העברת הילוכים

benny1991

New member
העברת הילוכים

אני מתחיל ללמוד רכיבה על אופנוע 125 ומלמדים את זה רק על אוטומט. על קטנוע. מישהו יכול להסביר לי איך מעבירים הילוכים באופנוע עם רגלית הילוכים? מה הצורה של זה? יש רק למעלה ולמטה או גם צדדים ימין ושמאל?

kangal

New member
../images/Emo178.gif לא לומדים רכיבה בהתכתבות

אבל- ראשון לחיצה למטה. כל שאר ההילוכים למעלה (עד חמישי או שישי) בין ראשון לשני נמצא הניוטראל שד"כ גם מצויין ע"י אור ירוק בלוח המכוונים. להוריד בדיוק אותו דבר רק בסדר ההפוך. זה בכל מקרה בתיבות הסטנדרטיות הנפוצות ביותר.

benny1991

New member
ואיך מעבירים, לדוגמא, מרביעי לשלישי?

זה אמור להיות לחיצה למטה. אבל לחיצה למטה זה ראשון. מוזר. ואיך אני אקנה אופנוע אם אני לא יודע לרכוב עליו?... אני רוצה לדעת לרכוב על הילוכים ואז לקנות.. הגיוני, לא?

Shredingerscat

New member
מרביעי לשלישי

לחיצה אחת למטה. מרביעי לראשון 3 לחיצות למטה. בין שני לראשון יש ניוטרל, לחיצה קטנה למטה משני = ניוטרל, לחיצה ארוכה כלפי מטה משני=ראשון. עניין של רגש, פעם אחת תרגיש את זה הכל יסתדר לך.

Jareth

New member
אם אתה לומד על אוטומט, לא תוכל לרכב על "ידני"

כמו באוטו

megahertz

New member
../images/Emo31.gif לא נכון היום. היה נכון בתקופת ה"עד 500".

כלומר, יש שלוש דרגות רישיון, עם הפרדת הספק/נפח - אבל לא ניתן להוציא כיום רישיון שתופס רק על אוטומט.

אהוד א1

New member
למעלה-למטה.

הראשון הוא התחתון,מעליו הניוטרל וממשיך לשני,שלישי,רביעי... הידית השמאלית בכידון היא הקלאץ שמפריד את המנוע מהגלגל בזמן העברת ההילוך. כיוון שלא לומדים שחייה בהתכתבות הובל את האופנוע אחר כבוד למגרש חניה גדול וריק (גרירה,חבר עם רשיון וביטוח) ותרגל את העניין בסביבה בטוחה ומבוקרת לפני שאתה עולה לכביש.

NeeD 4 SpeeD

New member
השאלות הטפשיות שלך מבזבזות הרבה יותר מ 15 שנ'

כשאתה בשני לחיצה למעלה תביא אותך לשלישי כשאתה בשלישי , לחיצה למטה תביא אותך לשני,כפיש? אחרי כל לחיצה הידית חוזרת לאמצע בעצמה . כשאתה בשני ,לחיצה קטנה למטה תביא אותך לניוטרל , לחיצה ארוכה יותר תביא אותך לראשון. כשאתה בראשון , לחיצה קטנה למעלה= ניוטרל , לחיצה ארוקה יותר= שני.

benny1991

New member
מה טיפשי בלשאול כזה דבר?

זה קצת לא הגיוני לשים מהלך ריק [ניוטרל] בין ראשון לשני ששם הכי צריך מהלך פעיל. שם כל התאוצה מתחילה- מראשון לשני! אני עדיין לא מבין לזה התיבת הילוכים בנויה כך אבל שיהיה. תודה רבה... לפחות עזרת... יום טוב אחי

NeeD 4 SpeeD

New member
ניוטרל זו לחיצה קטנה מאוד

אם אתה לוחץ רגיל על הידית העברה בין ראשון לשני והפוך היא חלקה . אחרי שתרכב קצת תבין שזה דווקא דיי נוח . אתה צריך את הניוטרל במקרים של עצירות וכאלה , לכן הוא קרוב להילוכים ראשון -שני.

kangal

New member
רצו לשים בחמישי אבל לא היה מקום...../images/Emo201.gif

בורגמן

New member
הוסף ללימודיך שעור נוסף

בקש ממורה הנהיגה שעור על אופנוע לרישיון A1 משמע--אופנוע עם הילוכים העזר במורה ללימוד

C O L T

New member
צ'טערת, לא רואה את הנוחות

מי מתחיל לנסוע מהילוך שני? (חוץ ממני ורק אם בא לי ממש). הגיוני יותר הסידור ניוטרל ראשון שני והלאה. גם מבחינת הנוחות, לא צריך יותר "לחפש" ניוטרל, הוא תמיד שם, בסוף. אבל זה היה מסרבל מאות את מבנה תיבת ההילוכים, הרבה יותר קל לתקוע אותו בין הראשון לשני, ובאופנועים ישנים וקרועים במיוחד גם בין שני לשלישי ובינו לרביעי

למעלה