הסתברות

rachely19

New member
הסתברות

גרידא מרוצה בשעות שאינו עובד או כאשר הוא עובד וגם אוכל. גרידא עובד בחצי שעות היממה. הוא אוכל ב2/7 מזמן עבודתו. מהו הסיכו שגרידא מרוצה ברגע מסוים? א. 5/7 ב. 5/21 ג. 3/7 ד. 9/14 ניסתי לעשות: 12 שעות הוא בטוח מרוצה (עובד חצי משעות היממה) ועוד הוא מרוצה 2/7 מתוך 12 ואז לעשות כל זה חלקי 24 וזה השעות שהוא מרוצה בהם... אבל זה לא ממש הצליח....

a p p l e m a n

New member
פירוט

קודם כל, בקשר לנסיון של שולח השאלה. צריך להבחין בין הסתברות לבין צירופים. כאשר עוסקים בשאלות הסתברות זה הכפלות של שברים,(סיכויים) לעומת זאת בשאלות צירופים זה מספרים בלבד. בשאלה הזאת מדובר בהסברות. קודם כל, גרידא לא עובד חצי מהיום כלומר 12/24 בשלב הזה ניתן כבר להביט בתשובות ולהבין שיש רק תשובה אחת שהיא גדולה מחצי שזו 4 ולכן היא חייבת להיות הנכונה. בכל זאת אני אפרט את סוף התשובה. הוא מרוצה גם 2/7*12/24 (שאר הזמן שבו הוא עובד ואוכל) לאחר חיבור וצמצום מקבלים תשובה 4

afunit007

New member
מתנצלת על הבורות....

אבל איך 12/24*2/7 יוצא תשובה 4? זה לא אמור לצאת 1/7? זה הרי כפל שברים..... ועוד שאלה, למה אני כופלת את שעות היממה בה הוא לא עובד ישירות ב2/7 ולא כופלת את 2/7 קודם ב-12?

a p p l e m a n

New member
הסבר

זה לא בורות. אני פשוט מיהרתי בהסבר הקודם אז לא סיימתי את ההסבר טוב. 12/24*2/7 זה אכן שביעית. (חצי של שתי שביעיות זה שביעית) את השביעית הזאת את מחברת עם מה שכתבתי בתחילת ההסבר הקודם. 12/24 שזה השעות שבהן הוא אינו עובד. לגבי השאלה השניה שלך. את לא כופלת את השעות שבהן הוא אינו עובד ב2/7. אלא את השעות שבהן הוא עובד, ואז יוצא לך גם עובד וגם אוכל. השעות שבהן הוא עובד שוות 12/24 (מקרה משלים לשעות שבהן הוא אינו עובד) אם ננסח את זה במערכת "או" ובמערכת "וגם". בשאלות הסתברות כאשר יש לנו שתי אפשרויות שונות אנחנו עושים "וגם" ומכפילים. וכאשר יש לנו שתי אפשרויות שונות אנחנו עושים "או" וסוכמים, במקרה של השאלה: (12/24)+(12/24*2/7)=9/14 מקווה שעזרתי, ערב טוב.

למעלה