העברת הילוכים..

new_rider

New member
העברת הילוכים..

אז בימים אלה שאני עושה נסיעות קצרות כדי להתאמן על האופנוע צצות לי כמה שאלות מטרידות... שאני נוסע עם האופנוע בהילוך רביעי ואני רוצה לבלום,איך עושים בלימה בטוחה ומתונה? והשאלה השניה שנראה לי שיש לה קשר לשאלה הראשונה - איך אני מוריד הילוך בצורה נכונה? קרה לי שנסעתי על מהלך רביעי ואז הורדתי לשני והיתה לי כזאת בלימת מנוע(ככה קוראים לזה נכון???)כמעט עפתי קדימה...תסבירו איך הולך כל הקטע של בלימה,עצירה והורדת הילכוים בבקשה... תודה! נ.ב בבקשה אל תפנו אותי כרגע על אופנוען מאומן,אני יודע שזה חשוב וגם שמעתי שזה טוב..אבל אין לי כרגע זמן וכסף לעשות את זה..

stilgur LTD

New member
סתם בשביל הקטע...

איך למען השם פספסת את השלישי בין הרביעי לשני ? ממש מונטי פיתון (הגביע הקדוש עם הרימון). קוראים לזה בלימת מנוע, וחכמים ויודעי מונחים טכנים אולי יענו לך על הפעולות עם השמות והמונחים הנכונים !

barakhalla

New member
אז ככה ובמילים פשוטות:

ברגע שאתה מוריד הילוכים אתה למעשה בולם את האופנוע על חשבון הרצת המנוע בסל"ד גבוה זהו פשוט חוק שימור אנרגיה של מהירות הבוכנה מול מהירות הגלגל (תלוי ביחס ההעברה - הילוך...) מה שמשתמע מכך הוא שאם תצליח למתן את העברת הכוח למנוע כלומר תעביר את הכוח שמפעיל הגלגל האחורי בצורה הדרגתית למנוע ולא בצורה דראסטית כמו הורדת שני הילוכים הבלימה תהיה חלקה יותר כמובן שלא "זורקים" את הקלאץ´ אלא משחררים בעדינות למנוע נעילת גלגל לא רצויה (שבמקרה הרע תגרום לך לאיבוד שליטה). סע בזהירות.

סקניה

New member
בהורדת הילוכים...

ממש ממש לא מומלץ להוריד שני הילוכים בלי לשחרר את הקלאץ´ אלא למטרות האצה...וגם זה לא תמיד... כמו שאמר ברק-את הקלאץ´ יש לשחרר בעדינות כדי לשלב את מהירות הגלגל האחורי בהדרגתיות.שחרור לא מבוקר בסל"ד גבוה מדיי יכול לנעול את הגלגל האחורי.כאילו לחצת על הבלם האחורי לחיצה לא מבוקרת.לא נכון ולא מומלץ. אבל עוד יותר חשוב: אסור להסתמך על בלימת המנוע (ע"י הורדת ההילוכים) כאמצעי בלימה!! בלום עם הבלמים,ותוך כדי בלימה הורד הילוכים.כך תשמור על גלגל אחורי "רגוע" ותוכל להיות תמיד בתחום סל"ד שיאפשר לך להמשיך בנסיעה. את הורדת ההילוכים יש לבצע בסל"ד נמוך יחסית,כמו שאת העלאת ההילוכים בסל"ד גבוה... נשמע לך תורכית מדוברת? אז לא רק לך.כל רוכב שמתחיל את דרכו הדו"ג יתהה על אותן נקודות.לכן מומלץ לעבור את קורס אופנוען מאומן !! זו אולי קילשאה,אבל הקורס מציל חיים ע"י הקניית יסודות רכיבה נכונים,כמו העברת הילוכים למשל,אבל לא רק. עשה לעצמך טובה גדולה.תחסוך שקל לשקל ותרשם לקורס.ועדיפה שעה קודם. איפה פנגס? הוא מדריך בקורס ויוכל לתת לך עוד מספר מילים.

FZR600R

New member
עדיף לבלום עם הברקסים ולא עם

המנוע , במיוחד לא בבלימה חזקה , חבל על השסתומים.

new_rider

New member
תודה על התשובות

ואני בטוח שזה בעיקר עניין של נסיון(מה שעוד קצת חסר לי...) ואחרי כמה זמן הכל יסדר...

fungas

New member
וכסף לקסדה היה? ../images/Emo61.gif ../images/Emo35.gif

NEW RIDER יקר, קראתי שביקשת שלא יפנו אותך אל הקורס, כל אחד וסיבותיו שלו והכל לגיטימי. אבל ,ישנם דברים שיועברו לך ביום אחד של קורס (לא כזאת בעיית זמן, נכון?) שיפטרו אותך מגילויים על בסיס של ניסוי וטעייה, כי מה לעשות- לטעות על האופנוע עולה הרבה כסף והרבה יותר בריאות. הרבה יותר מקורס!! בטח שהתחלת לרכב התמגנת במעיל וקסדה ועשית ביטוח. אז למה לא לעשות את הצעד ההרכחי שיצמצם פלאים את הסיכויים שיום אחד תזדקק להם? אני אומנם מדריך בקורס ויכול להיות מואשם בחוסר אובייקטיביות, אבל באמת שאני לא עובד על אחוזים, וקיבלת כבר מספיק המלצות חמות. תעשה לעצמך טובה ותחשוב על זה... לילה טוב.

new_rider

New member
אתה ממש צודק!

אני מבין את החשיבות של הקורס,אבל תאמין לי שיש לי סיבה טובה שאני לא יכול לעשות אותו עכשיו...ברגע שאני אוכל זה הדבר הראשון שאני יעשה...

SCOOTERMAN

New member
תעשה את הקורס עכשיו !

תעשה את הקורס עכשיו כדי שתוכל לעשות את כל הדברים שאתה מתכנן לעשות בחיים.

ל new rider הצעיר - בוא לשטח...

אחי, אצלנו אין רגישויות וחוכמות מהסוג הנ"ל, בשטח , אחי, אתה מוריד הילוכים חפשי לקראת בלימה, ולא אין צורך בקלאצ´ בכלי שטח אמיתי לצורך זה, אתה בולם חזק, ורוכבים תחרותיים נועלים אחורי ויושבים חזק חזק על הקידמי (חלילה לנעול אותו), בשטח , אחי, אתה בולם בד"כ לקראת פניה כך שנעילת האחורי גם משמשת אותך בסופה גם לזריקת זנב בהתאם לכיוון הפניה ויציאה בגז מלא כבר תוך כדי הפניה בסחיפת זנב. שטח , אחי, זה ההבדל..... Pure Fun מוזמן com.ביז´ו ד"ר לשטח

ותוספת קטנטנה....

והעיקר שכחתי, חלק ניכר מכלי השטח הם דו פעימתיים, הספק גבוה יותר, משקל נמול יותר, עולה בטורים כמו פומולה 1, וכו´ וכו´... שם אין כלל בלימת מנוע, ורק דמיין את העוצמות שעל הבלמים !! com.ביז´ו

קוליVFR

New member
טעות ביג´ו ../images/Emo3.gif

מנועים בעלי בוכנה אחת בולמים טוב יותר מאשר מנועים מרובי בוכנות. (אם תעשה השוואה בנפח זהה כמובן) המנועים הטוריים מרובי הצילינדרים הם בעלי כושר הבלימה החלש ביותר, יחסית לעוצמת המנוע כמובן. בכל מקרה, זה עדיין לא אומר שצריך להשתמש בבלימת מנוע.

TShavit

New member
או! ../images/Emo24.gif

הנה מצאנו נושא קטן להתדיין עליו... מה שאמרת נכון, ידידי, אך לא במנועי שתי פעימות עליהם דיבר ביז´ו. שם באמת אין בלימת מנוע. אבל מאיפה שתדע דברים כאלו? VFR הוא הדבר הרחוק ביותר שאפשר להעלות על הדעת משת-פעימות, מכל המובנים...

fungas

New member
סבאח אל חיר ../images/Emo70.gif ../images/Emo42.gif

יאללה, תנו לנו בראש

מרחאבה לפיטריה ולאורך ../images/Emo39.gif ../images/Emo39.gif ../images/Emo39.gif

שלום ללוחכי האספלט המצטרפים, ביז´ו דיבר על אופנועי שטח דו פעימתיים (מבלי שום קשר למספר הצילינדרים במנוע, שבשטח הם תמיד מסתכמים במספר הגבוה 1). שתי פעימות ילדי - זה כמו הסקוטר 50 סמק´ של הילדה מלמטה, עם הבדלים "קטנים". על כלי שטח 250 סמק´ - אתה תרגיש כמו על CBR900 בשטח. הדבר הזה מגיב לכל רטט זעיר ובלתי רצוני של היד על הגז, בחצי גז בלבד תתקשה להמנע מהנפת גלגל, ביותר מזה אתה נתלש מהכידון, ובפול הוא יפרד ממך ולא בנימוס. כל זה כמובן בהנחה שאתה לא מנוסה בתחום וכאופנוען כביש עולה על החרגול בפעם הראשונה. הג´נאנה האמיתית היא המהירות בה הוא עולה בטורים. חזרה משם לשטח ארבע פעימות חזק ככל שיהיה - כמוה כעליה על גמל. ובניגוד לכל כלי עם מנוע ארבע פעימות (יניקה, דחיסה, עבודה, פליטה) אין בדבר הזה בלימת מנוע כשעוזבים גז וכן כשמורידים הילוך, זו תחושה כאילו לחצת קלאצ´. ולכן עובדים חזק יותר על הבלמים . .

והגרוזיני נזכר......

שגם אצלכם יש חיה דומה....... אופנועי הגראנד פרי הינם דו פעימתיים, ומכאן ההספק, המשקל, והביצועים. והבנתי שזה עומד לעבור שם מן העולם, ותהיה חזרה לארבע פעימות, כמו בסופרבייק. וואלה... אפילו ביז´ו יודע עליכם משהו, רואה. וכן, כן, ברגעי משבר, ביז´ו מלא געגועים לאלוף מבצעי המחץ מספר 34. השוונץ של האלף הקודם. com.ביז´ו. ד"ר לשטח

MexMex

New member
ביז´, ביז´ו, ביז´....

מה? נסתם לך המוח באבק?(תנקה כמו שמנקים פילטר...) אתה לא רואה יורוספורט? מה נהייה לך???? עם כל הכבוד (ויש כבוד, למרות שאינו יהודי כשר) לשוונץ, הוא מזמן לא מכיר את כתר המלכות. בוא אכיר לך מעט פרטים עכשווים. ישנו ילדון קטן, רך בימים (21 שנים מלאו לנער) אשר מתברך בכינויים הבאים: - אציל הגז - מורה דרכים - אלוף הסטופי - מכרכר הצמיגים - טוחן האספלט - אביר הנפש (אופס, טעות - זה שיך למישהו אחר...) בקיצור, ביז´ו יקירי - הרי לך (על מגש היורוספורט) - האדון ולנטינו רוסי ! - אלוף עולם ב 125 סמ"ק - אלוף עולם ב 250 סמ"ק - אם ירצה השם - אלוף עולם ב 500 סמ"ק תעיף מבט בעוד שבוע ביום ראשון - שווה (למרות שהם נוסעים על "כביש") אדיוס

סומבררו אחי.............

זהו, התעוררת, בוקר כבר שם ????? א. המוח של ביז´ו כנראה סתום תמידי, אתה יודע, העדה שלנו וכו´... דוד של ביז´ו למשל, מהעדה, נפל שלשום בתאומים מהקומה ה60, ובהגיעו לקומה 10 צעקו לו ´שווילי, הכל בסדר?´, והוא ענה ´בינתיים כן´. ב. כל ישות מכבדת ומוקירה את הגדולים לאורך ההסטוריה שלה, כנ"ל אצל העדה שלנו, ושוונץ זה שם שם. ואם כבר דיברת, אז הנה, שכחת במחי יד את שנות השלטון הטוטליטארי ללא עוררין של וויין רייני ??? איך הולכת לה תהילת עולם ???? ואגב הדיבורים להיום, גם פטרהנסל וגם פאסולה הם הסטוריה. כבוד, אחי, כבוד. ההההההההמשאב של העדה הגרוזינישווילית. com.ביז´ו ד"ר לשטח

chargol_moshbat

New member
דרישת ה:"נאה דורש-נאה מקיים"

אבירי הסלע העגול(והסלע השפיצי) באשר הם , הצטרפו למחאת אלוף גרוזייה בטקסט, לגבי הפגיעה בציפור הלאומית - הזבוב. נאה דרשו - נאה קיימו. והאלוף במו אצבעותיו , במו אותו כלי מירוצים שלו , מכנה אותנו , אבירי מרובעי הפעימות , גמליסיטים?! החרגול המושבת ישנה שמו לג´מל! יסיר את המושבת מאופציית שמו הנוכחי (ראה אופציות - אלפרד) ויוכיח את אשר אמר מאז ומעולם: אין כלי אולטימטיבי , יש רוכב כזה, למשל סטפן הדגול , בכיר וראשון לכל האבירים באשר הם. החרגול נעלב קלות מביטול כל השגיו על הגמל שלו. (לסיום הדרישה והדרשה הזו , דרישת שלום לביז´ו מהיועצת)

לחרגול : שאלה מעולם אחר.....

1) ביז´ו מתנצל אם פגע בנפשותיהן הרכות של רוכבי הארבע. גם הגרוזיני התבטא בעבר על ארבע ושנים רבות. 2) מה אתה אומר על הצעתו של הקוגלו.....???

למעלה