הסתה של יח"ד

סלוניק

New member
מקור בידיך?

כפי שציינתי, אין לי כרגע נתון המאמת או מכחיש את הדברים, אך לא נראה לי הגיוני כי בקרב היהדות החרדית, המיעוט בעל שיעור הילודה הגבוה ביותר בישראל, נשים רבות יוכלו לצאת לעבודה. ועוד שתי נקודות שחשוב לשים לב אליהן:
ראוי להפריד בין הקהילות החרדיות הסגורות, לבין החוזרים בתשובה, בכל הנוגע להסתכלות על "מוסר עבודה".
כאשר ניגשים לבחון את שיעור ההשתתפות בכוח העבודה, בחינת תחום משלח היד הוא הכרחי - האם מדובר במקצועות פרודוקטיביים, או שמא מקצועות דתיים אשר משמשים רק את אותה קהילה סגורה.

cicada

New member
בוודאי.

"החרדי החדש" מאת הסוציולוג י' שלג. ואני מצטטת - "כמה תהליכים שהכניסו נורמות מודרניות לחברה החרדית:... יציאת הנשים לשוק העבודה הכללי. רובן אמנם בהוראה,אבל חלקן גם בתחומים אחרים שמחוץ לחברה החרדית. הן מפנימות בעבודתן את חשיבות ההתקדמות הכלכלית, את חשיבות ההשכלה המאפשרת קידום כלכלי ומעמדי, ואת חידושי הטכנולוגיה, ומטביעות את ההפנמהה זו במשפחתן וסביבתן. .. " האשה החרדית מבינה כמה הלימודים חשובים לגבר (לימודי תורה נמצאים רמה אחת מעל העבודה בחשיבות שלהם), לכן היא לוקחת על עצמה את התפקיד המפרנס...

סלוניק

New member
אני רוצה לראות נתונים, מספרים.

מגמה של "יציאה לעבודה" היא מבורכת, כמובן, אבל היא לא תורמת דבר כאשר אין אנו יודעים באילו אחוזים מדובר, ומה גודלה של העלייה בשיעור ההשתתפות בכוח העבודה.

סלוניק

New member
ודרך אגב,

האם מדובר במאמר\ספר\מחקר? כיצד ניתן לקרוא את הטקסט במלואו?

cicada

New member
כן,

זה חלק מתכנית הלימודים בסוציולוגיה. אולי הטקסט קיים בעוד ספרי סוציולוגיה או ספרים אחרים. החוויה הסוציולוגית - תרבות גוונים בעולם ובישראל מקראה בסוציולוגיה לחטיבה העליונה "החרדי החדש" / י' שלג עמ' 143

למעלה