היי יש לי כמה שאלות למי שבאמת יכול לעזור: אני התגייסתי בנוב´ 01 עשיתי טירונות (רובאי 04) ולאחר מכן קורס מ"כים (שהשלים לי ל06), הגשתי בתחילת הטירונות טופס 55 לצנחנים קיבלתי גיבוש עשיתי התקבלתי ידה ידה ידה... סיימתי את הקורס מכ"ים הגעתי לבקו"ם ואני מתגייס ב1.8.02 כאילו מחדש(בינתיים חתמתי דח"ש). שאלותיי הן אלו: 1. הבנתי שטירונות עושים רק פעם אחת והיות ואני 06 וצנחשטותניקים זה 07 אז בתחילת אוגוסט פשוט יצרפו אותי לאימון המתקדם של החבר´ה שהתחילו במרץ 02. האם זה נכון? מה בנוגע ליח"טיות? 2.הקורס מכ"ים שסיימתי.. תופס או לא תופס? כאילו אחרי שאני אסיים מתקדם ואמשיך במסלול אני אצטרך לצאת למ"כים שוב? 3. שאלה אחרונה ואולי הכי פחות רלוונטית אני חושב שאם אני אהיה בגדוד כלשהו זה יהיה ב202-..כי מסקר שעשיתי הבנתי שהוא היותר טוב.. יש למשהו מידע איזה גדוד באמת יותר טוב(202 קיבל צל"ש השנה).(ואנה באובייקטיביות!) איי סי קיו. 128252167
שלום. אני לוחם בגדוד 890 מחזור אוג´ 00 כבוד. קודם כל רק שתדע שאתה צעיר ואתה צריך להצדיע לי על זה שאני מוכן להגיב לשאלתך. דבר שני, הקורס מכי"ם אגמ"י שעשית לא תופס לכלום ולא יתייחסו אליו בכלל לאחר גיוסך המחודש.דבר נוסף תנסה מאוד לא להגיע לגדודים כי כל הזין בגדודים. יזיינו אותך שם ,יטחנו אותך שם ובסוף תידפק. עצה שלי לך להיות ג´ובניק בקרייה. עכשיו אתה בטח מורעל אבל עוד שנתיים תראה שאני צודק. שיהיה לך גיוס קל ונעים.
האם הוא הופך אותך ליותר חכם, יפה, טוב, אמיץ??? לא - הוא הופך אותך רק ליותר זקן. מה אלה כל השטויות האלה על פז"ם שהוא כבוד? הכל שטויות - כולם הרי יגיעו לפז"ם זה או אחר. תזכור- "לפני כבוד - ענווה"
מה שאמרתם פה על צנחנים סנובים וגדודים זה חרא, רק מראה על רמת הצעירות שלכם ועד כמה אתם לא מבינים באמת איך הצבא עובד! צאו מהסטריוטיפים המפגרים האלה ותפתחו טיפה את העיניים ותבינו שכל אחד עושה את העבודה שלו בצבא.
כל הגדודים אותו דבר ואני עובדת עם כל הגדודים, אם כבר מדברים על אנשים סנובים אז אותם תמצאו בשייטת, במטכ"ל ובמגלן. גם איתם יצא לי לעבוד ולא התרשמתי מהם בכלל בתור בני אדם, לעומתם החי"רניקים- הם עם מיוחד.