקור סמכות) או כמשהו אחר?

lightflake

New member
לדעתי הוא פשוט מדבר מהתנסותו

הוא פשוט אומר לנו את מה שהוא רואה
אתה יכול לקרוא לזה "קביעה" אבל זה לא משהו פילוסופי זו המציאות הפשוטה כפי שהיא נראית ע"י מה שער לעצמו

אסף ב6

New member
קל לי עם משחק, ברגע שמתחילים לדבר איתי על אמת

מוחלטת מתחיל להיות קשה לי.
איך לדוג' הבנתי שאני מתחבר לספר הזה של ז'נו - באחד העמודים הראשונים שלו הוא סיפר שהוא למד הרבה שנים בודהיזם טיבטי, ואז סיפר שהוא התחיל להבין שהוא בבעיה כי הוא חשב שרק ההשקפה הבודהיסטית נכונה, ולכן מה שהוא עשה זה התחיל לחפש השקפות נוספות לא בעולם הבודהיזם.

lightflake

New member
השקפות שונות זה סימן שהוא לא עוד התנסה

אל תתעצבן עלי אבל אם עדיין חשוב למישהו איך זה נאמר פה לעומת איך זה מוסבר במקומות אחרים כלומר עדיין החיפוש הוא שכלי, וזה גם חשוב (!) פשוט כי אין לנו ברירה אחרת, עד שהמיינד לא מגיע לייאוש מוחלט מעצמו ומבין שהוא useless אז זה הכל בגדר ריצה במבוך שהוא מעגל סגור

אסף ב6

New member
לא כועס בכלל,

אני מודע למקום שאני נמצא בו, אבל על מנת להתקדם אני צריך לבטוח מאוד מאוד במשהו, זה מה שחסר לי לדעתי, בסוף מה שאני צריך זה לבטוח בעצמי, אבל בינתיים גם בדברים חיצוניים זה עוזר...

neophile

New member
תבטח בהתנסות שלך

גם בספקות שלך תבטח אבל רק אם אתה מתבונן עליהם ולא בהזדהות אתם , ככה הן מדריכות טובות .

כמו כן אנחנו לא יכולים לדעת מראש מה הדרך תביא עד שנצעד בה . כן אפשר לקבל איזה שהוא רושם ממי שצעד בה לפנינו .

למעלה