הסתה של יח"ד

shay or eli

New member
הסתה של יח"ד

מצאתי את ההודעה הזאת באתר של יח"ד
אתם באמת יכולים לעמוד מאחוריה? זאת אומרת, אחרי שנים שקיצצו בתקציבים של הסקטור החרדי מעל ומעבר מעבירים 290 מיליון שקל לגני ילדים ולישיבות של חרדים, אז מה? זה בערך כמו התקציב השנתי של התיאטרון בישראל. ועוד להציג את זה כאילו המיעוט שמקבל תקציבים הוא שאחראי על העוני. הקמת קופת חולים פרטית ע"י חברה למטרות רווח, על חשבון הרפואה הציבורית, זה לא פוגע בעניים? הקטנה בעלות של 3.2 מיליארד שקל של התשלום של האלפיון העליון לביטוח הלאומי, שפוגעת קודם כל בנכים בזקנים ובחולים, זה לא הגדלת העוני? הפרטה חסרת אבחנה כדי לחסל את ועדי העובדים "המנופחים" (לפי נתניהו) זה לא מגדיל את העוני? הארכת זמן ההעסקה בקבלנות וביטול פיצויי הפיטורין לעובדי קבלן זה לא מגדיל את העוני? כששינוי הייתה בממשלה ואף "דוס" לא קיבל כסף ירדו 100,000 איש מתחת לקו העוני. הבעיה היא לא סקטור מסויים שמתלבש מוזר אז אוהבים לתקוף אותו, אלא המדיניות הכלכלית הניאו-ליברלית. חשבתי שיח"ד מסכימים עם זה. אז למה להתחיל עם הסתה גזענית נוסח שינוי?

אחי, מה קרה לך../images/Emo35.gif

שלום לך, הרי זו כל תכליתו של הפלאייר הזה
זה כל הקטע: לחרדים יש כסף ולכל השאר לא
אנו לא שונאים חרדים
אנו פשוט מצרים על כך שאין כסף לעניים וכדומה אך לחרדים יש כסף. זה הכול
ב
.
תחי מדינת ישראל

shay or eli

New member
"לחרדים יש כסף ולכל השאר לא" ?!

אפשר לכתוב משהו יותר שטותי מזה? הסקטור החרדי שקע בשנים האחרונות בעוני גדול לפחות כמו העוני במגזר החילוני והרבה פעמים יותר. גני הילדים ובתי הספר החרדים קיבלו 290 מיליון שקל - איך גננת שמקבלת משכורת של בן-אדם סוף סוף באה על חשבון שאר העניים? הבעיה היא לא החרדים. זאת הסטה של תשומת הלב הציבורית ממדיניות ההפרטה, הפחתת המיסוי על ההון והורדת השכר של הממשלה. זה אופייני למפלגות ציניות וגזעניות כמו שינוי, לא למפלגות שרואות את עצמן כמפלגות שמאל.

לא אמרתי שלא../images/Emo70.gif

שלום לך, נכון מאוד
הציבור החרדי הוא ציבור עני מאוד
העוני אותו הם חווים הוא עוני שהגיע בכמעט 100% מהמגזר עצמו. בכל אופן: אני מצר על הפלאייר המטופש אותו יח"ד, מלפגתי אותה אני מכבד מאוד, הוציאה. אעשה הכול כדי שהוא יורד מן ה"מדפים" מהר ככל האפשר
שיהיה ברור: אני לא רוצה להיות תחת כנפי מפלגה אנטישמית
תחי מדינת ישראל

eviv

New member
העניין הוא

שהתקציב לחרדים הוא סקטוריאלי. אם יש תקציב לכל החלשים בחברה אז סבבה, לא מפריע שאם יש חרדים שהם גם חלשים לא יהנו ממנו. אבל העניין כאן הוא לא זה, הלוואי שהתקציב שהולך לסקטור הזה או לסקטור אחר כמו ה3.2 מיליארד שהולך לסקטור אחר.... ילך לחלשים ולא לאיזה סקטור...

shay or eli

New member
אבל גם הקיצוץ בתקציבים של החרדים

היה סקטוריאלי. על כל קיצוץ בתקציבים לשכבות החלשות היה עוד קיצוץ בתקציבים שמיועדים לחרדים - כי שינוי שלא-בדיוק-משתגעת על חרדים ישבה בקואליצייה. לכן אני מבין (לא מצדיק) את יהדות התורה שהסכימו לתמוך בתקציב כדי שיתקנו את העוול שנעשה לסקטור שלהם. אני לא מצדיק את זה שהם תמכו בשאר הגזירות על השכבות החלשות ומעמד הביניים - אבל זאת בטח לא סיבה להאשים את הסקטור החרדי בקבלת מימון על חשבון מדינת הרווחה... יח"ד השתמשה במודעה הזאת בדמגוגיה נוסח שינוי. מאכזב משהו ממפלגה שהפכה בשנים האחרונות למפלגה יותר שמאלית וסוציאל-דמוקרטית.

eviv

New member
אני לא חושב שכל תקציב סקטוריאלי הוא

נכון. כלומר אם נותנים כספים לעניים אז אין צורך להפריד בין עניין אלה ואחרים. ואם מדובר על עניין תרבותי אז לכולם צריך להיות שווה ולא לתת אפשרות להפריד בין דבר לדבר.

eviv

New member
לדוג' אין סיבה שבתי הספר החרדים לא

יהיו ממלכתיים אלא פרטיים

shay or eli

New member
אם הקיצוץ הוא סקטוריאלי

גם הפיצוי צריך להיות סקטוריאלי. וגם אם החינוך החרדי יהיה ממלכתי, מה שבעייתי מאוד ולא אפשרי כיום בגלל ההיסטוריה של יחסי העדה החרדית והמדינה, הוא עדיין יהיה נפרד.

eviv

New member
אני פשוט חושב שהפרטה של החינוך

זה דבר רע. המדינה צריכה היא לספק את החינוך החרדי. אין צורך שהמדינה תעביר כסף לעמותה פרטית שהיא תדאג לחינוך החרדי. "אם הקיצוץ הוא סקטוריאלי גם הפיצוי צריך להיות סקטוריאלי" א. אתה כאילו טוען שהמצב היום הוא מצב שיוויוני? ב. אין תקציב לעניים החרדים ותקציב אחר לעניים הדתיים לאומיים וכו'. יש תקציבים שהם בשביל החלשים בחברה ובנוסף יש תקציבים שהם סקטוריאלים. אני בסך הכל אומר תוריד את התקצוב הסקטוריאלי ותן יותר לכל עני.

סליחה,../images/Emo5.gifאבל ההתממות הזאת מרגיזה

הדברים לא מתייחסים לזרם המפד"ל (דתיים לאומיים) למה אברכים בברוקלין יכולים לעבוד וללמוד ולהיות 'תלמידי חכמים' ולהקים דור רבנים לתפארת ולכם אסור לעבוד? על סמך מה? על סמך הביטוח הלאומי שאני ואחרים משלמים? למה אתם ממררים את חיי החילוניים בארץ הזאת שלא יפרו חס וחלילה מצוות ואיסורים בזמן שאתם מפרים מצוות מחייבות אתכם לפרנס המופיעות גם בכתובה, או להלחם כשצריך, מצוות כמו: "פיקוח נפש דוחה שבת (או כל מצווה אחרת)" או משהו כמו שבשעת מלחמה:יקום חולה ממיטת חוליו, ויצא חתן מחופתו (לא זוכרת בדיוק את הנוסח המדוייק) ולהזכירך, הארץ הזאת כל הזמן במלחמה...על סמך מה אתם פטורים מהציווים האלה? מהציוויים האלה מהחקיקה בעניין זה? על סמך סחטונות קואליציונית? על סמך מה מותר לכם לפטור את עצמכם מכל מצווה שלא נראית לכם בזמן כמו הדוג' לעיל בזמן שאתם כופים עלינו קיום מצוות שלא נראות לנו? על סמך מה?... למה הסטודנטים שמשלמים שכר לימוד מופרז, ששרתו בעבר בצה"ל, חלקם ישא בנטל המילואים, וכשיסיימו ללמוד הם יתרמו: במדעים המדוייקים, החברתיים להתפתחות ההמדע האומנות ןכו' לא זכאים לפטור משכר לימוד + תמיכה במשפחותיהם? ולמה תלמידי הישיבות שיקימו משפחות נתמכות סעד ואם הם יעשו טובה ויעבדו יהיו אלה מקצועות טפיליים (ותסלח לי על המילה הקשה) על פרנסת הציבור החילוני כמו: שומרי כשרות, פקחי איסור פתיחת בתי עסק בשבת, נותני היתר לעיבוד חקלאי, ממררי חיי פסולי חיתון, עגונות, מסורבות\מסורבי גט ועוד, מספר המקצועות האחרים שלכם שלא יושבים על הוריד שלנו, מצומצם מאוד, למה ציבור סחטני כמותכם זכאי לקבל יותר מכל ציבור אחר, אני מנסה להבין ולא מצליחה, מוכן לעזור לי?..

shay or eli

New member
תגובה

1. אני לא חרדי. סתם לא נראית לי הסתה כנגד ציבור שלם כמשהו חיובי. 2. כל הנשים החרדיות עובדות ורוב הגברים החרדים (גם תלמידי הישיבות) עובדים. רק העילויים (אלה שמיועדים להיות רבנים) לא עובדים. נכון, הם לא עובדים במקצועות מזהירים של יותר משכר מינימום, ורוב הקשר שלהם עם הציבור החילוני הוא באמת של אלו העובדים כרבנים או פקחי כשרות, אבל כל עבודה מכבדת את בעליה. 3. זכותם המלאה של החרדים לא להתגייס לצבא שאינו מפריד נשים מגברים. ישראל מתירה חופש מצפון עפ"י חוק יסוד: "כבוד האדם וחירותו", ובשביל החרדים שירות של גברים ונשים יחד הוא בהחלט עניין מצפוני ראשון במעלה. אז כל עוד אנחנו לא שמים פרגוד בין נשים וגברים בכל בסיס צה"לי (ואני אישית לא אתמוך בדבר טיפשי כזה) אני נגד גיוס חרדים לצה"ל, פרט למתנדבים (ויש נח"ל חרדי). 4. החקיקה הדתית היא משהו שאני מתנגד לו, אבל היא כפייה בדיוק כמו שכל חוק הוא כפייה. בשבדיה אסור לאכול לוויתנים בזכות מאבק של אירגונים ירוקים. אז בשם מערכת ערכים מסויימת הם כופים על כלל האוכלוסייה איזשהו אורח חיים. אז גם בשם היהדות מותר לעשות את זה. אני נגד, אבל אם זה עבר בכנסת הנבחרת, איפה הכפייה? 5. פיספסת את כל העניין של ההודעה שלי - מה לתקציבים של החרדים ולעוני בישראל? במשך שנתיים שינוי ישבו בקואליצייה, לא היו שום תקציבים לחרדים, והעוני רק הלך וגדל. מה שמגדיל את העוני בישראל זה עידוד ההעסקה בחברות כח-אדם, פיטורי עובדים והורדת שכר במגזר הציבורי והקטנת המיסוי על ההון - לא עובדים בגן/בית-ספר/ישיבה של חרדים שמקבלים משכורת של בן אדם.

shay or eli

New member
המקור קיים, אני רק צריך להיזכר איפה

אבל מהניסיון שלי, אני מכיר הרבה חרדים (ובעיקר חרדיות) שעובדים.

סלוניק

New member
ניסיון זה לא נתון.

בספרו של שחר אילן, חרדים בע"מ, מתואר נתון עגום לפיו 80% מן הגברים החרדים אינם עובדים.

סלוניק

New member
לא זכור לי נתון בנוגע לנשים,

אני אברר. בכל אופן היות והמשפחות החרדיות הן ברובן מרובות ילדים, קשה לי לשער ששיעור ההשתתפות בכוח העבודה בקרב נשים יהיה גבוה במיוחד.

סלוניק

New member
למרות שלמען ההגינות

עברו כמה שנים מאז פרסום הספר. בכל אופן קשה לי להאמין שהמגמה השתנתה עד כדי כך שישנו רוב גדול של חרדים שעובדים (אלא אם כן אותו נתון מגלגל פנימה תעסוקות פיקטיביות כמו "עוזר כולל", וכו').

cicada

New member
טעות בידיך,

זה מקובל שהאשה החרדית תעבוד, בזמן שהבעל לומד. ככה פועלת החברה שלהם. האשה משחררת את הבעל, כדי שיוכל ללמוד. אמנם לא כ-ו-ל-ן עובדות, אבל רובן כן.

למעלה