הסתייגות נגד שידור פורנוגרפיה עברה

גאולה_ש

New member
מאיפה באה ההצהרה הזאת...

"בחברה שלהם מעמד האישה הוא בין הנחותים בעולם"!!! אתן מפריחות "עובדות" בלי להכיר את ה"מציאות"... ראי את ההודעה המקושרת

sista

New member
זו לא רק "החברה שלהם"

חלילה לי מלומר לנשים דתיות מה לעשות, ואם הם מרוצות מחייהן מי אני שאדבר, אבל גם אם אני חילונית מוצהרת אי אפשר להתעלם מהשפעת היהדות על חיי ועל החברה בה אני חיה, ואף על חוקי המדינה. אולי נהלי הרבנות בנוגע למעמד אישי לא נוגעים לנשים דתיות, בעיני הם מבזים ויש לי בעיה אם אני רוצה לנהל את המעמד האישי שלי בלעדיהם. לא רוצה ללכת למקווה, לא רוצה שימכרו אותי כמו עז עם כתובה מעוטרת ו"הבתולה הזכה" - על מי הם עובדים? אז מה, אני צריכה לברוח לקפריסין? עכשיו לכי תשכנעי את בן זוגך, משפחתך ומשפחתו שהבחורה השיקסה לא מוכנה להכנס לרבנות, כי אין לרבנות ומעולם לא היתה לה כל קשר לחיי, קל וחומר באחד הרגעים החשובים בחיי. לא, מה פתאום קפריסין?! את בהריון? מה קורה לך, אף אחד לא מתחתן ככה, נו, תגידי לא נורא, רבע שעה בחיים תסבלי דרשה של איזה רב מתלהם ותשימי טבעת על האצבע כמו נזם באף בהמה. זה מנוגד לאמונתי (החילונית) ולאורח חיי כמו שלך מנוגד להסתובב עם ביקיני ברזילאי בבסיסי צהל. לא מזמן הייתי בליל שישי אצל איזה משפחה מסורתית והיה קידוש. נדהמתי לראות שמדלגים עלי עם הגביע עד שכל הזכרים שתו. סליחה? אני לא ממש בקיאה ויתכן שזו לא הלכה אלא סתם מנהג תמוה, אבל בעיני זה קשור ישירות לתרבות היהודית, שאם אני רוצה או לא אני חיה בה.

גאולה_ש

New member
לא טענתי שהמציאות מושלמת...

אלא התייחסתי למידרג הערכי שהחברה החילונית מייצרת. מדרג זה משפיע עליי באותה מידה שמידרג ההלכה משפיע עלייך. אין הבדל במכניזם בין שיח פמינסטי לשיח הילכתי. שניהם מניפולטיביים באותה מידה, וכופים באותה עוצמה. הבעייה היא לא המניפולציה, כי אם הדה-לגיטימציה...

אמיר.

New member
חלילה לי מלומר לך ....

אבל מקורות המידע שלך לא מדויקים: 1. אף אחד לא יכול למכור אותך. מהיכן הבאתאת זה ? 2. מה ענין ´בתולה זכה´ לכאן ? 3. למה רב מתלהם.... (ראי הערה בסוף). 4. אין חיוב ללכת עם טבעת. גם מתחת לחופה אפשר סתם לחזיק בה ולשים בכיס. 5. הדילוג על נשים בקידוש אין לו בסיס הלכתי.. סתם מנהג של אותה משפחה, אכן תמוה.. בביתך תנהיגי מנהג נפו, בהרבה לפיו כל אחד מחזיק כוס משל עצמו או שהאישה מקבלת ראשונה מכוס בעלה.. את יכולה אפילו לקדש לעצמך.... הערה על הממסד הרבני והנישואין... --------------------------------- כל מי שיש לה/ו רצון להנשא כדת משה וישראל אבל נקעה נפשו/ה מהממסד הרבני שיש לו קצת קריזות.... מומלץ שיפנה/תפנה לארגונים כמו ´צהר´ או ´בנין שלם´. שם יעזרו לה/ו לקחת את הבעסה בסבבה.

sista

New member
טקס לא שוויוני וכפוי. זו הבעיה שלי.

ותודה לכל מי שמתנדב בעוז לספק שאת שארי כסותי ועונתי, אבל לא תודה.

מירי.ב

New member
מנסיון, מהיכרות, ומשמירה על עיניים

פקוחות, אני לא באה אלייך אישית, כי כל הענין של מעמד זה או אחר בחברה זו או אחרת מדבר על תופעה ולא על מקרים אישיים מבורכים כמו שלך. אני שמחה לשמוע על אורח החיים שאת מנהלת, אבל כמה נשים דתיות מנהלות כזה אורח חיים? ואל תגידי לי שזה מבחירה אישית שלהן - כי עם חינוך שגוי אפשר לגרום לאדם הכי אינטיליגנטי בעולם לפעול לפי מה שהוא "יודע" ש"נכון" . אני מגיעה ממשפחה דתית, ומרקע דתי, ומשפחתו של גיסי (תלמיד ישיבה לשעבר) עדיין דתיים רובם, מלבד אלו שפרשו מאורח החיים שנכפה עליהם. (ולא - אני לא מתכוונת שכופים על כולם) אבל תגידי לי את - כש"רב" מבני ברק אונס נשים שרק התחתנו, או כשנעשים מעשים מגונים בנערות או נשים בתוך או מחוץ למשפחה, והרבנים מתחננים / מצווים על האשה לא להתלונן במשטרה ולסגור את זה בתוך הקהילה, או שמנדים אשה שנאנסה וגורמים לבעלה לגרש אותה ועוד כל מיני מקרי זוועה כאלה - אחד יקרא לזה - מנהגי המקום ואחד אחר - כמוני - יקרא לזה אפליה. אין לאשה הדתית אותן אפשרויות כמו לגברים. ואני לא מדברת על הרפורמים כי אפילו בעיני ה"דתיים האמיתיים" הם לא נקראים יהודים. ורק לצורך ההבהרה - כי עכשיו כשאני קוראת מה שכתבתי אני מבינה שאולי לא הסברתי עצמי נכון - אני מתכוונת בעיקר לחרדים. שם לאשה אסור לעשות כלום כמעט ללא אישור הבעל. נכון - יש התקדמות לאחרונה אבל עדיין הדת היא לא החממה המדהימה לאשה המודרנית. יש שיתרצו את זה ב"קיום מצוות" אבל ביננו - משמרות הצניעות עדיין פועלות כלפי נשים. לגברים דתיים מותר ללכת לזונות וכו´. יש קדמה - אבל עדיין אנחנו רחוקות מהמקום אליו ראוי שנגיע. לדעתי, ולדעתי בלבד.

אמיר.

New member
למרות הכל - המידע שלך שגוי נורא

´רב´ אונס ? לכל הדעות חלאת המין האנושי. מי נידה אישה שנאנסה ??? לגבר מותר ללכת לזונה ???? השתגעת לגמרי זה איסור חמור מאד !!!!! --------------- וענין המצב אצל הדתיים והדתיות... יש התקדמות רבתי... את מוזמנת לבדוק מקרוב את המדרשות המכונים הכוללים לנשים וכו´

אמיר.

New member
הוכחות ?

מנין החוצפה לטעון ש"בחברה שלהם מעמד האישה הוא מהנחותים בעולם" ? היית אישה דתית ? כמה כאלו את מכירה ? את שבחברה שלך האישה היא גוש בשר ואוביקט מיני שטוב רק לתחרויות יופי וסרטים כחולים (וזו אמירה הגיונית בדיוק כמו שלך -רק ברוורס)

Hermione

New member
דוקא לא...

אני לא נגד פורנוגרפיה, אני חושבת שכל אחד צריך פשוט להחליט עם זה בשבילו או לא... ודוקא בקטע של הפמיניזם- אני חושבת שעם גבר מוכן לשלם הרבה כסף בשביל שבחורה תתפשט, אז הרווח היחידי פה הוא של הבחורה! זה נראה לי ממש יפה שנשים חשבו על דרך כה מקורית להרוויח כסף, כשהן מסתמכות בעיקר על הטמטום הגברי. ייתכן שיש נשים שלא מסכימות בענין הזה, אבל אני חושבת שכל עוד אף אחד לא מכריח את הדוגמניות להצטלם בעירום, והן עושות את זה במודעות להשלכות, אין בזה שום דבר רע.

הודעת four seasons משורשרת לכאן ../images/Emo39.gif

חוק התועבה שעבר היום אין הזמנת סרטים פונוגרפיים דרך הממיר, הבנתי שהשלב הבא הוא הרשת, מה יהיה השלב הבא סרטים רגילים שיש בהם איזכור פונוגרפי אומנותי או סרטים שנשים משתתפות בהם או יוצרות, אולי יחליטו בשבילנו איזה ספרים לקרוא אין סוף לתאבון הצנזורי, עכשיו מזה תועבה האם עלינו ליישר קו עם שילטון שס, כל מה שתועבה בעינייהם יאסר, הפמיניסיות בכנסת מבינות זאת אנחנו לא, בכלל בעיני אנחנו מתחילים להדמות לאירן. לא איסור הקרנת סרטים פונוגרפיים מטריד אותי אלה האפשרות להטיל צנזורה טוטאלית כזו, שלא ראינו שנים. ברמת גן איש שס הצליח להביא לדיון בעיריה לפטר מנהל מוזאון מפני שתכני יצירה של אומונות של אחת המציגות לא מצאה חן בעניו היא נראתה לא פורנוגרפית המנהל הגן על האומנית והופ היום זה פורנוגרפיה ואומנות מחר... הלא אנחנו מקבלים את זה והפרלמנטריות אמרות מילה שתיים אבל עייפות ניכרת. אולי נחזור לשפיות ונשמור על חוקים שעמלנו עליהם, חופש הפרט, שיוויון זכויות, ועוד הלא שנים של שיחרור ועבודה על זכויות אזרח בסיכון (אין בכתיבת דברים אלו לפגוע בדת או בדתיים, יש להפריד את הדת מהמדינה כדי שדתיים יוכלו לחיות כדתיים ולא מאמינים יוכלו לחיות כדרכם)
ההודעה שורשרה לשרשור של הדיון הרלוונטי ע"י מנהלות הפורום, נכתבה במקור היום בשעה 17.25

augustus

New member
רציתי לכתוב הודעת עומק

אבל אין לי כוח. בסופו של דבר, אתה צודק במאת האחוזים. לפני זמן לא רב, הייתי מעורבת במאבק משפטי עם המועצה לביקורת סרטי קולנוע, שבאופן שיטתי הטילה מגבלות גיל לא הגיוניות על סרטים (רובם די תמימים) העוסקים בנושאים הומו לסביים. כשראיתי את הנימוקים של אלה מחברי המועצה שתמכו במגבלות הגיל (כולם דתיים) הבנתי את עומק הבעיה. אפשר לא להסכים, אפשר להתווכח, אבל עם אנשים הרואים באורח החיים שלי תופעה לא לגיטימית (דגש על תופעה), אין לי שום בסיס ליצירת הדו שיח. אני פונה לאלה מהפמינסיטיות שבירכו על ההחלטה בנוגע לשידורי פורנו: חברות יקרות, תיזהרו מהחברים החדשים שלכן. שלא יעלה עוד רעיון להיעזר בהם במאבק נגד ביזוי נשים בפרסומות (למרות שהם יכולים להיות כאן די יעילים, הן הרי לא מוכנים בכלל שיופיעו נשים בפרסומות). במאבק האמיתי, המאבק על חופש הבחירה, אנחנו נמצאים בינתיים משני צדי המתרס.

four seasons

New member
תודה אוגוסטוס שאת מבינה

הלא ברור שאנו לא מדברים על פונוגרפיה אלה על סיטואציה, זכורים לי נסיונות צנזורה רבים בעשורים האחרונים, אבל לא זכור לי שהוצלח לשלול זכות אזרח בלי שתקום מאומה, מה שנעשה פה הוא מפחיד, מה אם מחר יגידו שיחסים הומו לסבי הם תועבה, האם תתחיל רדיפה,(אני אומר את זה כסטריט) יש איזה שסניק חוזר בתשובה שמתגאה שבעוד כמה שנים כל האשכנזים הדתיים וחובשי הכיפה הסרוגה ןהחילוניים יישרו את חייהם לפי הכללים שלהם מפני שהם יעברו את חמישים האחוז "כשאנחנו נשלוט נתחיל לעשות סדר, לא טיפים טיפים כמו היום" זה באמת מפחיד אותי שהם נכנסים לשכונות ומפחידים אנשים ואחר כך רואים נשים וגברים חילוניים חוזרים בתשובה למעשה לכת ולא לדת סליחה חנה שסטיתי מהנושא, אבל יש דברים שמצליחים לרגע לעשות דיליט לאופטמיות שלי

אוגוסטוס - ראי תשובתי כאן בשרשור

ל- GUFF. הזהות בעמדה הקשורה להצבעה על נושא אין משמעותה חברות חדשה עם המפלגות הדתיות. מחובנו כנשים ואזרחיות ופמיניסטיות ופלורליסטיות להמשיך לגנות את סיבותיהם ונימוקיהם בכל פה שכן כריתת ברית מעבר לזהות ההצבעה בנושאים מסויימים הינה בהחלט גול עצמי קריטי ואקוטי. יע"ז העובדה שבנושא הפורנוגרפיה "הצבענו" אותו הדבר אין לה משמעות של הזדהות או קרבה אליהם ואכן חשוב אולי להדגיש את זה כדי שלא ישמש כנימוק דמגוגי בידם.

sista

New member
מדובר בפורנו לשם פורנו

לא בסרטים "אמנותיים", אקזוטיים או "אינדיפנדנט". זו לא צנזורה על אמנות ולא על תרבות, משום שבזאת יסכימו יצרנים, צרכנים ומתנגדים, אין לסרטים האלה שום דבר אותנטי לחדש לעולם. בואו נגיד שאף אחד מהם לא מועמד לאף סוג של אוסקר. בעניין הסרטים האלו יש מקום להגביל נגישות. לצנזורה בסרטי קולנוע, הצגות וכל סוגי האמנות, בפרט צנזורה מיותרת על תכנים הומו לסביים, אני בפירוש מתנגדת, אם כי בבעייתיים שבהם למשל הסרט "חמשת החושים", יש מקום לדעתי להגבלת גיל. אבל יש הבדל בין הגבלת נגישות לצנזורה. ברגע שקטע מצונזר, כאילו מעולם לא התקיים וזה מעין שכתוב של הטקסט.

augustus

New member
אני אגיד איפה אני רואה בעיה

בלי כל קשר אם אני בעד פורנו או נגד. אחד מהשופטים העליונים, לא זוכרת מי, אמר לא מזמן "על פי אמת המידה שבקצה האחד שלה חופש ביטוי מוחלט, ובקצה השני - צנזורה מוחלטת, צריך להעביר את הגבול כמה שיותר קרוב לקצה הראשון". אני מאמצת את האמירה הזאת. אם נתחיל לצנזר ביד רמה, מהר מאוד נמצא את עצמנו קרוב מאוד לקצה השני, ואין לחשוש כי מנגנון הצנזורה יפעל על פי הקריטריונים של זרם פמיניסטי זה או אחר. אני פוחדת שהחברה שלנו מתפתחת לכיוון מסוכן, כלומר שהשלב הבא אחרי חסימת ערוצי הפורנו יהיה לא יישום מאסיבי של חוק נגד הטרדה מינית אלא איסור על שידור סרטים בעלי תכנים הומו לסביים. לדעתי, צריך להרוג את המפלצת כל עוד היא קטנה.

four seasons

New member
פורסם שהגיעו לפשרה

ערוצי הפורנו החופשיים יחסמו וניתן יהיה לצפות רק בתשלום, אני רואה בזה עדוד ללא קשר לסוגיית הפורנו אלה לסוגיית כניעה לצנזורה או לכפיה,

למעלה